Cursuri Cooking Italia

5,600lei
Cooking Italia

Cursuri cooking Italia By Patrizia – iti ofera ocazia de a descoperi secretele bucatariei italiene, direct de la Chef Patrizia Paglieri, fostul jurat MasterChef, de la PROTV si proprietara unuia dintre cele mai renumite restaurante din Capitala si, totodata, una dintre cele mai cunoscute si apreciate Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine.

Pasiunea este importanta in orice, nu poti face ceva bine fara a fi pasionat cu adevarat. Iar cei care isi doresc sa devina bucatari trebuie sa experimenteze tot felul de retete, pentru ca este important sa stie sa potriveasca ingredientele. De exemplu, sunt ingrediente despre care ai crede ca nu au ce cauta impreuna, asta pana cand le combini si descoperi o aroma noua, deosebita.Practica si scoala sunt foarte importante in aceasta meserie.

Cursuri cooking Italia – descriere

Convinsa ca printre cele mai importante misiuni ale unui chef este sa petreaca mult timp in bucatarie, Patrizia s-a lasat greu induplecata sa se alature echipei de dascali profesionisti de la DallesGO. In cele din urma a acceptat sa ii poarte pe cursanti, timp de 12 saptamani, intr-o calatorie fascinanta in gastronomia italiana. In bucataria pusa la dispozitie cursantilor DallesGO, invataceii afla trucuri de gatit din gastronomia siciliana si invata sa prepare meniuri complete, de la antreuri pana la desert.

Ca dascal, atitudinea Patriziei oscileaza intre rigoarea cu care isi trateaza subalternii in bucatarie si caldura cu care isi intampina clientii fideli in restaurant. La cursuri se rade mult, se munceste pe branci, se jongleaza cu arome si la final, se degusta pe indelete.

Vor fi 12 lectii in care cursantii vor invata bazele preparatelor mediteraneene si italiene. Fiecare lectie cuprinde un meniu complet, iar la final absolventii vor fi capabili sa pregateasca foarte multe feluri de mancare. Nu vor mai fi luati prin surprindere atunci cand se vor trezi cu invitati la usa, ba vor primi chiar si aprecieri. Este un curs dinamic, care se adreseaza atat amatorilor, cat si celor care isi doresc sa-si transforme pasiunea in cariera.

Sa nu prajiti niciodata cu ulei extravirgin de masline, sa nu folositi parmezan la peste, sa nu puneti foarte mult usturoi crud, sa-l prajiti putin inainte pentru a nu acoperi celelalte arome. De exemplu, daca gatiti un peste este foarte important sa simtiti gustul de peste, chiar daca peste el adaugati inca 100 de arome. Puse intr-o anumita ordine, pe care cursantii o vor invata la cursul Italia by Patrizia, ingredientele nu vor acoperi aroma principala, ci, din contra, o vor scoate in evidenta.

Bucataria italiana, la fel ca si cea romaneasca, de fapt este impartita pe regiuni, iar pastele reprezinta un prim preparat reprezentativ. In primul rand detaliile conteaza. La cursul de cooking Italia by Patrizia organizat de DallesGO vei invata ca in afara de prepararea efectiva a mancarii, trebuie sa stii sa combini vinul potrivit cu preparatul servit, sa stii sa aranjezi o masa, sa alegi fata de masa potritiva, sa pui o vaza cu flori si multe alte lucruri de acest gen. De asemenea, Chef Patrizia va impartasi o serie de secrete din bucatarie precum faptul ca este suficient sa stii sa prepari un fel principal, care poate fi pe baza de peste sau orice altceva, important este sa fie gustos, simplu si cu ingrediente bine alese.

In bucatarie trebuie sa fie curat si comod! Nici veselia nu trebuie sa lipseasca, iar de aceasta atmosfera veti avea parte si la aceste cursuri cooking Italia de la DallesGO. Daca lumea e suparata, nu iese nimic. Trebuie sa existe acea legatura intre bucatari si ajutoarele lor. Totul trebuie sa vina natural, din relaxare si placere pentru ceea ce faci.

Chef Patrizia Paglieri a gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, cat si in tara natala. Cursul promite o experienta delicioasa pasionatilor de bucatarie si gurmanzilor cu abilitati de chef. Alaturi de Patrizia, cursantii DallesGO se vor imbarca intr-un voiaj culinar pasionant, in care gatitul inseamna know-how, deprindere, creativitate, trucuri, dar si distractie.

