0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Geta Voinea, profesor al Cursului de Hairstylling DallesGO- despre mituri și cum coafăm părul cât mai simplu

Geta Voinea, profesor al Cursului de Hairstylling DallesGO- despre mituri și cum coafăm părul cât mai simplu

Geta Voinea este profesoară a cursului de Hairstylling DallesGO și a condus de-a lungul anilor numeroși studenți pe calea succesului, iar mulți dintre ei au ajuns chiar să-și deschidă propriile saloane. În cadrul unui curs desfășurat în regim LIVE ONLINE, Geta a împărtășit cu noi câteva abordări pentru a realiza o coafură simplă, care să arate elegant, pentru că, după cum spune chiar ea, „Frumusețea vine din simplitate!” . 

DallesGO: Geta, ce crezi despre mitul „nu te spăla pe cap înainte să vii la salon?”

Geta Voinea: Este foarte important spălatul înainte de a începe coafura. Trebuie hidratat firul de păr ca să nu se încurce, să nu aibă reziduuri, fixativ, praf. Dacă clienta vine deja spălată, mă ajută pe mine mult că nu mai trebuie să fac acest pas.

DallesGO:  Cum preferă clientele cel mai des aranjatul părului când vin la tine?

Geta Voinea: Cărarea pe mijloc este sfântă. Însă, alegerea cărării depinde foarte mult de fizionomia feței, întrucât aranjarea părului într-un anumit fel chiar poate schimba fizionomia.

DallesGO: Cum ne dăm seama de fizionomia unei cliente?

Geta Voinea: Un truc pe care îl fac eu este ridicarea părului cu ambele mâini, venind din spate, pentru a căpăta volum și a-mi da seama de forma și simetria feței. Pentru a stabili exact forma, ne uităm atât din față, dar și din profil. Implicit, dacă lucrăm cu o față micuță, cu trăsături fine, o coafură complicată sau exagerată nu ne va ajuta. Vrem să rămânem la ceva simplu.

Eu le întreb pe cliente cum își poziționează capul și telefonul când fac un selfie. Chiar le rog să își facă o poză, atât cu telefonul drept, din față, cât și de sus. Dacă îl înclină, de exemplu, în partea dreaptă, știm că îi va plăcea o coafură cu cărarea pe partea dreaptă, pentru că aceea o consideră a fi „partea bună”, cum îi spunem de cele mai multe ori.

Când avem o textură diferită, putem să ne și jucăm cu părul.

DallesGO: Cum arată o coafură simplă, de bun gust?

Geta Voinea: Lucrurile nu trebuie să fie complicate. Spălăm, condiționăm și ștergem foarte bine părul, de obicei recomand uscarea cu capul în jos pentru a oferi puțin volum și textură. Ulterior, putem aplica puțin mousse, dar nu exagerăm, eu, de obicei, nu lucrez cu foarte multe produse pentru că îmi place cum se simte părul natural la atingere. Apoi, după ce alegem cărarea în funcție de fizionomia feței, luăm ondulatorul și facem niște bucle lejere, ca pe bigudiuri. Ne dorim o coafură fresh, fashion și naturală. Secționăm părul în șuvițe mari, ținem șuvița și ondulatorul orientate către spate și începem să ondulăm. Rotim șuvița pe ondulator, avem grijă să nu o ținem mult, apoi îi dăm drumul și o fixăm cu un clips pentru a oferi întocmai efectul de bigudiuri. Este foarte importantă fixarea cu clipsuri pentru ca părul să se „răcească” în forma pe care ne-o dorim. După ce avem toate șuvițele ondulate și prinse,

așteptăm să se răcească părul, le desfacem pe rând și dăm capul în jos. Trecem degetele prin ele pentru a le separa și abia acum vom folosi puțin fixativ. Ordinea este mână, fixativ. Așa ne jucăm cu părul. Și avem grijă la cantitate. Ar trebui să obținem un rezultat foarte natural și elegant. Putem lăsa și așa, sau ulterior putem să începem să și tapăm. Suntem atenți să tapăm însă doar rădăcina și să nu încâlcim părul. Acum deja vorbim de o altă textură.

DallesGO: Ce facem când nu ne iese ondularea unei secțiuni?

Geta Voinea: Dacă vedem că șuvița nu a fost rotită corespunzător în ondulator, ne ajutăm de degete cât părul este încă cald, pentru ca bucla să rămână rotundă. Dacă vrem bucla mai strânsă, rotim șuvița în jurul unui singur deget și dacă le dorim mai mari, în jurul a două degete. Trebuie să fim atenți să nu ținem ondulatorul prea aproape de scalp, să nu ardem pielea. Și să nu uităm de clipsuri la final. Mai ales dacă lucrăm cu un păr greu și des, trebuie să fixăm buclele, pentru că altfel, dacă le lăsăm să cadă imediat, nu vor rezista.

DallesGO: De ce câteodată iese fum când folosim ondulatorul? Ar trebui să ne îngrijorăm?

Geta Voinea: Nu trebuie să ne speriem că „ia foc părul”. Este de la faptul că acea secțiune a fost spălată, dar nu și clătită suficient în prealabil.

DallesGO: Care credeți că este o greșeală des întâlnită când coafăm părul?

Geta Voinea: Nu îmi place deloc și nici nu este practic să folosim un exces de produse. Părul va arăta îmbâcsit, cu gel și fixativ și spumă, etc. Dacă învățăm cum să îl aranjăm din mână și din ondulator corect, vom avea un aspect plăcut, iar părul se va simți foarte natural și lejer.

DallesGO: Și o ultimă întrebare, ce îți place cel mai mult la partea de coafură?

Geta Voinea: Totul, îmi place să tund, să mă joc cu părul natural și cu textura lui!