Cristina Chiripuci
PROFESOR Ramnicu Valcea
Cristina Chiripuci, cunoscută sub numele de Mariposa, este o creatoare de dulciuri pasionată și autodidactă, cu o abordare inovatoare în cofetărie. După o carieră de 13 ani în avocatură, a decis să își urmeze pasiunea și să exploreze universul deserturilor personalizate. Din 2018, a început să experimenteze în cofetărie, urmând un curs de cofetar-patiser și acumulând experiență practică în ciocolaterii și laboratoare de specialitate. A continuat să se perfecționeze prin cursuri alături de experți precum Mirela Cătă și Michael Ekerman și a învățat tehnici avansate din Franța. A participat la emisiuni TV precum Vorbește lumea și Chefi la cuțite, dar și la diverse podcasturi și evenimente culinare. În 2022, a fost premiată pentru inovație și măiestrie în cofetărie la Gala Antreprenorilor din România. Cristina consideră că gustul este elementul definitoriu al unui desert și pune accent pe echilibrul dintre texturi, arome și design. Crede în perfecționare continuă și în puterea deserturilor de a aduce bucurie. „Sunt un fluture aflat într-o continuă metamorfoză, răspândind energie bună, dulciuri de poveste și cunoștințe acumulate cu multă pasiune.”
Sorin Mitru
PROFESOR Targu Mures
Pasiunea lui Sorin Mitru pentru ce înseamnă „dulce” a început din copilărie când se juca în cofetăria părinților săi, înconjurat de prăjituri și creme. Treptat, a început să se intereseze despre cum se făceau dulciurile și peste câțiva ani, a avut oportunitatea de a lucra ca ajutor de bucătar pe lângă chefi importanți, moment în care talentul său a ieșit la iveală. A urmat mai multe cursuri de specializare în domeniul cofetăriei și patiseriei și este recunoscător că a avut suportul familiei pe acest drum.
Sorin vede postura de student ca pe o modalitate de a înmagazina cât mai multe informații, de a greși și a primi feedback, motiv pentru care este entuziasmat să predea pentru cursanții DallesGO. Un cofetar profesionist ar trebui să fie în primul rând pasionat, receptiv la nevoile clienților,disciplinat și cu atenție distributivă. Întrebat care este desertul său preferat, Sorin ne-a răspuns: „Cel mai mult îmi plac ciocolata și macarons. Recent, am încercat o cremă de lămâie și busioc care mi s-a părut senzațională”.
Cristina Chiripuci
PROFESOR Buzau
Cristina Chiripuci, cunoscută sub numele de Mariposa, este o creatoare de dulciuri pasionată și autodidactă, cu o abordare inovatoare în cofetărie. După o carieră de 13 ani în avocatură, a decis să își urmeze pasiunea și să exploreze universul deserturilor personalizate. Din 2018, a început să experimenteze în cofetărie, urmând un curs de cofetar-patiser și acumulând experiență practică în ciocolaterii și laboratoare de specialitate. A continuat să se perfecționeze prin cursuri alături de experți precum Mirela Cătă și Michael Ekerman și a învățat tehnici avansate din Franța. A participat la emisiuni TV precum Vorbește lumea și Chefi la cuțite, dar și la diverse podcasturi și evenimente culinare. În 2022, a fost premiată pentru inovație și măiestrie în cofetărie la Gala Antreprenorilor din România. Cristina consideră că gustul este elementul definitoriu al unui desert și pune accent pe echilibrul dintre texturi, arome și design. Crede în perfecționare continuă și în puterea deserturilor de a aduce bucurie. „Sunt un fluture aflat într-o continuă metamorfoză, răspândind energie bună, dulciuri de poveste și cunoștințe acumulate cu multă pasiune.”
