Cursuri Bijuterii Incepatori

Avatar utilizator
4,400lei
Bijuterii Incepatori

Cursuri bijuterii incepatori – DallesGO te invita la primul curs de bijuterie contemporana din Romania! Afla ce este aceea o bijuterie conceptuala si care sunt pasii care te duc de la idee la realizarea ei. Daca esti pasionat de designul bijuteriilor, ai acum sansa de a-ti testa creativitatea, sub indrumarea celor mai relevanti designeri autohtoni.

Pe parcursul celor 12 saptamani vei exersa tehnicile esentiale de prelucrare a materialelor, precum metalul, lemnul sau plasticul si le veti descoperi pe cele complexe, de creare si montaj a bijuteriei-obiect cu ajutorul proiectiilor.

Vom face impreuna vizite la atelierele specializate in diverse tehnici de prelucrare a materialelor, nu inainte de a afla notiunile de baza ce tin de istoria obiectului-podoaba si de evolutia acestuia de-a lungul timpului. Bijuteria de autor ofera un tip de obiect incarcat cu o energie speciala, cu un mesaj, cu o idee, cu o stare. Transmite emotia si ideile celor ce le realizeaza. Cei care aleg sa urmeze cursul de design bijuterii nu au nevoie de cunoştinţe tehnice anume, însă trebuie să fie oameni creativi, pasionaţi de artă, de bijuterie.

Cursuri bijuterii incepatori -descriere

Cursul de Bijuterii DallesGo va incepe intotdeauna cu documentarea si schitele, pe care veti invata sa le realizati pe parcursul celor 12 saptamani. Dupa aceasta baza veti studia cu atentie tendintele sezonului in urma carora va puteti inspira si concepe viitoarele bijuterii tinand cont de acestea. Ulterior va veti alege tema si veti concepe o serie de bijuterii cu ce va contine colectia voastra de la finalul cursului, de la volume si texturi la materiale, culori, finisaje, cote si proportii. Urmatorii pasi sunt stabilirea materialelor, decuparea, prelucrarea in tehnica aleasa, finisarea.

Bijuteria inseamna dedicare, perseverenta, rabdare, munca multa si pasiune. Cursul de Bijuterii DallesGO incurajeaza exprimarea creativitatii sub toate formele, iar transformarea pasiunii in job poate fi intr-un final pentru voi un deziderat. Zicala “do what you like and you will never work a day in your life”- fa ceea ce iti place si nu vei munci o zi in viata ta – este adevarata si va vom sustine pe tot parcursul acestui drum.

Cursul de Bijuterii are un cadru general predefinit, dar participantii pot lucra intr-un ritm individual, obtinand, fiecare, rezultate diferite, de la abordarea bijuteriei din unghiuri mereu diferite și asocierile insolite de elemente ori materiale utilizate. De asemenea, tehnologiile predate au un suport tehnic primar, folosind 90% scule de mana si oferind in acest fel cursantilor posibilitatea de a continua, ulterior, individual, fara necesitatea unui inventar de scule si masinarii sofisticate.

La cursul de design de bijuterii va veti “juca” cu focul, cu metalele şi veti specula fiecare idee din care poate ieşi o bijuterie. Cursul se împarte în două module: primul, cu accent pe tehnici tradiţionale de bijuterie, în care cursantul dobândeşte abilităţi tehnice; şi al doilea modul, care pune accent mai mult pe concept şi tehnici nonconvenţionale. Scopul cursurilor este de a experimenta, de a intelege o inlantuire coerenta de etape tehnice care conduc catre un rezultat finit. Fiecare cursant din cadrul scolii DallesGO va realiza pana la finalul celor trei luni de zile o mini-colectie proprie, formata din 3 sau 4 piese.

Cursuri Bijuterii Incepatori se desfasoara in toate cele zece orase in care DallesGO este prezent: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Oradea, Craiova, Sibiu, Constanta si Galati.

Un modul are 12 saptamani si costa 4.400 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal la sediul DallesGO, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 50%, pretul cursului de Bijuterii Incepatori nu va mai fi de 4.400 lei, ci de 2.200 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 3.520 lei.
Pretul pachetului de Bijuterii Incepatori plus Avansati plus Palarii cu promotia 3 in 1 – PACHET COMPLET este de 4.800 lei pentru plata integrala.

