Totul despre Vin

Avatar utilizator
4,800lei
Totul Despre Vinuri

Vinul este atât de comun în viața noastră și ne aflăm atât de des în prezența lui încât, în timp, putem pretinde că avem o oarecare idee despre ce înseamnă această băutură. Este usor sa facem diferenta din punct de vedere vizual intre un vin rosu si unul alb pentru ca arata diferit, nu-i asa? De asemenea, stim cu totii ca si gustativ sunt diferite. In realitate, insa, vinul este mai mult decât o simplă băutură. Vinul spune intotdeauna o poveste, este produsul unei culturi, amprenta unei personalități, a unui spațiu geografic și a unei istorii. Și doar având câteva cunoștințele de bază va veti putea bucura cu adevarat de aroma și intensitatea vinului la adevărata sa valoare.

Cu siguranta vi s-a intamplat cel putin o data sa vă aflaţi într-un restaurant şi să vă fie adusă lista de vinuri, dar să nu vă puteţi decide pentru că nu ştiţi exact cum să traduceţi caracteristicile fiecărui vin. Sau sa va aflati in fata rafturilor din magazine pline cu vinuri si, la fel, sa nu va puteti decide pe care sa-l alegeti. Nu trebuie sa deveniti somelieri ca sa intelegeti ce scrie pe eticheta unei sticle de vin sau sa va dati seama daca gustul mancarii si al vinului se potrivesc. La DallesGO ti-am pregatit un altfel de curs, un curs de initiere in tainele vinului, care sa te ajute nu doar să faci diferenta intre soiuri, ci si ce arome sa cauţi în vinul pe care îl alegi în funcţie de felurile de mâncare de pe masă, sau cum sa evaluezi un vin din punct de vedere senzorial.

Cursuri totul despre vin – descriere

Pe parcursul a 12 saptamani veti degusta vinuri din toata lumea, de la cele seci și până la vinurile spumante reprezentative sau atipice pentru varietatea lor, insa nu inainte de a invata cum sa faceti asta in mod corect. Iar pentru o degustare ca la carte este important sa va folositi toate simturile, pentru a diferentia elementele care variaza de la un vin la altul: culoarea, densitatea, consistenta, buchetul, tipul de struguri folositi, chiar si pretul vinului.

Examinarea vizuala – Primul pas este sa turnati vinul in pahar si sa il privesti ca sa observati diferite particularitati ale culorii.

Examinarea olfactiva – O mare parte a procesului de degustare tine de simtul olfactiv, de identificarea diferitelor buchete pe care le are un vin.

Examinarea gustativă – Cel de-al treilea pas este reprezentat de sorbirea unei cantitati mici de vin ce trebuie plimbat prin toată cavitatea bucală pentru a-i simti compozitia: densitatea, taria, catifelarea, aciditatea mai mare sau mai redusa.

Examinarea auditivă – Si auzul este pus in functiune in analiza temeinica a unui vin, in special in cazul vinurilor spumante. Pentru a le identifica, cel mai mare ajutor il ofera sunetul pe care il elibereaza sticla atunci cand o deschizi.

Asadar, vei invata ca savurarea unui vin este de fapt o experienta multisenzoriala. Vazul, mirosul si gustul sunt activate atunci cand bem un pahar de vin. Iar tipul paharului, temperatura, modul in care bem sau tinem paharul contribuie la explorarea si descoperirea tuturor atributelor unui vin. Despre toate acestea veti invata la cursul Totul despre Vin DallesGO, sub indrumarea celor mai buni cunoscatori in domeniul somelier. De asemenea, veti face face cunostinta si cu VS, DOC, tanini, oxizi, acizi, decantare – termeni care, desi par sa va duca cu gandul inapoi la orele de chimie din anii de scoala, odata intelesi, veti face lumina in universul atat de parfumat al vinurilor bune si veti stii ce sa alegeti data viitoare cand va veti afla in fata unui raft sau a unui meniu cu vinuri

Cursuri Totul despre Vin DallesGO te ajuta sa te familiarizezi cu lumea vinului pentru a putea intelege mult mai usor aromele delicate ale unui pahar.

Un modul are 12 saptamani si costa 4.800 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal la sediul DallesGO, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 50% OFF, pretul cursului Totul despre Vin nu va mai fi de 4.800 lei, ci de 2.400 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 3.840 lei.
Pretul pachetului de Totul despre Vin plus Cooking Incepatori plus Cooking Avansati cu promotia 3 in 1 – PACHET COMPLET este de 5.000 lei pentru plata integrala.

Course Features

  • Lectures 58
  • Quizzes 0
  • Duration 12 saptamani
  • Students 1
  • Assessments Yes
  • CURS 1 3

    Introducere, dar cu un spumant de welcome

    • Lecture1.1
      Sa ne cunoastem: fiecare se prezinta in cateva cuvinte
    • Lecture1.2
      Prezentam programa cursului
    • Lecture1.3
      Notam asteptarile fiecaruia referitor la cursul care incepe
  • CURS 2 7

    Putina teorie, dar cu un spumant de welcome

    • Lecture2.1
      Ce este vinul?
    • Lecture2.2
      De cate feluri este?
    • Lecture2.3
      Limbajul specific: deslusirea notiunilor: taninuri, aciditate, baric, defect de dop, corpolenta, monocepaj, cepaj, vericala etc.
    • Lecture2.4
      Instrumentar: Tipuri de pahare, tirbusoane, dopuri, decantoare
    • Lecture2.5
      Temperaturi de servire, pastrare, defectele vinului
    • Lecture2.6
      Cum cumparam vinul la raft/ in meniul unui restaurant
    • Lecture2.7
      Principii de asocieri culinare
  • CURS 3 7

