Cursuri Palarii

5,000lei
palarii_370x524

DallesGO va propune, in premiera nationala, cursuri palarii. Acestea sunt dedicate celor care isi doresc sa descopere universul fascinant al palariilor.

Pe durata a 12 saptamani, veti parcurge toate etapele construirii unei palarii si veti afla totul despre ele, de la istoric, la manufactura, de la instrumentele din atelier, la modalitatile prin care se construiesc si se accesorizeaza palariile.

Cursul de Palarii DallesGO este destinat celor care isi doresc sa descopere si sa incerce ceva nou in fiecare zi. Participarea la curs iti va spori capacitatea de a cunoaste si a intelege mai bine arta fabricarii si a acesorizarii palariei, dintr-o perspectiva noua si mai putin conventionala. Ti-am pregatit un program dinamic si atractiv, care iti va stimula creativitatea si abilitatile practice. Pe parcursul celor 12 saptamani, vei descoperi rolul practic al palariei, dar si valoarea sa, atat din punct de vedere estetic, cat si simbolic.

Cursuri Palarii – descriere

Palaria ca fenomen social si artistic studiaza contextual social, cum se reflecta moda in toate evenimentele secolului, cum se imbracau si ce purtau oamenii vremurilor apuse dar si a celor actuale. Palariile sunt oglinzile unor obiceiuri sociale, norme, evenimente, mentalitati.

Prin crearea palaraiilor in cadrul cursului oferit de DallesGO veti putea da frau liber imaginatiei, creativitatii, saeducati gusturile si saincurajati stilul si rafinamentul in arta vestimentara. Pretioasa, delicata, rafinata, intotdeauna cu o poveste in spate. Palariile sunt in fapt obiecte de nisa, pentru persoane care apreciazamaterialele pretioase si bunul gust. Cel mai frumos moment de la conceptie panala finalizarea creatiei este momentul oferirii acesteia, iar voi va veti putea bucura de aceste clipe la finalizarea cursurilor, timp in care DallesGO va organiza o ampla parada de moda prin care veti avea ocazia pentru prima oara sa va expuneti creatiile publicului larg.

Exista accesorii care merg dincolo de tendintele modei, accesorii clasice care supravietuiesc diferitelor generatii si elemente care aduc contraste fascinante. Acesta este cazul palariilor. Acest accesoriu a fost intotdeauna un simbol al distinctiei, al clasei si al modernitatii. Palarii Pork Pie, palarii Bowler sau clopot, palarii Fedora sau Borsalino, palarii Floppy sau palarii Tillby sunt cateva din modelele pe care veti invata cum sa le confectionati si cum sa le recomandati in functie de forma fetei pe care clientul vostru o are.

Palaria nu este un accesoriu simplu, deci trebuie sa stiti cum sa o alegeti si sa o combinati. Iata cateva reguli de baza pentru a alege acele modele care se potrivesc cel mai bine stilului dvs. Toate acestea le veti cunoaste in cadul acestor cursuri palarii de la DallesGO. De la cum puteti alege dimensiunea corecta, la cum sa le confectionati in functie de stilul persoanei care o va purta si pana la adaptarea acesteia in functie de inaltimea viitorilor clienti.

Daca iti place sa creezi ceva original care ar putea reda stilul persoanei pentru care lucrezi cursul de palarii de la DallesGO este locul potrivit pentru tine. Veti invata ca este foarte important sacomunicati cu persoanele, saintelegeti foarte bine ce isi doresc acestea si apoi deja treceti la partea creativa. Veti avea ocazia sa va jucati cu formele si structura materialelor.

De asemenea veti invata tehnicile de lucru traditionale, fapt care va pune baza meseriilor voastre. Fiecare etapa de realizare este importanta, veti avea acces la o multitudine de materiale, veti avea ocazia sa le invatati si sa le deosebiti si totodata sa lucrati pe calapod pentru a crea. Ultimul pas va fi accesorizarea palariilor.

Confectionarea unei palarii poate dura de la o zi, vara, cand este cald si fetrul se usucarepede, panala trei iarna. Pentru ca veti realiza in fond lucru manual veti acumula cunostinte despre cum sa va valorificati munca si unicitatea produselor pe care le veti oferi viitorilor clienti.

La finalul acestei minunate incursiuni in universul fascinant al palariilor, vei sti cum acest accesoriu iti poate imbogati arsenalul de seductie, oferindu-ti incredere, prestanta si o latura cuceritoare. “Cu totii cochetam cu moda, pentru ca a existat intotdeauna o inclinatie spre accesorizare si decorare corporala – mijloace care ne pot face sa devenim mai creativi si mai atractivi” sustine Celia Stall-Meadows. Iar palaria, inainte de toate, trebuie sa fie o exprimare fireasca a discursului estetic feminin.

