0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Ionuț Corbu, profesorul Cursului de Cooking DallesGO Brăila, face show în bucătărie! Cum a devenit bucătar dintr-o întâmplare!?

Ionuț Corbu, profesorul Cursului de Cooking DallesGO Brăila, face show în bucătărie! Cum a devenit bucătar dintr-o întâmplare!?

Nimic nu se compară cu sentimentul pe care un bucătar îl are atunci când își vede clienții muțumiți. Chef Ionuț Corbu a devenit bucătar dintr-o întâmplare care i-a schimbat destinul. În interviul acordat echipei DallesGO, profesorul Cursului de Cooking Brăila ne dă detalii despre întorsătura inedită din viața lui.

Chef Ionuț Corbu va fi în curând invitatul special din cadrul evenimentului „DallesGO Cooking Around the World” unde va pregăti preparate cu specific sud-american. Va fi show în bucătărie! Totul va fi transmis LIVE ONLINE și pe pagina de Facebook DallesGO, marți, 09 august, de la ora 18:30.

 

DallesGO: Ionuț, ne poți spune la ce proiecte lucrezi în prezent?

Ionuţ Corbu: Lucrez la restaurantul „Pește și Vin”, în Brăila. Lucrez acolo de trei ani și șase luni. Este intens și foarte greu să lucrezi într-o bucătărie de restaurant. Pentru un oraș simplu ca Brăila este un restaurant cu un flux foarte mare. Este puțin aglomerat, dar dacă îți place ceea ce faci, nimic nu este dificil. Înainte, am lucrat șase ani în Constanța într-un restaurant, trei ani în Brăila și trei ani în Anglia, apoi m-am întors acasă.

DallesGO: Cum a început experiența ta ca bucătar? Ai studii în domeniu?

Ionuţ Corbu: Totul a început dintr-o greșeală. Am terminat școala generală și, după ce am dat examenul de capacitate, din greșeală m-am înscris la Profesională. Practic, am greșit codul când m-am înscris la liceu. La școala profesională am studiat la profil de mecanic auto. După ce am terminat școala, pe unde mergeam să mă angajez, mi se cerea să am experiență. Eu abia ce ieșisem de pe băncile școlii și nu aveam experiență, așa că mi-am depus actele de șomaj la AJOFM. Cei de acolo, mi-au spus să fac un curs de măcelar-tranșator și un curs de bucătar ca să pot beneficia de ajutor de șomaj. Le-am făcut pe amândouă. Eu lucram în acea perioadă ca mecanic, la un service. Apoi m-am retras din mecanică, nu îmi plăcea că eram murdar pe mâini toată ziua. Am început să fac cursul de bucătărie și era altceva, trebuia să fii curat pe mâni și mi-a plăcut mai mult această activitate. Din cauza serviciului, am lipsit două săptămâni de la cursul de bucătărie și de aceea nu au vrut să mă mai primească. I-am rugat să îmi mai dea o șansă pentru că o să mă revanșez. Am fost singurul în șase promoții care a terminat cu nota 10 pe linie.

DallesGO: Cum ți-ai dat seama că acesta este drumul pe care vrei să mergi?

Ionuţ Corbu: Mi-a plăcut senzația pe care o am când văd un om satisfăcut și spune „Wow, îmi place!” atunci când mănâncă ceva gătit de mine.

DallesGO: A existat dintotdeauna această pasiune pentru gătit?

Ionuţ Corbu: Nu a fost o pasiune dintotdeauna. Când eram mic, veneam de la școală și trebuia să mănânc.  Nu îmi plăcea ce îmi lăsa mama în frigider și îmi făceam singur de mâncare. Așa am început să gătesc.

DallesGO: În opinia ta, există un aliment care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie?

Ionuţ Corbu: Dacă ar fi să mă gândesc, smântâna nu ar trebui să lipsească din niciun preparat.

DallesGO: Ai vreun preparat preferat sau un preparat semnătură?

Ionuţ Corbu: Eu îmi pun semnătura în orice preparat. Pot reinterpreta orice preparat, am experimentat foarte mult.

DallesGO: Cum te simți în postura de a fi profesor la Cursul de Cooking la DallesGO?

Ionuţ Corbu: Îmi place să predau. Am mândria și bucuria în suflet când cineva spune „Uite, el m-a învățat să gătesc” și treaba asta mă mulțumește.

DallesGO:  În curând vei veni la București să gătești în cadrul evenimentului „DallesGO Cooking Around the World”. Ce preparate vei pregăti?

 

Ionuţ Corbu: Voi pregăti preparate cu specific argentinian, voi prepara un antricot de vită argentinian cu o garnitură și niște empanadas. Nu am fost în America Centrală sau în America de Sud, dar am muncit în Anglia timp de aproape patru ani la un restaurant. Acolo, am învățat foarte multe lucruri, am ajuns unul dintre cei mai buni bucătari. Făceam un meniu special în fiecare zi, din bucătării internaționale. La restaurantul acela am cunoscut foarte multe persoane din străinătate, chinezi, spanioli, francezi, italieni și mi-a plăcut să învăț de la fiecare, să gătesc tipic din bucătăria fiecăruia.

DallesGO: Ai un mesaj pentru cursanții DallesGO?

Ionuţ Corbu: Cine vrea să învețe, se vede că își dă interesul. Nu am un mesaj anume pentru cursanți. Contează foarte mult să ai talent, dar e important să îți placă să gătești, pentru că poți învăța absolut orice. Ne-am născut să învățăm încontinuu.

Te așteptăm la cursurile noastre de Cooking pentru începători sau avansați, online sau fizic, la noi în bucătărie!

𝐃𝐚𝐥𝐥𝐞𝐬𝐆𝐎- 𝐈𝐍 𝐂𝐋𝐀𝐒𝐀 𝐏𝐋𝐔𝐒 𝐋𝐈𝐕𝐄 𝐎𝐍𝐋𝐈𝐍𝐄 !!!

Înscrie-te acum la orice curs DallesGO și primești, pe lângă cursul fizic și varianta Live Online, filmată în sistem profesional de televiziune.