0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE BIJUTERII

CURS ACREDITAT

DallesGO te invita la primul curs de bijuterie conceptuala din Romania! Afla ce este aceea o bijuterie conceptuala si care sunt pasii care te duc de la idee la realizarea ei. Daca esti pasionat de designul bijuteriilor, ai acum ocazia sa iti testezi creativitatea, sub indrumarea unuia dintre cei mai relevanti designeri romani contemporani, Maria Filipescu.

Pe parcursul celor 12 saptamani vei exersa 2-3 tehnici de prelucrare a materialelor, precum metalul, lemnul, plasticul etc. si le veti descoperi pe cele complexe de creere si montaj a bijuteriei-obiect cu ajutorul proiectiilor. Vom face impreuna vizite la atelierele specializate in diverse tehnici de prelucrare a materialelor, nu inainte de a afla notiunile de baza ce tin de istoria obiectului podoaba si de evolutia acestuia de-a lungul timpului. Fiecare cursant va realiza pana la finalul celor trei luni de zile o mini-colectie proprie, formata din 3- 4 piese.

Modulul INCEPATORI are 12 saptamani si costa 4.400 lei, achitabili în 2 rate*
Modulul AVANSATI are 12 saptamani si costa 4.800 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal la sediul DallesGO, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de 50%, pretul cursului de Bijuterii Incepatori nu va mai fi de 4.400 lei, ci de 2.200 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 3.520 lei.
Pretul pachetului de Bijuterii Incepatori plus Avansati plus Palarii cu promotia 3 in 1 – PACHET COMPLET este de 4.800 lei pentru plata integrala.

PROGRAMA CURS

Curs 1
Scurta istorie a bijuteriei/accesoriului – bijuteria la azteci, maiasi, incasi, trecere prin Egiptul Antic, India Antica, China Antica, Grecia Antia, Roma Antica, Evul Mediu, Renasterea, industrializarea, bijuteria contemporana.

Curs 2
Prezentarea elementelor de limbaj plastic – notiuni generale – volumetrie/spatialitate, compozitie, culoare, textura.
Teoria culorii, scara tonala, culori primare/complementare, griuri neutre/colorate.

Curs 3
Stilizarea, motive decorative, compozitia decorativa.

Curs 4
Masa bijutierului – introducere.
Materiale, scule, principalele tehnici de prelucrare a metalelor – ambutisarea, turnarea, gravura (tipuri de gravura), emailarea, slefuirea.

Curs 5
Folosirea sculelor de mana.
Obtinerea unor bijuterii simple prin modelarea sarmei (cercei, inele, bratari).

Curs 6
Prelucrarea metalului prin gravura chimica, realizarea unui pandantiv/ brosa- exprimarea prin elementele de limbaj plastic.

Curs 7
Finisaje – modalitati de baza de slefuire a suprafetelor metalice( se finiseaza piesele realizate la cursul anterior).

Curs 8
Modelaj – dezvoltare manualitate

Curs 9
Schite si concept pentru expozitia de fina.

Curs 10
Executie colectie – ce inseamna o colectie, unitate stilistica.

Curs 11
Pregatire expozitia finala – prezentare produs, ambalaj.

Curs 12
Expozitia finala, sesiune de evaluaresi feedback final