0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Chef Enzo Di Vita, despre cariera impresionantă de 30 de ani, în domeniul bucătăriei

Chef Enzo Di Vita, despre cariera impresionantă de 30 de ani, în domeniul bucătăriei

Enzo Di Vita a moștenit pasiunea pentru arta culinară de la mama sa, care mult timp i-a fost mentor. Acum, are o experiență de 30 de ani în domeniul bucătăriei, o bună perioadă de timp petrecând-o peste hotare, învățând tehnici și rețete noi. A început de jos, ca majoritatea chefilor renumiți. A fost spălător de vase timp de doi ani, iar mai apoi a avansat, ajungând acum unul dintre cei mai apreciați bucătari de la noi din țară. A ales să se întoarcă în România, unde și-a continuat activitatea la cel mai înalt nivel. Acum conduce bucătăria restaurantului ce aparține hotelului Ibis, din Timișoara și, de asemenea, este profesorul Cursului de Cooking DallesGO. 

DallesGO: Puteţi să ne povestiţi cum este activitatea dumneavoastră la Ibis?

Enzo Di Vita: Coordonez echipa, stabilesc relații cu furnizorii, pregătesc meniul, comenzile, fac programul pentru echipă, în funcție de evenimentele ce au loc la hotel și de gradul de ocupare al hotelului.

DallesGO: Aţi lucrat şi în alte ţări? Dacă da, ne puteţi povesti puţin unde şi cum a fost?

Enzo Di Vita: Am lucrat în Italia timp de 22 ani, fiind afacerea noastră de familie, aici am început ca spălător de vase, timp în care mama a fost mentorul meu.

DallesGO: Cum vedeţi această meserie? Care sunt sacrificiile pe care trebuie să le faci şi care sunt beneficiile de care ai parte?

Enzo Di Vita: Sacrificiile sunt stresul, recrutarea, condițiile de muncă, timpul scurt cu familia. Iar printre beneficii se numără laudele, aprecierea mâncării pe care o pregatesc.

DallesGO: Cum este să coordonezi o bucătărie? Ce se întâmplă în spate?

Enzo Di Vita: Am reușit să ajungem în punctul în care totul să fie organizat, echipa strâns legată și cu o vechime deja în bucătărie. Acum e mai simplu să luăm decizii împreună, fiecare să își dea cu părerea și să ajungem la cea mai bună decizie, nu suntem șef și subalterni, suntem toți egali și asta ne ajută să avem o echipă făină.

DallesGO: Mai gătiţi acasă?

Enzo Di Vita: Nu, gătește soția.

DallesGO: Aveţi vreun preparat preferat?

Enzo Di Vita: Paste cu fructe de mare și tot ce înseamnă pește.

DallesGO: Cum aţi acceptat provocarea DallesGO?

Enzo Di Vita: Îmi plac provocările și să împărtășesc cunoștințele mele și cu ceilalți.

DallesGO: Cum vă vedeţi în rolul de profesor?

Enzo Di Vita: Îmi place acest rol, cel mai mult când văd cursanții că au înțeles, că sunt curioși și că vor să știe tot mai multe.

DallesGO: Aveţi un sfat pentru cursanţi?

Enzo Di Vita: Să fie în continuare la fel de curioși și să experimenteze gusturi noi, fie că le cunosc sau nu.