0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Ionuț Belei, profesorul cursului de Cooking DallesGO Cluj-Napoca și Craiova, râde cel puțin o dată pe zi

Ionuț Belei, profesorul cursului de Cooking DallesGO Cluj-Napoca și Craiova, râde cel puțin o dată pe zi

Ionuț Belei, câștigătorul „Chefi la cuțite”, sezonul VIII, și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie în Germania, acum 7 ani, acolo unde a lucrat alături de bucătari renumiți. Humoreanul a venit la concursul „Chefi la cuțite” din Germania, unde a muncit în ultimii ani.

Ionuț a lucrat în România la unele dintre cele mai bune restaurante din Cluj și Bistrița Năsăud și recent, tânărul a postat pe pagină să personală de Instagram o fotografie în care poate fi văzut în timp ce descoperă secretele bucătăriei moleculare, din care nu lipsește nitrogenul!

DallesGO: Care este meniul perfect după tine?

Ionuț Belei: Părerea mea e că meniul perfect e cel care îl comanzi, ți-l imaginezi și la fel cum ți-l imaginezi, se și prezintă. Dar, dacă vrei un răspuns concret la întrebare, pentru mine meniul perfect constă în cartofi prăjiți cu brânză și ouă prăjite moi.

DallesGO: Cât de des gătești acasă?

I.B.: De câte ori am ocazia, dar prefer să mănânc mâncare făcută de ceilalți.

DallesGO: E aceasta meseria la care visezi din copilărie?

I.B.: Să fiu sincer, nu. Dar este meseria de care m-am îndrăgostit și îmi doresc să ajung la cel mai înalt nivel în ceea ce înseamnă gastronomie.

DallesGO: Atunci cum ai ales ales-o?

I.B.: Am ales-o din nevoia de a avea un venit.

DallesGO: Dă-ne mai multe amănunte. Care a fost conjunctura?

I.B.: S-a întâmplat în momentul în care am plecat în Germania, cu gândul să strâng niște bani, pentru a-mi plăti cursurile de Hairstylist la Roma. Dar drumul meu nu era în Roma, ci în Frankfurt în bucătărie. ❤️

DallesGO: Cum trebuie să fii că să ajungi la o carieră de vârf în acest domeniu?

I.B.: Să te trezești dimineața la 6 și să te duci la somn “hăt târziu”.

DallesGO: E un ingredient pe care nu îl poți suporta?

I.B.: Nu, nu am ceva care să mă deranjeze în mod special. Încerc să înțeleg fiecare ingredient în parte.

DallesGO: Ai avut parte de un moment dramatic în bucătărie?

I.B.: De momente dramatice nu am avut parte. Cel mai dramatic lucru e atunci când aștepți colegii la muncă și sună că s-au îmbolnăvit peste noapte.

DallesGO: Ce învață cursanții la Cooking DallesGO?

I.B.: Fiecare curs în parte ne arată că orice regiune are ceva special, ceva ce doar acolo se întâmplă, ceva unic. Și tradiția respectată cu sfințenie de cei ce care, la rândul lor au învățat. Cred că acum avem șansa și posibilitatea de a duce și noi câte un lucru mai departe, așa cum s-a întâmplat și până acum. Ce îmi doresc cel mai mult de la mine și sper să reușesc la acest curs este să le atrag atenția oamenilor că “suntem ceea ce mâncăm”.

DallesGO: De ce e important pentru tine acest curs?

I.B.: Pentru mine e important și special, în același timp, acest curs pentru că pot să dau mai departe ceea ce am învățat de-a lungul anilor petrecuți în bucătărie.

DallesGO: Ce îți place cel mai mult la aces curs?

I.B.: Faptul că nu este o limita de vârstă în echipă și că interacționez cu oamenii față în față, iar la sfârșitul cursului suntem o familie și stăm toți împreună, degustăm și fiecare vine cu păreri. Așa observ că mâncarea nu e doar să ai stomacul plin. Mâncarea în sine e o experiență, e ceva special, ne unește, ne pune la masă, discutăm, râdem, glumim sau uneori ne spunem și of-ul.

DallesGO: Cum e omul Ionuț Belei?

I.B.: E un om, înainte de toate. Simplu, uneori foarte strict și încăpățânat. Dar de cele mai multe ori, omul care face atmosferă. Glumeț, dar în același timp muncitor. În fiecare zi trebuie să râd cel puțin o dată!

DallesGO: Un sfat pentru cursanți noștri?

I.B.: Pune-ți dragoste în ceea ce faceți și zâmbiți! ❤️

Află ce poți învăța la Cooking DallesGO aici!