Cursuri Design Gradini Incepatori

Avatar utilizator
4,800lei
gradini_370x524

Cursuri design gradini Incepatori – Designul interior fara designul gradinii este incomplet. Gradina, arhitectura casei si atmosfera interioara se completeaza si se conditioneaza, pana la punctul la care devin una o prelungire a celeilalte. De aceea, sa ai notiuni de peisagistica face din tine un designer de interior si un arhitect mai bun.

La fel, sa intelegi legatura dintre aspectul fatadei casei tale, stilul de amenajare de interior si felul in care poti alege si organiza plantele in gradina proprie iti garanteaza un rezultat mai bun, deci o gradina mai frumoasa. Daca te pasioneaza gradinaritul, dar si designul, acest curs este pentru tine. Invatam putina istorie, descoperim cele mai populare stiluri de amenajare de exterior, ne reamintim notiuni de botanica, invatam sa desenam si sa ilustram un proiect, facem vizite la pepiniere si avem ocazia sa punem in opera o minigradina dupa planurile proprii.

„Daca ai o gradina si o biblioteca, nu mai ai nevoie de nimic”.
CICERO

Gradina este locul pe care poti sa il transformi intr-un loc de poveste, cu un design deopotriva indraznet si practic. Vrei sa stii cum poti sa pui in practica proiectul tau de amenajare a gradinii? Cursul de gradini de la DallesGO va imbina notiuni teoretice cu excursii pe teren si activitati practice. De aceea, trebuie sa fii dispus sa participi uneori sambata sau duminica (nu mai mult de 4 din cele 12 intalniri), sa porti cizme de cauciuc si manusi si sa iti pui in opera ideile.

Cursul de design gradini se adreseaza atat celor care doresc sa practice aceasta activitate ca hobby, cat si celor care vor sa isi contruiasca un viitor in domeniu. Acesta va fi structurat pe mai multe capitole in care se vor discuta notiuni introductive, principii si aspecte tehnice necesare in amenajarea eficienta a spatiului dat, urmarindu-se sa se transmita cunostinte si aptitudini necesare realizarii unui proiect de peisagistica.

Cursuri design gradini incepatori – descriere

Cursul de design gradini DallesGO este bazat atat pe ore de teorie, cat si de practica, partea de teorie predata la curs fiind intercalata cu vizite pe teren, discutii pe studii de caz si exercitii de clasa. In cadrul acestui curs veti invata regulile de baza ale amenajarilor peisagere si directoarele necesare amenajarii coerente si estetice a spatiilor exterioare. Vor fi abordate teme precum: compozitia spatiului, elemente de mediu, forma, culoare, textura, unitate, notiuni de horticultura etc.

Spatiul exterior trebuie sa fie o prelungire a spatiului de locuit interior

Desi domeniul peisagisticii se extinde de la amenajarea microgradinilor pana la conturarea spatiului public (strada, scuar, gradina, parc) si chiar la interventii in macropeisaj, acest modul se concentreaza pe tratarea spatiilor exterioare private si semiprivate. Intrucat peisagistica este arta lucrului cu si prin elemente naturale (minerale si vegetale) va implica in consecinta activitatea cu structuri si componente vii si va necesita, pentru o practica corecta, o profunda intelegere a naturii, pasiune si respect pentru tot ceea ce propune aceasta si, nu in ultimul rand, o vadita inclinatie spre frumos.

Obiectivele cursului de design gradini constau in:

 • Construirea unei imagini coerente, corecte si cuprinzatoare a artei amenajarilor peisagere
 • Intelegerea peisagisticii in context si coordonarea cu domeniile conexe
 • Studiul elementelor si instrumentelor de lucru in peisagistica
 • Expunerea principiilor de baza in proiectarea spatiilor verzi, explicarea si exemplificarea acestora
 • Propunerea unei abordari concrete a proiectului de peisagistica.

