Cursuri Cooking Incepatori

Avatar utilizator
4,800lei
Cooking Incepatori

Mananci la restaurant si te intrebi, uneori, cum de gatesc unii bucatari atat de bine? La cat costa portia, banuiesti probabil ca folosesc preparate speciale pentru a da gust mancarii. Nici pe departe! Totul se reduce la cateva principii de baza, pe care le vei dobandi si tu in cadrul acestor cursuri Cooking Incepatori DallesGO.

Indiferent ca esti recunoscut de catre prieteni si familie pentru talentul tau in bucatarie sau pur si simplu vrei sa invatati ceva nou si sa aduci calitate vietii tale, la cursurile de Cooking Incepatori poti descoperi bucataria intr-un mod mai mult decat placut: gatind si degustand propriile preparate. Totul in compania unui vin bun de la partenerii nostri.

Te invitam, asadar, intr-o calatorie fascinanta in bucatariile planeteii, sub indrumarea celor mai talentati Chefi bucatari, unii dintre ei cu experiente in bucatariile restaurantelor cu stele Michelin. Impreuna veti face mici incursiuni in cultura si traditiile popoarelor, vacante virtuale din care veti invata cate ceva despre ce si cum mananca oamenii prin lume, cum gatesc, care sunt particularitatile fiecarei bucatarii. Veti experimenta gusturi, ingrediente, texturi, arome, idei.

Cursuri Cooking Incepatori – descriere

Cunoasterea activitatilor si notiunilor de baza este obligatorie in orice domeniu, nu doar in gastronomie. Prin urmare, daca vrei ca visul sa ti se indeplineasca, este nevoie sa pornesti cu bazele teoretice si practice ale gastronomiei. Ce intra la “teorie”? Informatii despre fructe/legume/carne, retete simple, denumirile si modul de utilizare al anumitor ustensile de bucatarie. De asemenea, o sa inveti la perfectie anumite retete si, totodata, o sa intelegi din ce in ce mai bine ce gust si aspect ar fi indicat sa aiba preparatele culinare.

In ceea ce priveste partea practica, oricine isi propune sa ajunga, mai devreme sau mai tarziu, bucatar-sef ar fi bine sa stie cum se spala, cum se curata si cum se taie corect ceapa, de exemplu. De asemenea, in abecedarul tau practic din bucatarie ar trebui sa se regaseasca si pregatirea anumitor retete simple, cum ar fi clatitele, omletele, sau ciorba de legume. Dupa ce vei invata lucrurile de baza in arta culinara, este foarte important sa lucrezi cat mai mult in propria bucatarie. Astfel, o sa devii foarte increzator cand vine vorba de manuirea ustensilelor de bucatarie. Pentru a deveni bucatar este important sa fii o persoana ordonata, cu simt estetic dezvoltat si sa poti imbina aromele ingredientelor.

Vor fi 12 saptamani de bucurie a gustului, de extaz al papilelor, de exaltare a simturilor. In urma lor veti deprinde pofta de gatit, de incercat, de depasit bariere de orice fel. Va veti antrena instinctele si va veti educa comportamentul din bucatarie astfel incat la finalul celor 3 luni de curs sa gatiti la un adevarat bucatar.

Fiecare curs de Cooking DallesGO inseamna o noua destinatie, de la cea argentiniana, la cea indiana, italiana sau cea chineza. Asta inseamna 12 bucatarii diferite in doar trei luni de zile! La fiecare intalnire veti gati trei – patru preparate complexe, veti testa ingrediente si mirodenii noi si veti afla particularitatile culturii respective din perspectiva gastronomica.

Cursurile au ca scop formarea profesionala completa, inclusiv in segmentul cromatic prin intelegerea combinatiilor de culori, dar si a gustului, a texturilor, corelate cu arta plating-ului. Cursul de Cooking DallesGO este conceput in doua module, Incepatori si Avansati, astfel incat cei care isi doresc sa profeseze in acest domeniu si sa lucreze ca bucatari in restaurante de top, sa poata acumula toate cunostintele necesare direct de la cei mai buni Chefi bucatari din tara.

Cursuri Cooking Incepatori se desfasora in toate cele zece orase in care DallesGO este prezent: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Oradea, Craiova, Sibiu, Constanta si Galati.

