Cursuri Design Pantofi

Avatar utilizator
4,400lei
pantofi_370x524

Partea feminina a omenirii se imparte in doua categorii: cele pasionate de pantofi si cele pasionate de posete. Daca te afli in prima categorie, iti uram bun venit la primul curs de pantofi de pe piata cursurilor after work! Vei asista la procesul fascinant si complicat al transpunerii unei idei in schita si mai apoi in produs finit.

Cursuri design pantofi – Te vei familiariza cu componentele din care este alcatuit un pantof si de instrumentele de lucru din atelier. Impreuna, vom confectiona pantoful perfect, cel la care am visat mereu, pe care l-am vazut intr-o revista sau innobiland glezna unei getseterite, pe un aeroport aglomerat din Londra. Fiecare model trece prin mai multe etape: o schita, coordonarea aspectului, selectarea materialului, selectia si fabricarea unui pantof unic, croitorie si montaj.

Cursuri design pantofi – descriere

Veti afla de la cei mai priceputi designeri de incaltaminte nu doar cum se naste o colectie de pantofi, dar si cum se conduce un business in domeniu, cum se organizeaza un atelier de productie, cum se formeaza si intretine relatia cu furnizorii si cum prezinti produsul unei clientele fidele. Nu in ultimul rand, veti parcurge fascinanta istorie a acestui obiect vestimentar pentru a intelege cum trebuie compus un total look, pornind de la incaltaminte.

Veti acumula cunostinte legate de toate tehnicile necesare de fabricare a incaltamintei, de la nivel de baza la cel mai inalt nivel. Pe langa diferitele tipuri de pantofi, veti putea studia calapoade pentru necesitati specifice, cum ar fi pantofii care urmaresc “simplitate si confort”, “durabilitate”, “pantofi functionali pentru picioare cu probleme medicale”, “eleganta pentru petreceri” etc. si sa dobanditi suficiente abilitati pentru a va incepe cariera ca producator de pantofi.

In cadrul cursului de Design Pantofi DallesGO veti studia procesul de fabricare a incaltamintei de baza si apoi veti acumula, treptat, cunostinte despre tehnici mai complexe, prin realizarea unei perechi de pompe pentru femei si a unei perechi de pantofi eleganti pentru barbati. Accentul se pune pe dobandirea de competente de baza solide in toate etapele de fabricare a incaltamintei, pentru a se pregati pentru un studiu mai avansat.

Pe parcursul celor 12 saptamani veti parcurge toate etapele realizarii unei perechi de pantofi:

  • Alegerea materialelor tinand cont de modelul care urmeaza a fi lucrat si testarea lor pentru defecte ascunse
  • Croirea care va consta in aplicarea pe piele a tiparului creat de cursant si croirea sa manuala. Veti invata sa tineti cont de directia de intindere a materialului folosit ca ulterior sa stiti cum veti alege materialele auxiliare.
  • Veti acumula cunostinte legate de pregatirea materialelor cu care lucrati si veti invata cum sa aplicati diferite accesorii pe modelul creat
  • Un urmator pas va fi coaserea, in cadrul careia veti tine cont de materialul dolosit si veti invata sa alegeti acul si ata potrivita pentru a avea rezultatul droit
  • Un penultima pas va consta in montarea intariturilor dupa montarea materialului pe calapod cu ajuorul etapei de tras-talpuit.
  • Ultima etapa va consta in finisare prin curatarea de reziduuri si fixarea fetelor pe calapod.

In cadrul cursului DallesGO veti invata toate etapele procesului de fabricare a incaltamintei (realizarea ultimului model, taierea, alegerea materialelor, coaserea etc.) care poate fi purtata mult timp. Veti invata toate tipurile de pantofi, inclusiv pantofi pentru femei, pantofi pentru barbati, pantofi pentru copii, cizme, pantofi sportivi, pantofi pentru petreceri, pantofi casuali etc. De asemenea, veti studia si analiza culorile, modelele, formele precum si diversitatea designului pantofilor, schimbarile si aplicatiile avansate. Principalul obiectiv al cursului de design pantofi este acela de a incuraja unicitatea fiecarui cursant si de a-l transmite in proiect prin expresia originala, libera si bogata.

Cursuri Design Pantofi se desfasoara in toate cele zece orase in care DallesGO este prezent: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Oradea, Craiova, Sibiu, Constanta si Galati.

Un modul are 12 saptamani si costa 4.400 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal la sediul DallesGO, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 50%, pretul cursului de Design Pantofi nu va mai fi de 4.400 lei, ci de 2.200 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 3.520 lei.
Pretul pachetului de Design Pantofi plus Genti Incepatori plus Stilism Avansati cu promotia 3 in 1 – PACHET COMPLET este de 4.400 lei pentru plata integrala.

Course Features

  • Lectures 14
  • Quizzes 0
  • Duration 12 saptamani
  • Students 16
  • Assessments Yes
  • CURS 1
    • Lecture1.1
      Prezentarea atelierului
    • Lecture1.2
      Utilaje, scule folosite atat in fabricarea incaltamintei manuale dar si a productiei industriale
  • CURS 2
    • Lecture2.1
      Tipurile de incaltaminte, o trecere in revista a majoritatii tipurilor de incaltaminte de la sandale, mocasini la stiletto si cisme de cauciuc
  • CURS 3
    • Lecture3.1
      Pantofii ca element iconic de design
  • CURS 4
    • Lecture4.1
      Tipuri de materiale folosite la toate aceste tipuri de incaltaminte
  • CURS 5
    • Lecture5.1
      Cum se construieste o colectie. Abordare si practici
  • CURS 6
    • Lecture6.1
      Realizarea unei perechi de incaltari. Design-ul si ce trebuie urmarit de la schita la punerea in practica a unei idei
  • CURS 7
    • Lecture7.1
      Partile componente, alegerea materialelor, tiparistica
  • CURS 8
    • Lecture8.1
      Pregatirea elementelor ce alcatuiesc o pereche de incaltari
  • CURS 9
    • Lecture9.1
      Asamblarea partilor componente ale unei incaltari
  • CURS 10
    • Lecture10.1
      Asamblarea partilor componente ale unei incaltari
  • CURS 11
    • Lecture11.1
      Evaluarea produsului final
    • Lecture11.2
      Crearea unei fise tehnice a produsului pentru a fi pus in productie
    • Lecture11.3
      Informatii de baza pentru alcatuirea unui pret de produs
  • CURS 12

