0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Interviu cu chef Adrian Pricop – Despre viață, familie și dragostea pentru gătit

Interviu cu chef Adrian Pricop – Despre viață, familie și dragostea pentru gătit

Chef Adrian este un specialist al deliciilor culinare. De peste 5 ani practică această meserie ajungând la o carieră de vârf în acest domeniu. Masterchef acum la unul dintre cele mai cunoscute și luxoase hoteluri coordonează și supraveghează toate activitațiile din bucătăriile  restaurantului pentru asigurarea pregătirii produselor alimentare la standarde înalte în conformitate cu politicile restaurantului.

Chef Adrian  în afara de experiențele pe care le oferă în bucătărie, este și profesor de cooking la DallesGo în Iași, unde îi învață pe oameni nu doar cunoștinte primare despre bucătărie, dar și cum pot recunoaște o mâncare bună la un restaurant și să înțeleagă întreg procesul din spate. Structura cursului cuprinde bucătăria internațională, sunt reguli de bază care se aplică în orice bucătărie, din orice cultură. De fapt, îi ajută pe cei care vin la curs să aducă o schimbare în viața lor, dacă gătitul este ceea ce își doresc. Este exemplul perfect pentru cei care visează să își schimbe radical viața cu ajutorul gătitului sau pur și simplu vor să învețe să așeze în farfurie o mâncare gustoasă pentru prieteni sau familie.

DallesGO: Care este meniul perfect în accepțiunea ta?

Adrian Pricop: În viziunea mea, meniul perfect este cel pe care lumea reușește să îl înțeleagă, pentru care revine a doua oara să îl cumpere.

DallesGO: Cât de des gătești acasă?

A.P: Chiar daca timpul meu petrecut acasă alaturi de familie este limitat, încerc de fiecare data să îmi fac timp pentru a găti ceva rapid, dar în același timp și gustos. Atunci când am timp liber mai mult, încerc să îmi ies din zona de confort și să prepar tot felul de preparate.

DallesGO: E aceasta meseria la care visezi din copilărie?

A.P: Nici pe departe nu a fost meseria copilăriei mele. Poate suna clișeic, dar  a fost dragoste la prima vedere.

DallesGO: Cum ai ales-o?

A.P: După finalizarea facultății am vrut să fac cursuri de nutriție pentru a avea un stil de viață cât mai sănătos și corect. Cu timpul am considerar că făcând acest curs de bucătărie am șanse mult mai mari să învăț să mănânc pe termen îndelungat mult mai sănătos, dar în același timp și cu gust.

DallesGO: Care a fost conjunctura?

A.P: Am făcut cursul de bucătărie, în paralel mi-am căutat de muncă în restaurant și așa m-am îndrăgostit iremediabil de bucătărie!

DallesGO: Cum trebuie să fi că să ajungi la o cariera de vârf în acest domeniu?

A.P: După părerea mea să poți ajunge la o cariera de vârf trebuie să fii muncitor, perseverent, optimist, răbdător,creativ,original și autodidact.

DallesGO: E un aliment, ingredient pe care nu îl poți suporta?

A.P: Nu am nici un aliment pe care nu îl suport, dar evit să folosesc alimente și ingrediente de slabă calitate.

DallesGO: Ai avut parte de un moment dramatic în bucătărie?

A.P: Nu!

DallesGO: Ce bucătărie îți place cel mai mult?

A.P: Bucătăria internațională cu influențe mediteraneene.

DallesGO: Ce învață cursanții la acest curs ?

A.P: Cursanții vor învăța tehnici din bucătăria profesionista, vor învăța diferite rețete, să gătească corect anumite alimente și vor învăța să folosească diferite utilaje din bucătăria profesionistă .

DallesGO: De ce e important pentru tine acest curs?

A.P: Pentru mine este o provocare, este ceva nou, mă provoacă să ies din confortul bucătăriei mele, să revin la tehnicile de bază din bucătărie și să mă informez pentru a veni la curs tot timpul cu informația corectă.

DallesGO: Ce îți place cel mai mult la aces curs?

A.P: Îmi place că totul este interactiv, că legăm prietenii, toată lumea e încântată  și faptul că toți mâncam ceva bun la final de curs.

DallesGO: Cum e omul Adrian?

A.P: Sunt un tip perfecționist, perseverent, ambițios, care dorește tot timpul să evolueze ! Niciodată nu sunt mulțumit de produsul final și tot timpul consider că se poate și mai bine!

DallesGO: Un sfat pentru cursanți noștri?

A.P: Să vina la cursuri că au ce învăța ! Vor învăța tehnici corecte de gătire ! Și dacă doresc o carieră în bucătărie, să aibă răbdare de fier, să fie ambițioși, autodidacți, tot timpul să caute informația corectă și să o pună în practică!