Cursuri Cofetarie

Avatar utilizator
5,400lei
Cofetarie

Deserturile sunt prefertele tuturor, asa ca la DallesGO te ajutam sa te specializezi in prepararea lor. Daca iti place sa faci prajituri, produse de patiserie si doresti sa iti perfectionezi modul de preparare sau pur si simplu iti doresti sa deschizi propria cofetarie, primul pas este inscrierea la cursuri cofetarie DallesGO. Timp de trei luni vei reusi sa prinzi ca din zbor cele mai savuroase retete ale tuturor timpurile, sub indrumarea celor mai iscusiti cofetari din tara.

Cursul de Cofetarie de la DallesGO este un curs interactiv, diferit de tot ceea ce exista pe piata in acest moment si are la baza programa dupa care cofetarul Ana Consulea, profesorul cursului de Cofetarie DallesGO Bucuresti, a studiat in Franta, sub indrumarea unuia dintre cei mai buni 100 de cofetari artizani ai lumii, Eric Vergane sau a lui Pierre Herme, supranumit “zeul macarons”. Prin urmare, cursul de Cofetarie vine ca o completare a unui stil de viata delicios.

Cursuri Cofetarie -descriere

Asadar, in cadrul cursului vei invata tainele cofetaritului si a patiseriei frantuzesti de la cei mai buni maestrii cofetari. Daca lucrezi deja intr-o cofetarie, dar vrei sa te perfectionezi pe arta dulciurilor frantuzesti, inscrie-te la acest curs si vei invata tehnici de lucru noi, ingrediente noi si cum se prepara dulciurile frantuzesti. Maestrii cofetari care te vor invata tainele cofetariei la curs sunt scoliti in cele mai bune si mai fine laboratoare.

Cofetarul este cel care transforma niste ingrediente aliniate pe masa intr-un tort incredibil de nunta, dar si cel care creeaza bunatati pe care multi dintre cei cu o pasiune pentru dulciuri le cumpara din cofetarii sau cafenele. Vei descoperi, de asemenea, ca un cofetar lucreaza intotdeauna contratimp: fiecare prajitura sau tarta trebuie să stea un anumit numar de minute la cuptor. In aceasta meserie e nevoie de foarte multa atentie si rabdare. Aici totul se face masurat, trebuie sa respecti cantitatile trecute in reteta si sa fii foarte atent cu ce produse lucrezi. E nevoie de rabdare, pasiune, motivatie si daruire, e nevoie de iubire pentru aceasta meserie si drag de a prepara deserturi pentru ceilalti.

Aceste cursuri Cofetarie isi propun sa te transforme intr-un adevarat expert al deserturilor. Astfel, la fiecare intalnire vei avea ocazia sa inveti secretele ascunse ale cofetariei plecand de la blaturi de baza si pana la cele mai complexe retete de dulciuri, pentru ca la finalul celor 12 saptamani sa iti poti surprinde familia, prietenii si chiar pe tine cu deserturi faimoase in intreaga lume. Trebuie sa sti ca, pe langa prepararea deserturilor, un cofetar se pricepe si la ornarea si decorarea deserturilor, lucru pe care il vei invata la cursurile de cofetarie, cele mai gustoase cursuri la care te poti inscrie vreodata.

Profesia de cofetar se bazeaza in primul rand pe pasiune, implicare si dupa aceea pe dorinta si ambitie. Sa inveti cele mai savuroase preparate de cofetarie, sa imbini dulciurile si prajiturile din bucataria romaneasca cu cele din bucataria frantuzeasca de exemplu si sa inveti cum sa concepi cele mai uimitoare torturi poate fi primul pas spre o cariera stralucioare intr-un domeniu unic si frumos. La cursul de cofetarie de la DallesGO vei invata ca nu e suficient sa stii reteta, trebuie sa ai habar si ce se intampla daca schimbi gramajele sau cum se modifica gustul unei prajituri daca, sa zicem, in loc de alune de padure pui arahide. Vor fi, asadar, 12 saptamani in care vom pregati impreuna cele mai iubite deserturi si Iti vom oferi ocazia de a invata si tu secretele prepararii celor mai delicioase deserturi.

Cursuri Cofetarie se desfasoara in toate cele zece orase in care DallesGO este prezent: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Oradea, Craiova, Sibiu, Constanta si Galati.