Cristina Chiripuci
PROFESOR Pitesti
Cristina Chiripuci, cunoscută sub numele de Mariposa, este o creatoare de dulciuri pasionată și autodidactă, cu o abordare inovatoare în cofetărie. După o carieră de 13 ani în avocatură, a decis să își urmeze pasiunea și să exploreze universul deserturilor personalizate. Din 2018, a început să experimenteze în cofetărie, urmând un curs de cofetar-patiser și acumulând experiență practică în ciocolaterii și laboratoare de specialitate. A continuat să se perfecționeze prin cursuri alături de experți precum Mirela Cătă și Michael Ekerman și a învățat tehnici avansate din Franța. A participat la emisiuni TV precum Vorbește lumea și Chefi la cuțite, dar și la diverse podcasturi și evenimente culinare. În 2022, a fost premiată pentru inovație și măiestrie în cofetărie la Gala Antreprenorilor din România. Cristina consideră că gustul este elementul definitoriu al unui desert și pune accent pe echilibrul dintre texturi, arome și design. Crede în perfecționare continuă și în puterea deserturilor de a aduce bucurie. „Sunt un fluture aflat într-o continuă metamorfoză, răspândind energie bună, dulciuri de poveste și cunoștințe acumulate cu multă pasiune.”
Iulia Mădălina Movila
PROFESOR Bacau
Iulia Mădălina Movila, poreclită de prieteni si clienți Brioșica, lucrează, oficial, în acest frumos domeniu al cofetăriei de 5 ani, însă cu tot atâția ani înainte de deschiderea laboratorului, a experimentat de acasă pe familie, prieteni si cunoscuți, sute de rețete și tehnici de lucru. Prima ei locație, Brioșa Mov, a fost inaugurată în decembrie 2017. Între timp, a deschis un alt punct de lucru într-o zonă centrală a orașului Bacău. Înainte de a începe propria afacere a urmat un curs acreditat de cofetar - patiser la Școala Comercială din Bacău, după care, de-a lungul timpului, a făcut și alte specializări, printre care merită menționat cursul lui Antonio Bachour - votat inclusiv in 2022 cel mai bun cofetar din lume si Peter Remmelzwaal, cofetar al Casei Regale din Țările de Jos. „Meseria de cofetar este, cred eu, printre cele mai frumoase și mai creative cu putință, însă presupune și un grad ridicat de dificultate în toate aspectele ei. Cu toate acestea, eu cred că laboratorul nostru de cofetărie are potențialul de a "cuceri" întreaga lume, one cupcake at a time".
Cristina Iacoban
PROFESOR Suceava
Cristina Iacoban a descoperit meseria de cofetar în anul 2013, atunci când a decis să renunțe la postul de consilier juridic. Povestea ei are rădăcini păstrate în suflet încă din copilărie și a plutut în jurul ei din ce în ce mai intens încă din perioada studenției. „Să dăruiesc cu dragoste, este un ingredient special pe care-l împărtășesc zi de zi dulciurilor din bucătăria mea. Fiind alături de cei dragi,inspirată de oamenii frumoși, trăiri și amintiri mereu pline de bucurie, prăjiturile mele vor fi întotdeauna însoțite de o poveste”.
Cristina Chiripuci
PROFESOR Online
Cristina Chiripuci, cunoscută sub numele de Mariposa, este o creatoare de dulciuri pasionată și autodidactă, cu o abordare inovatoare în cofetărie. După o carieră de 13 ani în avocatură, a decis să își urmeze pasiunea și să exploreze universul deserturilor personalizate. Din 2018, a început să experimenteze în cofetărie, urmând un curs de cofetar-patiser și acumulând experiență practică în ciocolaterii și laboratoare de specialitate. A continuat să se perfecționeze prin cursuri alături de experți precum Mirela Cătă și Michael Ekerman și a învățat tehnici avansate din Franța. A participat la emisiuni TV precum Vorbește lumea și Chefi la cuțite, dar și la diverse podcasturi și evenimente culinare. În 2022, a fost premiată pentru inovație și măiestrie în cofetărie la Gala Antreprenorilor din România. Cristina consideră că gustul este elementul definitoriu al unui desert și pune accent pe echilibrul dintre texturi, arome și design. Crede în perfecționare continuă și în puterea deserturilor de a aduce bucurie. „Sunt un fluture aflat într-o continuă metamorfoză, răspândind energie bună, dulciuri de poveste și cunoștințe acumulate cu multă pasiune.”
