0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Georgiana Făcăeru: “Florile… sunt drogul sufletului meu”

Georgiana Făcăeru: “Florile… sunt drogul sufletului meu”

Georgiana Facaeru,are o vechime în domeniul florilor de peste 10 ani. Deține o florărie în Baia-Mare județul Maramureș, cu denumirea Florăria lui Andrei, Andrei fiind fiul ei și în același timp inspirația și motivația sa.

  A realizat numeroase evenimente private și publice atât pe plan local cât și naționale, evidențiindu-se prin stilul propiu de abordare a evenimentelor și prin realizarea de aranjamente și drapaje în concordanță cu locul și spațiul pus la dispoziție, rezultând o atmosferă de impact, impresionând de multe ori beneficiarii, colaboratorii, cât și invitații acestora.

DallesGO: Cum ai ajuns să lucrezi cu florile?

Georgiana Facaeru: Cum am început eu să lucrez  cu florile…este o povestioară .La nuntă mea am fost total dezamăgită de decor… nu neapărat de aranjamentele florale dar de partea de drapaje etc …a fost nasol .După nuntă ,împreună cu sora mea am hotărât să deschidem o firmă de decorațiuni.La început am lucrat doar drapaje, mai apoi am început să lucrăm cu flori artificiale și ulterior ne-am separat și am început să lucrăm amândouă și flori.

DallesGO: Sunt niște repere atunci când creezi un aranjament floral?

G.F: Da desigur sunt niște repere . Unde va merge acel aranjament, pentru cine sau cu ce ocazie se realizează .Trebuie să ținem cont de fiecare detaliu pentru că persoana care îl primește să fie încântată sau să se încadreze în spațiul în care va fi amplasat în așa fel încât să pară că este acolo dintotdeauna.

DallesGO: De ce un business cu flori?

G.F: Un business cu flori deoarece am început timid cu puțin dar am prins drag să lucrez cu ele, văzând că pot să îmi dezvolt creativitatea și să fac ceva ce îmi place și mă relaxează totodată.

DallesGO: Cât este de greu să lucrezi cu florile care sunt atât de perisabile?

G.F: Nimic nu este ușor …până la urmă în orice domeniu sunt avantaje și dezavantaje doar că trebuie să încerci să faci în așa fel încât să ai pierderi cât mai mici.

DallesGO: Cât de important este să îți placă domeniul în care lucrezi?

G.F: Poate este cel mai important lucru  că să poți să îți faci treaba bine, să îți placă ceea ce faci.De exemplu în aranjamentul de flori pui câte puțin din sufletul tău, din starea ta de spirit, dacă nu te simți ok lucrând cu florile rezultatul va fi pe măsură.Prin flori transmitem emoții, dacă nu eșți relaxat, să ai o stare de bine, prin conceperea unui aranjament vei transmite automat starea pe care o ai.

DallesGO: Crezi că ai putea să conduci un business cu flori dacă nu ți-ar plăcea florile?

G.F: Nu neapărat.Eu cred că sunt oameni care conduc businessuri cu flori și nu neapărat le plac florile dar sunt buni manageri . Atâta timp când nu ai tu de realizat aranjamente dar poți să conduci o afacere de genul de ce nu?

DallesGO: Care sunt cele mai frumoase proiecte la care ai lucrat ?

G.F: Cele mai frumoase proiecte la care am lucrat sunt nunțile mele ….clar, iubesc să organizez evenimente, fiecare eveniment este unic în felul lui, fiecare mireasă este unică .

DallesGO: Dar cele mai dificile?

G.F: Dificile nu sunt proiectele,doar factorii perturbatori …cum ar fi punctualitatea anumitori colaboratori și multe alte variabile pe care nu le poți preconiza ..dar  important e să fii o tolbă de idei și să ai capacitatea de a te reorganiza pe moment, păstrându-ți calmul.

DallesGO: Care este relația ta cu florile?

G.F: Relația mea cu florile … sunt drogul sufletului meu. Cam atât.

DallesGO: Cu ce flori se lucrează cel mai greu?

G.F: Ar fi câteva flori cu care se lucrează mai greu, dar dacă înveți să lucrezi cu ele nu mai pare greu. Să înveți înseamnă să te informezi și asta clar de la cei mai buni care știu deja anumite tehnici și moduri de întreținere iar acest lucru se face din punctul meu de vedere doar prin participarea la cursuri .

DallesGO: Care a fost cel mai special buchet pe care l-ai făcut?

G.F: Cel mai special buchet …nu știu dacă aș putea să spun că ar fi fost unul cel mai special dar am avut câteva speciale în sensul în care am reușit să fac să plângă mirele de emoție sau să plângă mireasa când îl vede sau să stea trează noaptea să se uite la el …..Pentru mine un buchet este special dacă transmite foarte multă emoție.

DallesGO: Dar cel mai greu?

G.F: Da. Cel mai greu de realizat pentru mine a fost un buchet din flori uscate. Lavandă cu flori de bumbac …dar era poză de pe pinterest adusă de mireasă. Felul în care era lucrat buchetul la bază, era o împletitură de grâu uscat și nu lucrasem până atunci o asemenea tehnică. Important este că am găsit cum și am reușit să îl fac .

DallesGO: O amintire din copilărie?

G.F: Daaa…În copilărie, la țară eu acolo am crescut, ne jucăm cu copiii ”de-a nunta’, țin minte că o îmbrăcam de mireasă pe verișoara mea Ioana, blondă cu păr lung și eu îi făceam  buchetul de mireasă și coroniță și bijuterii din păpădie …deci de mică cred că îmi doream să fiu organizator de evenimente dar nu știam.

DallesGO: Cum e omul Georgiana?

G.F: Visătoare, foarte directă uneori, foarte organizată și cam atât .Aș prefera să răspundă altcineva la întrebarea asta.

DallesGO: Ce învață cursanții la curs?

G.F: La curs se învață tot ce înseamnă prelucrare flori,de la selectarea lor din depozit, aducerea în spațiul de lucru, îngrijire, creații, structuri, organizare eveniment, ofertare, conceperea necesarului de flori și materiale pentru un eveniment.

DallesGO: De ce e important pentru tine acest curs?

G.F: Pentru mine acest curs este un vis devenit realitate , mi-am dorit foarte mult să pot să fac acest lucru dar am tot amânat și nu știu de ce .

DallesGO: Ce îți place cel mai mult la acest curs?

G.F: Cel mai mult îmi place că pot să împărtășesc din cunoșțințele mele altor viitori floriști .

DallesGO: Cine ar trebui să vină la aces curs?

G.F: Oricine poate să vină la acest curs .Dar este foarte important să iubească oamenii și florile …

DallesGO: Ce te inspiră din viață de zi cu zi?

G.F: Inspirație este la tot pasul.De la oameni la natură …Adică și dacă văd o clădire veche mă gândesc ce decor ar merge în zonă să o punem în valoare?