0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

DallesGO – ibis Styles, un parteneriat la superlativ

DallesGO – ibis Styles, un parteneriat la superlativ

Hotelul ibis Styles face parte din grupul hotelier Accor, cel mai cunoscut brand hotelier din Europa. Aici, confortul întâlnește bunul gust și eleganța, iar oaspeții au parte de o primire senzațională, unde cu siguranță își vor crea amintiri de neuitat. Și pentru că DallesGO leagă mereu parteneriate doar cu branduri de lux, de această dată am realizat o colaborare cu hotelul ibis Styles. Cursanții din Arad își vor putea desfășura ședințele de curs în sălile spațioase și decorate creativ din cadrul hotelului deosebit. O astfel de locație are în spate o istorie care merită povestită. Așadar, am stat de vorbă cu managerul general, Cristian Hotea pentru a afla cum a luat naștere primul hotel ibis Styles din România, dar și ce însemnătate unică are acesta.

DallesGOCare este povestea lanțului de hoteluri ibis Styles, cand s-a inaugurat Hotelul ibis Styles din Arad?

Cristian Hotea: Având o experiență de peste 40 de ani pe piața hotelieră, Accor este un grup hotelier ce cuprinde peste 5.000 de hoteluri și 10.000 de restaurante și baruri din 110 țări. Grupul cuprinde branduri de lux și premium (Fairmont, Sofitel, Pullman), soluții ce se adresează segmentelor midscale și economic (Novotel, Mercure și ibis) , concepte de lifestyle unice, spații de divertisment și cluburi de noapte, restaurante și baruri, reședințe private, proprietăți ce oferă cazare pentru grupuri, servicii de concierge, dar și spații de coworking. ibis Styles este un brand premium economic de multiple stiluri, deținut de Accor. Creată în 1980 în Australia cu numele All Seasons, marca a fost achiziționată de Accor în 1999 și redenumită ibis Styles în 2011, fiind unul dintre cele mai creative branduri ale grupului Accor, în sensul că adoptă un concept inedit și surprinzător în fiecare destinație și invită oaspeții să exploreze arta, istoria și cultura fiecărui loc în parte. Hotelul ibis Styles din Arad s-a inaugurat în data de 25 Aprilie 2018, după patru luni de“soft opening”, fiind primul hotel ibis Styles din România.

DallesGO: Care este sursa de inspirație pentru designul din cadrul Hotelului ibis Styles Arad?

Cristian Hotea: Fiecare hotel ibis Styles este un proiect unic cu o inspirație originală și are propria poveste . Proiectul a avut un start foarte bun cu o descriere completă a ceea ce si-a dorit proprietarul să reprezinte hotelul. Construcția fiind în apropierea celei mai importante zone industriale a orașului, s-a ales ca temă a designului, „industria”. Orașul Arad are o bogată istorie și tradiție industrială și ar fi fost păcat să nu se profite de acest lucru. Aici s-a produs primul automobil din România și Ungaria, vagoane de tren, avioane, textile, mobilier, harpe, etc.. “Diversitatea” a fost elementul cheie: design industrial, linii curate, un amestec de texturi și obiecte pline de culoare sunt reprezentate prin corpurile de iluminat unicat, mobilier unicat în stil industrial, pereți decorativi, perete social și mobilier șic. Oaspeții noștri vor fi surprinși de exuberanța culorilor și încărcătura istorică ce subliniază conceptul, în armonie cu spiritul brandului. Ne dorim ca oaspeții să experimenteze o călătorie în timp prin întreaga istorie a Aradului.

DallesGO: Care sunt așteptările turiștilor în materie de cazare și cum face Hotel ibis Styles Arad față acestor exigențe?

Cristian Hotea: Unul din principalele motive pentru care o ședere într-un hotel se poate transforma într-o dezamăgire este diferența dintre așteptări și realitate, în ceea ce privește serviciile oferite, calitatea și dotările cazării. Un hotel de brand pune accentul pe constantă și previzibilitate – cea mai bună surpriză e lipsa de surprize, iar clientul știe la ce să se aștepte de la o locație ibis Styles, fie că aceasta este in Arad, Budapesta sau Veneția. Respectarea standardelor de arhitectură și design, respectarea standardelor operaționale, menținerea nivelului de servicii, reprezintă prioritatea muncii noastre pentru a face față așteptărilor oaspeților.

DallesGO: Care este capacitatea de cazare a Hotelului ibis Styles Arad și care sunt dotările pentru fiecare spațiu de cazare și socializare?

Cristian Hotea: ibis Styles Arad este un hotel de 3 stele, oferind 72 de spații de cazare confortabile (6 apartamente, 16 family, 24 twin, 24 double și 2 pentru persoane cu dizabilități), un restaurant, 1 lobby bar, 3 săli de întruniri, numite “ateliere”, Marta, Swack, “Fabrica de zahăr”, nume de fabrici cu rezonanță în istoria industrială a Aradului, o sală multifuncțională denumită după celebrul industriaș Francisc Neuman, pentru conferințe și evenimente, terasă exterioară, parcare. Fiecare spațiu de cazare are internet WIFI gratuit, pat confortabil(Sweet Bed) și spațios, seif personal, televizor LED de 32 si 40 inch, aer condiționat, iluminare excelentă.

