Cursuri Video

Avatar utilizator
4,000lei
Video_370x524

„CONTENT IS KING” spunea in 1996 Bill Gates. Social media a transformat insa radical felul in care definim mesajul, continutul si platformele media. Iar daca tinem seama de faptul ca, pana in 2021, 80% din traficul de Internet va fi video, celebra fraza a lui Bill Gates devine „VIDEO CONTENT IS KING”. Intrebarea „cat de important e continutul video” e depasita de lumea in care traim si, mai ales, de cea spre care ne indreptam. Intrebarea reala e „cat de bun creator de continut video esti?”

Indiferent ca esti vlogger sau fotograf, amator sau pasionat, incepator sau familiar cu domeniul, daca vrei sa dobandesti cunostinte pe care sa le valorifici in compania pentru care lucrezi, ai un business online sau vrei sa-ti cresti brandul personal, participarea la cursuri Video de la DallesGO te invata cum ajungi de la idee la film, cu tot ce presupune un astfel de proiect.

Cursuri Video – descriere

Pe parcursul a 12 saptamani vei invata cum sa gandesti in termeni video; vei afla care sunt si vei pune in practica toti pasii realizarii unui film, de la script la pre-productie, de la filmare propriu-zisa la montaj. Vei invata sa iti spui povestea, a ta sau a brandului tau, cu ajutorul imaginii, sunetului, luminii si efectelor.

Pe durata cursului Video vei lucra la un proiect personal si vei beneficia de consilierea permanenta a profesorulu specialist DallesGO. La final vei avea propriul produs video, indiferent ca vorbim de un videoclip, un trailer, un vlog, o reclama sau un scurtmetraj experimental.

Cursul Video DallesGO se adreseaza in special incepatorilor in domeniul productiei video. Celor care isi doresc sa faca pasul de la nivelul de amator la cel de profesionist in acest domeniu. Programa cursului este structurata astfel incat sa se parcurga toate etapele necesare pentru a se insusi cunostintele si abilitatile necesare oricarei persoane dornice de a incepe o afacere sau pur si simplu este fascinata de lumea artei vizuale.

Cu totii stim ca imaginea reprezinta mijlocul cel mai eficient de influentare a comportamentului uman, iar prin faptul că totul incepe sa se bazeze pe imagine, indiferent de domeniu, acest mijloc de comunicare devine cu atat mai important in viata noastra.

Extrem de simplificat, timeline-ul cursului video este: de la idee la film. Pentru a dobandi reflexul de a filma, dupa fiecare seminar, cursantii vor avea mici proiecte practice de realizat, de la teme simple, la teme cu un caracter tot mai complex, astfel incat, in momentul in care isi aleg subiectul video pentru examenul final, sa stapaneasca notiuni si practici fundamentale.

De asemenea, vei invata ca sunetul poate crea singur o poveste. Un sunet poate deraia o poveste sau poate deveni o marca in sine (ganditi-va doar la sunetul din filmul clasic „Psycho”). Invatam sa inregistram, sa folosim, sa cautam (online sources) sunet si muzica. La fel ca si sunetul, lumina poate sa dea o directie cu totul diferita unei povesti. De aceea vom invata si cum sa folosim lumina, atat pe cea naturala, cat si lumina artificiala in cadrul unei filmari.

Pe durata celor 3 luni de curs practic vei obtine competente de:
– Tehnici de filmare si productie video realizata cu echipamente de ultima ora;
– Realizarea de spoturi publicitare de impact;
– Realizarea de materiale creative si grafice;
– Importanta vizualurilor si a imaginilor in industria creativa a publicitatii;
– Folosirea mijloacelor multimedia pentru a realiza materiale audiovizuale reusite;

In cele 12 intalniri saptamanale acoperim, de asemenea, si conceptele fundamentale ale montajului. Practici de editare, mixaj sunet, corectie de culoare, filtre si efecte in softuri de editare desktop.

Cursuri Video se desfasoara in toate cele zece orase in care DallesGO este prezent: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Oradea, Craiova, Sibiu, Constanta si Galati.

