0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Bilanț final după prezentarea de modă DallesGO, multe emoții și un amalgam de lucruri învățate de absolvenți

Bilanț final după prezentarea de modă DallesGO, multe emoții și un amalgam de lucruri învățate de absolvenți

Cea mai importantă platformă de cursuri afterwork, DallesGO, a organizat, miercuri, 06 Iulie, la sediul DallesGO din București, prezentarea colecțiilor de absolvire ale studenților de la Design Vestimentar și de la Cursul de Tipare și Croitorie.

A fost o seară plină de emoții în care cei 50 de designeri și-au prezentat colecțiile de debut în cadrul unei prezentări de modă spectaculoase. Evenimentul este deja o tradiție a școlii DallesGO, ajungând la a 14-a ediție. Publicul a putut admira creațiile absolvenților Cursului de Tipare și Croitorie, fiind îndrumați de profesorul Alex Niculescu. Apoi, pe covorul roșu și-au făcut apariția modelele care au purtat colecțiile cursanților de la grupa de Design Vestimentar Începători coordonată de creatoarea de modă Lena Criveanu. La final, a avut loc prezentarea colecției de absolvire a Cursului DallesGO Design Vestimentar Avansați, grupa coordonată de doamna modei românești, Doina Levintza.

Pe parcursul celor 20 de săptămâni, cursanții au învățat pas cu pas cum să creeze o ținută, de la concept până la conturarea unei schițe, ajungând într-un final să construiască propriu zis mai multe piese vestimentare care să le pună în evidență personalitatea. Pe lângă artă, moda este o stare de spirit, ea pornește de la o idee. După cum au declarat chiar ei, absolvenții DallesGO au pornit de la un punct, ajungând să spună fiecare câte o poveste prin creațiile lui. 300 de ținute, 100 de modele, 50 de designeri, 20 de make-up artisti și hairstylisti au fost ingredientele unui show complet. Colecțiile au fost concepute pornind de la o diversitate foarte mare a temelor. Au fost prezente teme romantice, teme florale sau teme extravagante.  O bună parte a ținutelor a fost reprezentată de rochii de zi, rochii de seară sau chiar rochii de mireasă. Nu au lipsit nici temele nonconformiste inspirate din avangardism sau futurism. Unele creații au fost gândite în jurul conceptelor de dark fashion, luxury, sau în jurul stilului minimalist. Alți cursanți s-au inspirat din artă și au gândit ținutele pornind de la obiectul preferat sau de la opera de artă preferată.

Salut! Sunt Lena Criveanu și te aștept cu drag la cursurile de design vestimentar de la DallesGO. În momentul în care ești înconjurat de frumos viața ta devine frumoasă. Dacă am înțelege lucrurile astea, că estetica este fundamentul frumosului din viața noastră, am fi mult mai mulți în suportul acestui frumos.

Era o domnișoară care începuse să plângă înainte de a ieși pe scenă și îmi zice „Ce fac, ce fac?! Că ies pe scenă acuma!”. Zic: „Înainte nu plânge, du-te acolo, vezi cum este și după aceea…”. A fost atâta emoție! Cursul este foarte… complex și are multă informație. Cumva spre sfârșit obosiseră și au zis „eu nu mai fac, eu nu mai intru, eu nu mai pot, nu sunt mulțumită”. Și i-am luat iar pe fiecare pe rând, i-am sprijinit… hai să vedem, hai să facem, hai să… Zic „Uite, hai să trăiești emoția aia și dup’ aceea mai vorbim!” și frumos a fost că după ce am terminat evenimentul toți au venit și au zis „Doamne ce mă bucur că v-am ascultat, ce mă bucur că sunt aici, ce mă bucur că am trăit emoția asta!”. Iar acum mare parte dintre eu au zis „Tre’ să fac neapărat avansații pentru că e ceva de care nu pot să mă despart pur și simplu!”. E superb!

Cum ai descrie experiența din seara evenimentului?

ISOLDE TODOSI

Cred că am avut multe emoții, cred că toată lumea are multe emoții pentru că e prima și nu știam la ce să ne așteptăm, dar în același timp a fost o mare bucurie și am fost super entuziasmată să văd toate fetele îmbrăcate cu hainele pe care le-am făcut eu.

MĂDĂLINA COTFAS

A fost o experiență minunată! N-am mai trăit până acum aceste sentimente. Emoții foarte mari înainte de prezentare, voiam foarte tare ca totul să iasă bine, iar după prezentare mi-a crescut inima până la cer și înapoi să văd că mi-a ieșit cum mi-am dorit eu.

