Curs Cooking Italia
4.000 lei
Cursurile Cooking Italia iti ofera ocazia sa descoperi secretele bucatariei italiene, direct de la cei mai renumiți bucătari.
- Descriere
- PROFESOR
- PROGRAMA
- VIDEO
Descriere
Descriere
Convinsa ca cea mai importanta misiune a unui chef este sa petreaca mult timp in bucatarie, Patrizia s-a lasat greu induplecata sa se alature echipei de mentori DallesGO. In cele din urma a acceptat sa ii poarte pe cursanti, timp de 12 saptamani, intr-o calatorie fascinanta prin gastronomia italiana. In bucataria pusa la dispozitie cursantilor DallesGO, invataceii afla trucuri de gatit din gastronomia siciliana si invata sa prepare meniuri complete, de la antreuri la desert.
Ca dascal, atitudinea Patriziei oscileaza intre rigoarea cu care isi trateaza subalternii in bucatarie si caldura cu care isi intampina clientii fideli in restaurant. La cursurile ei se rade mult, se munceste pe branci, se jongleaza cu arome si la final, se degusta pe indelete.
Vor fi 12 lectii in care cursantii vor invata bazele preparatelor mediteraneene si italiene. Fiecare lectie cuprinde un meniu complet, iar la final, absolventii vor fi capabili sa pregateasca foarte multe feluri de mancare. Nu vor mai fi luati prin surprindere atunci cand se vor trezi cu invitati la usa, ba vor primi garantat multe aprecieri de la apropiati. Este un curs dinamic, care se adreseaza atat amatorilor, cat si celor care isi doresc sa-si transforme pasiunea in cariera.
Sa nu prajiti niciodata cu ulei extravirgin de masline, sa nu folositi parmezan la peste, sa nu puneti foarte mult usturoi crud, sa-l prajiti putin inainte pentru a nu acoperi celelalte arome. De exemplu, daca gatiti un peste este foarte important sa simtiti gustul de peste, chiar daca peste el adaugati inca 100 de arome. Puse intr-o anumita ordine, pe care cursantii o vor invata la cursul Italia by Patrizia, ingredientele nu vor acoperi aroma principala, ci, din contra, o vor scoate in evidenta.
Bucataria italiana, la fel ca si cea romaneasca, este impartita pe regiuni, iar pastele reprezinta un prim preparat reprezentativ. La cursul de cooking Italia by Patrizia organizat de DallesGO vei invata ca, in afara de prepararea efectiva a mancarii, trebuie sa stii sa combini vinul potrivit cu preparatul servit, sa stii sa aranjezi o masa, sa alegi fata de masa potritiva, sa pui o vaza cu flori si multe alte lucruri de acest gen. De asemenea, Chef Patrizia va impartasi o serie de secrete din bucatarie precum faptul ca este suficient sa stii sa prepari un fel principal, care poate fi pe baza de peste sau orice altceva, important este sa fie gustos, simplu si cu ingrediente bine alese.
In bucatarie trebuie sa fie curat si comod! Nici veselia nu trebuie sa lipseasca, iar de aceasta atmosfera veti avea parte din plin la cursurile Cooking Italia de la DallesGO. Nu se poate gati intr-o atmosfera apasatoare. Trebuie sa existe acea legatura intre bucatari si ajutoarele lor. Totul trebuie sa vina natural, din relaxare si placere pentru ceea ce faci.
Chef Patrizia Paglieri a gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, cat si in tara natala. Cursul promite o experienta delicioasa pasionatilor de bucatarie si gurmanzilor cu abilitati de chef. Alaturi de Patrizia, cursantii DallesGO se vor imbarca intr-un voiaj culinar pasionant, in care gatitul inseamna know-how, deprindere, creativitate, trucuri, dar si distractie.
Un modul are 12 saptamani si costa 8.800 lei.
Cursurile au loc saptamanal, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 60% OFF, pretul cursului de Cooking – Modulul Italia nu va mai fi de 8.800 lei, ci de 3.500 lei pentru plata integrala.
Pretul pachetului de Cooking Incepatori plus Cooking Avansati plus Cooking Italia by Patrizia plus Totul Despre Vin cu promotia 4 in 1 – PACHET DE FORMARE COMPLET este de 10.000 lei pentru plata integrala.
Curs acreditat de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei
PROFESOR