Un modul are 12 saptamani si costa 4.000 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal la sediul DallesGO, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 50%, pretul cursului de Video nu va mai fi de 4.000 lei, ci de 2.000 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 3.200 lei.
Pretul pachetului de Video plus Fotografie Initiere plus Photoshop cu promotia
3 in 1 – PACHET COMPLET este de 4.000 lei pentru plata integrala.
Curs acreditat de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei

Course Features

 • Lectures 13
 • Quizzes 0
 • Duration 12 saptamani
 • Students 84
 • Assessments Yes
 • CURS 1

  Introducere

  • Lecture1.1
   Curs introductiv
  • Lecture1.2
   Despre piloni si conceptele fundamentale in continutul video, de la cinematografie la youtube. Folosim acest seminar introductiv si ca sa ne cunoastem, sa aflam care este nivelul fiecarui cursant in parte si sa stabilim obiectivele individuale in cadrul general al cursului
 • CURS 2

  Poveste. Storyboard

  • Lecture2.1
   Totul incepe cu o idee. Invatam sa construim povesti si personaje
 • CURS 3

  Imagine

  • Lecture3.1
   Seminarul acopera tot ce trebuie sa stii despre camere si kit-uri de filmare; despre compozitia cadrului, secvente, miscari de camera si unghiuri de filmare
 • CURS 4

  Sunet si lumina

  • Lecture4.1
   Sunetul poate crea singur o poveste. Un sunet poate deraia o poveste sau poate deveni o marca in sine (ganditi-va doar la sunetul din filmul clasic „Psycho”). Invatam sa inregistram, sa folosim, sa cautam (on-line sources) sunet si muzica. La fel ca si sunetul, lumina poate sa dea o directie cu totul diferita unei povesti. Invatam cum sa folosim atat lumina naturala cat si lumina artificiala in cadrul unei filmari
 • CURS 5

  Pre-productie si productie

  • Lecture5.1
   Abordam partea mai putin spectaculoasa, dar esentiala, a crearii de continut video: buget, casting, locatii, costume, recuzita, timing, gestionare echipa etc
 • CURS 6

  Alegerea temelor de examen. Productie

  • Lecture6.1
   In urma temelor practice realizate pana in acest moment, cursantii isi vor alege proiectul video pentru examenul final. Discutam fiecare tema in parte si gasim impreuna cele mai bune solutii pentru realizarea lor. Filmarea proiectelor
 • CURS 7

  Post-productie - Montaj desktop software

  • Lecture7.1
   Acoperim conceptele fundamentale ale montajului. Practici de editare, mixaj sunet, corectie de culoare, filtre, efecte in softuri de editare desktop
 • CURS 8

  Post-productie - Montaj mobile software

  • Lecture8.1
   Practici de editare, mixaj sunet, corectie de culoare, filtre, efecte in softuri de editare mobile (iPhone si Android)
 • CURS 9

  Case studies. Case types

  • Lecture9.1
   Ce fac altii bine? Un seminar despre cele mai bune exemple de continut video, filme care marcheaza industria si initiaza trenduri. Totul grupat pe tipuri de continut video: invatam ce inseamna si cum se realizeaza continuturile de tip stop-frame-animation, slow-motion, timelapse etc
 • CURS 10

  Experiment

  • Lecture10.1
   Un seminar dupa modelul tehnologiilor disruptive: acum cunoastem regulile, cum le incalcam in mod creativ?
 • CURS 11

  Cum monetizam continutul video?

  • Lecture11.1
   Directii pe care le putem aborda, astfel incat sa capitalizam ceea ce am invatat
 • CURS 12

  Examen final

  • Lecture12.1
   Prezentarea si vizionarea filmelor realizate, discutii pe marginea lor
Raluca Andreica

PROFESOR BUCURESTI

Cu o experienta de peste 16 ani in televiziune si advertising, de la concept la post-productie, in spatele camerelor de filmat si in spatiul de montaj, cu premii obtinute la cel mai prestigios festival international de publicitate pentru broadcasteri (PromaxBDA), Raluca a contribuit la campanii video din domenii diverse, de la sport si responsabilitate sociala, la health si tehnologie.

Metoda abordata de-a lungul cursului e aceea de a deconstrui lumea video ca sa vedem cum functioneaza. Apoi o reconstruim, facand. Pentru ca cel mai important lucru e sa faci, ca sa devina un reflex. Reflexul sa dai REC in loc sa faci o poza. Asa ne construim povestile video si memoria musculara vizuala.

Punctul forte si unic pe piata al cursului sustinut de Raluca il constituie directia aplicata de mobile (cursul abordeaza continutul video ca un intreg, indiferent de instrumentele pe care le folosim in realizarea lui – camere de filmat sau telefon mobil) si directia practica de monetizare a cunostintelor insusite.

ProMediaStudio este numele sub care activeaza Mitel Corici (39 ani) si Andrei Ursu (26 ani), doi videografi din Craiova care lucreaza in domeniul videografiei de televiziune, nunta si corporate. Cu o experienta de peste 20 de ani, Mitel Corîci si-a inceput drumul in videografie filmand evenimente private, abordand si domeniul televiziunii care si-a pus amprenta asupra stilului si modalitatii de abordare a unui eveniment.