CLAUDIA PRICEPUTU

Experiența prezentării este una emoționantă și după muncă, știți cum este… te simți bine, te simți foarte bine! Totul fabulos! Deci e spectaculos!

MARIA TUTU

Este o energie foarte, foarte mare și mi se pare că a fost un final foarte energic după atâta muncă de jumătate de an, poate chiar și mai mult.

MARIA-ANAIS SACHIAN

Eram foarte nerăbdătoare. Nu știam că-i așa un extaz de la început, dar până la urmă a ieșit totul foarte bine și sunt foarte bucuroasă și de modele și mulțumesc foarte mult tuturor care m-au sprijinit.

ALINA FERCU

Mi-a plăcut să văd în sfârșit creațiile mele prezentate pe un podium. A fost… Am avut niște emoții incredibile!

ECATERINA FLOREA

Emoționant! Și cred că o să fim emoționați multă vreme după… Dar ce mi s-a părut aici fascinant, mai ales la ziua de astăzi este că am văzut un mediu cu foarte multă frumusețe și eleganță.

IULIA HINDAN

Cursul acesta m-a ajutat să-mi dau seama că sunt potrivită acestei lumi. Încă sunt așa… în extaz… în … serii și mi-a plăcut foarte foarte foarte foarte mult!

DIANA BONTAS

A fost foarte intresantă, emoționantă în același timp… dar plină de satisfacții.

RALUCA STOICA

Woah… nu pot să descriu în cuvinte… O experiență pe care n-am mai trăit-o.

ALINA PARVU

Cumva a fost prima mea prezentare de modă să spunem … și a fost super super super emoționant!

MARIA-LUIZA MICH

A fost un sentiment de mândrie pentru că în sfârșit după multă muncă am reușit să ajung pe podium.

ADRIANA MOISE

A fost excepțional! Am avut mari emoții, dar a fost o experiență unică.

ANDRA FLOREA

Superb! Aș mai repeta experiența. Să sperăm că la anu’ o să fie la fel!

CRINA TODORUȚ

A fost ceva interesant, ieșit din comun… cu niște emoții pe care nu le-am mai trăit.

VLAD VRACIU

Mi-am dorit neapărat să fac cursurile la Dalles pentru că doar la DallesGO cursurile se termină și cu prezentare de modă, ceea ce e foarte important și e o experiență nemaipomenită pentru tinerii începători designeri.

Ce învață cursanții?

LENA CRIVEAU

Prima parte nu te atingi de haine, nici măcar de ideea de haine! În prima parte ne jucăm cu exerciții creative. Alea sunt baza, sunt fundamentul, sunt niște exerciții creative. Și abia după ce mă relaxez în creativitatea mea din acel exerciții, abia după aceea trec și mă așez un pic și mă uit spre haine.

În primul rând învață proporțiile, învață crochi-ul, învață să-l facă, învață să lucreze cu elementele colecției, învață să-și facă un mood-board, să-și facă o poveste, învață să-și transmită o informație..

Învață să le facă, să le croiască, să și le amprenteze cumva cu emoția lor, să și le amprenteze cu detaliile lor. Daeu vreau așa, da’ mie-mi place așa, ți se pare potrivit în proporția asta, îți este ok cum vine? Și acolo încep niște lucruri fine pe care cumva le dezvolți pe parcurs și la sfârșit ți le pui în practică efectiv.

Cumva în grupul cu care ești simți că ai suport. Cumva toți fac lucrul ăsta, toți se apropie de ei, toți se cunosc mai bine, toți se sprijină.Sunt niște zile în care ne strângem toți, în care mașinile lor merg în continuu, în care fiecare întreabă „cine m-ajută să fac asta?”, „cum fac asta?” și cei care știu mai bine îi ajută pe ceilalți, le arată cum să facă.

Se face târziu, se comandă o pizza, se stă la povești, se stă la muncă… e așa o atmosferă frumoasă și e așa o atmosferă de echipă. Până la urmă design-ul vestimentar este o meserie de echipă și când i-am văzut așa pe toți spijinindu-se și pe toți ajutându-se… e fabulos! E fabulos!

ISOLDE TODOSI

Am învățat să desenăm, am luat-o ușor cu punctul, linia, am învățat să afcem un corp uman după care să punem o haină pe corp… și dup’ aia am făcut hainele și uite c-am ajuns aici.

CLAUDIA PRICEPUTU

Am avansat foarte mult și am învățat foarte foarte,foarte mult lucruri. Deci e foarte complex aș putea să spun într-un cuvânt.

MARIA-ANAIS SACHIAN

Am învățat să desenez, am învățat să croiesc într-o oarecare măsura, am făcut și mulaje, am învățat să fac tipare.