Course Features

 • Lectures 17
 • Quizzes 0
 • Duration 12 saptamani
 • Students 4
 • Assessments Yes
 • CURS 1 3

  • Lecture1.1
   Scurta istorie a bijuteriei/accesoriului – bijuteria la azteci, maiasi, incasi
  • Lecture1.2
   Trecere prin Egiptul Antic, India Antica, China Antica, Grecia Antia, Roma Antica, Evul Mediu, Renasterea, Industrializarea
  • Lecture1.3
   Bijuteria contemporana
 • CURS 2 2

  • Lecture2.1
   Prezentarea elementelor de limbaj plastic – notiuni generale – volumetrie/spatialitate, compozitie, culoare, textura
  • Lecture2.2
   Teoria culorii, scara tonala, culori primare/complementare, griuri neutre/colorate
 • CURS 3 1

  • Lecture3.1
   Stilizarea, motive decorative, compozitia decorativa
 • CURS 4 2

  • Lecture4.1
   Masa bijutierului – introducere
  • Lecture4.2
   Materiale, scule, principalele tehnici de prelucrare a metalelor – ambutisarea, turnarea, gravura (tipuri de gravura), emailarea, slefuirea
 • CURS 5 2

  • Lecture5.1
   Folosirea sculelor de mana
  • Lecture5.2
   Obtinerea unor bijuterii simple prin modelarea sarmei (cercei, inele, bratari)
 • CURS 6 1

  • Lecture6.1
   Prelucrarea metalului prin gravura chimica, realizarea unui pandantiv/ brosa- exprimarea prin elementele de limbaj plastic
 • CURS 7 1

  • Lecture7.1
   Finisaje – modalitati de baza de slefuire a suprafetelor metalice( se finiseaza piesele realizate la cursul anterior)
 • CURS 8 1

  • Lecture8.1
   Modelaj – dezvoltare manualitate
 • CURS 9 1

  • Lecture9.1
   Schite si concept pentru expozitia de fina
 • CURS 10 1

  • Lecture10.1
   Executie colectie – ce inseamna o colectie, unitate stilistica
 • CURS 11 1

  • Lecture11.1
   Pregatire expozitia finala – prezentare produs, ambalaj
 • CURS 12 1

  • Lecture12.1
   Expozitia finala, sesiune de evaluaresi feedback final
Maria Filipescu

PROFESOR BUCURESTI

Este una dintre cele mai apreciate creatoare de bijuterii din Romania, iar pasiunea pentru accesoriile ce intregesc fiecare tinuta si-a manifestat-o inca de mica. După ce a absolvit Facultatea de Arte din Bucuresti, la sectia “sticla-metal”, Maria Filipescu a avut o ascensiune fulminanta. A participat la Pret-a-Porter, la festivalul Pasarela, Autor, la salonul de plastica Morpho si a colaborat cu trupe de teatru si influenceri.

Colectiile sale prezinta o lume a constratelor: fie piese cu design minimalist, cu linii curate, fie accesorii statement cu texturi unice, compozitii elaborate si detalii spectaculoase. Sunt experimente ce imbina materiale discrepante pentru a se evidentia reciproc si pentru a le spori plasticitatea. Alama patinata in contrast cu perle si dantela, argint oxidat in contrast cu pietre perfecte, texturi si materiale inedite sunt semnatura Maria Filipescu. Fiecare piesa a ei are incarcatura, este materializarea unei vibratii launtrice si realizeaza o relatie speciala cu purtatorul.

PROFESOR CRAIOVA

Absolventa a Scolii de Bijuterie Contemporana Assamblage, Madalina Stoica s-a facut remarcata de-a lungul timpului printr-o viziune aparte asupra bijuteriei si prin creatiile sale spectaculoase. Colectiile designerului au fost expuse si apreciate atat in tara, cat si in strainatate, in Suedia, Franţa, Olanda si Spania, la targuri de bijuterie si evenimente de profil. De asemenea, a absolvit cursuri de metal clay, fuziune sticla-Argila de Metal din cadrul Art & Jewelry School. Madalinei Stoica creeazabijuterii ALTFeL, de unde si numele dat brandului ei, iar fiecare piesa care prinde viata in atelierul ei are in spate o poveste si transmite un mesaj.
“Toate bijuteriile mele, de la concept pana la productie, sunt lucrate manual, folosind tehnici traditionale, fiind astfel piese unicat sau in serie mica. Acest lucru inseamna ca bijuteriile create sunt piese originale, manufacturate intr-un mod personalizat fara a tine seama de tendinte, ci doar de personalitatea purtatorului.”
Madalina Stoica lucreaza cu materiale pretioase (aur, argint) in combinatii neconventionale cu metale neferoase ca alama, cuprul, bronzul si pietre semipretioase sau pretioase.

PROFESOR CLUJ

A absolvit facultatea de farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, dar in urma cu 4 ani si-a descoperit pasiunea pentru bijuterie.

In cautarea perfectiunii transpune figuri geometrice in piese de bijuterie contemporana. Linia minimalist volumetrica caracterizeaza colectiile și contureaza o fragilitate aparenta, prin contrastul creat de rigoarea geometriei și trairile persoanei care poarta piesa de bijuterie.

Printr-o serie de tehnici traditionale de prelucrare a metalului, argintul se transforma din gand, dorinta intr-o piesa palpabila, care transmite emotia din momentul crearii și formeaza o frumoasa simbioza creator – bijuterie – purtator.

4,400lei