0769 041 711 0769 041 712 info@dallesgo.ro
0769 041 711
0769 041 712
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Curs Cooking Italia

DESCRIERE
PROFESORI
PROGRAMA
VIDEO

Curs Cooking Italia

Curs Cooking Italia

4.000 lei

In stock

4.000 lei

Cursurile Cooking Italia iti ofera ocazia sa descoperi secretele bucatariei italiene, direct de la cei mai renumiți bucătari.

Descriere

Convinsa ca cea mai importanta misiune a unui chef este sa petreaca mult timp in bucatarie, Patrizia s-a lasat greu induplecata sa se alature echipei de mentori DallesGO. In cele din urma a acceptat sa ii poarte pe cursanti, timp de 12 saptamani, intr-o calatorie fascinanta prin gastronomia italiana. In bucataria pusa la dispozitie cursantilor DallesGO, invataceii afla trucuri de gatit din gastronomia siciliana si invata sa prepare meniuri complete, de la antreuri la desert.

Ca dascal, atitudinea Patriziei oscileaza intre rigoarea cu care isi trateaza subalternii in bucatarie si caldura cu care isi intampina clientii fideli in restaurant. La cursurile ei se rade mult, se munceste pe branci, se jongleaza cu arome si la final, se degusta pe indelete.

Vor fi 12 lectii in care cursantii vor invata bazele preparatelor mediteraneene si italiene. Fiecare lectie cuprinde un meniu complet, iar la final, absolventii vor fi capabili sa pregateasca foarte multe feluri de mancare. Nu vor mai fi luati prin surprindere atunci cand se vor trezi cu invitati la usa, ba vor primi garantat multe aprecieri de la apropiati. Este un curs dinamic, care se adreseaza atat amatorilor, cat si celor care isi doresc sa-si transforme pasiunea in cariera.

Sa nu prajiti niciodata cu ulei extravirgin de masline, sa nu folositi parmezan la peste, sa nu puneti foarte mult usturoi crud, sa-l prajiti putin inainte pentru a nu acoperi celelalte arome. De exemplu, daca gatiti un peste este foarte important sa simtiti gustul de peste, chiar daca peste el adaugati inca 100 de arome. Puse intr-o anumita ordine, pe care cursantii o vor invata la cursul Italia by Patrizia, ingredientele nu vor acoperi aroma principala, ci, din contra, o vor scoate in evidenta.

Bucataria italiana, la fel ca si cea romaneasca, este impartita pe regiuni, iar pastele reprezinta un prim preparat reprezentativ. La cursul de cooking Italia by Patrizia organizat de DallesGO vei invata ca, in afara de prepararea efectiva a mancarii, trebuie sa stii sa combini vinul potrivit cu preparatul servit, sa stii sa aranjezi o masa, sa alegi fata de masa potritiva, sa pui o vaza cu flori si multe alte lucruri de acest gen. De asemenea, Chef Patrizia va impartasi o serie de secrete din bucatarie precum faptul ca este suficient sa stii sa prepari un fel principal, care poate fi pe baza de peste sau orice altceva, important este sa fie gustos, simplu si cu ingrediente bine alese.

In bucatarie trebuie sa fie curat si comod! Nici veselia nu trebuie sa lipseasca, iar de aceasta atmosfera veti avea parte din plin la cursurile Cooking Italia de la DallesGO. Nu se poate gati intr-o atmosfera apasatoare. Trebuie sa existe acea legatura intre bucatari si ajutoarele lor. Totul trebuie sa vina natural, din relaxare si placere pentru ceea ce faci.

Chef Patrizia Paglieri a gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, cat si in tara natala. Cursul promite o experienta delicioasa pasionatilor de bucatarie si gurmanzilor cu abilitati de chef. Alaturi de Patrizia, cursantii DallesGO se vor imbarca intr-un voiaj culinar pasionant, in care gatitul inseamna know-how, deprindere, creativitate, trucuri, dar si distractie.

Un modul are 12 saptamani si costa 8.800 lei.
Cursurile au loc saptamanal, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 60% OFF, pretul cursului de Cooking – Modulul Italia nu va mai fi de 8.800 lei, ci de 3.500 lei pentru plata integrala.

