0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Crina Popescu: ”Iubesc editarea pentru că îmi oferă libertatea de exprimare dincolo de bariera realității” 

Crina Popescu: ”Iubesc editarea pentru că îmi oferă libertatea de exprimare dincolo de bariera realității” 

Crina Popescu este fotograf și editor, iar dacă ar fi să se descrie într-un singur cuvânt – ar fi “neconvențional.” Cu campanii pentru Microsoft, ING sau branduri de cosmetică și beauty, fotografia și editarea îi sunt cele două mâini creative. Campaniile vizuale pe care le-a creat au crescut branduri de succes. Pentru ea, reușita antreprenorilor cu care lucreză este dovada pasiunii cu care își face meseria.

Portofoliul său cuprinde o gamă variată de lucrări, de la fotografia de produs, fashion, personal branding și până la fotografia de familie. “Iubesc editarea pentru că îmi oferă libertatea de exprimare dincolo de bariera realității. În zilele noastre, este unealta prin care putem ieși din tiparele clasice ale fotografiei.” 

DallesGO: Cum ai primit provocarea de a ține cursul nostru de Photoshop?

Crina Popescu: Am primit provocarea de la DallesGO ca pe un exercițiu de dezvoltare personală pentru mine în primul rând, pentru că e pentru prima oară când predau cursul de Începători și ideea de a găsi cuvintele potrivite și o metodă foarte prietenoasă și ușoară de a preda informația a fost provocarea pentru mine.

DallesGO: Cum ai descoperit Photoshop-ul?

C. P.: Părinții mei m-au trimis la un curs – aveam 15 -16 ani și trebuie să recunosc că la vremea respectivă nu am realizat nici pe departe cât de mult urma să îmi influențeze viața, viziunea ca adult.

Ulterior, când am terminat liceul și am venit în București, mi-am dat seama că vreau să fac artă full time, iar partea vizuală m-a pasionat cel mai mult, atât pe partea foto, cât și pe partea video. Iar editarea, din punctul meu de vedere, a venit ca un must, ca o mână stângă și mână dreaptă, fotografia și editarea. Aș spune că în zilele noastre nu mai există una fără alta, iar dacă vrei să te remarci ca fotograf, să ai personalitate, să aduci altceva, să explorezi tehnologia care îți oferă o plajă enormă de posibilități atunci când creezi, editarea e răspunsul. 

DallesGO: Ce o să învețe cursanții?

C. P.: Cursul este atât pentru începători, căt și pentru intermediari. Este zona aceasta introductivă, în care ei învață tooluri-le, cum să le folosească. Este important ca primii pași în editare să fie făcuți corect pentru că, dacă începi bine, începi eficient. Ulterior, va fi foarte ușor să te dezvolți, să înțelegi toate tutorialele de pe YouTube care sunt complexe, sunt rapide, totul se explică foarte repede, iar dacă tu ai toată baza și toate cunoștințele, poți să înțelegi informațiile și tot ce vine spre tine în continuare, ai fundația să te dezvolți. O parte esențială a cursului nostru este skin correction, hair correction, background, partea de fundal, tot ce înseamnă fotografie clean, de pictorial, cum se obține ea, care sunt pașii esențiali ca să obții rezultatul dorit în cel mai rapid mod posibil. A doua parte, mai amplă, e cea creativă, în care învățăm să introducem elemente din exterior. Cum le putem introduce cel mai eficient, cel mai natural și aș spune că există la sfârșitul modulului o parte de interacțiune cu clientul, o parte de interacțiune cu fotograful care te învață cum să te plasezi în piață, în așa fel încât să îți câștigi credibilitatea.    

DallesGO: Ce calități îți trebuie pentru a deveni un editor bun?

C. P.: Din punctul meu de vedere fotograful și editorul sunt două personalități diferite: fotograful este extrovertitul, cel căruia îi place să interacționeze foarte mult cu oamenii, cel care vrea să le descopere fiecare unghi, să le descopere fiecare latură a personalității. Fotograful este omul de teren, ca să zic așa, cel care interacționează cu toată lumea.

Editorul, pe de altă parte, e introvertitul, e cel care e pasionat de frumos, e pasionat de artă, dar preferă confortul, confortul biroului poate, sau al unui spațiu în care să se poată manifesta el, fără să fie deranjat neapărat.

Deci fotograful și editorul, ambii sunt oamenii creativi, pasionați de ceea ce fac, dar cA și structură, ca și personalitate, sunt diferiți.

DallesGO: Care este cea mai mare satisfacție a ta ca editor?

C. P.: Cea mai mare satisfacție a mea este momentul în care antreprenorii sau oamenii cu care lucrez au succes prin materialele pe care le obțin de la mine, își definesc imaginea, își definesc brandul și ulterior se întorc, se întorc fericiți, se întorc cu un bagaj nou de informații, cu targeturi mai mari, ceea ce pentru mine, ca fotograf, dar și ca om, e foarte important și satisfacția de a vedea succesul din ceilalți, tranzitat prin tine e incredibil de mare.