Cursuri Cooking Avansati

Avatar utilizator
5,000lei
Cooking

Gata cu gatitul in joaca! In aceste cursuri cooking avansati trecem la stiinta in bucatarie si aprofundam tehnici de filetare a carnii, curatare si preparare a fructelor de mare, combinarea optima a aromelor lumii. Abordam preparate culinare delicate, dar complexe, cum sunt Sushi, Foie Gras, Beef & Ale pie, Tagine sau Somon. Exploram culturile lumii prin prisma a ceea ce pun oamenii pe masa si incercam sa intelegem in ce fel miscarile sociale, saracia si razboaiele si-au pus amprenta in ceea ce mananca oamenii in intreaga lume.

Cursurile se adreseaza celor cu adevarat pasionati de fine dining, celor pentru care gătitul e o modalitate excelentă de a darui celor din jur, celor care doresc sa exploreze bucatele lumii la ele acasa. Timp de 12 saptamani vom strabate cu ajutorul papilelor gustative lumea in lung si lat: mergem in Japonia, in Statele Unite ale Americii, pe tarmurile britanice, in temuta si savuroasa bucatarie franceza, dar si ceva mai aproape, in Germania, Belgia si la vecinii nostri din Balcani.

Cursuri Cooking Avansati – Descriere

La fiecare intalnire veti gati trei-patru preparate complexe, veti testa ingredient si mirodenii noi si veti afla particularitatile culturii respective din perspectiva gastronomica. Chiar daca in ziua de astazi exista mii de retete si clipuri pe internet care arata exact cum se gatesc preparatele sofisticate, iar in hipermarketuri gasesti cu usurinta ingrediente asiatice, de origine africana sau condimente pentru indrazneata bucatarie sud-americana, totusi, de la transformarea unui hobby in pasiune si mai apoi, de ce nu, intr-o cariera este cale lungă. Asadar, daca te-ai hotarat ca aceasta este calea pe care vrei sa o urmezi, cursurile de Cooking Avansati de la DallesGO sunt aliatul tau spre o cariera de succes in bucatarie.

Se spune ca ingredientul secret al marilor bucatari este gatitul “cu dragoste” pentru meseria lor si pentru clientii care le vor gusta mancarea. Noi credem ca e mai mult decat atat si mai este un secret pe care il pun in aplicare. Gatesc cu toate simturile si traiesc senzorial experienta din bucatarie, lucru pe care il vei invata si tu in cadrul cursurilor de Cooking Avansati DallesGO, sub indrumarea celor mai iscusiti chefi bucatari din tara. Totodata, vei invata sa-si modelezi preparatele pana in cele mai mici si rafinate detalii, pentru ca, dupa cum spune un vechi proverb popular, „prima oară guști cu ochii”. Asadar, alegerea veselei, felul în care așezi mâncarea în farfurie, culoarea și texturile alese contribuie la succesul unui preparat aproape la fel de mult ca și gustul acestuia, insa despre toate acestea vei invata la cursul de Cooking Avansati DallesGO.

Partea teoretica a acestor cursuri Cooking Avansati acopera toata plaja de informatii necesare pentru desfasurarea activitatii in bucatarie, de la igiena pana la nutritie, de la lucrul in echipa pana la modalitați de preparare si servire. Iar partea practica raspunde nevoilor existente in piata, unde se vor deprinde tehnici de lucru conform standardelor. Vei vedea, asadar, ca nicio zi nu e la fel in bucatarie, poti experimenta cum doresti, poti sa vezi imediat rezultatele muncii tale. Practic, oricand ai ceva de facut. In plus, clienti sunt, restaurante sau hoteluri exista, asa ca meseria de bucatar nu va disparea niciodata, pentru ca satisface una dintre nevoile principale ale omului.

Ca sa ajungi insa intr-o bucatarie profesionista ai nevoie de cunostinte avansate de gastronomie, de ceva experienta si de rabdare. Rabdarea o poti obtine prin efort personal, insa cunostintele despre gastronomie nu ai cum sa le treci in CV decat daca urmezi cursuri de specialitate, iar DallesGO are grija sa te puna in contact cu bucatari recunoscuti pentru talentul si creativitatea lor in bucatarie. Cursul de Cooking Avansati este acreditat, diploma obtinuta fiind recunoscuta la nivel national si international, si este autorizata ANC.

Cursuri Cooking Avansati se desfasoara in toate cele zece orase in care DallesGO este prezent: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Oradea, Craiova, Sibiu, Constanta si Galati.