Un modul are 12 saptamani si costa 4.800 lei, achitabili in 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 50%, pretul cursului de Cooking – Modulul Incepatori nu va mai fi de 4.800 lei, ci de 2.400 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 3.840 lei.
Pretul pachetului de Cooking Incepatori plus Avansati plus Cooking Italia by Patrizia cu promotia 3 in 1 – PACHET COMPLET este de 5.600 lei pentru plata integrala.
Curs acreditat de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei

Course Features

  • Lectures 35
  • Quizzes 0
  • Duration 12 saptamani
  • Students 53
  • Assessments Yes
  • CURS 1 3

    Incepem de departe, de foarte departe, tocmai din America de Sud

    • Lecture1.1
      Din Argentina culegem Asado – nu e doar un mod de a prepara carnea, ci si un tip de manifestare sociala
    • Lecture1.2
      Apoi lipim Empanadas – pe care le umplem, de voie, cu cateva tipuri de umpluturi
    • Lecture1.3
      Cu Dulce de Lecce facem deserturi
  • CURS 2 3

    Ne oprim prin America Centrala, sa testam niste variante de-a gati ca insularii

    • Lecture2.1
      Guacamole clasic – pentru ca e un aperitiv/sidedish care a facut inconjurul lumii
    • Lecture2.2
      Cheviche dintr-un peste proaspat – un alt aperitiv atat de ofertant ca ti-e greu sa crezi ca se gateste atat de usor
    • Lecture2.3
      Inchidem cu un orez cu peste – e o zona in care orezul se combina mereu cu pestele sau fructele de mare
  • CURS 3 4

    Sarim in India strict cat sa gatim

    • Lecture3.1
      Chiftelute de ceapa – acele « Onion baji » pe care le comandam mereu la restaurantele indiene alaturi de o supa de iaurt care le completeaza de minune
    • Lecture3.2
      Chicken Tikka – reteta care a facut inconjurul lumii
    • Lecture3.3
      Lamb korma – un curry de miel atat de bland și cremos ca n-o sa-i mai simtim iuteala
    • Lecture3.4
      Orez cu lapte de cocos – cu asta ne indulcim definitiv…
  • CURS 4 5

    China ne ajuta de fiecare data cu idei bune

    • Lecture4.1
      Probabil cel mai popular si mai iubit preparat este rata – nu se prepara usor deloc, insa efortul este pe deplin rasplatit
    • Lecture4.2
      Nu stim daca tehnica de gatire Stirfry a fost inventata in China, insa stim ca oamenii de acolo au dus-o la un nivel greu de imaginat, asa ca…
    • Lecture4.3
      Stirfry de tofu si legume – este despre ingrediente, dar mai ales despre tehnica de gatire si despre conditiile minimale pe care trebuie sa le asiguri procesului
    • Lecture4.4
      Mai facem si un orez, mai facem si niste verdeturi…
    • Lecture4.5
      Nu ne putem abtine si facem si un porc cu brocoli si ciuperci cu un sos dulce-iute-acrisor. Doar asa, sa mearga cu orezul
  • CURS 5 3

    Thailanda

    • Lecture5.1
      Deschidem papilele cu o supa iute dar aromata, bineinteles cu fructe de mare
    • Lecture5.2
      Continuam cu un curry cremos de pui stins din iuteala cu lapte de cocos si aromat cu frunze de kafir, servit pe un pat de taitei de orez
    • Lecture5.3
      Si la final, tot un stirfy cu legume dar atat de diferit de cel al Chinei
  • CURS 6 3

    Turcia

    • Lecture6.1
      O minunata salata de vinete picanta, asa cum numai turcii stiu s-o faca
    • Lecture6.2
      Imambayildi – versiunea turceasca de gatit vanata este total vegetariana, usoara si aromata
    • Lecture6.3
      Si da, humus, de langa care nu ar putea lipsi o salata de patrunjel, foarte asemanatoare cu tabbouleh
  • CURS 7 3

    Italia

    • Lecture7.1
      Pasta fresca, pe care le putem servi fie intr-o o combinatie fara cusur de trufe si sos carbonara, fie alaturi de un savuros pesto genovese
    • Lecture7.2
      Felurite combinatii pentru crostini specifice regiunii Toscana, incepand cu un pate de casa si sfarsind cu o foarte interesanta pasta de slanina si rozmarin
    • Lecture7.3
      Risotto cu ciuperci de padure
  • CURS 8 3