Pretul pachetului de Cooking Incepatori plus Cooking Avansati plus Cooking Italia by Patrizia plus  Totul Despre Vin cu promotia 4 in 1 – PACHET DE FORMARE  COMPLET este de 10.000 lei pentru plata integrala.
Curs acreditat de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei

Traian Burcea Galleguillos

PROFESOR Ramnicu Valcea ( Articole Blog )

“Salut!  Numele meu este Traian Galleguillos Burcea( din mama romanca și tatăl chilian)! De mic, am fost “fortat” sa gatesc( mama mea, era bolnava și am învățat in maniera cea mai ușoară sa gătesc: prima mancare, a fost de “pui”( pui apa, pui, legume, pui, ulei, pui carne, pui condimente) și uite asa a ieșit mancarea de pui!:)”

Traian Burcea este executive chef de peste 10 ani, iar experiența să în bucătăria internațională este una excepțională. A condus echipe de peste 8-10 chefi la cele mai mari restaurante din București, a adus în bucătăria românească eleganță, precizie dar mai ales o organizare impecabilă. Pentru cei care vor să învețe cum se lucrează într-un restaurant de cinci stele, pentru cei care vor să învețe ce înseamnă bucătăria internațională dar mai ales pentru cei care vor să învețe de la cel mai bun, aici este locul potrivit. Traian Burcea înseamnă profesionalism, înseamnă o carte de vizită importantă care îți poate deschide ușile marilor restaurante.


Andrei Moldoveanu

PROFESOR Suceava

Andrei Moldovanu este tată, chef și om întainte de toate, iar mantra lui preferată este „am o nouă idee”. A avut ocazia să lucreze mai bine de 10 ani în bucătării de renume din Norvegia, Franța și România, unde a învățat tot ce se poate atât despre universul gastronomic, cât și despre el. A întâlnit tot felul de oameni și de preparate care l-au făcut să fiu mereu curios și deschis spre noi experiențe. Job-urile diverse pe care le-a avut  (spălător de vase, patiser, bucătar șef de tură), eșecurile și învățăturile ultimilor ani l-au adus într-un punct în care a decis să lase regulile în urmă și să fiu el. A luat fiecare regulă și a rescris-o, rând pe rând, în bucătăria restaurantului EKER din Suceava. Acolo colegii îl știu ca Executive Chef și ca unul din cei doi fondatori, însă el spune că acolo este jumătate din el. Andrei este de părere că parcursul său nu ar fi fost același dacă nu avea alături mentorii potriviți. Ei i-au arătat razele de lumină acolo unde el nu reușea să vadă decât întuneric. Au fost acolo și l-au ghidat atunci când se pierdea și voia să renunțe. Îl trăgeau de mânecă atunci când greșea și primea aprecieri când merita, dar mai ales i-a fost amintit mereu de ce face ceea ce face. Pasiunea necontenită pentru gastronomie și dorința de a schimba suflul bucătăriei locale sunt motorul energiei sale. Andrei crede că în acest domeniu fiecare zi e o oportunitate prin care poți bucura oamenii prin formule culinare îndrăznețe, prin care un preparat simplu se poate transforma într-unul radical de bun. Însă asta se poate întâmpla doar dacă ești suficient de curios. Crede că fiecare dintre noi ascunde o doză de nebunie și de creativitate. Însă pentru a te putea exprima întru totul, e nevoie să știi regulile, pentru ca mai apoi să le încalci așa cum trebuie. Andrei visează la o lume în care noile generații de chefi sunt dispuse să rescrie tot ce au învățat atunci când ajung în bucătărie, tigăile zboară în jurul lor și trebuie să găsească cele mai fezabile și creative soluții. Însă pentru asta e nevoie de un mentor care să știe să stoarcă tot ce e mai bun din învățăcei și să le pună bazele, cărămidă cu cărămidă. Iar el este gata să își asume acest rol.

Patrizia Paglieri

PROFESOR Targu Mures ( Articole Blog )

Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

Patrizia Paglieri

PROFESOR Satu Mare ( Articole Blog )

Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

Cristian Rusanu

PROFESOR Pitesti ( Articole Blog )

Cristian Rusanu iubește oamenii, iar oamenii știu că fericirea are gust. Este brutar, patiser, chef, chocolatier și din toate câte puțin aproape în fiecare zi, de 12 ani. Îi place să experimenteze gusturi, arome și texturi, încercă sa armonizeze ingredientele care îi plac și pe care le respectă. Conduce unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Pitești, Pquant, unde încearcă să facă mereu altceva, fie ceva nou, original, fie ceva vechi de care nu se mai știe, ceva cu împrumut, de dincolo de Levant sau din tradițiile europene. „Contraste sau potriviri firești, ca printr-o joacă ajung să fie povești cu gust bun pentru oameni cu bun gust. Altfel, altceva. Pâine, feluri de mâncare de oriunde și de aici, deserturi care devin și poveștile celor care le savurează. Mereu altceva. Și o echipă care prinde ritmul. Și joaca. Plăcerea de a face din hobby o muncă. De fapt, pofta de făcut mâncare bună”.

