0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Arh. Marius Boghean te așteaptă alături de el la Cursurile DallesGO: “Cred că designul de interior este pentru toată lumea”

Arh. Marius Boghean te așteaptă alături de el la Cursurile DallesGO: “Cred că designul de interior este pentru toată lumea”

Marius- Florin Boghean are o experiență de peste 10 ani în domeniul designului de interior. În 2011, a absolvit Facultatea de Arhitectură G.M. Cantacuzino din Iași. De asemenea, a urmat și cursurile unui program de masterat în arhitectură. Pentru început, a lucrat într-un birou de arhitectură, iar în urmă cu 9 ani și-a deschis propria afacere, ArchiCode, unde oferă o gamă largă de servicii de la consultanță în vederea achiziționării unui imobil până la implementarea produsului de design.

“Cred că designul este pentru toată lumea și cred că lucrul acesta există în jurul nostru. Orice obiect pe care îl avem în fața noastră: de la o vază, un telefon mobil, o mașină să zicem așa – ele sunt făcute pentru noi și dacă tu îți dorești să îți îmbunătățești viața, clar trebuie să vii la un curs de design interior. Sunt destul de multe informații care să te poată lansa într-un drum și într-o carieră în acest domeniu în curs”.

 De-a lungul timpului, Marius a coordonat proiecte în mai multe domenii, precum ofiice, Horeca, medical și residențial. Iar, dintr-o coincidență a ajuns să predea în urmă cu câțiva ani și Cursurile de Design Interior DallesGO din Cluj. 

“Un simplu telefon de la un prieten care știa de pasiunea mea, de design și de dorința mea de a da mai departe lucrurile acestea și, sincer, bucuria a fost destul de mare când am auzit că voi căutați un astfel de om”.

“De mic, cumva, eram foarte implicat în toate lucrurile acestea practice. Îmi făceam jucăriile singur, îmi făceam hainele mele și dorința s-a dus mai departe undeva în liceu când o profesoară mi-a văzut caietele mele de matematică, care erau toate desenate, și s-a supărat un pic – era profesoară de matematică ea, și m-a trimis la arhitectură și de aici totul a devenit istorie să zicem așa. Sunt pasionat de foarte mult timp și îmi place foarte mult să transmit, să dau comunității în care trăiesc informațiile pe care le-am dobândit de-a lungul vieții și cred că asta este suficientă motivație să pot să fac acest curs”.

Marius s-a implicat extrordinar de mult în predarea acestui curs, iar cei înscriși au învățat, alături de el, ce înseamnă să fii designer de interior, de la A la Z.

“Trecem prin istoria design-ului, o să ajungem să ne dăm seama care sunt cei mai influenți designeri de la început până în zilele noastre, până la chestii practice legate de furnizori, de stiluri de arhitectură, de modul în care el influențează spațiul și pe noi în viața de zi cu zi. Vom studia de la cele mai mici lucruri cum ar fi un hol de intrare, un vestibul, până la bucătărie, baie, un birou care acum începe să se dezvolte din ce în ce mai mult ținând cont de situația actuală – cam toată lumea își dorește un birou acasă și să ajungă chiar la, nu știu, o terasă, un spațiu de relaxare, locuri de joacă să zicem, putem să învățăm, camere de copii. Atât spațiul de zi, cât și spațiul de noapte este un lucru foarte important din casa omului și ele trebuie diferențiate foarte bine în tot procesul de a face un design. Livingul – spațiul de zi, de fapt, este important pentru întreaga familie și el trebuie să fie cât mai funcțional și cât mai estetic, cât să inflențeze toți membrii familiei. Iluminatul, atât natural, cât și cel artificial, este o chestie foarte importantă în design. El ne creează atmosfera din locuința noastră sau din spațiul pe care noi îl amenajăm și, să zicem așa, undeva la 50%-60% din imaginea de ansamblu, din atmosfera locului. Se va ține un curs special pentru treaba asta, în care noi trebuie să învățăm cum să învățăm clientul. Este foarte important să știm nevoile lui și dorințele lui din viitor ca să putem crea un spațiu cât mai vast pentru el să locuiască sau să îl folosească”.


“Relația cu furnizorii este destul de importantă pentru că ei practic îți creează un flow al produsului. Este foarte important ca toți colaboratorii să te ajute pe tine în relația cu clientul și să arate din ce în ce mai mult dorința lor de a fi în spațiul respectiv”.

Dincolo de tehnicile profesionale, Marius i-a învățat pe cursanți și cum trebuie să fie în raport cu clienții. 

“Trebuie să fie pasionat, răbdător, un psiholog foarte bun, un om care știe să ajungă și își dorește să ajungă la un produs cât mai final, să zicem așa, cât mai plăcut pentru oamenii care îl folosesc. Satisfacția mea cea mai mare este la finalul proiectului când văd toate elementele pe care le-am pus într-o imagine foto realistă, le văd într-un spațiu real și înțeleg, cumva, clientul sau fericirea lui, bucuria lui de a vedea lucrurile acestea transpuse în viața reală, în spațiul real”.