    Grecia

    • Lecture8.1
      Mai mult ca sigur o plimbare prin meniul oricarei taverne o sa ne astearna in farfurii spanakopita, adica acea minunata placinta cu feta si spanac
    • Lecture8.2
      Aparent banalul tzatziki alaturi de chiftelute de dovlecei
    • Lecture8.3
      Salata de caracatita, e carei pregatire, o sa vedeti, e mai simpla ca “buna ziua !”
  • CURS 9 3

    Franta

    • Lecture9.1
      Supa de ceapa
    • Lecture9.2
      Moules Mariniere, gatite in mai multe feluri
    • Lecture9.3
      Coq au vin
  • CURS 10 4

    Romania

    • Lecture10.1
      Facem borsul de sfecla rosie – unul extrem de sanatos (pana sa-l ineci in smantana !)
    • Lecture10.2
      Ne indepartam un pic de zona dietetica si tragem un pui cu smantana si marar
    • Lecture10.3
      Iar la final coacem alivenci si fierbem coltunasi
    • Lecture10.4
      Si pregatim o carne pe care o vom gati peste o saptamana
  • CURS 11 1

    Gatitul carnii la grill

    • Lecture11.1
      Va fi o incursiune intre vita, porc, pui si miel. Fiecare tip de carne cu asezonarea, timpii si secretele sale…
  • CURS 12 0

    La examen o sa fie ca la un concurs ! Cu ingrediente necunoscute si imaginatie multa.

    No items in this section
Liviu Chiorpec

PROFESOR BUCURESTI

Liviu Chiorpec e exemplul perfect pentru cei care viseaza sa isi schimbe radical viata cu ajutorul gatitului sau care pur si simplu vor sa invete sa aseze in farfurie o mancare gustoasa pentru familie si prieteni. De ce spunem asta? Pentru ca s-a lasat de munca in corporatie dupa varsta de 40 de ani si s-a apucat de facut mancare. A inceput sa gateasca la el acasa, pentru prieteni si curand, activitatea asta a ajuns sa ii aduca, pe langa multa relaxare, si ceva castiguri materiale. Acasa la el e La Chiorpec, locul unde testeaza teorii de fizica si chimie alimentara, unde ¨imblanzeste¨ roboti de bucatarie si, la nevoie, improvizeaza unii noi, unde toaca, amesteca, prajeste si, in final, pune pe masa ceva delicios.

Ii place sa isi spuna bucatar, nu chef si isi datoreaza toata priceperea studiului autodidact, biblioteca sa cuprinzand o buna selectie de carti de bucate si biografii de chef-i cunoscuti.

Liviu crede ca, noua, romanilor, inca ne lipseste educatia culinara si intelegerea a ceea ce mancam. Poate de aceea nici nu avem inca in Romania restaurante cu stele Michelin. Mancarea pentru el este o experienta. Mancarea nu trebuie sa fie scumpa sau ieftina, trebuie sa fie buna. Si mai crede ca, cu acelasi efort si cu aceleasi ingrediente, poti face o mancare memorabila sau una detestabila. Iata de ce, apreciaza un client care intelege intentia din farfurie si decodifica tehnica din spatele unui fel de mancare, chiar daca nu ii apreciaza in totalitate gustul.

Gateste in continuare pentru prieteni, dar il poti gasi si la cele mai hot petreceri din Capitala, cu manecile suflecate, aplecat asupra unei halci sfarainde de carne. Daca vrei sa inveti mai multe de la el, il gasesti la cursurile de Cooking de la DallesGO.

PROFESOR CLUJ

Nascut intr-o familie de “crasmari”, dupa cum ii place sa spuna, Horia Simon a avut inca de mic legatura cu lumea gastronomica. Este bucatar profesionist de 15 ani si formator de 10 ani. A ales sa se formeze profesional in Barcelona, insa si-a dezvoltat si perfectionat meseria in tara, colaborand cu cele mai renumite hoteluri si restautante din Cluj, Targu Mures, Timisoara, Bistrita sau Baia Mare si gatind pentru Papa Francisc, in tipul vizitei de la Blaj.

Pasiunea si calitatile de formator si le-a dobandit in urma unui schimb de experienta la un liceu hotelier din nordul Frantei, iar de acolo pana la primul proiect european de formare profesionala a mai fost doar un pas. Timp de 5 ani a fost lector in una dintre cele mai complete structuri educationale din Cluj. Printre drumuri, hoteluri, resuatrante si scoli de formare profesionala, ultimii 9 ani i-au adus si o colaborare cu unul dintre cei mai buni artisti vizuali de la noi din tara, Razvan Voiculescu, pentru albumele fotografice Bucataria Hoinara si ROst. Iar putinul timp liber il investeste in incercarea de salvare a patrimoniului gastronomic romanesc.