Patrizia Paglieri

PROFESOR Buzau ( Articole Blog )

Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

Patrizia Paglieri

PROFESOR Bacau ( Articole Blog )

Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

Patrizia Paglieri

PROFESOR Online ( Articole Blog )

Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

Cristian Toth

PROFESOR Arad

Cristian Toth s-a îndrăgostit de lumea culinară încă de la o vârstă fragedă. Acesta și-a dezvoltat abilitățile prin experiența dobândită în restaurante și hoteluri din țări precum Franța, Spania și Anglia. Locurile în care acesta a activat i-au oferit și alte beneficii precum o bună comunicare și vorbirea fluentă a patru limbi ( română, engleză, spaniolă și maghiară), dar și conducerea sigură spre rezultate excelente, echipe mari, dar și pregătirea acestora pentru avansare. În prezent Cristian Toth este bucătar-șef pentru hotelul Ibis Stilea Arad și restaurantul Pile, iar aici are ca scop să aducă Aradului experiențe culinare internaționale prin dish-urile sale senzaționale.

Silviu Atanasie Petrehuș

PROFESOR Baia Mare ( Articole Blog )

Chef Silviu Atanasie Petrehus este bucatarul din spatele Gallo Bistro, restaurantul pentru care merita sa te urci in masina si sa faci o descindere la Baia Mare. Dupa ce si-a desavarsit tehnicile culinare in bucataria maestrului Javier LOYA, la restaurantul Mestura Oviedo din Tara Basca, unde a avut posibilitatea sa isi prelungeasca contractul dupa doi ani de ucenicie, si-a deschis propriul local, Gallo Bistro, in Baia Mare, unde isi arata maiestria. Reinterpretare este cuvantul care defineste filozofia din spatele fiecarei retete pe care acesta o pregateste. Altfel spus, reia preparate traditionale pe care le regandeste in cheie spaniola sau le asezoneaza cu condimente asiatice. Nu se da in laturi atunci cand un client il provoaca sa prepare Ramen, iar clatitele sale cu sos de taietei cu lapte sunt un tribut adus gusturilor copilariei. Totul acompaniat de o pasiune nestavilita pentru vinurile franțuzești, lucru care nu l-a impiedicat sa isi cultive propria vie in satul copilariei din Valea Negrii. Amator de vinuri frantuzesti, trabucuri cubaneze si bauturi rafinate, in functie de context, toate acestea descriu perfect modul in care Silviu percepe viata si consumul ei.

Ionuț Corbu

PROFESOR Braila ( Articole Blog )

Ionut Corbu are peste 15 ani de experienta in bucatarie, inclusiv pe partea de formare profesionala. Incurajat de parinti, a urmat un curs de bucatar la un restaurant cu specific italian din Braila in 2011. ”Am fost sarac si mi-a placut la mama ca putea gati o masa satioasa din aproape orice. Cand ramaneam singur acasa, incercam si eu sa gatesc. Ai mei au gustat din ce am facut si m-au incurajat sa urmez aceasta meserie.” Prima sa amintire dintr-o bucatarie profesionista sunt cinci saci de cartofi pe care a trebuit sa ii curate, iar prima mancare gatita de mana lui a fost o ciorba de vacuta. Astazi lucreaza la restaurantul Butterfly din Braila si considera ca un bun bucatar isi face treaba cu pasiune si cu dorinta de a invata tot mai mult.