Cristian Toth
PROFESOR Arad
Cristian Toth s-a îndrăgostit de lumea culinară încă de la o vârstă fragedă. Acesta și-a dezvoltat abilitățile prin experiența dobândită în restaurante și hoteluri din țări precum Franța, Spania și Anglia. Locurile în care acesta a activat i-au oferit și alte beneficii precum o bună comunicare și vorbirea fluentă a patru limbi ( română, engleză, spaniolă și maghiară), dar și conducerea sigură spre rezultate excelente, echipe mari, dar și pregătirea acestora pentru avansare. În prezent Cristian Toth este bucătar-șef pentru hotelul Ibis Stilea Arad și restaurantul Pile, iar aici are ca scop să aducă Aradului experiențe culinare internaționale prin dish-urile sale senzaționale.
Ana Braghis este cofetar, fondatoarea cofetariei ”Mai Dulce” din Baia Mare, un model inovator de cofetarie ce integreaza print-un magazin online preferintele clientilor.
Pasiunea pentru arta grafica, pictura, comunicare s-au transformat pentru Ana Braghis in proiectul unui atelier de cofetarie.
Tranzitia profesionala s-a produs intr-un timp scurt de la o institutie bancara privata la antreprenoriat in domeniul cofetariei.
Din 2017 pana in prezent, impreuna cu o echipa de oameni la fel de pasionati, a creat povestea unui brand ce promoveaza produse autentice cu specific traditional, deserturi inspirate din cofetaria clasica frantuzeasca, torturi personalizate pentru evenimente si aniversari.
Pregatirea profesionala si-a desavarsit-o in cadrul cursurilor mentorate de János Kovács, Mirela Murarusi, Dora Luca, Tanya Novak si multi altii.
Mihaela Sârbu
PROFESOR Braila
„Să fii profesor nu este ușor, dar este un sentiment extraordinar să ai elevi multumiți.”
Mihaela vine cu o experință de 17 ani ca și cofetar. Ea a început să lucreze încă de dinainte să împlinească 18 ani, descoperindu-și pasiunea din copilărie când gătea alături și pentru familia ei.
Ea crede că un cofetar bun trebuie să prețuiască calitatea mai mult decât orice, dar și seriozitatea, adaptabilitatea și creativitatea. Mihaela îi sfătuiește pe cursanții DallesGO să vină înarmați cu răbdare și flexibilitate pentru a acumula cunoștințele necesare și a se perfecționa în timp.
Cristina Chiripuci
PROFESOR Brasov
Cristina Chiripuci, cunoscută sub numele de Mariposa, este o creatoare de dulciuri pasionată și autodidactă, cu o abordare inovatoare în cofetărie. După o carieră de 13 ani în avocatură, a decis să își urmeze pasiunea și să exploreze universul deserturilor personalizate. Din 2018, a început să experimenteze în cofetărie, urmând un curs de cofetar-patiser și acumulând experiență practică în ciocolaterii și laboratoare de specialitate. A continuat să se perfecționeze prin cursuri alături de experți precum Mirela Cătă și Michael Ekerman și a învățat tehnici avansate din Franța. A participat la emisiuni TV precum Vorbește lumea și Chefi la cuțite, dar și la diverse podcasturi și evenimente culinare. În 2022, a fost premiată pentru inovație și măiestrie în cofetărie la Gala Antreprenorilor din România. Cristina consideră că gustul este elementul definitoriu al unui desert și pune accent pe echilibrul dintre texturi, arome și design. Crede în perfecționare continuă și în puterea deserturilor de a aduce bucurie. „Sunt un fluture aflat într-o continuă metamorfoză, răspândind energie bună, dulciuri de poveste și cunoștințe acumulate cu multă pasiune.”