Aptitudini si competente pe care le veti acumula in cadrul cursului de design gradini de la DallesGO:

 • Dezvoltarea creativitatii si a simtului estetic
 • Insusirea unor cunostinte tehnice de proiectare peisagera
 • Dobandirea intelegerii spatiului tridimensional si reprezentarea lui grafica
 • Aptitudini de identificare a materialelor si vegetatiei potrivite spatiului respectiv
 • Intelegerea contextului urban, organizarea functionala a spatiului si modalitati de interventie asupra lui.

Cursuri Design Gradini Incepatori se desfasoara in toate cele zece orase in care DallesGO este prezent: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Oradea, Craiova, Sibiu, Constanta si Galati.

Un modul are 12 saptamani si costa 4.800 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal la sediul DallesGO, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 50%, pretul cursului de Design Gradini Incepatori nu va mai fi de 4.800 lei, ci de 2.400 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 3.840 lei.
Pretul pachetului de Design Gradini Incepatori plus Design Gradini Avansati plus Interior Design Incepatori cu promotia “3 in 1 – PACHET COMPLET” este de 5.200 lei pentru plata integrala.

Course Features

 • Lectures 13
 • Quizzes 0
 • Duration 12 saptamani
 • Students 1182
 • Assessments Yes
 • CURS 1
  • Lecture1.1
   Curs introductiv
  • Lecture1.2
   Legatura dintre arhitectura si peisaj
 • CURS 2
  • Lecture2.1
   Designerii momentului. Cele mai populare stiluri de amenajare a gradinii
 • CURS 3
  • Lecture3.1
   Stilurile istorice vs. stilurile contemporane
 • CURS 4
  • Lecture4.1
   Notiuni de botanica si horticultura
 • CURS 5, 6

  Vizitam pepiniere – CURS DE WEEK-END!

  • Lecture5.1
   Curs practic, pe teren, de identificare a plantelor decorative cele mai folosite in amenajarea gradinilor
  • Lecture5.2
   Curs 6
 • CURS 7
  • Lecture6.1
   Etapele amenajarii unei gradini
 • CURS 8
  • Lecture7.1
   Mobilier si accesorii
 • CURS 9
  • Lecture8.1
   Cele mai frumoase 50 de gradini din intreaga lume
 • CURS 10
  • Lecture9.1
   Gradina noastra a prins contur
 • CURS 11, 12

  Lucram la o locatie din afara orasului – CURS DE WEEK-END!

  • Lecture10.1
   Punem in opera, la scara mica, proiectele de gradina, pe parcele de teren. Examen
  • Lecture10.2
   Prezentarea proiectelor
Diana Culescu

PROFESOR BUCURESTI

Diana Culescu detine diploma de Licenta in Peisagistica si o diploma de Master in Dezvoltare Urbana Integrata.  Incepand cu anul 2006, odata cu terminarea facultatii, a activat in calitate de coordonator de proiecte pentru ATU – Asociatia pentru Tranzitia Urbana, dezvoltand astfel colaborarea inceputa pe parcursul anilor de studiu.

In anul 2008 a devenit membru al Asociatiei Peisagistilor din Romania – AsoP. Aceasta pozitie i-a conferit si statutul de membru asociat al organismelor profesionale internationale, respectiv International Federation of Landscape Architects, European Region (IFLA Europe) si International Federation of Landscape Architects (IFLA).

In 2015 a obtinut titlul de Doctor in domeniul Horticulturii pe baza tezei „Elaborarea unei metode de analiza a calitatii spatiilor verzi urbane”, iar din iunie 2016 ocupa pozitia de Presedinte in cadrul asociatiei nationale a peisagistilor din Romania.

Ca urmarea a interesului profesional si a experientei acumulate cu privire la vegetatia din mediul urban, incepand cu 2018 Diana Culescu a devenit membru asociat al International Society of Arboriculture (ISA).

De-a lungul timpului a colaborat, in calitate de cadru didactic asociat, cu Specializarea Peisagistica a Facultatii de Horticultura a Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti. Din aceasta pozitie a coordonat o serie de ateliere de specialitate precum si elaborarea a numeroase lucrari de diploma in cadrul acestei specializari.

De asemenea, implicarea sa activa in sectorul ONG din 2005, prin proiecte, ateliere de lucru, conferinte si alte activitati, reprezinta un alt mijloc pentru a atrage atentia publicului larg asupra aspectelor referitoare la peisaj si mediul inconjurator.

PROFESOR BUCURESTI

Liliana Theodoru, cunoscuta pe piata din Romania in domeniul peisagistic de peste 20 de ani, a dorit dintotdeauna sa-i conecteze pe oameni cu natura prin intermediul gradinilor, adevarate guri de rai sau oaze de liniste construite cu profesionalism, dar mai ales cu dragoste de plante, fapt ce a propagat business-ul Natural Design, care ii apartine, in locuri de top ale industriei. Insa reala satisfactie a Lilianei Theodoru sunt zambetele si lumina inflorite pe chipurile clientilor ei odata cu gradinile.

Pe langa doctoratul in pedologie a absolvit nenumarate cursuri de perfectionare, dorind sa imbine frumosul cu utilul, prin amenajarea unei gradini nu doar ca loc de relaxare, ci si prin plantarea de legume si pomi fructiferi benefici asa-zisei alimentatii “bio”. Membra a Societatii Antroposofice din Romania, Liliana Theodoru vrea sa initieze oamenii sa transpuna frumosul sufletelor lor in verdele gradinilor, si din verdele gradinilor sa absoarba liniste, energie si frumos pentru a-si hrani sufletele.

Cu multe aparitii televizate si ecouri peste granitele tarii, Liliana Theodoru doreste sa-i invete pe iubitorii de gradini despre cele mai frumoase plante ale Romaniei si beneficiile lor.

PROFESOR IASI

Pasiunea pentru natura si design s-a materializat dupa ce a absolvit Facultatea de Peisagistica din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi. A urmat aceasta specializare din pasiune, motivata fiind de dorinta de a-si deschide propriul business in acest domeniu, lucru care s-a si realizat in urma cu 4 ani.

A participat la diverse cursuri, work-shop-uri si conferinte in domeniul designului de gradini si in domenii conexe, asta pentru ca si-a dorit dintotdeauna sa ii conectez pe oameni cu natura, in moduri mai mult sau mai putin conventionale si in spatii unde aparent, nu exista foarte multe optiuni pe zona design-ului vegetal.

PROFESOR CLUJ

Ana Horhat este arhitect peisagist cu studiile universitare in cadrul Facultatii de Arhitectura a Universitatii Sapienza din Roma, unde a dobandit si diploma de doctor în “Landscape and Environment“.
Dupa mai bine de zece ani de studii, implicari in proiecte de cercetare privind spatiul public si peisajul urban, conferinte, expozitii, ateliere si concursuri de proiectare nationale si internationale, munca de asistent universitar in cadrul Laboratorului de proiectare in Arhitectura gradinilor si a peisajului la Facultatea de Arhitectura din Roma, in 2017 Ana Horhat a revenit la Cluj-Napoca.
A devenit  membru asociat ASOP, filiala teritoriala Nord-Vest, luand decizia, plina de speranta, sa isi exercite profesia de peisagist in Romania. In 2018 si 2019 a castigat, alaturi de Metapolis Architects si Atelier Mass, concursul internațional pentru amenajarea ansamblului urban „Cetățuia” din Cluj-Napoca.

PROFESOR BUCURESTI

Dintotdeauna pasionata de domeniul home&deco, dupa zece ani petrecuti in redactiile celor mai importante publicatii de profil, a facut in 2009 pasul spre propriul studio de design. Amenajeaza spatii publice si rezidentiale, iubeste interioarele scandinave, gradinile si vechiturile pe care le recupereaza si transforma alaturi de partenerul ei.

4,800lei