Astăzi împreună cu chef Ștefan Bocai aflăm cum putem mânca sănatos folosind ingrediente naturale, dar în același timp gustos
Bocai Ștefan-Mihai este bucătar la unul dintre cele mai bune restaurante din inima României, din Sibiu.
A terminat facultatea de inginerie și management în alimentație publică, este tehnician în gastronomie, în paralel a lucrat timp de 6 ani în domeniul Horeca cât și în nutriție, unde s-a dedicat unor numeroase proiecte. Chef Ștefan crede în mâncarea sănătoasă și în folosirea de ingrediente naturale așezate într-o combinație cât mai echilibrată și vrea să împărtășească experiența și pasiunea sa și cursanților DallesGo.
DallesGO: Care este meniul perfect în accepțiunea ta ?
Bocai Ștefan: Nu am un meniu perfect sau ideal. Cred că un bucătar bun trebuie să conceapă un meniu ținând cont de sezon, poziție geografică, tipul de eveniment la care o să se servească meniul.
DallesGO: Cât de des gătești acasă ?
B.S: Gătesc ori de câte ori am timp sau când vreau să încerc ceva nou. Deci nu atât de des pe cât mi-aș dori eu 🙂
DallesGO: E această meseria la care visezi din copilărie ?
B.S: Dacă copilăria ține până la 16 ani, atunci da ). Dar pe atunci eu credeam că doar mămicile au această superputere de a face preparate gustoase.
DallesGO: Cum ai ales-o ?
B.S: Nu am ales-o, m-a ademenit. Am fost ademenit viclenește de gusturile, aromele și miresmele ce ieșeau din bucătăria mamei și a buniciilor mele ).
DallesGO: Care a fost conjunctura ?
B.S: Nu pot să localizez foarte exact conjunctura, dar cred că am început să îmi dau seama de faptul că pot avea o meserie serioasă că și bucătar, în perioada în care am făcut practică la liceu,
DallesGO: Cum trebuie să fi că să ajungi la o carieră de vârf în acest domeniu?
B.S: Trebuie să fi organizat și pasionat. Dacă aceste două calități vin la pachet cu susținerea familiei, atunci succesul îți este garantat mai ușor,
DallesGO: E un aliment, ingredient pe care nu îl poți suporta ?
B.S: Nici gând… îmi place orice ingredient gătit corespunzător.
DallesGO: Ați avut parte de un moment dramatic în bucătărie ?
B.S: Dramatic nu, dar demn de un subiect de film da.
Într-o bucătărie am cunoscut o femeie veselă și frumoasă, ce avea să fie soția mea.
DallesGO: Ce bucătărie îți place cel mai mult ?
B.S: Categoric bucătăria franțuzească,
DallesGO: Ce învață cursanții la acest curs de bucatarie?
B.S: Preparate culinare și tehnici de bază din cele mai populare bucătării ale lumii.
DallesGO: De ce e important pentru tine acest curs ?
B.S: Mă ajută să îmi îndeplinesc pasiunea, aceea de a transmite mai departe informațiile pe care eu le-am acumulat în cei 9 ani de experiență, și să capăt noi abilități.Comunicare,Vorbitul în public ( eng. Public speaking ),Stimulent educațional.
DallesGO:Ce îți place cel mai mult la aces curs ?
B.S: Reacțiile cursanților după ce aceștia gustă din propriile preparate și li se citește satisfacția pe fețe.
DallesGO:Cum e omul Ștefan ?
B.S:Ambițios până la aroganță uneori). Pretențios. Exigent. Activ. Pasionat de sport. Calculat. Responsabil. Familist convins și Sensibil.
DallesGO:Un sfat pentru cursanții noștrii ?
B.S:Să fie mereu încrezători și să încerce lucruri noi.