0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Traian Galleguillos Burcea: Prima mâncare a fost cea de “pui”: pui apă, pui ulei, pui carne, pui condimente…

Traian Galleguillos Burcea: Prima mâncare a fost cea de “pui”: pui apă, pui ulei, pui carne, pui condimente…

“Salut!  Numele meu este Traian Galleguillos Burcea (din mama româncă și tatăl chilian)! De mic, am fost “forțat” să gătesc (mama mea era bolnavă și am învățat în manieră cea mai ușoară să gătesc: prima mâncare a fost de “pui”: pui apă, pui legume, pui ulei, pui carne, pui condimente) și uite așa a ieșit mâncarea de pui!:)”

Traian este executive chef de peste 10 ani, iar experiența sa în bucătăria internațională este una excepțională. A condus echipe de peste zece chefi la cele mai mari restaurante din București. A adus în bucătăria românească eleganță, precizie, dar mai ales o organizare impecabilă. Pentru cei care vor să învețe cum se lucrează într-un restaurant de cinci stele, pentru cei care vor să învețe ce înseamnă bucătăria internațională, dar mai ales pentru cei care vor să învețe de la cel mai bun, Traian Galleguillos Burcea vă așteaptă la Cursurile de Cooking DallesGO

DallesGO: Cum ai decis să devii bucătar? 

Traian Galleguillos Burcea: Am fost pasionat de mic de bucătărie și, după o viață în multinaționale, am hotărât să îmi urmez pasiunea.

DallesGO: Care este meniul perfect în accepțiunea ta?

T.G.B.: Multă pasiune, cercetare, muncă și sentimente.

DallesGO: Cât de des gătești acasă?

T.G.B.: O dată sau de două ori pe săptămână, mai ales în weekend.

DallesGO: E aceasta meseria la care visezi din copilărie?

T.G.B.: S-a dezvoltat în timp și pe urmă a devenit o pasiune.

DallesGO: Cum ai ales-o?

T.G.B: Ea ma ales pe mine, din nevoia de a o ajuta pe mama mea încă de mic.

DallesGO: Care a fost conjunctura?

T.G.B.: O boală prelungită a mamei mele și am început cu cioba de pui, “pui apă, pui sare și a ieșit ceva de pui”..

DallesGO: Ce calități trebuie să aibă un chef?

T.G.B.: Trebuie să fie hotărât, perseverent, încăpățânat și să nu cedeze la eșecuri.

DallesGO: E un aliment, ingredient pe care nu îl poți suporta?

T.G.B.: Da. Carnea crudă.

DallesGO: Ai avut parte de un moment dramatic în bucătărie?

T.G.B.: Mulțumesc lui Dumnezeu, nu.

DallesGO: Ce bucătărie îți place cel mai mult?

T.G.B.: Îmi plac cea mediteraneană și cea sud-americană.

DallesGO: Ce învață oamenii la cursul de cooking?

T.G.B.: Ca și în viață… primii pași, primele noțiuni, punem o bază și încercăm să eliminăm frica de a greși.

DallesGO:De ce e important pentru tine acest curs?

T.G.B.: Este important pentru că prețuiesc interacțiunea cu oamenii, plăcerea de a dărui cunoștințele acumulate și zâmbetele cursanților când reușesc să își învingă temerile.

DallesGO: Cum e omul Traian?

T.G.B.: Un om simplu și complicat în același timp.

DallesGO: Un sfat pentru cursanți noștri?

T.G.B.: Să îndrăznescă să își învingă temeriile, să iasă din zona de confort.