0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Robert Eisler- noul profesor al Cursului de Cofetărie la București – „calc pe urmele giganților!”

Robert Eisler- noul profesor al Cursului de Cofetărie la București – „calc pe urmele giganților!”

DallesGO: Înainte să începi predarea propriu-zisă a cursului, ce așteptări aveai? Au fost ele confirmate de-a lungul timpului?

Robert Eisler: A trecut ceva timp de când am început cursurile în calitate de profesor la Brașov. Nu pot spune că știu exact ce simțeam atunci… probabil ca și acum pentru București, emoțiile normale unui „început de drum” împreună cu nerăbdarea de a face ceea ce îmi place.

 

DallesGO: Cum ai putea descrie experiența de profesor al Cursului de Cofetărie DallesGO până acum? Ce provocări ai întâmpinat pe parcursul săptămânilor de predare?

 

Este o experiență wow să mă întalnesc în fiecare săptamâna cu niște oameni curioși, dorinici să învețe și nerăbdători să pună în practică ceea ce au învățat. Ei aduc de fiecare dată o energie molipsitoare în laborator. Iar despre provocări… nu consider că a existat un obstacol de nedepășit. Ca în orice activitate, apar mici probleme, dar le-am dovedit. Fie că vorbim de un cursant minor, cu care trebuie să ai mai multă răbdare sau de persoane care nu vorbesc deloc română. Ne-am adaptat în funcție de situație. Toate obstacolele fac parte până la urmă din frumusețea de fi profesor!

 

DallesGO: Cum ați descrie următoarea generație de cofetari din Brașov? Ce calități ies cel mai bine în evidență?

 

Robert Eisler: Cursanții sunt primul rând energici, ambițioși și determinați să dovedească tot ce pot, iar, mai apoi, îi pot descrie ca fiind foarte ancorați în societatea de astăzi, la zi cu toate trendurile și noutățile. Chiar am avut noroc de cursanți foarte faini și cu mulți dintre ei am rămas prieten chiar și după terminarea cursului. Cred că eu am de câstigat din această interacțiune cel puțin la fel de mult ca ei și e un privilegiu pentru mine sa le fiu profesor!

 

DallesGO: Acum, urmează să fii profesor și cadrul cursului de la București. Cum te simți să predai ca „succesor” al Anei Consulea?

 

Robert Eisler: Ana este fără îndoială un cofetar foarte bun și o persoană extraordinară ! Vine cu un bagaj de cunoștințe impresionant și cu o carismă greu de egalat …deci pot spună că voi „calca pe urmele giganților”.

Știu însă că și eu vin cu un curs foarte bun și experientă în cofetărie, cursul de la Brașov mi-a arătat că oamenii apreciază și valorifică informația pe care o împărtășesc, așadar sunt sigur că vom face treabă cel puțin la fel de bună și la București!

 

DallesGO: Ce abordare veți avea asupra cursului? Cum vă veți pune amprenta?

 

Robert Eisler: Ah, mă întrebați chiar despre un punct forte al meu. Consider că pot să explic niște concepte complexe într-un mod în care să pară simple, accesibile și să poată fi înțelese de oricine. Deci asta e și „amprenta mea”, să le arăt cursanților cum, de fapt, lucrurile nu sunt așa de complicate cum par, trebuie doar timp și răbdare pentru a le înțelege corect.

 

Îmi place foarte mult și să „stau degeaba”, să îi pun pe ei la treaba, nu am să vă mint. Pentru că, până la urmă, așa se învață cel mai bine, prin practică și exercițiu. Le dau și teme pentru acasă…ne distrăm tare mult la curs.