Un modul are 12 saptamani si costa 5.600 lei, achitabili in 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 50%, pretul cursului de Cooking – Modulul Avansati nu va mai fi de 5.600 lei, ci de 2.800 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 4.480 lei.
Pretul pachetului de Cooking Avansati plus Cooking Italia by Patrizia plus Nutritie cu promotia 3 in 1 – PACHET COMPLET este de 5.600 lei pentru plata integrala.
Curs acreditat de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei

Course Features

  • Lectures 55
  • Quizzes 0
  • Duration 12 saptamani
  • Students 5
  • Assessments Yes
  • CURS 1

    Meniu 1

    • Lecture1.1
      Carpaccio de vitel cu salata mixta, parmezan aromatizat cu trufe
    • Lecture1.2
      Salata de fructe de mare cu ardei gras, telina si busuioc
    • Lecture1.3
      Tagliatelle cu ciuperci de padure ,smantana si branza raclette
    • Lecture1.4
      Muschi de vita cu sos gorgonzola
    • Lecture1.5
      Ratatouille
    • Lecture1.6
      Panna cotta cu sos de fructe de padure
  • CURS 2

    Meniu 2

    • Lecture2.1
      Tartar de somon cu avocado
    • Lecture2.2
      Vitello tonnato cu salata de ardei copti
    • Lecture2.3
      Crema de broccoli cu kaiser si ceapa rosie
    • Lecture2.4
      Creveti flambati in coniac
    • Lecture2.5
      Orez salbatic cu dovlecei
    • Lecture2.6
      Mousse de ciocolata
  • CURS 3

    Meniu 3

    • Lecture3.1
      Caprese di bufala cu salata de rucola
    • Lecture3.2
      Cocktail de creveti cu sos aurora
    • Lecture3.3
      Linguine cu fructe de mare
    • Lecture3.4
      Cotlet de miel cu sos de menta
    • Lecture3.5
      Spanac cu unt si parmezan
    • Lecture3.6
      Tiramisu
  • CURS 4

    Meniu 4

    • Lecture4.1
      Vinete gratinate la cuptor cu parmezan
    • Lecture4.2
      Midii cu sos marinara
    • Lecture4.3
      Gazpacio
    • Lecture4.4
      File de ton in crusta de susan
    • Lecture4.5
      Broccoli cu usturoi
  • CURS 5

    Meniu 5

    • Lecture5.1
      Carpaccio de biban pe pat de andive
    • Lecture5.2
      Clatite umplute cu ciuperci si branza gratinate la cuptor
    • Lecture5.3
      Penne quattro formaggi
    • Lecture5.4
      Surf & turf cu sos de vin rosu Merlot si piure cu trufe
  • CURS 6

    Meniu 6

    • Lecture6.1
      Ciuperci umplute cu mozzarella si prosciutto la cuptor
    • Lecture6.2
      Salata cu avocado, branza de capra si ou de prepelita
    • Lecture6.3
      Crema de sparanghel
    • Lecture6.4
      Piept de pui peperonata cu ceapa si busuioc
  • CURS 7

    Meniu 7

    • Lecture7.1
      Calamari in stil ligurez cu vin alb
    • Lecture7.2
      Bruschete mixte cu mascarpone si trufe, rosii, masline
    • Lecture7.3
      Spaghetti cu usturoi ulei de masline si ardei iute
    • Lecture7.4
      Muschi de porc umplut cu kaiser rozmarin gratinat la cuptor
    • Lecture7.5
      Cartofi la cuptor cu smantana si prosciutto cotto
  • CURS 8

    Meniu 8

    • Lecture8.1
      Salata de somon cu capere migdale si sos de mustar
    • Lecture8.2
      Rulouri de bresaola cu ricotta si legume de sezon
    • Lecture8.3
      Risotto primavera cu sofran
    • Lecture8.4
      File de biban cu dovlecei si sos de lime
    • Lecture8.5
      Morcovi baby cu unt si busuioc
  • CURS 9

    Meniu 9

    • Lecture9.1
      Tartar de vita
    • Lecture9.2
      Scoici Saint Jacques gratinate la cuptor
    • Lecture9.3
      Tagliatelle cu somon si sparanghel
    • Lecture9.4
      File de sturion la cuptor cu ciuperci dovlecei, ardei gras, masline si vin alb
  • CURS 10

    Meniu 10

    • Lecture10.1
      Salata Caesar
    • Lecture10.2
      Quiche Lorraine cu ementaler si prosciutto
    • Lecture10.3
      Supa de peste
    • Lecture10.4
      Rata cu reductie de otet balsamic pe pat de prune
    • Lecture10.5
      Salata de valeriana cu sos balsamic
  • CURS 11

    Meniu 11

    • Lecture11.1
      Salata de caracatita pe pat de fasole verde
    • Lecture11.2
      Rosii umplute cu ton capere si masline
    • Lecture11.3
      Panzerotti cu spanac si ricotta cu unt si salvie
    • Lecture11.4
      File de somon cu coniac si sos de portocale
    • Lecture11.5
      Linte cu ceapa verde si rosii
  • CURS 12

    Examen final. Realizarea unui meniu complet

    No items in this section
Patrizia Paglieri

PROFESOR BUCURESTI

Chef. Patrizia, a carei notorietate depaseste granitele tarii sale, s-a nascut la San Remo si face parte dintr-o familie cu traditie in haute cuisine. A gatit pentru Giani Morandi, Joe Cocker, Liza Minelli, Andy Garcia si alte personalitati care i-au trecut pragul si se bucura de apreciere ca Chef atat in Romania, unde a jurizat zeci de participanți la MasterChef, cea mai cunoscută emisiune de cooking din România, cat si in tara natala.

5,600lei