0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

”Din punctul meu de vedere, AutoCAD-ul reprezintă tehnologia” – Vlad Ghiță, profesor DallesGO Craiova

”Din punctul meu de vedere, AutoCAD-ul reprezintă tehnologia” – Vlad Ghiță, profesor DallesGO Craiova

Absolvent al Facultății de arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, Vlad Ghiță și-a început activitatea în 2014 ca arhitect în Craiova, unde pe parcursul anilor a participat la numeroase proiecte importante, atât de arhitectură, cât și de design interior. Inspirația, pasiunea și munca în echipă au fost răsplătite prin numeroasele premii câștigate în decursul acestor ani. În 2019, dorința de cunoaștere, dezvoltare și grijă pentru arhitectură și urbanism, l-au determinat să activeze că inspector în construcții în cadrul Inspectoratului Județean de Construcții Dolj.

Vlad este pasionat de ski și drumeții, îl caracteizează corectitudinea, ambiția și spiritul analitic. S-a alăturat echipei DallesGO, în cadrul cursurilor de AutoCAD din Craiova, deoarece dorește să împărtășească celorlalți cunoștințele pe care le-a adunat în tot acest timp.

DallesGO: Cum ți-ai ales această meserie?

Vlad Ghiță: De mic am fost pasionat de desen și am fost atras de conceptul acesta de a construi, iar ideea de a deveni arhitect s-a conturat în liceu. Creativitatea și înclinația spre matematică, respectiv geometrie, au fost și ele argumente care m-au orientat spre arhitectură și am decis să urmez niște cursuri de pregătire pentru admiterea la Facultatea de Arhitectură. Acolo pasiunea pentru arhitectură a început să crească și așa am realizat că asta îmi doresc să fac.

DallesGO: Ce reprezintă pentru tine programul AutoCAD?

V.G.: Din punctul meu de vedere AutoCAD-ul reprezintă tehnologia. Este instrumentul cu ajutorul căruia ne putem exprima gândurile, ideile și le putem transpune cu ușurință pe foaie. Practic, este înlocuitorul planșetei, al creionului, al teului și echerului.

DallesGO: Are aplicabilitate în multe domenii?

V.G.: Cu siguranță. Se folosește cu precădere în domeniul proiectării construcțiilor civile, design, instalații, producție de mobilier, tâmplărie, în industria auto etc.

DallesGO: Practic, dacă stăpânești acest program, ai șanse să îți găsești un job bine plătit?

V.G.: Având o aplicabilitate în foarte multe domenii, cu siguranță cunoașterea lui se regăsește pe lista de abilități necesare pentru ocuparea a multor joburi bine plătite.

DallesGO: Cât de greu este să înveți acest program?

V.G.: Nu este deloc complicat. Pot spune că în decurs de 12 săptămâni, orice persoană care are minime cunoștințe în utilizarea calculatorului, poate ajunge la un nivel avansat de cunoaștere a programului AutoCAD.

DallesGO: Concret, ce învață oamenii la acest curs?

V.G.: Învață să deseneze 2D, să realizeze un releveu sau un plan de arhitectură, să schițeze niște detalii de execuție, să pună cote etc.

DallesGO: De ce e important pentru tine acest curs?

V.G.: Există un sentiment foarte plăcut atunci când reușești să împărtășești celorlalți din experiența și cunoștințele pe care le-ai acumulat până acum.

DallesGO: Ce îți place cel mai mult la acest curs?

V.G.: Îmi place să observ cum, pe parcursul celor trei luni, lucrurile care inițial par dificile ajung să pară foarte ușoare.

DallesGO: Cine ar trebui să vină la aces curs?

V.G.: Cursul se adresează persoanelor care își doresc să dobândească abilitatea de a desena 2D, folosind programul AutoCad sau celor care doresc să se specializeze mai târziu în programe 3D (modelare, imagini fotorealiste etc).

DallesGO: Ce le transmiți celor care vor să învețe acest program?

V.G.: Ca să închei cu o glumă, celor care vor să învețe programul AutoCad le transmit să își instaleze programul pe laptopul personal, să își ia mouse-ul din dotare și să vină să ne cunoaștem și să învățăm lucruri noi împreună.