Cursuri Palarii se desfasoara in toate cele zece orase in care DallesGO este prezent: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Oradea, Craiova, Sibiu, Constanta si Galati.

Un modul are 12 saptamani si costa 5.000 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal la sediul DallesGO, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de LAST MINUTE 50% OFF, pretul cursului de Palarii nu va mai fi de 5.000 lei, ci de 2.500 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 4.000 lei.
Pretul pachetului de Palarii plus Bijuterii Incepatori plus Stilism Avansati cu promotia 3 in 1 – PACHET COMPLET este de 5.000 lei pentru plata integrala.

Course Features

 • Lectures 13
 • Quizzes 0
 • Duration 12 saptamani
 • Students 10
 • Assessments Yes
 • CURS 1

  Introducere in Istoria palariei. (curs teoretic)

  • Lecture1.1
   Curs introductiv
  • Lecture1.2
   Palaria din antichitate pana in secolul XX. Forme si stiluri caracteristici fiecarei perioade, millinery reprezentanti, diversificarea modelelor pe categorii in prima si a doua jumatate a secolului XX.
 • CURS 2

  La finalul acestui curs fiecare cursant isi va primii kit-ul de lucru pentru temele practice. (curs teoretic)

  • Lecture2.1
   Prezentarea atelierului si a instrumentelor de lucru. Notiuni generale despre modelarea pe calapod. Prezentarea diferitelor tipuri de materiale si texturi + asocierile acestora cu diferitele tipuri de tesaturi
 • CURS 3

  (curs teoretic)

  • Lecture3.1
   Prezentarea elementelor de limbaj plastic: Forma + Volum + Culoare. Notiuni generale despre forme si volume geometrice + notiuni simple de anatomie artistica cu caracter antropologic. eoria culorilor – gamele cromatice, asocierile cromatice, paleta griurilor colorate. Dominanta cromatica + tehnica drapajului pentru turban
 • CURS 4

  Pe baza elementelor de limbaj plastic predate, vom trece la prima proba creativa – constructia unui accesoriu capilar, tip fascinator. Etapele pe care le vom parcurge vor fi:

  • Lecture4.1
   Pregatirea materialului. Decuparea si modelarea formelor curbe sau geometrice. Montajul si finisarea
 • CURS 5

  (curs teoretic + practic)

  • Lecture5.1
   Prezentarea caracterelor antropologice si utilizarea lor pentru alcatuirea notiunii de tip antropologic. Alegerea tipului de palarie in functie de caracteristica antropologica. Alegerea culorilor in functie de carnatie (pigmentatie) – monocromatic, multicolor sau color blocking. Echilibrarea siluetei cu ajutorul palariei
 • CURS 6

  (curs teoretic + practic)

  • Lecture6.1
   Modelarea pe calapod a calotei, exercitiu practic
 • CURS 7

  (curs teoretic + practic)

  • Lecture7.1
   Modelarea pe calapod a borului, exercitiu practic
 • CURS 8

  (curs teoretic + practic)

  • Lecture8.1
   Finisarea calotei, exercitiu practic
 • CURS 9

  (curs teoretic + practic)

  • Lecture9.1
   Finisarea borului si asamblarea palariei, exercitiu practic
 • CURS 10

  Accesorizarea palariei create. (curs teoretic + practic)

  • Lecture10.1
   Prezentarea diferitelor modalitati de accesorizare a palariei.
 • CURS 11

  Hatiquette – all about wearing hats! Calendar social. Street style. (curs teoretic + practic)

  • Lecture11.1
   Tendintele sezonului in curs in materie de palarii
  • Lecture11.2
   Alcatuirea unui styling personal pentru cele doua palarii create
 • CURS 12

  Prezentarea colectiei de grup, sesiune de evaluare si feedback final. Sedinta foto. (curs teoretic + practic)

  No items in this section
Kristina Dragomir

PROFESOR BUCURESTI

Artist vizual, designer de palarii, in prezent doctorand in arta la UNAB, cu o experinta de 10 ani in domeniul modei, Kristina Dragomir este considerata cea mai importanta modista din România zilelor noastre si primul designer care, la o distanta de 60 ani de la perioada interbelica, a reintrodus palaria in limbajul stilistic de zi cu zi al romancelor.

Talentul sau cultivat si perfectionat in permanenta, i-a adus o reputatie internationala, creatiile sale regasindu-se acum in muzee precum Muzeul de Arta Contemporana din Chicago sau MNAR Bucuresti, cat si in cele mai selecte si exclusiviste concept store-uri internationale. Pasiunea Kristinei Dragomir pentru accesoriul de inalta tinuta se regaseste atat in creatiile sale, cat si in discursul public practicat, din anul 2013 devenind Furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei.

5,000lei