PROFESOR TIMISOARA

Chef Catalin Jernoiu are o experienta de peste 23 ani in gastronomie, facandu-si ucenicia in bucatariile mai multor restaurante din Europa. Ii place bucataria creativa, avangardista, pentru ca acolo simte ca poate da frau liber imaginatiei si poate face din preparatele culinare adevarate opere de arta.

PROFESOR GALATI

Dan Prodea a intrat in domeniul Horeca de mai bine de 20 de ani si si-a construit cariera cu seriozitate, devotament si foarte multa pasiune. De-a lungul timpului, a cunoscut si a lucrat cu nume importante din lumea gastronomiei – Petrisor Tanase, Cezar Munteanu – si a gatit pentru celebritati nationale si internationale (Gheorghe Hagi, Ion Tiriac, Ilie Nastase, Traian Basescu, Julio Iglesias, Michael Bolton).

S-a format la scoli de profil si specialitate din domeniul culinar atat in tara, cat si in strainatate, castigand premiul I in finala Metrochef, acordat de Martin White si Antonio Piselli, pentru sectiunea bucataria italiana, in 2013.

PROFESOR SIBIU

Ioan Bebeselea este bucatar si co-proprietar al Syndicat Gourmet din Sibiu.
In 2019, Ioan a primit premiul special “Terroir” din partea ghidului international gastronomic, Gault&Millaut, pentru crearea si promovarea legaturii dintre bucatari si producatorii locali si incurajarea utilizarii ingredientelor uitate, autentice, restaurantul Syndicat Gourmet primind astfel 12.5 puncte in ghid.

Merge pe inovatie si sezonalitate, combina cu maiestrie produse proaspete, de origine locala cu cele Premium, aducand in fata iubitorilor de delicatese o serie de preparate originale.

PROFESOR IASI

Incursiunea captivanta in lumea bucatariei a inceput in 2008, atunci cand, sub indrumarea Chef-ului Marius Mititelu, Marian a inceput sa invete secretele bucatariei romanesti si pe ale celei internationale, atat a la carte, cat si pe partea de evenimente. Intre 2009 si 2013 a ajuns in bucataria restaurantului La Pergola. Acolo a fost Head Chef dar si coordonator al proceselor de deschidere a unui lant de restaurante aflate sub umbrela aceluiasi proprietar.

Iar din 2015 a intrat in bucataria complexului Little Texas Iasi, incepand un intreg proces de poziționare a specificului restaurantului si de actualizare a felului in care se desfasura intregul flux operational.

Continuand sirul de proiecte in cadrul carora Marian a avut ocazia sa isi hraneasca dorinta de autoperfectionare, merita punctata participarea la Masterclass-urile Chef-ilor Antonio Bachour (Dessert Innovation) sau Ksenia Penkina (Velvet & Mirror Glaze Mousse Cakes) dar si semifinala Arena Bucatarilor in primavara anului 2018.

PROFESOR CRAIOVA

Chef Andrei Voica s-a scolit la restaurante de top din Spania si Germania, insa a inceput sa cocheteze cu domeniul culinar de mic, fiind nevoit sa-si gateasca singur dupa antrenamentele la fotbal, o veche pasiune a lui. Dupa terminarea studiilor a lucrat timp de mai multi ani ca manager de restaurant in Madrid, in localul „La Maquinilla 1911”, unde a invatat ce inseamna cu adevarat sa prepare contra-cronometru preparate de calitate.

Castigator al editiei MasterChef din 2015, pentru Andrei aceasta emisiune a reprezentat si o oportunitate de a se intoarce acasa, in Romania, dar si o ocazie de a-si indeplini un vis, acela de a deveni bucatar profesionist! Asa s-a nascut Nobel, de la premiile Nobel. Si-a imaginat o bucatarie nobila si i-a placut si numele, un cuvant foarte simplu si usor de retinut.

Anii petrecuti in Spania si bucataria spaniola par sa-si fi pus amprenta asupra sa, pentru ca la putin timp dupa aceea a luat nastere si restaurantul “Barbacoa”, care in spaniola inseamna “gratar”.
Pe langa timpul pe care si-l imparte intre cele doua restaurante, Chef Andrei Voica este si Chef Executiv al echipei de fotbal de prima liga Universitatea Craiova, carora le pregateste toate mesele.

