0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Graduate Fashion Week- experiență de tranziție către lumea modei

Graduate Fashion Week- experiență de tranziție către lumea modei

Prezentările de modă marca DallesGO reprezintă expresia pasiunii pentru frumos. Nu există un mod mai autentic de a vedea ce înseamnă să faci parte dintr-un domeniu decât prin a trăi la propriu experiența.

Sub îndrumarea profesorilor, cursanții au ocazia de a vedea pentru o zi ce înseamnă un eveniment de anvengură, procesul de pregătire al ținutelor, ajustarea lor pentru a fi îmbrăcate de modele și emoțiile înainte de a-și vedea munca prezentată în fața unui public larg.

Despre concept-

Absolvenții Cursului de Tipare și Croitorie și Design Vestimentar au oportunitatea unică de a-și onora munca depusă pe parcursul lunilor de învățare printr-o prezentare de modă, unde colecțiile lor pot fi admirate de un public de sute de oameni. Evenimentul a devenit o emblemă a DallesGO, fiind o ocazie unică pentru foștii cursanți de a crea conexiuni, de a câștiga notorietate ca viitori designer și tipariști și a vedea ce înseamnă să profesezi cu adevărat într-un domeniu creativ și dinamic, în care presiunea de a atinge perfecțiunea este ridicată, iar emoțiile pot deveni ușor copleșitoare.

Fiecare colecție reprezintă „linia de start” în carierele absolvenților și a fost concepută în urma a 20 de săptămâni de cercetare, testare a materialelor și detaliilor și analiză a tendințelor vestimentare din acest an, pentru a reuși să aducă la realitate o viziune individualistă și să se facă remarcat.

Ce reprezintă Graduate Fashion Week –

Pe 8 februarie, în cadrul Promenada Mall, în București, a avut loc prezentarea colecțiilor la care ultimele grupe de absolvenți din cele 20 de orașe din țară au lucrat intens sezonul trecut.

Cei înscriși au muncit sub îndrumarea celor mai cunoscuți profesioniști din România: Alin Gălățescu, Fashion Analist & Art Director în Fashion Events, profesor al Cursului de Stilism, Adrian Oianu, fashion designer, profesor al Cursului de Design Vestimentar și Alex Niculescu, designer, proiectant tipare, profesor al Cursului de Tipare și Croitorie în cadrul DallesGO. La eveniment au contribuit și Editha Lupea – fostul design șef de la Dada și Mihaela Silion – designer și pattern cutter la PRADA.

Profesorii DallesGO sunt nume cu greutate în industria modei din România, iar împărtășirea cunoștințelor și a tehnicilor le-a garantat cursanților o experință completă, inegalabilă de alte programe din țară. Ei au investit timp pentru a-i ajuta pe studenți să își consolideze bazele teoretice, în același timp determinându-i să iasă din zona de confort și să depășească granițele convenționale ale vestimentației. Ca rezultat, publicul prezent la eveniment a vizionat colecții spectaculoase, originale și diverse, de la rochii sofisticate, la costume elegante.

Ce înseamnă a fi în „backstage” la o prezentare de modă-

Defilarea modelelor pe podium constituie doar apogeul unui efort care nu este însă vizibil pentru public. În timp ce spectatorii aplaudau fascinați de strălucirea, culoarea și unicitatea ținutelor, în culise, se poate spune că se desfășura un real haos. Gestionarea situațiilor de criză face parte din „fișa postului”, iar absolvenții au avut ocazia să o experimenteze din plin. Greșeli pe ultima sută de metri, erori de comunicare sau lipsa de accesorii sunt doar câteva din scenariile pentru care ei trebuie să fie pregătiți dacă vor cu adevărat să facă parte din lumea tumultoasă a modei.

De la organizarea grupelor de modele, la ultimele retușuri ale hainelor, ordinea de intrare, make-up, hairstyling, Graduate Fashion Week constituie o imersiune în universul diferitelor culori, texturi și croieli. În backstage, s-a desfășurat un maraton de 8 ore de pregătiri, alături de echipa de logistică, pentru a pune la punct fiecare detaliu, iar absolvenții au cunoscut emoțiile de dinaintea unui eveniment de avengură, cu invitați importanți din industrie, presă, jurnaliști de modă și televiziuni, dar și familie și prieteni care îi susțin pe noul drum.

O prezentare de modă este un cumul de istorie, bun-gust, organizare, muncă, ambiție și creativitate. Există o adevărată bătălie în industrie pentru ca tinerii designeri și tipariști să câștige un loc în lumina reflectoarelor și să aibă șansa de a se face cunoscuți, iar foarte puțini reușesc de la început. DallesGO și-a propus să fie alături de studenții săi pe tot parcursul drumului și răsplătește munca și dedicarea absolvenților cursurilor de Design Vestimentar, Tipare și Croitorie prin organizarea frecventă a unor astfel de evenimente. Zâmbetele din seara zilei de 8 februarie și rundele de aplauze sunt confirmarea standardelor de calitate la care Graduate Fashion Week s-a ridicat.