0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

O afacere de succes, fondată de un absolvent al cursului de Cooking DallesGO

O afacere de succes, fondată de un absolvent al cursului de Cooking DallesGO

Un fost cursant DallesGO a cucerit lumea gastronomiei. Ionut Popescu se numără printre cei mai buni bucătari din România și ne povestește despre restaurantul pe care și l-a deschis după absolivirea cursurilor. Filosofia restaurantului pe care l-a deschis alături de Cristian Gherghe, partenerul său, este bazată pe programa cursului de Cooking DallesGO, adică fiecare săptămână are un meniu cu specific din diverse țări din jurul lumii.

 

DallesGO: Cum a fost experiența DallesGO din postura de cursant?

Ionuț Popescu: Experiența a fost fantastică, dovadă că am făcut toate cele trei Cursuri de Cooking pe care le are DallesGO. Am făcut Cursul de Cooking Around the World și începători și avansați cu regretatul Liviu Chiorpec. Apoi, am urmat Cursul de Cookimg Italia cu Patrizia Paglieri. Eu am venit din pasiune pentru mâncare la aceste cursuri și am învățat o mulțime de lucruri. Mai găteam pe acasă, dar ce mi s-a părut foarte mișto a fost faptul că sub pretextul unor preparate tradiționale din diferite țări înveți de fapt și niște principii ale gătitului și lucruri de bază, care sunt folositoare indiferent dacă faci sau nu rețetele respective. E util și că înveți niște rețete la care nu ai acces altfel, iar văzând și făcând e mult mai ușor și mai palpitant. Mi s-a părut intresant și faptul că înveți multe despre gătit și despre bucătărie, ca sa nu mai vorbesc de oamenii pe care îi cunoști. Legi prietenii, inveți de la ceilalți colegi, este o experiență de neuitat.

 

DallesGO: Cât de mult te-au ajutat cursurile DallesGO în evoluția ta?

Ionuț Popescu: Foarte mult. De la câteva rețete de pe Youtube pe care le experimentam, acum înțeleg care sunt modalitățile de a combina ingredientele astfel încât să iasă ceva extraordinar. Am făcut și plating la anumite preparate, în timpul cursului, ceea ce ofera o perspectiva profesionistă oricărui preparat. Mai mult decât atât, mi-a plăcut atât de mult ce am făcut și de profesorii pe care i-am avut astfel încât mi-am propus să încep să gătesc și eu pentru prieteni și am făcut niște pași în această direcție.

DallesGO: Ce ne poți spune despre afacerea ta?

Ionuț Popescu: După ce am terminat și ultimul modul, am început să cochetez cu ideea aceasta, am găsit un loc și l-am amenajat în Ploiești. A venit pandemia și am început cu evenimente mici pentru prieteni. Apoi am avut ocazia să îl întâlnesc pe Chef Cristian Gherghe și am pornit împreună pe acest drum. Restaurantul se numește Home Appetit. Este un concept mai aparte, funcționează doar pe bază de programare, nu este deschis non-stop. Avem un meniu de prânz pe care îl facem în fiecare zi, inspirat și el de cursurile DallesGO, în sensul în care în fiecare săptămână avem câte o bucătărie internațională. Avem bucătărie românească, italiană, spaniolă, asiatică si grecească și în fiecare săptămână schimbăm preparatele astfel încât să putem să trecem prin mai multe gusturi. Spațiul este destinat unor petreceri private sau corporate , în care ai intimitate și în momentul în care e rezervat un astfel de eveniment, nu mai avem alți oaspeți în restaurant. Meniurile pe care le propunem sunt niște meniuri de degustare astfel încât să poți să încerci câte puțin din mai multe preparate prezentate într-un mod foarte profesionist.

DallesGO: Este o locație potrivită pentru cursanți?

Ionuț Popescu: Noi considerăm că da, este. Aici gătim și în afară de bucătăriei în care cursanții își pot desfășura activitatea. E frumos că avem și unde să gustăm ce gătim.

 

DallesGO: Cum este Cristian Gherghe, noul profesor al Cursului de Cooking Ploiești?

Ionuț Popescu: Cristian este un Chef bucătar în adevăratul sens al cuvântului. A început călătoria în bucătărie în 1984, trecând de-a lungul vremii prin toate fazele meseriei, de la ajutor bun la toate la Bucătar Șef în diferite restaurante din România. În decursul timpului a absolvit mai multe școli de bucătari cu profesori români și străini. În urmă cu 18 ani, viața l-a dus în Spania, în zona Țării Bascilor și acolo a înțeles cu adevărat ce înseamnă să duci gastronomia la nivel de artă. A lucrat în Spania 14 ani, atât în resaurante a la carte cât și în organizări de evenimente care este și elementul de diferență în micul nostru proiect Home Appetit. Are o experiență vastă și este o persoană care face treaba aceasta din mare pasiune și îi place să gătească și să-i învețe pe cei din jurul lui. Eu am învățat foarte multe de la el și acesta este și motivul pentru care am acceptat invitația DallesGO de a organiza cursuri la Ploiești.

 

DallesGO: Cum sunteți voi ca echipă?

Ionuț Popescu: Provenim din medii profesionale diferite. El este sută la sută din domeniu, un profesionist desăvârșit. Eu sunt un om de finanțe care are o pasiune pentru mâncare, iar datorită ei suntem uniți și facem o treabă excelentă.

DallesGO: Ar putea cursanții să se angajeze la voi după curs?

Ionuț Popescu: Suntem deschiși la colaborări cu ei. Pe lângă prepararea și servirea meselor aici, facem si catering pe la diverse locații, iar uneori ne-ar prinde bine ajutor.

 DallesGO: Ce vor învăța cursanții la acest curs?

Ionuț Popescu: O să învețe diferite rețete din întreaga lume, dar mai mult decât atât vor învăța ABC-ul bucătăriei, de la cum ar trebui să țină cuțitul și să toace diferite ingrediente, până la ce se întâmplă dacă amesteci anumite ingrediente sau cât și cum ar trebui să pregătești carnea, legumele sau peștele astfel încât să ai întotdeauna gustul pe care ți-l dorești. Nu e neapărat nevoie de o bucătărie profesională ca să faci mâncare foarte bună, te poți descurca și cu ce ai acasă. Vor învăța ce să caute, la ce să se uite când aleg carnea, peștele sau legumele pentru a putea pregăti niște mese memorabile.

 

DallesGO: Ținând cont că și tu ai fost cursant, ai un sfat pentru viitorii cursanți?

Ionuț Popescu: Sfatul meu este să vină cu inima deschisă și să își dorească să învețe. Dacă vii doar să îți notezi rețetele și să te uiți, pierzi mare parte din ce poate acest tip de curs să ofere. Dacă te implici cu totul, de la inceput până la sfârșit, vei lua maximul din tipul acesta de crurs. Cred că este util atât pasionaților amatori, cât și celor care lucrează în domeniu. Toată lumea poate găsi ceva de învățat din el.