0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Gina Gramuș Tipare și croitorie „Fiecare proiect și etapă de lucru înseamnă descoperiri, aprofundări și experiențe noi ca designer, ca mentor, ca om.”

Gina Gramuș Tipare și croitorie „Fiecare proiect și etapă de lucru înseamnă descoperiri, aprofundări și experiențe noi ca designer, ca mentor, ca om.”

Fereastra către creativitate a fost deschisă pentru Georgeta Gramus încă din copilărie, când urmărea fascinată munca părinților săi, ambii confecționari de îmbrăcăminte. Primele creații au fost rochii pentru toate păpușile din colecția personală, apoi au urmat primele creații vestimentare purtate cu mândrie și admirație de toate colegele.

Georgeta Gramus consideră că fiecare femeie este unică și are nevoi și dorințe speciale, actualmente ea lucrează în sistem made-to-measure, în propriul atelier – L’Atelier de Mode, creând ținute pentru evenimente sau confectii pret-a-porter. L’Atelier de Mode ilustrează viziunea personală a designer-ului Georgeta Gramus asupra feminității. Avand un moto “Life is too short to wear boring clothes”, designer-ul semnează atât colecții sezoniere, dar și ținute custom made.

DallesGO:  Cum a apărut pasiunea pentru confecționarea hainelor?

Gina Gramus: Pentru mine, pasiunea pentru confecționarea hainelor a apărut firesc. Ambii părinți au lucrat în fabrica de confecții și chiar și în timpul liber confecționau acasă, diverse haine pentru prieteni. Încă din copilărie am asistat la tot procesul de lucru, de la stabilirea modelului unicat, luarea măsurilor pe corp, crearea tiparelor, croirea materialelor, pană la confecționarea modelelor și probele necesare. În final vedeam bucuria celor care purtau hainele respective și mulțumirea părinților mei care le confecționau. A fost natural să fac și eu acest lucru, la început în joacă, confecționând hăinuțe pentru păpușile mele, mai târziu în adolescență am început să-mi modific propriile haine, iar apoi chiar să creez și confectionez propriile articole de îmbrăcăminte.

DallesGO: Care au fost primele creații?

Gina Gramus: Influențată de muzica pe care o ascultam în adolescență, am confecționat în acea perioadă câteva topuri și bluze, din eșarfe etno. Primele au fost pentru mine, și rezultatul a fost simpatic, colegele și prietenele mele mi-au cerut să le fac și lor.

DallesGO: Ai afinitate pentru un anume stil vestimentar?

Gina Gramus: Sunt o persoană activă și dinamică, de aceea iubesc stilul casual. Dar în creație adopt din ce în ce mai mult stilul elegant, pentru că în cadrul atelierului meu primesc multe comenzi pentru creații unice și elegante.

DallesGO:  Ce presupune munca de designer pentru un brand?

Gina Gramus: Ca designer trebuie să înțelegi foarte bine ce înseamnă brandul respectiv: imaginea clară a brandului, cui se adresează, mesajul pe care îl transmite.

Munca în sine, înseamnă multă imaginație, creație și inovație. Presupune multă documentare despre tendințele modei, despre dinamica pieței, despre materiale și accesorii, etc. Apoi înseamnă dezvoltarea colecțiilor cu toată partea tehnica necesară.

DallesGO: Care este partea cea mai plăcută a muncii tale?

Gina Gramus: Atunci când faci ceea ce îți place, fiecare etapă a muncii este pe cât de importantă, pe atât de plăcută. Îmi place foarte mult partea de creație, de căutări care duc la forma finală potrivită. Sigur că bucuria persoanelor care poartă creațiile mele este cea mai mare împlinire pentru mine.

DallesGO: Care sunt proiectele/experiențele în cadrul cărora simți că ai învățat enorm de mult?

Gina Gramus:  Învăț permanent. Fiecare proiect și etapă de lucru înseamnă descoperiri, aprofundări și experiențe noi ca designer, ca mentor, ca om.

Un designer trebuie să depună suflet în fiecare lucru pe care îl confecționează și să simtă fiecare proiect ca pe unul personal, deci cu o importanță deosebită. Doar atunci când implicarea este maximă, rezultatul obținut este pe măsură.

DallesGO: Dincolo de munca ta, cine este Georgeta Gramus?

Gina Gramus: Sunt un om obișnuit, cu o familie obișnuită, care încearcă în viața de zi cu zi să se bucure de frumos. Aceasta bucurie de frumos încerc să o transmit prin creațiile mele.

DallesGO:  Cum vă vedeți în rolul de profesor?

Gina Gramus: Să fiu profesor la cursurile de tipare/ croitorie și design vestimentar la DallesGO este un proiect deosebit din care învăț eu însumi foarte mult. Am întâlnit oameni foarte diferiți care au pasiunea creării hainelor și au o dorință imensă de a cunoaște tainele actului de creație. Am construit echipe de lucru deosebit de creative iar rezultatele au fost uimitoare. Unii cursanți aveau afaceri în domeniul textil și aveau nevoie de perfecționare, alții au început să lucreze în domeniul textil după curs, iar unii au dorit să continue studiile simțindu-se pregătiți să aplice la facultatea de design vestimentar.

DallesGO: Aveți un sfat pentru cursanți?

Gina Gramus: Cursanții vin la începutul cursului cu teamă și cu multe întrebări : sunt destul de talentat? Voi putea învăța suficient pentru a lucra în domeniul modei/ confecții textile? Este un domeniu de viitor? Mi se potrivește? Îi sfătuiesc să urmeze cursurile cu multă încredere în forțele proprii pentru că răspunsul la toate întrebările îl găsim împreună iar la sfârșitul cursului vor fi cu un pas uriaș mai aproape de visul lor.