    Vinuri albe romanesti: descriere soiuri + degustare vin

    • Lecture3.1
      Cum facem o apreciere vizuala/ olfactiva/ gustativa like a pro
    • Lecture3.2
      Cramposie Selectionata – Stirbey
    • Lecture3.3
      Feteasca alba
    • Lecture3.4
      Feteasca regala
    • Lecture3.5
      Sarba si Plavaie – Crama Girboiu
    • Lecture3.6
      Francusa – Cotnari
    • Lecture3.7
      Zghihara de Husi – Averesti
  • CURS 4 6

    Vinuri rose romanesti: descriere soiuri + degustare vin

    • Lecture4.1
      Cum facem o apreciere vizuala/ olfactiva/ gustativa like a pro
    • Lecture4.2
      Rose din Busuioaca de Bohotin – Cotnari
    • Lecture4.3
      Rose din Busuioaca de Bohotin – Valahorum
    • Lecture4.4
      Rose din Tamaioasa Roza de la Domeniile Coroanei Segarcea
    • Lecture4.5
      Nedeea Rose – Vinarte (cupaj soiuri romanesti)
    • Lecture4.6
      Comparativa 4 roze-uri cele mai bine cotate pe piata romaneasca horeca (Terra Romana de la Serve/ Vladoi/ Sarica Niculitel/ Lechburg) – soiuri international
  • CURS 5 4

    Vinuri rosii romanesti – monocepaje

    • Lecture5.1
      Vizita vinificator Crama Licorna – Gabi Lacureanu
    • Lecture5.2
      FN din toate zonele tarii
    • Lecture5.3
      Negru de Dragasani
    • Lecture5.4
      Novac
  • CURS 6 7

    Vinuri albe international

    • Lecture6.1
      Sauvignon Blanc
    • Lecture6.2
      Chardonnay
    • Lecture6.3
      Aligote
    • Lecture6.4
      Verdejo
    • Lecture6.5
      Albarino
    • Lecture6.6
      Assyrtiko
    • Lecture6.7
      Pinot Grigio
  • CURS 7 1

    Vinuri rose – soiuri international

    • Lecture7.1
      Din PG/ PN/ CS/ Syrah/ Vinuri de Provance
  • CURS 8 11

    Vinuri rosii – soiuri international

    • Lecture8.1
      Cab Sauvignon
    • Lecture8.2
      Merlot
    • Lecture8.3
      Syrah
    • Lecture8.4
      Cab Franc
    • Lecture8.5
      Pinot Noir
    • Lecture8.6
      Malbec
    • Lecture8.7
      Primitivo/ Zinfandel
    • Lecture8.8
      Carmenere
    • Lecture8.9
      Rara Neagra
    • Lecture8.10
      Saperavi
    • Lecture8.11
      Agiorghytiko
  • CURS 9 0

    Cupaje soiuri romanesti VS. cupaje soiuri international de la crame romanesti

    No items in this section
  • CURS 10 0

    Cupaje soiuri romanesti VS. cupaje soiuri international producatori straini

    No items in this section
  • CURS 11 9

    Vinuri spumante

    • Lecture11.1
      Metode de vinificatie
    • Lecture11.2
      Champagne
    • Lecture11.3
      Cremant
    • Lecture11.4
      Cava
    • Lecture11.5
      Franciacorta
    • Lecture11.6
      Prosecco
    • Lecture11.7
      Lambrusco
    • Lecture11.8
      Frizzante
    • Lecture11.9
      Vin spumante
  • CURS 12 1

    BYOB

    • Lecture12.1
      Bring your own bottle si analizam impreuna visual/ olfactiv/gustative
  • CURS 13 2

    Vizita in Dealul Mare

    • Lecture13.1
      Crama Budureasca/ Lacerta – crame noi
    • Lecture13.2
      Crama Apogeum – crama veche cu prnaz si pairing la conac
Mirela Mateescu

PROFESOR BUCURESTI

Mirela Mateescu este dovada vie ca gusturile se educa. Corporatista inraita, Mirela a descoperit aromele vinului in urma cu 7 ani cand, dupa ce punea pe hold deadline-uri, sedinte de department si targeturi lunare, mergea la diverse degustari de vin care aveau loc in oras in diverse wine-bar-uri si restaurante. Pasiunea pentru vin i-a deschis si o pofta imensa de cunoastere astfel ca a revenit pe bancile scolii. A urmat cursurile prestigioasei academii britanice Wine and Spirits Education Trust pana la nivelul 3, un curs de somelieri, un curs de degustatori la ADAR. Iar in prezent este studenta la Masterul Tehnologii performante, Management si Marketing Viti-vinicol organizat de USAMV Bucuresti,

“Dar cea mai buna scoala dupa parerea mea este degustarea. De aceea incerc sa ajung la cat mai multe degustari, lansari de vinuri, targuri de vin si marturisesc ca de mai bine de 4 ani nu exista vacanta sau plecare in strainatate care sa nu includa o vizita la una sau doua crame”, declara Mirela Mateescu.

Iubesete vinul, despre care spuna ca ii stimuleaza incredibil de tare curiozitatea si creativitatea, ceea ce-si doreste sa starneasca si in viitorii. De altfel, este curator de vin al casei de licitatii Artmark si jurizat in concursuri nationale de vin (Centura de Roze-uri, Premiile de Excelenta Vinul.ro, Concursul National BIB).

4,800lei