Un modul are 12 saptamani si costa 5.600 lei, achitabili in 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 50%, pretul cursului de Cooking – Modulul Avansati nu va mai fi de 5.600 lei, ci de 2.800 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 4.480 lei.
Pretul pachetului de Cooking Avansati plus Cooking Italia by Patrizia plus Nutritie cu promotia 3 in 1 – PACHET COMPLET este de 5.600 lei pentru plata integrala.
Curs acreditat de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei

Course Features

  • Lectures 23
  • Quizzes 0
  • Duration 12 saptamani
  • Students 24
  • Assessments Yes
  • CURS 1

    Japonia. O seara mai tehnica decat multe altele, in care unghiul de taiere pe care il folosesti in fata bucatii de carne e mai important decat oricand si in care temperatura la care aduci baia de ulei inainte sa arunci inauntru crevetii se dovedeste vitala.

    • Lecture1.1
      Ramen
    • Lecture1.2
      Tempura
    • Lecture1.3
      Beef and asparagus rolls
  • CURS 2

    Franta. Multi spun ca e usor sa lucrezi cu foie gras si ca oricum l-ai face, iese excelent. Dincolo de cele 10 cai prin care sa ruinezi un bloc de foie gras, vom explora vreo cateva prin care poti sa-l faci perfect. Inclusiv prin alaturarea cu niste reductii fabuloase. Despre clatite stim ca stim totul. Sau asa credem. Reteta pe care o vom analiza si dezbate este una care seamana cu mersul pe sarma: o poti tranti usor, insa daca iti iese… Daca iti iese cum trebuie o poti considera o victorie relevanta.

    • Lecture2.1
      Le Grand Foie Gras
    • Lecture2.2
      Creppes Suzette
  • CURS 3

    SUA. Trei sferturi dintre europeni nu considera bucataria Statelor Unite ca fiind o bucatarie. Ce poti afla in cativa ani de documentare este a acolo s-au dezvoltat – plecand de la retete si solutii de pe batranul continent – adevarate bijuterii culinare. Au dus grill-ul in zone greu de imaginat manati de un soi de ambitie aproape suicidala. Dar asa sunt facuti ei: trag tare si persevereaza pana in panzele albe. Iar rezultatele… trebuie luate in calcul! Si aprofundate.

    • Lecture3.1
      New York Cheesecake
    • Lecture3.2
      Smoked Pork Ribs
  • CURS 4

    Belgia. Au gasit ei cateva lucruri pe care sa si le „declare” ale lor! Cred ca nu exista turist care sa nu-si doreasca sa guste macar o data celebrii cartofi prajiti cand ajung in Belgia. Ar fi si pacat, oricat de anti-junkfood ai fi. E o experienta care te poate ajuta in multe alte preparate de bucatarie. Cartofii aia reprezinta un stil de viata, nu doar un cartof prajit.

    • Lecture4.1
      Midii & double baked potatoes
    • Lecture4.2
      Waterzooi
  • CURS 5

    UK, Ireland & North Ireland. Statistic privind lucrurile, cred ca exista sute de retete de beef&ale pie. Fiecare zona, fiecare catun, fiecare pub care se afla in posesia unei retete de bere (unica, fireste!) isi face si propria reteta de placinta. Pentru ca varietatea gusturilor de ale determina rezultate diferite in gustul placintei. Principiile raman cam aceleasi, insa, iar secretele unei carcase reusite sunt uneori greu de aflat. Clam chowderul este un soi de mancare nationala si te ajuta sa intelegi o natie.

    • Lecture5.1
      Beef & Ale pie
    • Lecture5.2
      Clam Chowder
  • CURS 6

    Orientul Mijlociu. Influentele Orientului in bucataria romaneasca sunt intense si uneori usor de recunoscut. Radacinile sunt fabulos de explorat. Cele doua retete pe care le analizam in seara orientala sunt dintre cele pentru care oamenii din zona aceea a lumii ar fi in stare sa porneasca razboaie.

    • Lecture6.1
      Babaganoush
    • Lecture6.2
      Ras Asfour de vita
  • CURS 7

    Balcani. Sunt la doi pasi de noi, insa parca refuzam sa ii intelegem de-adevaratelea. Seara balcanica va fi aromata, cu siguranta. Si gustoasa. Si plina de istorii. Vom lucra, ca de obicei, totul de la zero ca sa intelegem mai bine de unde nevoia de atatea arome.