Un modul are 12 saptamani si costa 5.400 lei, achitabili in 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 30% OFF, pretul cursului de Cofetarie nu va mai fi de 5.400 lei, ci de 3.780 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 10%, achitand astfel 4.860 lei.
Pretul pachetului de Cofetarie plus Cooking Incepatori cu promotia 1 plus 1 – PACHET COMPLET este de 5.400 ron pentru plata integrala.
Curs acreditat de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei

Course Features

  • Lectures 0
  • Quizzes 0
  • Duration 12 saptamani
  • Students 7
  • Assessments Yes
  • CURS 1 0

    Ingrediente si blaturi

    No items in this section
  • CURS 2 0

    Ingrediente si creme

    No items in this section
  • CURS 3 0

    Tarte

    No items in this section
  • CURS 4 0

    Checuri

    No items in this section
  • CURS 5 0

    Ciocolata

    No items in this section
  • CURS 6 0

    Biscuiti

    No items in this section
  • CURS 7 0

    Torturi si monoportii

    No items in this section
  • CURS 8 0

    Pate a choux

    No items in this section
  • CURS 9 0

    Macarons

    No items in this section
  • CURS 10 0

    Prajituri clasice

    No items in this section
  • CURS 11 0

    Inghetata

    No items in this section
  • CURS 12 0

    Testare cunostinte

    No items in this section
Ana Consulea

PROFESOR BUCURESTI

La doar 27 de ani, Ana Consulea, expert cofetar si fondator al Zexe Braserie, este deja un nume cunoscut in lumea iubitorilor de dulce din Bucuresti, dupa ce a studiat arta cofetariei in Franta, la Scoala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut sansa sa invete de la nume mari din cofetaria artizanala: Eric Vergne, Pierre Herme, supranumit „zeul macarons”, si Miackel Azouz.

Dupa un an de cursuri intense, Ana s-a intors in România, hotarâta sa schimbe gusturi si mentalitati. A reusit rapid sa atraga atentia publicului amator de dulciuri de calitate, prin linia de deserturi din restaurantul familiei, Zexe. Initiativa de a-si deschide o braserie proprie, in care toate dulciurile sa stea sub acelasi acoperis, a venit la patru ani de la finalizarea studiilor, o perioada care a presupus mult efort si cercetare la nivelul istoriei cofetariei românesti. Ana Consulea a reusit astfel sa reinterpreteze, intr-un mod original, retete istorice de prajituri românesti, uitate de foarte multa lume – Tache Ionescu, Carme Sylva, Joffre si Regina Maria.

Pe lânga dulciurile istorice, Ana Consulea a reinterpretat in maniera originala o serie de deserturi frantuzesti, adaptate la gustul local: Le Petit-Antoine – bestsellerul de la Zexe Braserie, Foret-Noire, Jardin d`Eden, Trois Chocolats etc. In anul 2014, Ana Consulea a dat lectii de cofetarie finalistilor de la emisiunea MasterChef, iar acum a decis sa se alature catedrei de profesori DallesGO unde ii va invata pe cursanti bazele cofetariei.

PROFESOR CLUJ

Peter Schuller este un autodidact indragostit de cofetarie, pornit in cautarea deserturilor perfecte. Dupa experimentele din bucataria bunicii sale, sursa lui de inspiratie a devenit Ana Consulea. A studiat alaturi de cofetari de renume international, precum Diego Lozano si Antonio Bachour. Isi doreste mereu sa se autodepaseasca in preparea deserturilor si sa infrunte noi provocari, in ciuda orelor de munca ce trebuie depuse.

Pune un accent deosebit pe gust si pe texturi corecte, dorind sa impartaseasca o emotie cu deserturile create – pentru ca atunci cand cineva gusta din desertul tau, acesta trebuie sa fie o imbinare desavarsita intre wow, unic si perfect. Afacerea lui de suflet este Iris Delice, un loc atent mai ales la calitatea deserturilor preparate.

PROFESOR TIMISOARA

De multe ori spunem ca a gati este o arta, iar Narcisa Luana Vadeanu este cu adevarat o artista.

In indepartatele insule de pe coasta Braziliei, acolo a facut Narcisa prima oara cunostinta cu minunata lume a dulciurilor. A trecut pragul celor mai prestigioase scoli culinare si a absolvit cursuri cu renume monidial, precum Cedric Grolet, Frank Haasnoot, Amaury Guichon si Hans Ovando.

Dupa cinci ani de excelenta peste hotare, Narcisa s-a hotarat sa se intoarca pe meleagurile natale, cu dorinta de a impartasi din experientele si magia traite in Brazilia. Cu aceasta ocazie a luat nastere La Marquise, un laborator de cofetarie artizanala ce are ca misiune promovarea calitatii si oferirirea serviciilor de top din industria culinara.

Indrumata de o pasiune nemarginita si un profesionalism desavarsit, Narcisa Luana Vadeanu este gata sa isi destainuie secretele alaturi de echipa DallesGO.

PROFESOR IASI

Avand o fire independenta de mica, Ramona inceput sa gateasca timpuriu. Pasiunea pentru cofetarie si-a descoperit-o cand a preparat, acasa, pentru prima data, New York Cheesecake. Incet-incet a dorit sa realizeze cat mai multe deserturi, urmarea emisiuni de specialitate si adora sa invite prietenii apropiati la ea acasa sa deguste torturile preparate. Mult mai tarziu, observand ca ii place procesul de pregatire a unui desert si incurajata de persoanele dragi a urmat un curs de specialitate in domeniu in urma caruia si-a inceput o cariera in acest domeniu.