Patrizia Paglieri

PROFESOR Brasov ( Articole Blog )

Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

Patrizia Paglieri

PROFESOR Bucuresti ( Articole Blog )

Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

Robert Mihăilescu

PROFESOR Cluj

Robert Mihăilescu s-a reprofilat în anul 2015, fiind la bază inginer cartograf. A fost mereu pasionat de nișa de fine dining/Michelin şi a activat doar în restaurante de acest gen. A început în Cluj, ca ajutor de bucătar, însă a promovat rapid. După 3 luni, a fost numit bucătar de linie, iar după alte 3 luni era deja şef de tură. A avut o ascensiune rapidă, deoarece a studiat şi s-a documentat mereu, investind timp şi bani în cărţi şi stagii de pregătire. A activat mai apoi într-un hotel de 5 stele, după care a plecat la Oxford, unde a muncit timp de un an într-un restaurant recomandat în ghidul Michelin. Din Oxford, destinul l-a dus la Copenhaga, iar de acolo s-a întors în ţară, unde a lucrat la cele mai bune restaurante din Cluj, Pastel, alături de Bogdan Dănilă (primul român care a obţinut o stea Michelin, la New York), Baracca (multiplu câştigător al titlului de cel mai bun restaurant din ţară) sau Cabinet de Vin&Cocotte, unde a obţinut 2 bonete în ghidul Gault&Millau. A activat şi pe partea de evenimente, împreună cu Ciprian Tătaru. Ultimul său periplu in străinătate a fost anul trecut, la Stuttgart, unde a fost într-un stagiu de pregătire pentru sushi, iar în momentul de faţă este executive chef la un restaurant cu specific japonez, în Cluj-Napoca (Sushi on fire). Iar sezonul trecut a participat şi la emisiunea Chefi la Cuţite.

Traian Burcea Galleguillos

PROFESOR Constanta ( Articole Blog )

“Salut!  Numele meu este Traian Galleguillos Burcea( din mama romanca și tatăl chilian)! De mic, am fost “fortat” sa gatesc( mama mea, era bolnava și am învățat in maniera cea mai ușoară sa gătesc: prima mancare, a fost de “pui”( pui apa, pui, legume, pui, ulei, pui carne, pui condimente) și uite asa a ieșit mancarea de pui!:)”

Traian Burcea este executive chef de peste 10 ani, iar experiența să în bucătăria internațională este una excepțională. A condus echipe de peste 8-10 chefi la cele mai mari restaurante din București, a adus în bucătăria românească eleganță, precizie dar mai ales o organizare impecabilă. Pentru cei care vor să învețe cum se lucrează într-un restaurant de cinci stele, pentru cei care vor să învețe ce înseamnă bucătăria internațională dar mai ales pentru cei care vor să învețe de la cel mai bun, aici este locul potrivit. Traian Burcea înseamnă profesionalism, înseamnă o carte de vizită importantă care îți poate deschide ușile marilor restaurante.


Ileana Vrejoiu

PROFESOR Craiova ( Articole Blog )

Ileana Vrejoiu este un om norocos din toate punctele de vedere: are o familie frumoasa, doi copii minunat, prieteni calzi si sinceri, colegi dedicati, capabili si buni coechipieri, face lucrurile care ii plac si ii aduc satisfactii. Optimismul si pozitivismul sunt trairi care o insotesc permanent in viata personala si in activitatea profesionala, facand din ea un om motivat si plin de speranta.

Un avantaj incontestabil pentru cariera ei il constituie faptul ca a avut si are aproape oameni care au ajutat-o  sa evolueze, sa isi doreasca mai mult si sa nu renunte atunci cand apar obstacole.

Domeniul de activitate in care a capatat experienta de-a lungu timpului este: Bucataria Romaneasca si Bucataria Internationala.

A obtinut primele cunostinte in domeniul artei culinare imediat dupa terminarea liceului, cand a urmat primele cursuri de bucatar. Primul ei job in domeniu a fost cel de asistent de bucatar la un restaurant cu specific romanesc, unde s-a obisnuit cu ritmul rapid de lucru impus de numerosii clienti care frecventau restaurantul si numeroasele evenimentele organizate in weekenduri. Dupa aceasta prima experinta, a trecut de la bucataria romaneasca la cea italieneasca, greceasca, elvetiana... la bucataria internationala.

De-a lungul timpului, a avut sansa sa lucreze cu bucatari experimentati si inovatori in arta bucatariei internationale, oameni de la care a avut ce sa invete si care i-au insuflat placerea, bucuria de a profesa aceasta meserie, devenind pentru ea o pasiune. Toate aceste cunostinte acumulate au ajutat-o sa se integreze si sa coordoneze echipele de ajutoare de bucatar si bucatari formate la diferitele restaurante unde a lucrat. Chef la Epoca Steak House and Wine Bar, Ileana duce cookingul la un nivel maxim de profesionalism.

“Altfel spus, va astept cu drag la programele de pregatire profesionala pentru care voi asigura rolul de formator. In scopul bine definit de a impartasi concepte, teorii, practici si idei care sa ne sustină tuturor dezvoltarea profesionala.”