Traian Burcea Galleguillos
PROFESOR Ramnicu Valcea ( Articole Blog )
“Salut! Numele meu este Traian Galleguillos Burcea( din mama romanca și tatăl chilian)! De mic, am fost “fortat” sa gatesc( mama mea, era bolnava și am învățat in maniera cea mai ușoară sa gătesc: prima mancare, a fost de “pui”( pui apa, pui, legume, pui, ulei, pui carne, pui condimente) și uite asa a ieșit mancarea de pui!:)”
Traian Burcea este executive chef de peste 10 ani, iar experiența să în bucătăria internațională este una excepțională. A condus echipe de peste 8-10 chefi la cele mai mari restaurante din București, a adus în bucătăria românească eleganță, precizie dar mai ales o organizare impecabilă. Pentru cei care vor să învețe cum se lucrează într-un restaurant de cinci stele, pentru cei care vor să învețe ce înseamnă bucătăria internațională dar mai ales pentru cei care vor să învețe de la cel mai bun, aici este locul potrivit. Traian Burcea înseamnă profesionalism, înseamnă o carte de vizită importantă care îți poate deschide ușile marilor restaurante.

Andrei Moldoveanu
PROFESOR Suceava

Patrizia Paglieri
PROFESOR Targu Mures ( Articole Blog )
Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

Patrizia Paglieri
PROFESOR Satu Mare ( Articole Blog )
Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

Cristian Rusanu
PROFESOR Pitesti ( Articole Blog )

Patrizia Paglieri
PROFESOR Buzau ( Articole Blog )
Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

Patrizia Paglieri
PROFESOR Bacau ( Articole Blog )
Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

Patrizia Paglieri
PROFESOR Online ( Articole Blog )
Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

Cristian Toth
PROFESOR Arad

Silviu Atanasie Petrehuș
PROFESOR Baia Mare ( Articole Blog )

Ionuț Corbu
PROFESOR Braila ( Articole Blog )

Patrizia Paglieri
PROFESOR Brasov ( Articole Blog )
Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

Patrizia Paglieri
PROFESOR Bucuresti ( Articole Blog )
Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

Robert Mihăilescu
PROFESOR Cluj

Traian Burcea Galleguillos
PROFESOR Constanta ( Articole Blog )
“Salut! Numele meu este Traian Galleguillos Burcea( din mama romanca și tatăl chilian)! De mic, am fost “fortat” sa gatesc( mama mea, era bolnava și am învățat in maniera cea mai ușoară sa gătesc: prima mancare, a fost de “pui”( pui apa, pui, legume, pui, ulei, pui carne, pui condimente) și uite asa a ieșit mancarea de pui!:)”
Traian Burcea este executive chef de peste 10 ani, iar experiența să în bucătăria internațională este una excepțională. A condus echipe de peste 8-10 chefi la cele mai mari restaurante din București, a adus în bucătăria românească eleganță, precizie dar mai ales o organizare impecabilă. Pentru cei care vor să învețe cum se lucrează într-un restaurant de cinci stele, pentru cei care vor să învețe ce înseamnă bucătăria internațională dar mai ales pentru cei care vor să învețe de la cel mai bun, aici este locul potrivit. Traian Burcea înseamnă profesionalism, înseamnă o carte de vizită importantă care îți poate deschide ușile marilor restaurante.

Ileana Vrejoiu
PROFESOR Craiova ( Articole Blog )
Ileana Vrejoiu este un om norocos din toate punctele de vedere: are o familie frumoasa, doi copii minunat, prieteni calzi si sinceri, colegi dedicati, capabili si buni coechipieri, face lucrurile care ii plac si ii aduc satisfactii. Optimismul si pozitivismul sunt trairi care o insotesc permanent in viata personala si in activitatea profesionala, facand din ea un om motivat si plin de speranta.
Un avantaj incontestabil pentru cariera ei il constituie faptul ca a avut si are aproape oameni care au ajutat-o sa evolueze, sa isi doreasca mai mult si sa nu renunte atunci cand apar obstacole.
Domeniul de activitate in care a capatat experienta de-a lungu timpului este: Bucataria Romaneasca si Bucataria Internationala.
A obtinut primele cunostinte in domeniul artei culinare imediat dupa terminarea liceului, cand a urmat primele cursuri de bucatar. Primul ei job in domeniu a fost cel de asistent de bucatar la un restaurant cu specific romanesc, unde s-a obisnuit cu ritmul rapid de lucru impus de numerosii clienti care frecventau restaurantul si numeroasele evenimentele organizate in weekenduri. Dupa aceasta prima experinta, a trecut de la bucataria romaneasca la cea italieneasca, greceasca, elvetiana... la bucataria internationala.
De-a lungul timpului, a avut sansa sa lucreze cu bucatari experimentati si inovatori in arta bucatariei internationale, oameni de la care a avut ce sa invete si care i-au insuflat placerea, bucuria de a profesa aceasta meserie, devenind pentru ea o pasiune. Toate aceste cunostinte acumulate au ajutat-o sa se integreze si sa coordoneze echipele de ajutoare de bucatar si bucatari formate la diferitele restaurante unde a lucrat. Chef la Epoca Steak House and Wine Bar, Ileana duce cookingul la un nivel maxim de profesionalism.
“Altfel spus, va astept cu drag la programele de pregatire profesionala pentru care voi asigura rolul de formator. In scopul bine definit de a impartasi concepte, teorii, practici si idei care sa ne sustină tuturor dezvoltarea profesionala.”