Cristina Chiripuci
PROFESOR Bucuresti
Cristina Chiripuci, cunoscută sub numele de Mariposa, este o creatoare de dulciuri pasionată și autodidactă, cu o abordare inovatoare în cofetărie. După o carieră de 13 ani în avocatură, a decis să își urmeze pasiunea și să exploreze universul deserturilor personalizate. Din 2018, a început să experimenteze în cofetărie, urmând un curs de cofetar-patiser și acumulând experiență practică în ciocolaterii și laboratoare de specialitate. A continuat să se perfecționeze prin cursuri alături de experți precum Mirela Cătă și Michael Ekerman și a învățat tehnici avansate din Franța. A participat la emisiuni TV precum Vorbește lumea și Chefi la cuțite, dar și la diverse podcasturi și evenimente culinare. În 2022, a fost premiată pentru inovație și măiestrie în cofetărie la Gala Antreprenorilor din România. Cristina consideră că gustul este elementul definitoriu al unui desert și pune accent pe echilibrul dintre texturi, arome și design. Crede în perfecționare continuă și în puterea deserturilor de a aduce bucurie. „Sunt un fluture aflat într-o continuă metamorfoză, răspândind energie bună, dulciuri de poveste și cunoștințe acumulate cu multă pasiune.”
Adriana Coța
PROFESOR Cluj
Adriana Coța a lăsat un job de multinațională pentru a-și urma pasiunea. Și-a descoperit atracția pentru acest domeniu făcând prăjituri pentru familie, iar în timp a acumulat o experiență de 10 ani în cofetărie-patiserie. De 4 ani, și-a deschis și propriul laborator, Azucar, împreună cu prietena ei de suflet, unde creează toate tipurile de prăjituri. Și-a dorit să descopere în profunzime această meserie, așa că a urmat un curs în Franța. Iar mai apoi, s-a perfecționat la Școala de Cofetărie a Anei Consulea, dar și la multe alte cursuri online. De asemenea, a fost autodidactă și a urmărit îndeaproape marii chefi ai lumii. O altă pasiune, pe care a descoperit-o încă de la jumătatea carierei, este aceea de a preda și de a-i ajuta pe alții să învețe partea teoretică și practică a cofetăriei. Așadar, de 5 ani, Adriana face și consultanță în cofetărie pentru tehnologizare și meniuri de cofetărie. Consideră că este foarte important să ai o bază solidă de cunoștințe teoretice pe care să le aplici în practică. „Obiectivul meu este să îi îndrum pe cursanți spre o cofetărie sinceră și generoasă, în care să primeze calitatea ingredientelor și acuratețea execuției”.
Veronica Georgescu
PROFESOR Constanta
Veronica Georgescu este biolog nutriţionist, formator pe educaţie şi o mare pasionată de cofetărie. A urmat multiple cursuri de formare, dar o recomandă pentru acest curs şi anii se experienţă de la catedră. Şi-a găsit drumul spre domeniul cofetăriei, gătind pentru cei dragi. A pus pasiune în fiecare preparat şi a impresionat cu rezultatele sale. A decis să îşi deschidă propria cofetărie, la îndemnul fiicei sale, iar acum se ocupă în întregime de afacerea sa, de la administrare până la prepararea deserturilor. Bineînţeles, face totul cu ajutorul „fetelor ei dragi”, pe care le îndrumă la fiecare pas. Şi pentru că lucrează la cel mai înalt nivel, cofetărie pe care a fondat-o, Dulce Maria, este una dintre cele mai apreciate din Constanţa. „Activitatea de management în cofetărie este o mare provocare în aceste momente. Nici o zi nu seamănă cu alta, sunt provocări la tot pasul. În cofetărie, elaborăm, aplicăm, totul cu maximă seriozitate, specificul activităţii, pe lângă pasiune, implică mult efort de toate felurile”.
Ileana Vrejoiu este un om norocos din toate punctele de vedere: are o familie frumoasa, doi copii minunat, prieteni calzi si sinceri, colegi dedicati, capabili si buni coechipieri, face lucrurile care ii plac si ii aduc satisfactii. Optimismul si pozitivismul sunt trairi care o insotesc permanent in viata personala si in activitatea profesionala, facand din ea un om motivat si plin de speranta.
Un avantaj incontestabil pentru cariera ei il constituie faptul ca a avut si are aproape oameni care au ajutat-o sa evolueze, sa isi doreasca mai mult si sa nu renunte atunci cand apar obstacole.
Domeniul de activitate in care a capatat experienta de-a lungu timpului este: Bucataria Romaneasca si Bucataria Internationala.