PROFESOR SIBIU

Nascut si crescut la Satu Mare, Lorant a ‘’parasit’’ orasul pentru a urma un colegiu de bucatari in Budapesta. Dupa ce a absolvit cu brio studiine universitare a urmat o cursa lunga, grea, dar frumoasa, prin diferite orase atat din Romania, cat si din alte tari. Datorita unei recomandari a ajuns in Franta la un restaurant cu doua stele Michelin, unde a parcurs toate posturile din bucatarie.

Acolo a invatat ce inseamna atentia la detalii si cum trebuie sa impletesti tehnicile foarte precise cu inspiratia artistica. A renuntat, insa, la postul din Franta si s-a mutat la Sibiu, unde a luat nastere TAKE AWAY LOR.AND, un local la care a visat de mult si unde isi propune sa servesca zilnic un pranz delicious, sanatos si corect publicului sibian. Creaza meniuri implicandu-i si pe producatorii locali si formeaza o echipa puternica si dedicata conceptului.

PROFESOR CONSTANTA

Chef Iulian Mitea sta in bucatarie de cand se stie, practic a crescut printre ingrediente, oale si arome, iar asta se datoreaza faptului ca provine dintr-o familie de bucatari. Imediat dupa terminarea liceului s-a mutat la Londra, orasul care l-a conturat atat ca om, cat si ca bucatar.
Astfel, cu multa munca, perseverenta si pasiune a reusit sa urce pe scara ierarhica lucrand in locatii de top ale orasului ( Hilton, Savoy, Marriott, Bvulgari Hotel, Gallery Mess, Gavroche, Sketch, Babo , Rhubarb, Royal Society of Arts, Wolff Olins, Walt Disney Head Office, Hammersmith,Fortnum and Mason etc.) si gatind pentru personalitati nationale si internationale, printre acestea numarandu-se Naomi Campbell, David Cameron, Printul Harry, Boris Johson, Sir Tom Jones, Fam. Beckham, Jessie J, iar lista poaten continua.
Cu notiuni si background de haute cuisine, bucatarie moleculara, franceza, italiana, brutarie artizanala, patiserie, fine dinning si Michelin, Iulian Mitea a revenit in tara in urma cu trei ani, odata cu inscrierea in sezonul 3 al emisiunii Chefi la Cutite, unde a fost semifinalist. Prin participarea la acest concurs a castigat prietenia  lui Catalin Scarlatescu alaturi de care a avut diverse colaborari. Impreuna au deschis si cateva restaurante, iar urmatorul pas este sa-si deschida propriul business.

PROFESOR ORADEA

Cu o experienta de peste 12 ani in domeniul gastronomic, Victor Badea se mandreste ca a mostenit aceasta pasiune de la bunicile sale pe langa care statea atunci cand era copil. Chiar daca nu a profesat in domeniu inca de la incept, Victor Badea a decis sa-si asculte si sa-i urmeze instinctul in urma cu 15 ani, cand a renuntat la meseria pe care o avea pentru a da curs pasiunii sale. La inceput a perceput lucrul in bucatarie ca pe un hobby, dar in scurt timp a devenit o meserie full time, iar de atunci s-au scurs 15 ani. Primii pasi au fost facuti in Germania, unde a lucrat ca bucatar in mai multe restaurante de top, pentru ca mai apoi sa revina in tara.
“Am plecat de jos in domeniul gastronomic si am trecut prin toate etapele acestei munci, este esential sa descoperi cu propiile forte fiecare etapa. “
A lucrat o perioada lunga de timp in bucatariile restaurantelor de la maul marii, iar de 6 ani s-a stabilit definitiv in Oradea, unde este bucatar la unul dintre cele mai bune restaurante din oras.

PROFESOR BRASOV

Daniel Nistor are o experienta de peste 15 ani in bucatarie si o medalie de bronz la cea de-a 25-a editie a Olimpiadei Culinare IKA din Stuttgart, cea mai mare si diversa competitie culinara din lume – competitie la care au concurat peste 2000 de bucatari si patiseri din peste 60 de tari. Pe langa asta, Daniel are alte cateva medalii la concursurile nationale, insa viseaza departe si crede ca are in continuare multe trepte de urcat. Este indragostit de bucatarie si isi doreste sa impartaseasca tehnica si secretele lui din bucatarie care l-au facut un bucatar de top.

4,800lei