0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Ce se întâmplă când faci primul tort la 7 ani?

Ce se întâmplă când faci primul tort la 7 ani?

Sandra Andrei a fost mereu pasionată de bucătărie și mai ales de preparatele dulci. În cele din urmă, a renunțat la jobul în vânzări pentru a-și urma pasiunea. Împreună cu asociata ei, a deschis un laborator propriu, Moft Sweets & Design Craiova, unde comercializează dulciuri și aranjamente florale. Acum este pregătită să împărtășească tot ce a învățat cursanților noștri de la Cofetărie DallesGO Craiova. 

DallesGO: Care e backgroundul tău? Cum ai descoperit meseria de cofetar și când ți-ai dat seama că asta e ceea ce vrei să faci?

Sandra Andrei: Tot timpul am fost pasionată de bucătărie, îmi plăcea să îmi petrec timpul în bucătărie pregătind produse dulci și nu numai. În urmă cu trei ani, am considerat că trebuie să fac ceva mai mult și am ales partea cu cofetăria. Eu am lucrat în vânzări, dar nu era punctul meu forte, drept pentru care am decis să fac ceva pentru mine, ceva care să îmi placă.

DallesGO: În ce a constat formarea ta profesională? Unde și cu cine ai învățat să faci dulciuri?

S. A.: Am făcut în Craiova cursul de Cofetar- Patiser la Horeca School. Am învățat acasă singură și apoi în cofetăria noastră.

DallesGO: Unde ți-ai propus să ajungi în domeniul acesta? Care e vârful carierei pe care vrei să îl atingi?

S. A.: Fiind un domeniu care îmi place, exersând în continuu, învățând în continuu, fiecare dintre noi ne dorim să ajungem cât mai sus.

DallesGO: Ce maeștri cofetari urmărești și admiri?

S. A.: Christophe Feldrer, Pierre Herme și nu numai.

DallesGO: Unde îți găsești inspirația pentru dulciuri/rețete noi?

S. A.: La noi în laborator, de multe ori inspirația a fost pe moment, petrecând foarte mult timp aici. Rețetele noi se datorează și echipei Moft, pentru că adăugăm tot timpul ceva nou.

DallesGO: Care este desertul copilăriei tale și cine îl făcea?

S. A.: Nu am un desert preferat, dar la sfârșit de săptămână, mama pregătea mereu ceva dulce și foarte bun, fiind o gospodină desăvârșită.

DallesGO: Care sunt primele tale amintiri din bucătărie? Ce desert ai preparat prima dată?

S. A.: Am multe amintiri din bucătărie, unde petreceam mult timp cu mama mea. Primul desert a fost un tort. Aveam șapte ani.

DallesGO: Am văzut pe pagina ta că la Moft oferiți atât dulciuri, cât și aranjamente florale? Cum ați ajuns la combinația asta?

S. A.: Asociata mea a avut o florărie, înainte de a deschide împreună cofetăria. De aici a pornit totul.

DallesGO: Care e cel mai complicat desert de realizat din punctul tău de vedere?

S. A.: Până acum ce am realizat pentru noi nu mi s-a părut complicat, totul devenind o provocare.

DallesGO: Ce poate merge prost atunci când faci deserturi? La ce trebuie să fii atent?

S. A.: Totul depinde de starea ta. Eu când am o zi proastă nu intru în laborator, pentru că știu că voi da greș. Trebuie să fii atent la fiecare etapă, detail, tehnică.

DallesGO: Descrie-ne rutina ta zilnică!

S. A.: Mă trezesc în fiecare zi la 6.30 dimineața, ducem copiii la școală și apoi merg la cofetărie, unde nici o zi nu seamănă cu alta: comenzi, produse, cumpărături, când este nevoie și în rest multă muncă și răbdare.

DallesGO: Care sunt calitățile/însușirile pe care trebuie să le aibă un cofetar?

S. A.: Creativitatea, atenția la detalii, răbdarea, buna organizare, eficiența, rezistența, capacitatea de a se adapta, dorința de a învăța continuu, puterea de a accepta critici.

DallesGO: Care a fost cea mai mare provocare pe care ai primit-o de la un client?

S. A.: S-a întâmplat la începutul carierei noastre: un candy bar și un tort pentru 350 de persoane!

DallesGO: Ce îți propui să îi înveți pe cursanții noștri?

S. A.: Cât mai multe din ce știu, ceea ce își doresc ei să învețe, cât mai multă practică, deoarece asta contează cel mai mult. Eu sunt deschisă la orice.