0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Hairstylist-ul Mihaela Ceornodolea, un exemplu de ambiţie şi profesionalism

Hairstylist-ul Mihaela Ceornodolea, un exemplu de ambiţie şi profesionalism

Mihaela Ceornodolea este noul profesor al Cursurilor de Hairstyling DallesGO. Fiind un adevărat profesionist în acest domeniu, a acceptat provocarea noastră pentru a putea crea împreună noi generaţii de hairstylişti. Mihaela este un exemplu de ambiţie. Deşi s-a confruntat cu obstacole pe parcursul carierei sale, obstacole despre care a vorbit în interviul acordat, nu a renunţat până nu a ajuns acolo unde şi-a propus. Aceasta a fost pasionată încă de mică de acest domeniu, dar a reuşit să se perfecţioneze prin multă muncă. A urmat numeroase cursuri, seminarii şi master class-uri, dar a luat în considerare şi sfaturile colegilor mai experimentaţi decât ea la acea vreme. Iar acum are ocazia să le dea mai departe.

DallesGO: Cum ți-ai găsit pasiunea pentru hairstyling?

Mihaela Ceornodolea: De mică am fost pasionată de păr şi mai ales de părul lung, nu ratam nici o ocazie să-mi trag surorile de păr, încercând să le “coafez”. Când am mai crescut am descoperit că îmi place educaţia şi am lucrat, fiind educatoare şi învăţătoare la un after school, unde împleteam părul fetiţelor în pauze. Mergând să-mi fac părul la salonul unui prieten, care ulterior mi-a devenit angajator, am început să pun întrebări despre acest business, iar el m-a îndrumat să fac cursul de hairstylist.

DallesGO:  De cât timp profesezi și cum au fost începuturile tale în această carieră?

Mihaela Ceornodolea: Fac această meserie de aproape 6 ani, dar în acest timp am muncit foarte mult şi am adunat multe informaţii, am participat la multe cursuri în domeniu, încercând să fiu cât mai bună. Mă simt norocoasă pentru că am avut oameni care să mă sprijine şi îndrume în începuturile mele în această minunată carieră, am avut lângă mine oameni minunaţi care mi-au deschis atât uşi fizice, cât şi uşi mentale oferindu-mi informaţiile necesare pentru a deveni omul de astăzi şi cărora le mulţumesc.

DallesGO: Ne poţi spune mai multe detalii despre salonul tău?

Mihaela Ceornodolea: Pot spune că salonul pe care îl am astăzi este a treia încercare a mea în acest business, primele două n-au funcţionat, dar pentru că sunt o persoană ambiţioasă şi perseverentă, am luptat pentru visul meu. Ideea de a avea propriul salon o am de pe la 20 ani, atunci când încă nu aveam studii nici în domeniul beauty, dar nici în cel de business. Primele două eşecuri m-au ajutat să mă dezvolt şi să învăţ din propriile greşeli. În anul 2020 când toată lumea era speriată şi business-urile se închideau pentru că toată ţara era în carantină, eu îmi făceam business planul pentru a-mi deschide al treilea salon, iar pe 15 mai 2020, când am ieşit din carantină, eu mi-am închiriat spaţiul pentru salon, iar în foarte scurt timp aveam deja cliente pe scaun. O perioadă de 6-8 luni am lucrat o zi pentru mine şi o zi pentru salonul unde eram angajată. Momentul care m-a făcut să decid să lucrez doar pentru mine a fost atunci cand nu mai aveam timp să-mi programez clientele de la salonul meu.

DallesGO: Cum este Mihaela în rolul de șefă și care este relația cu angajații?

Mihaela Ceornodolea: Pot spune că sunt propria mea şefă, iar eu mă ocup singură de la achiziţia de materiale necesare, o parte din acte, programări până la executarea serviciilor de coafor. Mă gândesc din ce în ce mai des să mai angajez un hairstylist pentru că nu mai fac faţă de una singura.

DallesGO: Care sunt cele mai plăcute aspecte ale acestui domeniu?

Mihaela Ceornodolea: Cel mai mult îmi place fericirea de pe chipul clientelor mele după ce primesc serviciile mele, îmi place să le coafez în cele mai importante zile din viaţa lor, pot spune că acest lucru mă flatează.

DallesGO: Este o meserie solicitantă? Ai întâmpinat obstacole?

Mihaela Ceornodolea: Da, este o meserie solicitantă atât fizic, cât şi psihic. Statul în picioare peste 8 ore zilnic nu este confortabil, dar de cele mai multe ori merită efortul.  Aşa cum spunea, este solicitant şi psihic deoarece lucrăm cu oamenii,  iar oamenii au diverse personalităţi, stări şi cereri la care noi trebuie să facem faţă, trebuie să rămânem profesionişti chiar şi în momentele în care poate nu rezonăm cu o clientă anume sau cerinţele ei sunt nerealiste.

DallesGO: Care este importanța pasiunii în acest domeniu?

Mihaela Ceornodolea: Pasiunea este un plus destul de mare. În acest domeniu trebuie să ai un echilibru între muncă şi pasiune. Bineînțeles, trebuie să te simţi atras de frumos şi de tot ceea ce vine la pachet cu domeniul beauty, îţi trebuie implicare, perseverenţă şi multă, multă muncă.

DallesGO: Ce calități crezi că ar trebui să aibă un bun hairstylist?

Mihaela Ceornodolea: Trebuie să fie muncitor, perseverent, să aibă viziune, sa fie sociabil şi să fie educat.

DallesGO: Ai avut propuneri mai inedite? Cum faci față clienților mai difcili?

Mihaela Ceornodolea:  Provocări sunt în fiecare zi în acest domeniu. Cea mai inedită propunere pe care am primit-o a fost de la o clientă care călătoreşte foarte mult şi este un om destul de important, ea mi-a cerut să închid salonul şi să merg cu ea în toată lumea fiind hairstylist-ul ei personal. Această propunere m-a flatat, dar a trebuit să o refuz deoarece am considerat că m-aş plafona din punct de vedere profesional. Clientelor dificile le fac faţă prin profesionalism şi date tehnice.

DallesGO: Dincolo de partea profesională, cine este omul Mihaela?

Mihaela Ceornodolea: Mihaela este un artist care, pe lângă faptul că face artă din păr în fiecare zi, în timpul liber pictează şi scrie poezii.

DallesGO: Cum ți se pare rolul de profesor?

Mihaela Ceornodolea: Rolul de profesor mi se pare unul inedit, provocator şi emoţionant . Îmi place să împărtăşesc din informaţiile pe care le deţin şi să dau din experienţa mea celorlalţi, să contribui la dezvoltarea cursanţilor şi să pun o piatră la temelia carierei lor.

DallesGO: Ai un sfat pentru cursanți?

Mihaela Ceornodolea: Luptaţi şi munciţi pentru ceea vă doriţi, fiţi perseverenţi şi nu renunţaţi la visul vostru chiar dacă întâmpinaţi dificultăţi!