0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Designer genți Laura Olaru – Cum pui sinceritatea și iubirea într-o poșetă?

Designer genți Laura Olaru – Cum pui sinceritatea și iubirea într-o poșetă?

Sofisticate, funcționale și elegante – gențile ocupă un loc special în lumea modei și în viața unei femei. Reprezintă un atribut important al stilului și marchează individualitatea fiecărei reprezentante a sexului frumos. Astfel în acest domeniu putem observa o varietate de stiluri – potrivite pentru orice stare de spirit, începând de la modele de gențile mici și delicate, mari și încăpătoare sau  rucsacuri mici și drăgălașe. În acest articol, vom afla captivanta lume și calea parcursă de unul dintre cei mai de succes designer de genți și fondatoarea barnd-ului cu același nume – Laura Olaru.

DallesGO: Dincolo de pasiunea pentru design, cine este omul Laura?

Laura Olaru: Laura Olaru este cel mai sincer, empatic, optimist și iubitor om pe care îl cunosc.

DallesGO: Cum ți-ai găsit pasiunea pentru designul de genți și cum a fost începutul tău în acest domeniu?

Laura Olaru: Pasiunea pentru modă cred că este sădită de Dumnezeu în fiecare femeie, încă de la naștere.

Pentru mine, gențile, pantofii și bijuteriile au reprezentat acele ‘ceva-uri’ (a se citi ‘pericole’ 🤭) care mi-au redus semnificativ bugetul, dintotdeauna. Și…pentru un trai liniștit în familie, am decis împreună cu soțul meu, să pornim această poveste. Am început (ca mulți alții) cu ‘ușor de zis, greu de făcut’, însă am stat lângă oameni care știu marochinăria adevărată…și iată-ne aici.

DallesGO: Care sunt designerii de talie internațională care te inspiră?

Laura Olaru: Forever Alexander McQueen & arhitecta turcă Meb Seyman care deține brandul MLOUYE, brand cu cele mai interesante construcții de genți și cu cel mai frumos cont de intstagram.

DallesGO: Cum ia naștere un concept, un concept inedit de geantă? Cât timp în mediu petreci la un model?

Laura Olaru: De la idee la produs finit poate dura și câteva luni. Când vorbim despre genți, nu ne gândim doar la design, trebuiesc alese pieile pretabile  modelelor visate, gândită utilitatea lor, sunt mulți factori care întârzie sau facilitează producția.

De-a lungul anilor, am ‘furat’ de la marochineri cu experiență, bineînțeles de la cei care ne lăsau să stăm în backstage.

Cumva am fost autodidacți. Eu, noi, nu am avut șansa de a avea un profesor. Mi se pare minunat ce face Dalles Go, în condițiile în care nu mai există școli de meserii, nu te poți perfecționa nicăieri.

Noi am început în 2012 cu niște genți plic, necăptușite, practic două piei așezate una peste alta, cusute pe laterale și închise cu fermoar. Astăzi lucrăm diferit datorită faptului că am învățat multe moduri de lucru și de la operația de croit până la cea de cusut nu mai durează o veșnicie. 😂

Și știți ceva?

Au succes și astăzi.

Și mai știți ceva?

Doamnele care ne cumpărau atunci, ne cumpără și astăzi, practic am crescut împreună, am evoluat împreună.

 

DallesGO: Cât de dificil este să faci un produs de calitate, ce materiale adesea folosești?

Brandul Laura Olaru s-a perfecționat în timp, pe măsură ce am învățat tehnici de lucru, pe măsură ce am achiziționat mașini care ne ajută să realizăm piese din ce în ce mai bine lucrate.În atelierul nostru se lucrează doar piele naturală de cea mai bună calitate.

DallesGO: Crezi că este mai important în acest domeniu să fii talentat sau să fii atent la detalii?

Laura Olaru: Și una, și alta.

Pe lângă talent, zic că-ți trebuie și puțin noroc, iar atenția la detalii cred că este esențială pentru un produs pe care tu ceri bani. Asta înseamnă respect pentru omul căruia tu îi vinzi ceva…orice…din orice domeniu, nu doar din marochinărie.

DallesGO: Îți amintești despre vreun proiect mai inedit, poate unul mai greu, căruia nu credeai că îi faci față? Dar despre un proiect de suflet, dacă există?

De-a lungul anilor am avut numeroase proiecte minunate, cu oameni minunați, însă cel mai de suflet și cel mai greu a fost (și rămâne) cel cu Samsung România. Când m-a sunat cineva și mi-a explicat ce vor cei de la Samsung. La început am crezut că e o glumă. Apoi mi s-a explicat că am fost urmărită vreo câteva luni de cei de la Samsung…și astfel devenit primul designer din lume care colaborează cu o firmă de telefonie.

De ce a fost greu? – Pentru că e Samsung. Pentru că-mi era teamă că nu pot face față acestei provocări, pentru că ei sunt mari, iar eu sunt mică, aici în atelierul meu de la Republica. Dar totul a decurs perfect, pentru că eu sunt numai suflet, iar când joci sincer, din inimă…toate ies, le așează Doamne Doamne. Am lucrat la genți pentru Flip și Fold

.

DallesGO: Cum este să fii designer de genți? Este un domeniu solicitant?

Laura Olaru: Cred că asta mi-am dorit mereu și o spun pentru că nu mă gândesc la nimic altceva, nici măcar în puținul meu timp liber. Visez doar genți PUNCT

DallesGO: Ce calități crezi că ar trebui să aibă un profesionist în domeniu?

Profesionistul adevărat trebuie să-și facă treaba bine.De aceea e profesionist.

100% implicare.

DallesGO: Cum te vezi în calitate de profesor?

Nu m-am gândit niciodată că pot sau că voi ajunge să predau, însă îmi place extrem de mult să duc povestea mai departe, să împart din ce am, din ce știu. Alături de cursante mi-am redescoperit răbdarea și curajul nebunesc pe care îl aveam când eram ca ele.

DallesGO: Ce îți propui să îi înveți pe cursanți? Ai un mesaj pentru ei?

Eu nu știu tot, dar atât cât știu, vor ști și ele. Eu nu dau sfaturi, doar le spun la fiecare întâlnire,  că totul este posibil dacă iți dorești cu adevărat.