Andrei Ursu este un tanar videograf din Craiova care, in 2009, a inceput prin a filma clipuri muzicale cu diversi artisti autohtnoni precum C.I.A., DOC, El Nino, JO, Anda Dimitriu, Oana Radu, CRIMENA, The Aztext (USA) si multi altii. In 2015, el s-a decis sa faca echipa cu Mitel Corîci, intrand astfel in familia ProMediaStudio. Experienta si suflul proaspat ale celor doi a facut ca brandul ProMediaStudio sa creasca si sa castige numeroase premii pe site-urile de profil („Alegerea Publicului”„ la concursul anual Fotografi-Cameramani, precum si numeroase selectii ale editorilor).

Pasiunea pentru videografie s-a extins si in domeniul corporate, acestia filmand reclame pentru diverse institutii si companii precum: Aliss Shopping City, 4Moving, Politia Romana, RadioSud, Afrodita Resort & Spa, Electroputere Mall etc. Evenimente precum conferinta internationala Dentisium, conventia TEDxCraiova sau Street Delivery Craiova au fost de asemenea filmate de cei doi.

PROFESOR CONSTANTA

Nicu Straton este un veteran al videografiei de nunta romanesti, cu o experienta complexa, atat ca videograf, cat si ca lector. Este cameramanul cu abordarea cea mai nonconformista din domeniu. Fiind pasionat de psihologie, filozofie, de tot ceea ce tine de calculatoare, tehnica IT si inteligenta artificiala, in anul 2008 a pus bazele echipei STRATON FILMS, echipa ce a realizat cu succes pana in prezent peste 500 de productii video. Materialele filmate si editate de echipa lui sunt inspirationale, iar prezenta lui Nicu la eveniment aduce mereu un plus de energie si culoare.

In ultimii 11 ani a participat si a sustinut cu succes numeroase conferinte si workshop-uri cu teme din diverse domenii precum videografia de eveniment, dezvoltare personala sau dezvoltarea afacerii.

PROFESOR IASI

Are 23 de ani, este pasionat de arta video inca din adolescenta si nu rateaza nicio secventa atunci cand are camera video in mana. Fire autodidacta, Ionut Vlad pune mai mult pret pe creativitate decat pe echipamente si tehnologie si crede ca oricine isi doreste cu adevarat poate deveni un videograf recunoscut.

„Din experienta pe care am acumulat-o in toti acesti ani pot spune cu tarie ca munca, perseveranta si dorinta de a invata si evolua stau la baza formarii unui videograf. Vreau ca acest curs sa fie mai mult concentrat spre partea creativa care sa ajute cursantii in a-si gasi un stil unic, fiind usor de recunoscut ulterior pe piata”.

Ionut Vlad face parte din echipa WePixel, o agentie creativa din Iasi, iar de-a lungul timpului a avut nenumarate colaborari cu diferite brand-uri si companii. Cursul pe care il preda la DallesGO este unul dinamic, astfel incat toti cei care se inscriu sa absoarba informatiile cu usurinta.

PROFESOR TIMISOARA

Jurnalist si producator de continut video de marketing, Andrei Marina activeaza de mai bine de 15 ani in domeniul audiovizual, in special in zona de productie de continut video publicitar. Iar de cativa ani activeaza si pe partea de consultanta pentru producerea continutului video de marketing, predand cursuri de productie video in toata Europa, dar si in Statele Unite ale Americii.
A pornit de jos, de la munca de simplu operator imagine intr-o televiziune locala din Timisoara (Tele Europa Nova) si a ajuns in postura de a coordona echipe tehnice de imagine si pana la dezvoltarea celui mai placut proiect de televiziune din Romania ( Digi24). Intre cele doua momente importante din cariera sa au fost alte multe experiențe care l-au ajutat sa se dezvolte profesional.
A facut parte din echipa castigatoare a premiului Emmy pentru stiri de televiziune in 2008 cu Stirile ProTV si a fost director de producție la numeroase competitii de Esports – Dota2, Counter Strike ( Boston USA, Kiev UKR, Cracovia PL, etc). Aceste competitii i-au deschis ochii spre cel mai nou bussines din portofoliul de antreprenor: Live Streaming Online. In 2019 a inceput dezvoltarea proiectului Live Streaming Timisoara, un car tv mobil pentru transmisiuni live online.
4,000lei