    • Lecture7.1
      Tarator
    • Lecture7.2
      Pleskavitza
  • CURS 8

    Germania. Ai zice ca un ciolan la cuptor e treaba simpla. Asa pare. Acum cativa ani am fost socat de experienta unor oameni care au testat peste 30 de retete si tehnici pana sa realizeze un ciolan perfect. Cu cantitatea ideala de arome. Cu crocantenia perfecta a crustei. Asa am ajuns pasionat de o parte a porcului pe care, altfel, o desconsideram profund. Desertul o sa fie unul in care vom testa mai multe soiuri de mere pana sa ajungem la cel potrivit unui strudel cinstit.

    • Lecture8.1
      Ciolan nemtesc in bere alba nefiltrata
    • Lecture8.2
      Strudel de mere
  • CURS 9

    Maroc. Inima bucatariei marocane sta sub tuguiul tajinului facut in tihna si la foc mic. Se spune ca in Maroc sunt tot atatea retete de ras el hanout cate familii sunt. Si tot atatea arome. Ca orice bucatarie saraca a lumii, cea marocana se distinge prin creativitatea gusturilor. Harira e un fel de supa nationala, aromata si usor pincanta, care concentreaza spiritul unei bucatarii bazata pe foc deschis.

    • Lecture9.1
      Tagine
    • Lecture9.2
      Harira – supa. Adevarata supa marocana
  • CURS 10

    Tarile Nordice. In nord, pestele e important. Vital. Pentru ca acolo resursele sunt limitate. Iar somonul a ajuns sa strabata toate continentele preparat in acel mod unic. Vad ei lucrurile diferit si ne ajuta si pe noi sa ne bucuram de experienta asta care pare sa vina din alta lume.

    • Lecture10.1
      Introducere in somonul avansat
    • Lecture10.2
      Galuste de cartofi umplute cu ceapa si bacon (Kroppkakor)
  • CURS 11

    Peste & fructe de mare. Asta va fi o seara total diferita, care aprofundeaza tehnicile de lucru cu pestele si tehnicile de gatire pentru fructele de mare. Un domeniu care pare sa aiba posibilitati infinite… dar abia dupa ce iti securizezi elementele de baza. Ca sa ai de unde porni intr-o calatorie fara sfarsit.

    • Lecture11.1
      Tehnici de curatare & gatit
    • Lecture11.2
      Tips & tricks
  • CURS 12

    Examen final

    No items in this section
Liviu Chiorpec

PROFESOR BUCURESTI

Liviu Chiorpec e exemplul perfect pentru cei care viseaza sa isi schimbe radical viata cu ajutorul gatitului sau care pur si simplu vor sa invete sa aseze in farfurie o mancare gustoasa pentru familie si prieteni. De ce spunem asta? Pentru ca s-a lasat de munca in corporatie dupa varsta de 40 de ani si s-a apucat de facut mancare. A inceput sa gateasca la el acasa, pentru prieteni si curand, activitatea asta a ajuns sa ii aduca, pe langa multa relaxare, si ceva castiguri materiale. Acasa la el e La Chiorpec, locul unde testeaza teorii de fizica si chimie alimentara, unde ¨imblanzeste¨ roboti de bucatarie si, la nevoie, improvizeaza unii noi, unde toaca, amesteca, prajeste si, in final, pune pe masa ceva delicios.

Ii place sa isi spuna bucatar, nu chef si isi datoreaza toata priceperea studiului autodidact, biblioteca sa cuprinzand o buna selectie de carti de bucate si biografii de chef-i cunoscuti.

Liviu crede ca, noua, romanilor, inca ne lipseste educatia culinara si intelegerea a ceea ce mancam. Poate de aceea nici nu avem inca in Romania restaurante cu stele Michelin. Mancarea pentru el este o experienta. Mancarea nu trebuie sa fie scumpa sau ieftina, trebuie sa fie buna. Si mai crede ca, cu acelasi efort si cu aceleasi ingrediente, poti face o mancare memorabila sau una detestabila. Iata de ce, apreciaza un client care intelege intentia din farfurie si decodifica tehnica din spatele unui fel de mancare, chiar daca nu ii apreciaza in totalitate gustul.

Gateste in continuare pentru prieteni, dar il poti gasi si la cele mai hot petreceri din Capitala, cu manecile suflecate, aplecat asupra unei halci sfarainde de carne. Daca vrei sa inveti mai multe de la el, il gasesti la cursurile de Cooking de la DallesGO.

PROFESOR TIMISOARA

Chef Catalin Jernoiu are o experienta de peste 23 ani in gastronomie, facandu-si ucenicia in bucatariile mai multor restaurante din Europa. Ii place bucataria creativa, avangardista, pentru ca acolo simte ca poate da frau liber imaginatiei si poate face din preparatele culinare adevarate opere de arta.