Alexandru Paraschiv

PROFESOR Galati

Alexandru Paraschiv a avut primul contact cu bucătăria la doar 17 ani, atunci când a descoperit acest domeniu, alături de chef Dan Prodea, în cadrul Viva Club Galaţi. De atunci, îndrăgostit de arta culinară şi atras de valorile insuflate de diferiţi chefi, şi-a continuat parcursul în restaurante în stilul gourmet (Bordeaux şi The Livingroom), vase de croazieră (MS SEINE COMTESSE în Franţa), complexe hoteliere de mare capacitate (Pirates Resort Mamaia), live cooking show-uri, dar si pub-uri mici ce pun mare preţ pe calitate ( King's Pub Galaţi). Totodată am reuşit să obţin performanţa unei medalii de argint la EuroToques Black Sea Fish Festival 2022, jurizat de Enrico Derflingher, bucătar la Casa Roială Britanică. “Viitorul îl privesc cu speranţa că voi aduce în Galaţi un concept de cooking artizanal alături de oameni de calitate din domeniu”.

Andrei Marfă

PROFESOR Iasi ( Articole Blog )

Chef Andrei Marfa a început să practice această meserie într-un moment important din viața lui, nașterea fiului său. Au trecut 10 ani de când a pornit pe acest drum plin de provocări, frumusețe și contante surprize. După 9 ani în care destinul l-a purtat prin țări precum Elveția, Franța sau Italia, a revenit în România unde a început o colaborare care îi aduce satisfacții enorme. Mai exact, este chef bucătar la Pleiada Boutique Hotel, singurul hotel de 5 stele din Moldova, alături de o echipă sudată și dornică de experiențe noi. „Sunt un om care are ca principală valoare adevărul, atât în viața de zi cu zi, cât și în farfurie. Pasionat de minunata lume a gastronomiei încă din copilărie, când, recunosc că eram un mâncăcios, mereu dornic de noi experiențe. Sunt un om de echipă și punctez asta mereu, pe lângă dorința de contantă îmbunătățire a tehnicilor, experimentarea de noi gusturi, un chef bun trebuie să își dezvolte capacitatea de a lucra în echipă, ea e esențială pentru ca rezultatul final să fie unul memorabil. Meseria aceasta este una activă, timpul trece fără să îți dai seama, dacă ești pasionat cu adevărat. Necesită sacrificii, nopți semi-albe, capacitatea de a te reinventa, dar, dacă ai iubirea față de arta gastronomiei, ceea ce îți aduce este incomparabil și extrem de prețios”.

Patrizia Paglieri

PROFESOR Oradea ( Articole Blog )

Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

Cristian Gherghe

PROFESOR Ploiesti ( Articole Blog )

Cristian Gherghe a început călătoria în bucătărie în 1984, trecând de-a lungul vremii prin toate fazele meseriei, de la ajutor bun la toate la Bucătar Șef în diferite restaurante din România. În decursul timpului a absolvit mai multe școli de bucătari cu profesori români și străini. În urmă cu 18 ani, viața l-a dus în Spania, în zona Țării Bascilor, unde a înțeles cu adevărat ce înseamnă să duci gastronomia la nivel de artă. A lucrat în Spania 14 ani, atât în resaurante a la carte, cât și în organizări de evenimente, iar întoarcerea acasă a însemnat și aducerea acestei uriașe experiențe în industria HoReCa din Ploiești. Propunerea DallesGO a fost întâmpinată cu mare entuziasm, Cristian fiind oricând gata să împărtășească din cunoștințele și experiența lui.

Stefan Bocai

PROFESOR Sibiu ( Articole Blog )

Bocai Ștefan-Mihai este bucătar la unul dintre cele mai bune restaurante din inima României, din Sibiu. ​A terminat facultatea de inginerie și management în alimentație publică, este tehnician în gastronomie, în paralel a lucrat timp de 6 ani în domeniul Horeca cât și în nutriție, unde s-a dedicat unor numeroase proiecte. Chef Ștefan crede în mâncarea sănătoasă și în folosirea de ingrediente naturale așezate într-o combinație cât mai echilibrată și vrea să împărtășească experiența și pasiunea sa și cursanților DallesGo.  

