0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Videograful Lorrin Deleanu: “Am filmat, am editat, am repetat”

Videograful Lorrin Deleanu: “Am filmat, am editat, am repetat”

Lorrin Deleanu este videograf de 15 ani. În prezent se ocupă de partea de evenimente, dar realizează şi videoclipuri muzicale. Este o persoană foarte organizată şi deschisă. Lorrin iubeşte ceea ce face, aşa că este în pas cu trendurile şi îşi doreşte să se reinventeze mereu.  Pentru că avem nevoie de oameni fresh, cu forţe proaspete care să le insufle cursanţilor noştri valorile importante ale acestei meserii, acesta va ocupa rolul de profesor al Cursului de Videografie DallesGO din Iaşi. Astfel că am stat de vorbă cu el pentru a afla mai multe despre parcursul lui profesional, dar şi despre omul Lorrin Deleanu.

DallesGO: Cum ai început să faci video? Cum ţi-ai găsit pasiunea şi ce studii ai urmat?

Lorrin Deleanu: Curios şi impresionat am deschis uşa de acasă cameramanului la nunta surorii mele, am fost atat de fascinat de prezenţa domnului ce avea o cameră pe umăr încât tot evenimentul am fost umbra lui.

DallesGO: Te axezi doar pe evenimente sau mergi şi în alte direcţii? De-a lungul timpului ce fel de video ai făcut?

Lorrin Deleanu: Mi-am dorit să încerc din fiecare categorie de film câte un proiect mic sau mare, îmi plac şi sunt foarte deschis la orice încercare pe parte de video.

DallesGO: Ce calități ar trebui să aibă un videograf?

Lorrin Deleanu: Rafinament, anticipare, devotament, perseverenţă.

DallesGO: Ne poți povesti o întâmplare haioasă sau care te-a pus în dificultate de la un eveniment?

Lorrin Deleanu: La prima nuntă, în rolul de cameraman, având 15 ani, bine cunoscutele tradiţii din zona Moldovei implică şi un moment foarte emoţionant unde mirii îngenunchează în faţa părinţilor şi îşi cer iertare numit popular “iertăciune”(reprezentând plecarea miresei de acasă). E fascinant că toată lumea plange şi copleşit de totala atmosferă creeată,  am plâns şi eu împreună cu ei, neştiind la aceea varstă să îmi controlez emoţiile.

DallesGO: Te-ai gândit vreodată să renunți la această meserie?

Lorrin Deleanu: În momentul în care ţin orice cameră în mână simt că această meserie îmi este croită pentru a lăsa o mică amprentă în spaţiu/istorie (virtual).

DallesGO: Cât este pasiune într-un astfel de domeniu?

Lorrin Deleanu: Fiind un domeniu vast în care poţi realiza aproape orice, mai ales cu avansarea tehnicilor şi echipamentelor ce ne vin în ajutor, suntem puţin datori să învăţăm şi să îmbrăţişăm cu pasiune tot ceea ce avem şi ce realizăm.

DallesGO: Dincolo de profesie, cine este omul Lorrin?

Lorrin Deleanu: Un om simplu căruia îi place să fie organizat şi deschis fiecărui subiect, încercând mereu să se reinventeze în tot ceea ce face.

DallesGO: Cum ai acceptat provocarea DallesGO şi cum te vezi în rolul de profesor?

Lorrin Deleanu: O provocare cu mici temeri şi plecând mereu de la ideea “mai am de învăţat” am îmbrățișat să pot împărtăşi deja cele învăţate cu oameni frumoşi ce doresc să simtă ceva atunci când pun mâna pe o cameră de filmat.

DallesGO: Ce o să învețe cursanții?

Lorrin Deleanu: Ne dorim împreună să rupem barierele de învăţare cu foaie şi pix. În cadrul cursului înlocuim instumentele cu lumină, imagine şi sunet.

DallesGO: Ai un sfat pentru cursanți?

Lorrin Deleanu: Oricât de mult îmi doresc să am răspuns pentru fiecare situaţie/întrebare unele răspunsuri sunt în emoţia cu care fiecare operator /cameraman/videograf creează o poveste video.