Ramona este o fire activa, vesela, o autodidacta, indragostita de arta cofetariei si satisfactia finala este data de feedback-ul primit din partea clientilor. Considera ca s-a nascut sa lucreze intr-un laborator de cofetarie si simte ca acesta este locul ei!

PROFESOR CONSTANTA

Cu foarte multa munca si dedicare, studiu si rabdare, a creat o afacere de suflet – Sophie Patisserie.
Totul a inceput din pasiune. Niciodata nu a crezut ca o simpla pasiune se poate transforma intr-o afacere prospera. A inceput afacerea Sophie Patisserie cu retete traditionale din Republica Moldova, de unde isi are originea Maria.

Acestea au avut succes pe piata din Romania, saturata deja de aceleasi produse clasice si au creat dependenta consumatorilor locali si nu numai. Iar in timp a reusit sa aduca retete din Rusia, Franta, Italia in meniul patiseriei sale. Maria spune ca lucrurile facute cu daruire, pasiune si corectitudine duc inevitabil la succes!

PROFESOR BRASOV

Alex Pandrea a lucrat la Idam, restaurantul lui Alain Ducasse din cadrul Muzeului de Arta Islamica din Doha, unde a preparat deseturi pentru oficialitati si chefi celebrii (Gordon Ramsay). Intors in tara, si-a dorit sa ridice cofetaria din Romania la acelasi nivel intalnit in strainatate si, in prima faza, a dezvoltat singura ciocolaterie artizanala din Brasov, Luado Chocolate.

Apoi a deschis si primul dessert bar din tara – Dessert Bar by Luado si a preluat consultanta in meniuri pentru Brutaria Simplu, un loc în care deserturile au venit în completarea unei suite de paini din maia salbatica. Beurre Noisette si Agapa in Schei sunt alte doua locatii in care Alex educa simturile clientilor si organizeaza evenimente cu tematica dulce.

PROFESOR GALATI

Cu o experienta de aproape 30 de ani, Gigi Covaci este unul dintre cei mai talentati si creativi cofetari romani, iar pasiunea pentru dulciuri i-a fost transmisa din generatie in generatie. Mai întâi a fost magia din bucătăria bunicii, apoi reţetele de prăjituri ale mamei pentru ca mai apoi sa se inscrie la cursurile Scolii de Cofetar – Patiser si Bucatar.

“Latura de cofetar mi-am dezvoltat-o mai mult ca autodidact, inspirat fiind si din scrierile lui Marie Antonine Careme si ale lui Eric Kayser. Imi place sa gasesc combinatia perfecta intre textura si gust si sa pun in fiecare produs ceva ce rascoleste “amintiri placute” fiecaruia, inspirat fiind de bucataria de odinioara romaneasca”

Timp de 19 ani a lucrat ca Bucatar-Sef in restaurante de lux din Constanta si Galati pana cand intr-o zi s-a hotarat sa-si deschida propriul laborator de dulciuri. Fiecare inghititura spune o poveste in cofetaria ce-i poarta numele, pe care o poti intelege cu adevarat doar dupa ce ai savurat lingurita dupa lingurita.

PROFESOR CRAIOVA

Primul contact cu dulciurile l-a avut inainte de varsta de 5 ani, cand mergea in vizita la mama sa, la laboratorul Central din Craiova. Insa experienta in cofetarie a inceput in 2012, in laboratorul familiei. Cursurile de perfecționare l-au ajutat sa isi dezvolte aceasta pasiune, iar firea energica si hotarata l-au ajutat sa faca fata tuturor provocarilor ce au urmat. Astfel, in anul 2016 a castigat locul al doilea la Concursul GastroPan 2016, sectiune cofetarie, pentru Tortul Anului.

„Imi place sa fac deserturile unice, sa imi poarte amprenta si de cele mai multe ori refuz sa prepar deserturi comune. Imi place sa fiu in contact permanent cu clientii mei, de aceea organizez deseori evenimente in cofetarie”.

Iubeste aceasta meserie, iar cea mai mare satisfactie o are atunci cand imparte bucurie prin deserturile preparate, lucru pe care isi doreste sa-l impartaseasca si celor care se vor inscrie la cursurile de cofetarie de la DallesGO.

PROFESOR ORADEA

Cu totii suntem innebuniti dupa deserturi, intr-o masursa sau alta, insa Doina Morut a facut din placerea pentru dulce o meserie si mai apoi un business. Inca din copilarie a visat sa devina cofetar, astfel ca dupa terminarea studiilor a urmat o scoala de cofetari din Arad. De atunci s-au scurs mai bine de 30 de ani, timp in care a lucrat in cofetarii recunoscute pentru deserturile delicioase, pentru ca mai apoi sa-si deschida propria cofetarie ce-i poarta si numele, Doina.
Adora sa petreaca timpul in laborator, locul in care prind viata cele mai apreciate deserturi din oras, facute doar cu ingrediente naturale. iar pentru ca iubeste ceea ce face, isi doreste sa transmita din cunostintele ei si celor care vor sa invete sa-si pregateasca singuri deserturi celebre, precum si celor care isi doresc sa devina cofetari.
5,400lei