Enzo Di Vita

PROFESOR Timisoara

Enzo Di Vita a moștenit pasiunea pentru arta culinară de la mama sa, care mult timp i-a fost mentor. Acum, are o experiență de 30 de ani în domeniul bucătăriei, o bună perioadă de timp petrecând-o peste hotare, învățând tehnici și rețete noi. A început de jos, precum majoritatea chefilor renumiți. A fost spălător de vase timp de doi ani, iar mai apoi a avansat, ajungând acum unul dintre cei mai apreciați bucătari de la noi din țară. A ales să se întoarcă în România, unde și-a continuat activitatea la cel mai înalt nivel. Acum conduce bucătăria restaurantului ce aparține hotelului Ibis, din Timișoara. Coordonează echipa, stabilește relații cu furnizorii, pregătește meniul, comenzile, face programul pentru echipă, în funcție de evenimentele ce au loc la hotel și de gradul de ocupare al hotelului. “Am reușit să ajungem în punctul în care totul să fie organizat, echipa strâns legată și cu o vechime deja în bucătărie. Acum e mai simplu să luăm decizii împreună, fiecare să își dea cu părerea și să ajungem la cea mai bună decizie, nu suntem șef și subalterni, suntem toți egali și asta ne ajută să avem o echipă făină. Îmi plac provocările și să împărtășesc cunoștințele mele și cu ceilalți”.

CURS 1 – Meniu 1

  • Carpaccio de vitel cu salata mixta, parmezan aromatizat cu trufe
  • Salata de fructe de mare cu ardei gras, telina si busuioc
  • Tagliatelle cu ciuperci de padure ,smantana si branza raclette
  • Muschi de vita cu sos gorgonzola
  • Ratatouille
  • Panna cotta cu sos de fructe de padure

CURS 2 – Meniu 2

  • Tartar de somon cu avocado
  • Vitello tonnato cu salata de ardei copti
  • Crema de broccoli cu kaiser si ceapa rosie
  • Creveti flambati in coniac
  • Orez salbatic cu dovlecei
  • Mousse de ciocolata

CURS 3 – Meniu 3

  • Caprese di bufala cu salata de rucola
  • Cocktail de creveti cu sos aurora
  • Linguine cu fructe de mare
  • Cotlet de miel cu sos de menta
  • Spanac cu unt si parmezan
  • Tiramisu

CURS 4 – Meniu 4

  • Vinete gratinate la cuptor cu parmezan
  • Midii cu sos marinara
  • Gazpacio
  • File de ton in crusta de susan
  • Broccoli cu usturoi

CURS 5 – Meniu 5

  • Carpaccio de biban pe pat de andive
  • Clatite umplute cu ciuperci si branza gratinate la cuptor
  • Penne quattro formaggi
  • Surf & turf cu sos de vin rosu Merlot si piure cu trufe

CURS 6 – Meniu 6

  • Ciuperci umplute cu mozzarella si prosciutto la cuptor
  • Salata cu avocado, branza de capra si ou de prepelita
  • Crema de sparanghel
  • Piept de pui peperonata cu ceapa si busuioc

CURS 7 – Meniu 7

  • Calamari in stil ligurez cu vin alb
  • Bruschete mixte cu mascarpone si trufe, rosii, masline
  • Spaghetti cu usturoi ulei de masline si ardei iute
  • Muschi de porc umplut cu kaiser rozmarin gratinat la cuptor
  • Cartofi la cuptor cu smantana si prosciutto cotto

CURS 8 – Meniu 8

  • Salata de somon cu capere migdale si sos de mustar
  • Rulouri de bresaola cu ricotta si legume de sezon
  • Risotto primavera cu sofran
  • File de biban cu dovlecei si sos de lime
  • Morcovi baby cu unt si busuioc

CURS 9 – Meniu 9

  • Tartar de vita
  • Scoici Saint Jacques gratinate la cuptor
  • Tagliatelle cu somon si sparanghel
  • File de sturion la cuptor cu ciuperci dovlecei, ardei gras, masline si vin alb

CURS 10 – Meniu 10

  • Salata Caesar
  • Quiche Lorraine cu ementaler si prosciutto
  • Supa de peste
  • Rata cu reductie de otet balsamic pe pat de prune
  • Salata de valeriana cu sos balsamic

CURS 11 – Meniu 11

  • Salata de caracatita pe pat de fasole verde
  • Rosii umplute cu ton capere si masline
  • Panzerotti cu spanac si ricotta cu unt si salvie
  • File de somon cu coniac si sos de portocale
  • Linte cu ceapa verde si rosii

CURS 12 – Examen final. Realizarea unui meniu complet

You've just added this product to the cart: