0769 041 711 0769 041 712 info@dallesgo.ro
0769 041 711
0769 041 712
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Astăzi împreună cu chef Ștefan Bocai aflăm cum putem mânca sănatos folosind ingrediente naturale, dar în același timp gustos

Astăzi împreună cu chef Ștefan Bocai aflăm cum putem mânca sănatos folosind ingrediente naturale, dar în același timp gustos

  Bocai Ștefan-Mihai este bucătar la unul dintre cele mai bune restaurante din inima României, din Sibiu.

​  A terminat facultatea de inginerie și management în alimentație publică, este tehnician în gastronomie, în paralel a lucrat timp de 6 ani în domeniul Horeca cât și în nutriție, unde s-a dedicat unor numeroase proiecte. Chef Ștefan crede în mâncarea sănătoasă și în folosirea de ingrediente naturale așezate într-o combinație cât mai echilibrată și vrea să împărtășească experiența și pasiunea sa și cursanților DallesGo.

DallesGO: Care este meniul perfect în accepțiunea ta ?

Bocai Ștefan: Nu am un meniu perfect sau ideal. Cred că un bucătar bun trebuie să conceapă un meniu ținând cont de sezon, poziție geografică, tipul de eveniment la care o să se servească meniul.

DallesGO: Cât de des gătești acasă ?

B.S: Gătesc ori de câte ori am timp sau când vreau să încerc ceva nou. Deci nu atât de des pe cât mi-aș dori eu 🙂

DallesGO: E această meseria la care visezi din copilărie ?

B.S: Dacă copilăria ține până la 16 ani, atunci da ). Dar pe atunci eu credeam că doar mămicile au această superputere de a face preparate gustoase.

DallesGO: Cum ai  ales-o ?

B.S: Nu am ales-o, m-a ademenit. Am fost ademenit viclenește de gusturile, aromele și miresmele ce ieșeau din bucătăria mamei și a buniciilor mele ).    

DallesGO: Care a fost conjunctura ?

B.S: Nu pot să localizez foarte exact conjunctura, dar cred că am început să îmi dau seama de faptul că pot avea o meserie serioasă că și bucătar, în perioada în care am făcut practică la liceu,

DallesGO: Cum trebuie să fi că să ajungi la o carieră de vârf în acest domeniu?

B.S: Trebuie să fi organizat și pasionat. Dacă aceste două calități vin la pachet cu susținerea familiei, atunci succesul îți este garantat mai ușor,

DallesGO: E un aliment, ingredient pe care nu îl poți suporta ?

B.S: Nici gând… îmi place orice ingredient gătit corespunzător.

DallesGO: Ați avut parte de un moment dramatic în bucătărie ?

B.S: Dramatic nu, dar demn de un subiect de film da.

Într-o bucătărie am cunoscut o femeie veselă și frumoasă, ce avea să fie soția mea.

DallesGO: Ce bucătărie îți place cel mai mult ?

B.S: Categoric bucătăria franțuzească,

DallesGO: Ce învață cursanții la acest curs de bucatarie?

B.S: Preparate culinare și tehnici de bază din cele mai populare bucătării ale lumii.

DallesGO: De ce e important pentru tine acest curs ?

B.S: Mă ajută să îmi îndeplinesc pasiunea, aceea de a transmite mai departe informațiile pe care eu le-am acumulat în cei 9 ani de experiență, și să capăt noi abilități.Comunicare,Vorbitul în public ( eng. Public speaking ),Stimulent educațional.

DallesGO:Ce îți place cel mai mult la aces curs ?

B.S: Reacțiile cursanților după ce aceștia gustă din propriile preparate și li se citește satisfacția pe fețe.

DallesGO:Cum e omul Ștefan ?

B.S:Ambițios până la aroganță uneori). Pretențios. Exigent. Activ. Pasionat de sport. Calculat. Responsabil. Familist convins  și Sensibil.

DallesGO:Un sfat pentru cursanții noștrii ?

B.S:Să fie mereu încrezători și să încerce lucruri noi.