A obtinut primele cunostinte in domeniul artei culinare imediat dupa terminarea liceului, cand a urmat primele cursuri de bucatar. Primul ei job in domeniu a fost cel de asistent de bucatar la un restaurant cu specific romanesc, unde s-a obisnuit cu ritmul rapid de lucru impus de numerosii clienti care frecventau restaurantul si numeroasele evenimentele organizate in weekenduri. Dupa aceasta prima experinta, a trecut de la bucataria romaneasca la cea italieneasca, greceasca, elvetiana... la bucataria internationala.
De-a lungul timpului, a avut sansa sa lucreze cu bucatari experimentati si inovatori in arta bucatariei internationale, oameni de la care a avut ce sa invete si care i-au insuflat placerea, bucuria de a profesa aceasta meserie, devenind pentru ea o pasiune. Toate aceste cunostinte acumulate au ajutat-o sa se integreze si sa coordoneze echipele de ajutoare de bucatar si bucatari formate la diferitele restaurante unde a lucrat. Chef la Epoca Steak House and Wine Bar, Ileana duce cookingul la un nivel maxim de profesionalism.
“Altfel spus, va astept cu drag la programele de pregatire profesionala pentru care voi asigura rolul de formator. In scopul bine definit de a impartasi concepte, teorii, practici si idei care sa ne sustină tuturor dezvoltarea profesionala.”
Mihaela Sârbu
PROFESOR Galati
„Să fii profesor nu este ușor, dar este un sentiment extraordinar să ai elevi multumiți.”
Mihaela vine cu o experință de 17 ani ca și cofetar. Ea a început să lucreze încă de dinainte să împlinească 18 ani, descoperindu-și pasiunea din copilărie când gătea alături și pentru familia ei.
Ea crede că un cofetar bun trebuie să prețuiască calitatea mai mult decât orice, dar și seriozitatea, adaptabilitatea și creativitatea. Mihaela îi sfătuiește pe cursanții DallesGO să vină înarmați cu răbdare și flexibilitate pentru a acumula cunoștințele necesare și a se perfecționa în timp.
Cristina Chiripuci
PROFESOR Iasi
Cristina Chiripuci, cunoscută sub numele de Mariposa, este o creatoare de dulciuri pasionată și autodidactă, cu o abordare inovatoare în cofetărie. După o carieră de 13 ani în avocatură, a decis să își urmeze pasiunea și să exploreze universul deserturilor personalizate. Din 2018, a început să experimenteze în cofetărie, urmând un curs de cofetar-patiser și acumulând experiență practică în ciocolaterii și laboratoare de specialitate. A continuat să se perfecționeze prin cursuri alături de experți precum Mirela Cătă și Michael Ekerman și a învățat tehnici avansate din Franța. A participat la emisiuni TV precum Vorbește lumea și Chefi la cuțite, dar și la diverse podcasturi și evenimente culinare. În 2022, a fost premiată pentru inovație și măiestrie în cofetărie la Gala Antreprenorilor din România. Cristina consideră că gustul este elementul definitoriu al unui desert și pune accent pe echilibrul dintre texturi, arome și design. Crede în perfecționare continuă și în puterea deserturilor de a aduce bucurie. „Sunt un fluture aflat într-o continuă metamorfoză, răspândind energie bună, dulciuri de poveste și cunoștințe acumulate cu multă pasiune.”
Camelia Lucaci
PROFESOR Timisoara
Camelia Lucaci a moștenit pasiunea pentru cofetărie din familie, de la bunica și de la mama sa. De peste 10 ani, a ales și ea acest drum. Și-a dorit să se perfecționeze, așa că a urmat mai multe cursuri în domeniu, nu doar în România, ci și peste hotare. Unul dintre cursuri l-a făcut în Istanbul, la una dintre cele mai renumite școli de cicolată, Callebaut Academy. Mai apoi, s-a gândit să transforme pasiunea pentru dulciuri într-un business, așa a luat naștere, de 8 ani, Cofetăria Royal. „Pentru mine, cofetăria înseamnă pasiune. Dacă nu îți place ceea ce faci, nu o să reușești niciodată. Este o meserie grea, implică multă muncă, dar dacă ai pasiune, este o meserie frumoasă. Îmi propun, ca în cadrul DallesGO, să învăț cursanții tot ceea ce știu”.