Alexandru Paraschiv
PROFESOR Galati

Andrei Marfă
PROFESOR Iasi ( Articole Blog )

Patrizia Paglieri
PROFESOR Oradea ( Articole Blog )
Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

Cristian Gherghe
PROFESOR Ploiesti ( Articole Blog )

Stefan Bocai
PROFESOR Sibiu ( Articole Blog )

Enzo Di Vita
PROFESOR Timisoara
PROGRAMA
CURS 1 – Meniu 1
- Carpaccio de vitel cu salata mixta, parmezan aromatizat cu trufe
- Salata de fructe de mare cu ardei gras, telina si busuioc
- Tagliatelle cu ciuperci de padure ,smantana si branza raclette
- Muschi de vita cu sos gorgonzola
- Ratatouille
- Panna cotta cu sos de fructe de padure
CURS 2 – Meniu 2
- Tartar de somon cu avocado
- Vitello tonnato cu salata de ardei copti
- Crema de broccoli cu kaiser si ceapa rosie
- Creveti flambati in coniac
- Orez salbatic cu dovlecei
- Mousse de ciocolata
CURS 3 – Meniu 3
- Caprese di bufala cu salata de rucola
- Cocktail de creveti cu sos aurora
- Linguine cu fructe de mare
- Cotlet de miel cu sos de menta
- Spanac cu unt si parmezan
- Tiramisu
CURS 4 – Meniu 4
- Vinete gratinate la cuptor cu parmezan
- Midii cu sos marinara
- Gazpacio
- File de ton in crusta de susan
- Broccoli cu usturoi
CURS 5 – Meniu 5
- Carpaccio de biban pe pat de andive
- Clatite umplute cu ciuperci si branza gratinate la cuptor
- Penne quattro formaggi
- Surf & turf cu sos de vin rosu Merlot si piure cu trufe
CURS 6 – Meniu 6
- Ciuperci umplute cu mozzarella si prosciutto la cuptor
- Salata cu avocado, branza de capra si ou de prepelita
- Crema de sparanghel
- Piept de pui peperonata cu ceapa si busuioc
CURS 7 – Meniu 7
- Calamari in stil ligurez cu vin alb
- Bruschete mixte cu mascarpone si trufe, rosii, masline
- Spaghetti cu usturoi ulei de masline si ardei iute
- Muschi de porc umplut cu kaiser rozmarin gratinat la cuptor
- Cartofi la cuptor cu smantana si prosciutto cotto
CURS 8 – Meniu 8
- Salata de somon cu capere migdale si sos de mustar
- Rulouri de bresaola cu ricotta si legume de sezon
- Risotto primavera cu sofran
- File de biban cu dovlecei si sos de lime
- Morcovi baby cu unt si busuioc
CURS 9 – Meniu 9
- Tartar de vita
- Scoici Saint Jacques gratinate la cuptor
- Tagliatelle cu somon si sparanghel
- File de sturion la cuptor cu ciuperci dovlecei, ardei gras, masline si vin alb
CURS 10 – Meniu 10
- Salata Caesar
- Quiche Lorraine cu ementaler si prosciutto
- Supa de peste
- Rata cu reductie de otet balsamic pe pat de prune
- Salata de valeriana cu sos balsamic
CURS 11 – Meniu 11
- Salata de caracatita pe pat de fasole verde
- Rosii umplute cu ton capere si masline
- Panzerotti cu spanac si ricotta cu unt si salvie
- File de somon cu coniac si sos de portocale
- Linte cu ceapa verde si rosii
CURS 12 – Examen final. Realizarea unui meniu complet