Cursuri Design Gradini Avansati

Avatar utilizator
5,200lei
gradini_370x524

Designul interior fara designul gradinii este incomplet. Gradina, arhitectura casei si atmosfera interioara se completeaza si se conditioneaza, pana la punctul la care devin una o prelungire a celeilalte. De aceea, sa ai notiuni de peisagistica face din tine un designer de interior si un arhitect mai bun. La fel, sa intelegi legatura dintre aspectul fatadei casei tale, stilul de amenajare de interior si felul în care poti alege si organiza plantele in gradina proprie iti garanteaza un rezultat mai bun, deci o gradina mai frumoasa. Daca te pasioneaza gradinaritul, dar si designul, acest curs este pentru tine. Invatam putina istorie, descoperim cele mai populare stiluri de amenajare de exterior, ne reamintim notiuni de botanica, invatam sa desenam si sa ilustram un proiect, facem vizite la pepiniere si avem ocazia sa punem in opera o minigradina dupa planurile proprii.

Daca ai o gradina si o biblioteca, nu mai ai nevoie de nimic. CICERO

Cursul imbina notiuni teoretice cu excursii pe teren si activitati practice. De aceea, trebuie sa fii dispus sa participi uneori sambata sau duminica (nu mai mult de 4 din cele 12 intalniri), sa porti cizme de cauciuc si manusi si sa iti pui in opera ideile!

Un modul are 12 saptamani si costa 5.200 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal la sediul DallesGO, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 50%, pretul cursului de Design Gradini Avansati nu va mai fi de 5.200 lei, ci de 2.600 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 4.160 lei.
Pretul pachetului de Design Gradini Avansati plus Design Gradini Incepatori plus Designul Interior Incepatori cu promotia “3 in 1 – PACHET COMPLET” este de 5.200 lei pentru plata integrala.

Course Features

 • Lectures 12
 • Quizzes 0
 • Duration 12 saptamani
 • Students 15
 • Assessments Yes
 • CURS 1
  • Lecture1.1
   Curs introductiv
  • Lecture1.2
   Cum se construieste un concept complet de amenajare de exterior. Cum se ilustreaza conceptul de amenajare de exterior. Cum se detaliaza pentru implementare. Prezentarea (brief-ul) proiectului de amenajare a gradinii pe care il vom realiza pe parcursul cursului. O gradina reala, vom implementa proiectul cel mai bun la finalul cursului!
 • CURS 2
  • Lecture2.1
   Gradina – istorie si civilizatie. Proba practica: proiect de gradina traditionala romaneasca. Modele de buget
 • CURS 3
  • Lecture3.1
   Gradina – istorie si civilizatie. Proba practica: proiect de gradina clasica interpretata contemporan. Modele de contract
 • CURS 4
  • Lecture4.1
   Notiuni de botanica si horticultura. Plante decorative vesnic verzi. Proba practica: proiect de gradina in zona montana. Modele de proiect de irigatie
 • CURS 5, 6

  CURS DE WEEK-END!

  • Lecture5.1
   Curs practic, pe teren. Vizitam peisagisti la lucrari. Identificam plante. Recunoastem solutii de compozitie
 • CURS 7
  • Lecture6.1
   Notiuni de botanica si horticultura. Arbori si arbusti cu frunze cazatoare. Proba practica: proiect de gradina “4 anotimpuri”. Modele de compozitii
 • CURS 8
  • Lecture7.1
   Cum se citeste un plan cadastral. Cum se citeste o ridicare topo. Cum ne poate ajuta un inginer topometrist. Cum comunicam cu un inginer constructor pentru partea de hardscaping. + Discutie cu doi invitati de specialitate
 • CURS 9
  • Lecture8.1
   Piatra. Lemn. Metal. Beton. Plastic. Alegerea materialelor potrivite si a metodelor de montaj optime. + Discutie cu constructori despre dificultatile de implementare si despre gradul de detaliere a proiectului necesar unei bune implementari
 • CURS 10
  • Lecture9.1
   Gradina noastra a prins contur. Definitivam proiectul si prezentarea fiecarei propuneri. Votam proiectul castigator. Discutam detaliile implementarii
 • CURS 11

  CURS DE WEEKEND!

  • Lecture10.1
   Punem in opera proiectul castigator
 • CURS 12
  • Lecture11.1
   EXAMEN
Andreea Muresan

PROFESOR BUCURESTI

Dintotdeauna pasionata de domeniul home&deco, dupa zece ani petrecuti in redactiile celor mai importante publicatii de profil, a facut in 2009 pasul spre propriul studio de design. Amenajeaza spatii publice si rezidentiale, iubeste interioarele scandinave, gradinile si vechiturile pe care le recupereaza si transforma alaturi de partenerul ei.

PROFESOR IASI

Pasiunea pentru natura si design s-a materializat dupa ce a absolvit Facultatea de Peisagistica din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi. A urmat aceasta specializare din pasiune, motivata fiind de dorinta de a-si deschide propriul business in acest domeniu, lucru care s-a si realizat in urma cu 4 ani.

A participat la diverse cursuri, work-shop-uri si conferinte in domeniul designului de gradini si in domenii conexe, asta pentru ca si-a dorit dintotdeauna sa ii conectez pe oameni cu natura, in moduri mai mult sau mai putin conventionale si in spatii unde aparent, nu exista foarte multe optiuni pe zona design-ului vegetal.

PROFESOR CLUJ

Ana Horhat este arhitect peisagist cu studiile universitare in cadrul Facultatii de Arhitectura a Universitatii Sapienza din Roma, unde a dobandit si diploma de doctor în “Landscape and Environment“.
Dupa mai bine de zece ani de studii, implicari in proiecte de cercetare privind spatiul public si peisajul urban, conferinte, expozitii, ateliere si concursuri de proiectare nationale si internationale, munca de asistent universitar in cadrul Laboratorului de proiectare in Arhitectura gradinilor si a peisajului la Facultatea de Arhitectura din Roma, in 2017 Ana Horhat a revenit la Cluj-Napoca.
A devenit  membru asociat ASOP, filiala teritoriala Nord-Vest, luand decizia, plina de speranta, sa isi exercite profesia de peisagist in Romania. In 2018 si 2019 a castigat, alaturi de Metapolis Architects si Atelier Mass, concursul internațional pentru amenajarea ansamblului urban „Cetățuia” din Cluj-Napoca.

PROFESOR BUCURESTI

Diana Culescu detine diploma de Licenta in Peisagistica si o diploma de Master in Dezvoltare Urbana Integrata.  Incepand cu anul 2006, odata cu terminarea facultatii, a activat in calitate de coordonator de proiecte pentru ATU – Asociatia pentru Tranzitia Urbana, dezvoltand astfel colaborarea inceputa pe parcursul anilor de studiu.

In anul 2008 a devenit membru al Asociatiei Peisagistilor din Romania – AsoP. Aceasta pozitie i-a conferit si statutul de membru asociat al organismelor profesionale internationale, respectiv International Federation of Landscape Architects, European Region (IFLA Europe) si International Federation of Landscape Architects (IFLA).

In 2015 a obtinut titlul de Doctor in domeniul Horticulturii pe baza tezei „Elaborarea unei metode de analiza a calitatii spatiilor verzi urbane”, iar din iunie 2016 ocupa pozitia de Presedinte in cadrul asociatiei nationale a peisagistilor din Romania.

Ca urmarea a interesului profesional si a experientei acumulate cu privire la vegetatia din mediul urban, incepand cu 2018 Diana Culescu a devenit membru asociat al International Society of Arboriculture (ISA).

De-a lungul timpului a colaborat, in calitate de cadru didactic asociat, cu Specializarea Peisagistica a Facultatii de Horticultura a Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti. Din aceasta pozitie a coordonat o serie de ateliere de specialitate precum si elaborarea a numeroase lucrari de diploma in cadrul acestei specializari.

De asemenea, implicarea sa activa in sectorul ONG din 2005, prin proiecte, ateliere de lucru, conferinte si alte activitati, reprezinta un alt mijloc pentru a atrage atentia publicului larg asupra aspectelor referitoare la peisaj si mediul inconjurator.

5,200lei