PROFESOR GALATI

Dan Prodea a intrat in domeniul Horeca de mai bine de 20 de ani si si-a construit cariera cu seriozitate, devotament si foarte multa pasiune. De-a lungul timpului, a cunoscut si a lucrat cu nume importante din lumea gastronomiei – Petrisor Tanase, Cezar Munteanu – si a gatit pentru celebritati nationale si internationale (Gheorghe Hagi, Ion Tiriac, Ilie Nastase, Traian Basescu, Julio Iglesias, Michael Bolton).

S-a format la scoli de profil si specialitate din domeniul culinar atat in tara, cat si in strainatate, castigand premiul I in finala Metrochef, acordat de Martin White si Antonio Piselli, pentru sectiunea bucataria italiana, in 2013.

PROFESOR SIBIU

Nascut si crescut la Satu Mare, Lorant a ‘’parasit’’ orasul pentru a urma un colegiu de bucatari in Budapesta. Dupa ce a absolvit cu brio studiine universitare a urmat o cursa lunga, grea, dar frumoasa, prin diferite orase atat din Romania, cat si din alte tari. Datorita unei recomandari a ajuns in Franta la un restaurant cu doua stele Michelin, unde a parcurs toate posturile din bucatarie.

Acolo a invatat ce inseamna atentia la detalii si cum trebuie sa impletesti tehnicile foarte precise cu inspiratia artistica. A renuntat, insa, la postul din Franta si s-a mutat la Sibiu, unde a luat nastere TAKE AWAY LOR.AND, un local la care a visat de mult si unde isi propune sa servesca zilnic un pranz delicious, sanatos si corect publicului sibian. Creaza meniuri implicandu-i si pe producatorii locali si formeaza o echipa puternica si dedicata conceptului.

PROFESOR CRAIOVA

Chef Andrei Voica s-a scolit la restaurante de top din Spania si Germania, insa a inceput sa cocheteze cu domeniul culinar de mic, fiind nevoit sa-si gateasca singur dupa antrenamentele la fotbal, o veche pasiune a lui. Dupa terminarea studiilor a lucrat timp de mai multi ani ca manager de restaurant in Madrid, in localul „La Maquinilla 1911”, unde a invatat ce inseamna cu adevarat sa prepare contra-cronometru preparate de calitate.

Castigator al editiei MasterChef din 2015, pentru Andrei aceasta emisiune a reprezentat si o oportunitate de a se intoarce acasa, in Romania, dar si o ocazie de a-si indeplini un vis, acela de a deveni bucatar profesionist! Asa s-a nascut Nobel, de la premiile Nobel. Si-a imaginat o bucatarie nobila si i-a placut si numele, un cuvant foarte simplu si usor de retinut.

Anii petrecuti in Spania si bucataria spaniola par sa-si fi pus amprenta asupra sa, pentru ca la putin timp dupa aceea a luat nastere si restaurantul “Barbacoa”, care in spaniola inseamna “gratar”.
Pe langa timpul pe care si-l imparte intre cele doua restaurante, Chef Andrei Voica este si Chef Executiv al echipei de fotbal de prima liga Universitatea Craiova, carora le pregateste toate mesele.

PROFESOR BRASOV

Daniel Nistor are o experienta de peste 15 ani in bucatarie si o medalie de bronz la cea de-a 25-a editie a Olimpiadei Culinare IKA din Stuttgart, cea mai mare si diversa competitie culinara din lume – competitie la care au concurat peste 2000 de bucatari si patiseri din peste 60 de tari. Pe langa asta, Daniel are alte cateva medalii la concursurile nationale, insa viseaza departe si crede ca are in continuare multe trepte de urcat. Este indragostit de bucatarie si isi doreste sa impartaseasca tehnica si secretele lui din bucatarie care l-au facut un bucatar de top.

PROFESOR ORADEA

Robert Szilagyi este un profesionist desavarsit cu o experienta de peste 17 ani in bucatarie. Competenta lui in bucataria internationala este de necontestat. De la bucataria franceza, la cea italiana sau restaurante de lux, Chef Robert Szilagyi a lucrat si a experimentat cu toate.

Ii place extrem de mult sa exploreze si sa combine diverse retete, sa descopere noi combinatii si sa imparaseasca cu cei pasionati de bucatarie toate trucurile, informatiile si retetele pe care le-a acumulat de-a lungul carierei.

5,000lei