0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Ana Consulea, un cofetar premiat la nivel înalt

Ana Consulea, un cofetar premiat la nivel înalt

DallesGO are cu ce se mândri! Ana Consulea, profesoara Cursului de Cofetărie DallesGO, a fost din nou premiată în cadrul unuia dintre cele mai renumite concursuri din zona HoReCa. Expert cofetar și fondator al Zexe Braserie, Ana Consulea este deja un nume cunoscut în lumea iubitorilor de dulce din București, după ce a studiat arta cofetăriei în Franța, la Școala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut șansa să învețe de la nume mari din cofetăria artizanală: Eric Vergne, Pierre Herme, supranumit „zeul macarons”, și Miackel Azouz. După terminarea școlii, profesorul DallesGO s-a dedicat în totalitate muncii sale și s-a perfecționat în toate ariile cofetăriei. Însă, nu a fost în zadar. Pe lângă aprecierea clienților, munca Anei Consulea a primit în nenumărate rânduri validare prin câștigarea unor premii importante.

„Viața de antreprenor este plină de surprize, iar aseară, la Gala Horeca Awards, am avut parte doar de surprize frumoase. Echipa mea a fost dublu premiată – premiul I pentru „Cea mai bună cofetărie” și premiul I pentru „Cel mai bun Pastry Chef”. Două premii ce se transformă în încă o validare a muncii depuse zi de zi de super echipa mea și de partenerii noștri dragi. Promitem să lucrăm în continuare la a deveni cea mai bună versiune a noastră!”, a transmis Ana Consulea pe pagina ei oficială de Facebook (Ana Consulea).

 

Profesorul DallesGO a pus bazele afacerii sale în urmă cu șase ani și s-a străduit constant să ofere clienților cele mai bune deserturi, la cea mai înaltă calitate. Cofetar școlit în Franța, pasionată de cofetăria românească, Ana a reușit să reinterpreteze, într-un mod original, rețete istorice de prăjituri românești, uitate de foarte multa lume – Tache Ionescu, Carme Sylva, Joffre si Regina Maria. Pe lângă dulciurile istorice, aceasta a reinterpretat în manieră originală o serie de deserturi franțuzești, adaptate la gustul local: Le Petit-Antoine – bestsellerul de la Zexe Braserie, Foret-Noire, Jardin d`Eden, Trois Chocolats și altele.  Ana Consulea și-a ales oameni de excepție, care să lucreze alături de ea. Așadar, unul dintre premii a fost destinat cofetăriei sale, Zexe Braserie.

 

„Am făcut-o din nou! Am câștigat aseară premiul 1 la Horeca Awards, la categoria „Cea mai bună cofetărie”. Iar Ana Consulea a fost desemnată cel mai bun Pastry Chef. Nu putem descrie cât de mult înseamnă pentru noi, a fost magic. Am început această călătorie acum 6 ani, cu un scop clar – să le arătăm oamenilor că avem o cofetărie minunată. Între timp, Braseria a devenit mai mult decât un loc cu prăjituri delicioase, o comunitate. Am câștigat pe Aviatorilor 65 o familie, formată din echipa noastră, voi, oaspeții noștri dragi sau „oaspeții în papuci”, cum vă numim noi, și partenerii noștri. Vom continua această călătorie împreună.”, a transmis echipa Anei Consulea, pe pagina oficială de Instagram (Zexe Braserie).

 

În anul 2014, Ana Consulea a dat lecții de cofetărie finaliștilor de la emisiunea MasterChef, iar de mai bine de 5 ani s-a alăturat și echipei DallesGO pentru a împărtăși doritorilor toate cunoștințele ei din acest domeniu dulce. Cursul de Cofetărie DallesGO are un real succes, iar majoritatea persoanelor care au fost îndrumate de Ana Consulea, au reușit să își dezvolte această pasiune și chiar să își deschidă propriile afaceri. Din dorința de a afla cine este omul Ana, am rugat-o să se descrie în câteva cuvinte.

„Sunt o persoană caldă, amuzantă, profi, implicată, super empatică, dedicată și pasionată. Am investit enorm de multă muncă și pasiune în tot ceea ce am făcut până în prezent.”

Ana Consulea ne-a povestit și cum și-a descoperit pasiunea pentru cofetărie, dar și cum a reușit să își formeze bazele astfel încât să ajungă astăzi un cofetar atât de apreciat și admirat.

 

„Eu am avut dintotdeauna o afinitate pentru domeniile estetice și cea mai evidentă pasiune a mea era să fac prăjituri. La un nivel de amator, dar cu mult entuziasm. Am încercat să duc această pasiune la nivelul următor, mi-am cumpărat cărți, m-am apucat să studiez, am căutat o școală de cofetărie. Nu am găsit-o la acel moment în România, așa că m-am înscris la Școala de Cofetărie din Montbeliard, Franța, și de aici a început totul. Școala din Franța mi-a definit carierea de până acum. A fost un an intens, în care eu am cumulat practic 2 ani. Aici am învățat din plin nu doar partea tehnică a cofetăriei, ci toate lucrurile cu care vine la pachet această meserie, sau mai bine spus, acest stil de viață: rigurozitate, disciplină, respect pentru calitate.”

 

Ana Consulea și-a deschis în urmă cu câțiva ani și o gelaterie, Zelato. Înghețata Anei a ajuns una dintre cele mai dorite din București. Combinațiile de gusturi sunt unice, iar clienții ei sunt pur și simplu cuceriți de aromele speciale, precum mango, fistic iranian, praline, sorbet de căpșune, eugenie, pâine prăjită cu magiun, colivă, cafea, lychee sau apă de trandafiri. În urmă cu aproape două săptămâni, gelateria a fost și ea premiată în Franța, la Forbes Life Awards.