0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

De la 10 ani a început să facă fotografii, iar în scurt timp avea primele sale evenimente „Pasiune la prima vedere. Asta înseamnă fotografia pentru mine.”

De la 10 ani a început să facă fotografii, iar în scurt timp avea primele sale evenimente „Pasiune la prima vedere. Asta înseamnă fotografia pentru mine.”

A urmat facultatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, secția Foto-Video. „Pot să spun că am investit enorm de mult timp, pasiune și dedicare încât să pot ajunge la THE FRANCISC, brandul meu de suflet. Sunt zeci de mii de ore lucrate. Experiențe de toate felurile, oameni diverși, milioane de zâmbete create de mine. Dispun de o tranziție între a fi extrem de spontan și versatil în ceea ce însemn eu că personalitate, imagine, stil, social media, și iubesc enorm asta”.

Marile provocări au venit atunci când a colaborat cu branduri precum A’List Magazin by Andreea Esca sau chiar recent Iulius Mall, unde deja cerințele se schimbă. E o trecere destul de mare de la fotograf de evenimente la fotograf de business, mai ales când vorbim de nume cunoscute, deoarece imaginea lor și felul cum vor fi expuse stă în mâinile tale, iar fotografia ta e la un minut distanță să fie pe toate panourile publicitare din oraș.

„Overall, iubesc ceea ce fac și nu cred că aș putea face altceva cu atât de multă dăruire, cu atât de mult patos. “

DallesGO: Când ți-ai descoperit pasiunea pentru fotografie?

Francis Sandor:Întotdeauna aveam dorința cunoașterii domeniului artistic, dar totul a început la vârsta de 10 ani, când aveam să primesc primul meu aparat foto și așa am început să fac poze, iar în scurt timp aveam primele mele evenimente.”

DallesGO: Este dificil să te menții la înălțime în această meserie?

F.S:Aș fi ipocrit să spun că nu, normal că este dificil. În aceast domeniu există trenduri noi, există câte un „nou” la care trebuie să ne adaptăm, exact cum se întâmplă în lumea fashion-ului. Trebuie să fii mereu fresh, actual, mereu prezent în online.

DallesGO: Ce înseamnă meseria de fotograf?

F.S: Să reușești să surprinzi mai mult decât un om, un obiect; să transmiți emoție prin fiecare fotografie pe care o faci, să reușești să te mulezi după fiecare client și cerințe, să faci omul din fața ta să se simtă unic, și confortabil în elementul lui. Asta înseamnă meseria de fotograf pentru mine.

DallesGO: În fotografie crezi că este mai important talentul sau ține mai mult de studiu și de exercițiu?

F.S: În momentul de față aș spune că 99% este important talentul și 1% exercițiul, dar asta pentru că am ajuns în punctul în care sunt acum. Cu toate acestea, trebuie să recunosc că munca și exercițiul m-au ajutat pe mine să îmi folosesc talentul. Am fost mereu dedicat și foarte ambițios, cred mai degrabă că trebuie câte puțin din toate.

DallesGO:De unde îți iei inspirația pentru proiectele tale?

F.S:Pur și simplu din viață. Există atât de multe lucruri, situații, experiențe, mulți oameni,fiecare zâmbet, fiecare gest care mă inspiră. Am o imaginație extraordinar de bogată, reușesc să văd frumosul acolo unde nimeni nu ar spune că îl vede, de aici vine toată inspirația.

DallesGO:Care a fost cel mai frumos proiect al tău?

F.S:Pentru moment aș spune că YOLO Travel, o agenție de turism care îmi oferă posibilitatea extinderii proiectelor mele în locuri în care poate că nu mă gândeam că voi ajunge. E un fel de Work&Travel, însă de zece ori mai plăcut.

DallesGO: Dar cel mai greu?

F.S:Am fost contactat să fotografiez un CEO al unei firme foarte mari din România.Atunci am avut un feeling atât de ciudat, am simțit că mă lovesc constant de un zid, simțeam că e omul care nu vrea să comunice cu mine, iar asta îmi îngreunează munca puțin.

DallesGO: Ca și stil de fotografie ai unul preferat?

F.S:Da, îmi place să fie super natural, evit să folosesc lumini artificiale când fotografiez.

DallesGO: Care a fost cea mai inedită ședință foto?

F.S:Am avut de făcut o campanie de vară pentru un lanț de mall-uri din țară, afară,înconjurat de zăpadă. A fost fun, a fost challenging, a ieșit perfect!

DallesGO: Te-a ajutat faptul că lucrezi cu multe vedete?

F.S: Da, foarte mult, din toate punctele de vedere. În primul rând m-a ajutat pe mine în viața de zi cu zi, m-a călit, ei fiind oameni cu experiență.

DallesGO: Ce proiecte ai în plan?

F.S: Pentru că am prins gustul călătoriilor și pentru că iubesc fiecare cultură în parte, tot ceea ce are ea de oferit, vreau să fac cât mai multe campanii în diferite țări, să surprind în fotografiile mele câte puțin din fiecare colț al lumii.

DallesGO: Care sunt părțile preferate din meseria ta?

F.S: Faptul că eu reușesc să creez conexiuni cu oamenii cu care lucrez, cu oameni noi, faptul că reușesc să-i fac să se simtă în elementul lor când sunt cu mine, asta îmi place mult. Pe lângă asta, spontaneitatea, diversitatea, faptul că pot face rai din ce am. Iar nu în ultimul rând, când încasez facturile.

DallesGO: Dar cele mai puțin plăcute?

F.S: Este destul de costisitoare, investesc destul de mult în aparatură pentru a putea oferi cele mai bune servicii. Mai apoi, trezitul de dimineața când eu pierd nopțile editând, momentele în care oamenii îmi spun că serviciile mele sunt scumpe, când eu am investit atât de multe pentru a ajunge unde mă aflu azi, cam acestea ar fi.

DallesGO: Cum este omul Francisc?

F.S: Este simplu, este spontan, este fresh și revigorant. Omul Francisc este ceea ce vedeți,sunt empatic și cu bun simț, sunt un prieten, un fotograf, un artist.

DallesGO: Ce învață cursanții la curs?

F.S: Foarte multă practică. La fiecare curs le ofer oamenilor o parte din mine, le ofer experiențele trăite de mine până acum, tehnici și viziuni. Îmi place să cred că îi învăț pe oameni să fie ei înșiși când fotografiază, să se lase purtați de val dar folosind tehnicile învățate.

DallesGO: De ce este important acest curs?

F.S: Cred cu tărie că cea mai mare importanță o are faptul că îi ajută pe oameni să se descopere, să-și croiască un oarecare drum în această direcție, ori să învețe de la un om cu viziuni diferite față de ale lor.

DallesGO: Ce îți place cel mai mult la acest curs?

F.S:Faptul că pot împărtăși cursanților tot ce ține de mine ca artist și momentele în care îi văd zâmbind, realizând că lucrurile care păreau complicate sunt de fapt foarte simple.

DallesGO:Cine ar trebui să vină la acest curs?

F.S: Toată lumea. Fotografii cu sau fără experiență, influenceri, toți cei care vor să învețe care sunt secretele unei fotografii reușite. Cursul este despre artă, despre creație și viziune.

DallesGO:Un mesaj pentru cititorii blogului nostru?

F.S:Tot ce faceți, nu o faceți pentru a vă demonstra vouă sau altora ceva, faceți pentru că puteți. Oricum nu veți putea mereu să faceți pe plac tuturor, și mai presus de toate,nici nu ar trebui.