0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE PALARII

CURS ACREDITAT

  Palaria incununeaza compozitia de ansamblu a «imaginii umane», devenind astfel principala arta decorativa vizuala, de care nimeni nu se poate lipsi.

ADINA NANU

DallesGO va propune, in premiera nationala, cel mai complex curs de palarii din România. Acesta este dedicat celor care isi doresc sa descopere universul fascinant al palariilor. Pe durata a 12 saptamâni, veti parcurge toate etapele construirii unei palarii si veti afla totul despre ele, de la istoric, la manufactura, de la instrumentele din atelier, la modalitatile prin care se construiesc si se accesorizeaza palariile.

Cursul este destinat celor care isi doresc sa descopere si sa incerce ceva nou in fiecare zi. Participarea la curs iti va spori capacitatea de a cunoaste si a intelege mai bine arta fabricarii si a acesorizarii palariei, dintr-o perspectiva noua si mai putin conventionala. Ti-am pregatit un program dinamic si atractiv, care iti va stimula creativitatea si abilitatile practice. Pe parcursul celor 12 saptamani, vei descoperi rolul practic al palariei, dar si valoarea sa, atat din punct de vedere estetic, cat si simbolic. La finalul acestei minunate incursiuni in universul fascinant al palariilor, vei sti cum acest accesoriu iti poate imbogati arsenalul de seductie, oferindu-ti incredere, prestanta si o latura cuceritoare. “Cu totii cochetam cu moda, pentru ca a existat intotdeauna o inclinatie spre accesorizare şi decorare corporala – mijloace care ne pot face sa devenim mai creativi si mai atractivi” sustine Celia Stall-Meadows. Iar palaria, inainte de toate, trebuie sa fie o exprimare fireasca a discursului estetic feminin.

Un modul are 12 saptamani si costa 5.000 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile au loc saptamanal la sediul DallesGO, intr-una din zilele saptamanii, de luni pana sambata, dimineata de la 11:00 la 14:00 sau seara de la 18:30 la 21:30, timp de 12 saptamani.
*In urma reducerii de LAST MINUTE 50% OFF, pretul cursului de Palarii nu va mai fi de 5.000 lei, ci de 2.500 lei pentru plata integrala.
Poti plati si in rate, beneficiind de un discount de 20%, achitand astfel 4.000 lei.
Pretul pachetului de Palarii plus Bijuterii Incepatori plus Stilism Avansati cu promotia 3 in 1 – PACHET COMPLET este de 5.000 lei pentru plata integrala.

PROFESOR CURS DE PALARII

KRISTINA DRAGOMIR


Artist vizual, designer de palarii, in prezent doctorand in arta la UNAB, cu o experinta de 10 ani in domeniul modei, Kristina Dragomir este considerata cea mai importanta modista din România zilelor noastre si primul designer care, la o distanta de 60 ani de la perioada interbelica, a reintrodus palaria in limbajul stilistic de zi cu zi al romancelor. Talentul sau cultivat si perfectionat in permanenta, i-a adus o reputatie internationala, creatiile sale regasindu-se acum in muzee precum Muzeul de Arta Contemporana din Chicago sau MNAR Bucuresti, cat si in cele mai selecte si exclusiviste concept store-uri internationale. Pasiunea Kristinei Dragomir pentru accesoriul de inalta tinuta se regaseste atat in creatiile sale, cat si in discursul public practicat, din anul 2013 devenind Furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei.

PROGRAMA CURS

Sub indrumarea Kristinei Dragomir vei afla totul despre palarii: de la istoric, la manufactura, de la instrumentele din atelier, la modalitatile prin care se construiesc palariile si se modeleaza pe calapod. Vei descoperi varietatea accesorilor care pot ornamenta o palarie si vei afla cum sa alegi palaria in functie de silueta si fizionomie, dar si cum sa o potrivesti la tinutele de baza din garderoba. Vei concepe si confectiona doua palarii, una dedicata evenimentelor tip cocktail si una pentru zi. Vei invata sa te joci cu volumele si cu paleta cromatica, in acord cu pigmentatia pielii, vei experimenta si vei lucra cu materiale diferite. La finalul celor 3 luni de curs se va stabili o legatura puternica intre personalitatea ta si palariile pe care le vei crea. Aceasta experienta artistica iti va deschide orizontul spre un mod de perceptie mai liber si mai creativ.

Curs 1
Introducere in Istoria palariei. Palaria din antichitate pana in secolul XX. Forme si stiluri caracteristici fiecarei perioade, millinery reprezentanti, diversificarea modelelor pe categorii in prima si a doua jumatate a secolului XX. (curs teoretic)

Curs 2
Prezentarea atelierului si a instrumentelor de lucru, notiuni generale despre modelarea pe calapod, prezentarea diferitelor tipuri de materiale si texturi + asocierile acestora cu diferitele tipuri de tesaturi. La finalul acestui curs fiecare cursant isi va primii kit-ul de lucru pentru temele practice. ( curs teoretic)

Curs 3
Prezentarea elementelor de limbaj plastic: Forma + Volum + Culoare. Notiuni generale despre forme si volume geometrice + notiuni simple de anatomie artistica cu caracter antropologic + teoria culorilor – gamele cromatice, asocierile cromatice, paleta griurilor colorate, dominanta cromatica + tehnica drapajului pentru turban. (curs teoretic)

Curs 4
Pe baza elementelor de limbaj plastic predate, vom trece la prima proba creativa – constructia unui accesoriu capilar, tip fascinator. Etapele pe care le vom parcurge vor fi pregatirea materialului, decuparea si modelarea formelor curbe sau geometrice, montajul si finisarea.

Curs 5
Prezentarea caracterelor antropologice si utilizarea lor pentru alcatuirea notiunii de tip antropologic. Alegerea tipului de palarie in functie de caracteristica antropologica. Alegerea culorilor in functie de carnatie (pigmentatie) – monocromatic, multicolor sau color blocking. Echilibrarea siluetei cu ajutorul palariei. (curs teoretic + practic)

Curs 6
Modelarea pe calapod a calotei, exercitiu practic. (curs teoretic + practic)

Curs 7
Modelarea pe calapod a borului, exercitiu practic. (curs teoretic + practic)

Curs 8
Finisarea calotei, exercitiu practic. (curs teoretic + practic)

Curs 9
Finisarea borului si asamblarea palariei, exercitiu practic. (curs teoretic + practic)

Curs 10
Accesorizarea palariei create. Prezentarea diferitelor modalitati de accesorizare a palariei. (curs teoretic + practic)

Curs 11
Hatiquette – all about wearing hats! Calendar social. Street style. Tendintele sezonului in curs in materie de palarii. Alcatuirea unui styling personal pentru cele doua palarii create. (curs teoretic + practic)

Curs 12
Prezentarea colectiei de grup, sesiune de evaluare si feedback final. Sedinta foto. (curs teoretic + practic)