    Examen final

    No items in this section
Cristina Batlan

PROFESOR BUCURESTI

Inclusa de mai multe ori in Topul Forbes al celor mai influente femei din Romania, Cristina Batlan, fondatoarea Musette, este, fara doar si poate, unul dintre exemplele reale ca pasiunea poate fi transformata cu succes intr-un business de milioane atunci cand exista dorinta si determinare. Totul a inceput in 1992 cand, condusa de o dorinta uriasa de a crea, de a-si materializa ideile in creatii speciale, construia de la zero, alaturi de sotul sau, brandul Musette, prezent astazi nu doar in toate orasele mari din tara, ci si la New York, Paris, Viena sau Luxemburg.

In anul 2003, Cristina Batlan a devenit director de creatie al brandului si a inceput sa coordoneze o echipa impresionanta formata din designeri italieni si francezi. Tot ea este cea care concepe sezon dupa sezon fiecare noua imagine a brandului, reusind sa faca din Musette un brand global, care se vinde in mai multe colturi ale lumii si este prezent la marile show-uri de fashion. Cu o experienta de peste trei decenii in antreprenoriat, Cristina Batlan este omul de la care, cu siguranta, ai multe de invatat daca iti doresti sa pornesti o afacere in domeniul modei.

PROFESOR CLUJ si SIBIU

Absolventa a Universitatii de Arta si Design, Departamentul Moda – Design Vestimentar, Dana Iuga a constatat inca dupa inca dupa realizarea primelor colectii vestimentare o “slabiciune” pentru accesoriul care completeaza cel mai bine o tinuta si anume: PANTOFUL. Astfel, a urmat apoi cursurile de masterat in cadrul aceleasi Universitati, unde si-a dedica intreaga atentie designului de incaltaminte, vazând pantoful ca oglinda si ambasador al celui care il poarta.
In anul 2014 a sustinut lucrarea de doctorat cu titlul: Evolutia pantofului cu toc de la Caterina de Medici la Christian Louboutin.

Intreaga cercetare a fost dedicata tocului inalt deoarece considera ca acesta este elementul din moda cu cea mai mare incarcatura emotionala, psihologica si sociala . In anul 2016 si-a lansat propriul brand de incaltaminte, Hordot, impreuna cu partenera sa Alina Popa. Brand-ul a luat nastere in ideea de a demonta reguli de neincalcat in fabricarea incaltamintei. Cea mai importanta fiind inlocuirea materialelor fine obligatorii din zona de staif cu elemente metalice. Rezulta astfel un pantof mult mai confortabil, fapt care a dus la obtinerea unui brevet de Inventie.

PROFESOR IASI

Liviu Marcus, cu o experienta de peste 35 de ani in domeniul tehnologiei si fabricatiei de inclatamine, este unul dintre cei mai experimentati Designeri de Pantofi din zona Moldovei.

Si-a inceput cariera inca din anul 1983 in cadrul fabricii Alpina Reghin, ulterior a fost cercetator stiintific in cadrul CERPI Bucureşti (1989-1991) iar din 1991 si pana in prezent este profesor la Facultatea de Textile Pielarie si Management industrial din Iasi.
Printre activitatile importante din cariera sa, se numara o multime de realizari:

In anul 2001 este autor al tezei de doctorat “Contributii la perfectionarea functionalitatii si tehnologiei de fabricatie ale incaltamintei pentru fotbal”
Membru Asociatiei Generale a inginerilor din Romania AGIR
Cercetari stiintifice:
– Directia de cercetare Dezvoltarea si optimizarea proceselor de fabricatie a încaltamintei,
– Elaborarea metodelor de proiectare a modelelor de incaltaminte cu grad ridicat de complexitate,
– Cercetari privind materialele utilizate la confectionarea încaltamintei cu destinatie speciala (sport, protectie si ortopedie)

PROFESOR TIMISOARA

Din dorinta de a imbina doua pasiuni, cea pentru arta si cea de antreprenor (absolvent al Facultatii de Stiinte Economice), a pus bazele unui atelier de incaltaminte in care a angajat un grup de confectioneri de incaltaminte cu o vasta experienta in realizarea manuala a produsului. Principiul atelierului a fost acela de produce incaltaminte folosind metodele traditionale si procese manuale, pentru o obtine un produs de calitate ridicata, care sa poata oricand concura cu produse similare realizate in fabrici de prestigiu din Italia.

Dezvoltarea atelierului si recunoasterea capacitatii de a produce incaltaminte la cele mai inalte standarde de calitate s-a produs rapid si, astfel, au urmat colaborari cu multe companii pentru care Calin a creat si produs colectii, in paralel cu dezvoltarea propriului brand Essenza.
Atelierul sau livrareaza deja produse in retelele magazinelor de lux din Statele Unite, Noua Zeelanda, Australia.
In prezent Calin se concentreaza pe extinderea prezentei pe piata interna dar si pe realizarea unor colectii cu care sa fie prezent in magazine de prestigiu din cateva dintre marile capitale ale modei.

4,400lei