Liliana Berce
PROFESOR Oradea
Liliana Berce este o persoană ambiţioasă şi creativă, dornică de perfecționare. Pentru a învăţa reţete şi tehnici de lucru noi din cofetăria modernă internaţională, a participat la diferite târguri internaţionale în domeniu, unde a stabilit colaborări cu maeştrii internaţionali din Italia, din cofetărie şi gelaterie artizanală. După ce a absolvit studiile Univeristății din Oradea, specializarea Turism și servicii, Liliana a urmat mai multe cursuri în domeniul cofetăriei, nu doar în țara noastră, ci și peste hotare în țări precum Turcia sau Italia. De asemenea, a câștigat mai multe concursuri importante în acest domeniu. În 2008, s-a gândit că este momentul să își valorifice talentul nativ, așa că, împreună cu sora ei, a început să construiască o afacere de succes, cofetăria Savor. „Scopul Cofetăriei Savor este de a oferi produse naturale şi proaspete făcute după reţete autentice româneşti şi internaţionale. Îmbinăm tradiţia cu inovaţia, punând suflet în tot ce facem ca să oferim delicatese de calitate. Pentru mine, cofetăria înseamnă calitate, pasiune, creativitate, perseverență şi responsabilitate. Sunt pregătită să îi învăț pe cursanți tehnici noi de lucru în cofetăria modernă, rețete noi de preparare a dulciurilor moderne folosind ingrediente naturale, dar și cum să fie responsabili și organizați la muncă”.
Mălina Manolache
PROFESOR Ploiesti
Mălina și-a descoperit mai întâi pasiunea pentru gătit, iar mai apoi, pe cea pentru cofetărie. În timpul studenției în Marea Britanie, ea preluat un restaurant și a început să facă primele dulciuri acolo.
Întrebată care este desertul său favorit, Mălina ne-a spus că „Din păcate am intoleranță la gluten, însă tot eclerurile cu vanilie îmi răman preferate!”
Acum, Mălina se laudă cu o experiență de 7 ani în cofetărie și de 3 ani ca formator, responsabilitate pe care și-a asumat-o în timpul pandemiei.
În opinia ei, un cofetar de succes trebuie să fie agil, dispus și capabil să ducă la bun sfârșit mai multe sarcini concomitent și să aibă o imaginație bogată. Cei care urmează Cursul de Cofetărie DallesGO trebuie să vină înarmați cu răbdare și concentrare pentru a extrage cât mai multă informație.
„Provocarea cea mai mare a meseriei de cofetar este că ziua are doar 24 de ore!”
Elena Stancu
PROFESOR Sibiu
Elena Stancu a avut dintotdeauna pasiunea pentru gătit și prepararea diverselor dulciuri. La început însă, ea a lucrat ca și tehnician dentar, până să se decidă la o schimbare completă de carieră și să facă din pasiunea ei un full-time job. De doi ani, are propriul său laborator în Sibiu și zeci de clienți se înghesuie zilnic pentru a-i gusta prăjiturile.
Elena crede că cea mai importantă calitate pe care un cofetar trebuie să o aibă este pasiunea, urmată de răbdare și curiozitate pentru a descoperi și încerca mereu noi arome, texturi și tehnici. Ca orice domeniu, lucrurile se schimbă de la o zi la alta, iar concurența te forțează să te asiguri întotdeuna de calitatea produselor tale. Ca și provocări în domeniu, Elena crede că poate fi ușor să îți pierzi motivația, dar, dacă îți dorești cu adevărat să reușești, te vei redresa rapid.
„Cursanții DallesGO ar trebui sa se „înarmeze" cu curiozitate, interes și întrebări, pentru ca eu să îi pot îndruma.”, ne povestește ea, nerăbdătoare să predea studenților Cursului de Cofetărie DallesGO.
CURS 1 – Ingrediente si blaturi
CURS 2- Ingrediente si creme
CURS 3 – Tarte
CURS 4 – Checuri
CURS 5 – Ciocolata
CURS 6 – Biscuiti
CURS 7 – Torturi si monoportii
CURS 8 – Pate a choux
CURS 9 – Macarons
CURS 10 – Prajituri clasice
CURS 11 – Inghetata
CURS 12 – Testare cunostinte