ALINA FERCU

Cursul a fost o experiență… frumoasă! Pentru că pratic am început cu punct, să desenăm puncte și linii. După care am început să dezvoltăm acestea și să ne ducem spre a desena, spre a face un crochiu și ulterior spre a face o piesă vestimentară.

RALUCA STOICA

Am învățat foarte multe lucruri. Am întâlnit oameni minunați, am întâlnit-o pe doamna Lena care este un om minunat și ai ce învăța de la dânsa. În afară faptului că este designer este și un psiholog foarte bun.

MARIA LUIZA MICH

O experiență nouă și inedită. Am învățat cum se structurează o colecție, am învățat ce înseamnă o colecție.

ALEXANDRA MIU

În primul rând am învățat că nimic nu e imposibil, în al doilea rând am învățat foarte multe informații despre design și foarte multe informații despre design și foarte multe informații și despre croitorie, cum dânsa a dorit să ne introducă cumva și un pic din parte de croitorie ca să ne fie mult mai ușor să realizăm produsul finit. Am cusut la o singură rochie noduri de mână timp de o lună de zile zi și noapte și se pare că nimic nu este imposibil.

ILINCA ANGHEL

Cum să faci un mood board, ce să alegem, tiparele le-am împăcat și un cusut din acesta de bază.

ADRIANA MOISE

Am învățat să aleg materialele, am învățat să cos mai bine, am învățat să fac tipare și mă bucur că am făcut acest curs cu doamna Lena pentru că tiparele mi se păreau ceva SF, dar doamna Lena le-a făcut să pară foarte ușoare.

MĂDĂLINA COTFAS

Am învățat să cos, ceea ce nu știam deloc, să fac tipare, să combin culori, să… văd frumusețea și eleganța și să văd produsul finit, de la 0 cum pleacă totul până să ajungi să faci un produs vestimentar e o cale lungă și grea, dar este minunat.

EVELINA GOROBOV

Să croiesc ceva la fel nu știam să fac, să cos decât de mână așa poate un nasture, atât… și am apucat să fac o colecție întreagă.

TOMAS TURAN

Am învățat să desenăm în primul rând, apoi să facem schițele… și după am învățat să facem tiparele pentru rochii și pentru ce aveam noi idei. Eu mi-am dorit și o cămașă și am reușit să fac cămașa respectivă.

DIANA MARCU

Să-mi exprim creativitatea, să am curaj… e greu să ai curaj câteodată, să-ți depășești limitele…. și să creezi ceva de la zero, să faci ceva din nimic. Mare parte a cursului s-a bazat pe creație.

GABRIELA PIRVU

Piesele finale, ceea ce am reușit eu să fac eu cu propriile mele forțe. Faptul că am putut și să desenez un crochiu a fost ceva ce nu-mi imaginam că voi face vreodată, mi se părea imposibil și am reușit să desenez. faptul că am făcut aceste schițe care eu nu visam să le realizez.

ANDRA FLOREA

Chiar cum trebuie creată o colecție de design vestimentar.

IONUȚ TONU

Se pot crea dintr-un material foarte multe lucruri minunate și să dau viață materialelor cu care am lucrat.

ALINA PIRVU

În primul rând am învățat să desenez! Ceea ce sinceră să fiu la început eram puțin sceptică când vedeam și schițele celorlalte fete care să zic erau cumva la un nivel mai avansat față de mine. Inițial am zis că n-are cum, efectiv nu are cum ca eu să reușesc măcar să mă apropii de ceea ce fac ele, dar cu ceva muncă și cu efort și cu determinare zic că am reușit.

Cine ar trebui să vină la acest curs?

LENA CRIVEANU

Aș invita oamenii care au ateliere, oamenii care au deja ateliere de croitorie și care și-ar dori să-și facă propriile creații, să vândă separat creația față de a vinde doar ceva la comandă sau ceva ce-și dorește clientul… Adică să crească, să meargă la următorul nivel, să-și facă propriile brand-uri. Adolescenții care sunt la liceu și care se gândesc la haine, cărore le plac hainele și pot trece de la consumator la producător și să vadă cum este să faci, cum ai vrea să faci și să vezi dacă-ți place pentru a merge mai departe. Sunt mulți. Am avut o grupă de adolescenți anul ăsta și am fost surprinsă să văd că au venit și au mers până la capăt și au ieșit și-n defileu și să-mi zică, să-mi mulțumească că de aici le-ar plăcea și o carieră în direcția asta.

Aș chema toți oamenii cărora le plac hainele și care vor să experimenteze. Atât îmi doresc, doar să-și dorească, dar aici poate să vină oricine de fapt!