Situat la parter, lounge barul și restaurantul „PILE” conectat cu zona de recepție este inima hotelului. Aici se întâmplă totul, de la micul dejun, cafea, băuturi, preparate din bucătăria internațională, cină, până la evenimente precum nunți. Cele 3 săli de întruniri, cu capacitatea de până la 15 invitați, oferă WIFI gratuit, ecrane mari, proiectoare, flipchart, aer condiționat. Acestea pot fi configurate în diferite amenajări în funcție de eveniment: team building, ateliere, întâlniri de afaceri și altele. Cu o capacitate totală de 180 de persoane, sala Francisc Neuman, dispune de un perete modular prin care se poate separa, sala Francisc Neuman 1 (40 locuri) de sala Francisc Neuman 2 (80 locuri).

Sala poate fi adaptată cu ușurință, mai multor tipuri de evenimente, precum nunți, botezuri, aniversări. Decorarea se realizează cu ușurință, sala fiind ușor transformabilă pentru a se potrivi cu orice viziune. Există facilități precum WIFI gratuit, echipament audiovizual, terasă directă la etaj, acces toalete, sistem de răcire, parcare gratuită.

DallesGO: În cadrul hotelului ibis Styles Arad sunt prezente 3 săli de conferințe foarte bine dotate, ce evenimente și activități s-au desfășurat până acum în prezent?

Cristian Hotea: Având în vedere poziția hotelului, aproape de zona industrială, o mare parte din clienții noștri sunt din segmentul “corporate”, astfel că avem foarte multe solicitări pentru aceste săli, unde se desfășoară team building-uri, ateliere, întâlniri de afaceri, interviuri angajări, diferite cursuri.

DallesGO: Cât de mult valorifică Hotelul ibis Styles Arad potențialul turistic și economic al orașului Arad?

Cristian Hotea: Preponderent ne adresăm segmentului business, majoritatea oaspeților noștri sunt din România, Italia, Germania, Ungaria, Austria, Olanda, Marea Britanie. Sunt clienți care călătoresc în interes de afaceri, grupuri corporate care organizează conferințe și team building-uri, dar și familii care se întorc din, sau pleacă în concedii. Totodată, având în vedere că hotelul este situat foarte aproape de Autostrada A1, precum și de Vama Nădlac, ponderea turiștilor de transit este foarte mare, în special în sezonul de vară. Segmentul leisure ocupă o pondere mai scăzută.

DallesGo: Povestiți-ne experiența dumneavoastră în calitate de Director, cât de greu este să manageriezi toate activitățile din cadrul hotelului?

Cristian Hotea: Am preluat hotelul ibis Styles Arad în calitate de director, în aprilie 2020. Ceea ce a urmat, ne amintim cu toții, 2 ani de pandemie Covid-19. Probabil a fost cea mai grea perioadă pe care a traversat-o vreodată domeniul hotelier, o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm din mers, să ne organizăm în funcție de contextul global și să găsim metode pentru a supraviețui financiar. Deși am fost nevoiți să eficientizăm costurile pentru a reuși să supraviețuim acestei perioade, ne-am adaptat și concentrat toate resursele pentru a oferi oaspeților aceleași standarde de calitate cu care sunt obișnuiți. Administrarea unui hotel necesită abilitatea de a face mai multe lucruri în același timp, trebuie să fii flexibil, în același timp, colegii din echipă trebuie să fie siguri că activitatea fiecăruia dintre ei este o parte integrantă a funcționării întregului proces, care este deosebit de importanța în furnizarea de servicii de calitate. Colaborarea în echipă este esențială pentru succesul unui business, de aceea companiile unde există o colaborare bună între colegi înregistrează performanțe ridicate.

DallesGO: Care este cel mai mare avantaj de care beneficiază cei care profesează în industria ospitalității?

Cristian Hotea: Este un loc de muncă care îți permite să duci limitele tale mai departe și să te dezvolți, ai posibilitatea de a cunoaște oameni noi și culturi diferite! O carieră în domeniul hotelier este, în general, plină de satisfacții, angajații din acest domeniu simțind în cele mai multe cazuri că munca lor are cu adevărat un sens atunci când oaspeții sunt mulțumiți și apreciază serviciile oferite.

Atunci când zilnic faci aceleași lucruri, munca ta devine monotonă, ajungi să simți că nu mai există plăcerea de a lucra, din fericire acest lucru nu se întâmplă în industria ospitalității. Munca cu oamenii, situațiile neprevăzute, satisfacția obținută când oaspeții sunt mulțumiți, nu lasă loc monotoniei în acest job.