0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Interviu cu Ramona Stănciulescu, fondatoarea Piastrelle- un showroom excepţional, pus la dispoziţie cursanţilor DallesGO Cluj- Napoca

Interviu cu Ramona Stănciulescu, fondatoarea Piastrelle- un showroom excepţional, pus la dispoziţie cursanţilor DallesGO Cluj- Napoca

În căutarea unui spaţiu care să iasă din tipare pentru cursanţii DallesGO din Cluj- Napoca, am întâlnit o echipă profesionistă care se numără printre furnizorii premium ai produselor de design interior. Piastrelle Cluj este un showroom de nivel înalt, unde doritorii pot întâlni atât experţi în domeniu, cât şi produse de cea mai bună calitate. Iar cursanţii DallesGO vor avea parte de o experienţă unică, ieşind din sălile obişnuite şi susţinând cursul într-un spaţiu care să îi ajute să descopere design-ul de interior dincolo de foi sau fotografii. Ramona Stănciulescu, fondatoarea Piastrelle Cluj, ne-a oferit un interviu, unde a povestit totul despre showroom-ul pe care îl manageriază, de la concept la o cifră de afaceri de 10 milioane de euro pe an.

DallesGO: Cum a luat naştere Piastrelle? Care este povestea acestui concept?

Ramona Stănciulescu: Piastrelle este unul dintre furnizorii premium de materiale pentru finisaje în construcții și amenajări interioare din România, iar bazele companiei au fost puse în 1998, în Lugoj. La început, compania Piastrelle a importat produse ceramice – gresie și faianță – exclusiv din Italia, pe care le-a distribuit în primii ani pe tot teritoriul României, printr-o foarte bună colaborare cu peste 100 de distribuitori zonali. Compania a crescut și s-a transformat treptat. Piastrelle a început, după anul 1999, să dezvolte o rețea proprie de retail și a deschis depozite în mai multe orașe ale României. În anul 2000 Piastrelle a realizat cifra extraordinară de 1 milion de mp de ceramică italiană importată în România (circa 650 camioane de 22 tone). În anii următori a depășit constant cifra de afaceri de 10 milioane de euro/an. Iar în ultimii ani ne-am concentrat pe zonele Cluj Napoca şi sediul social din Lugoj, acestea rămânând punctele focus pentru business-ul născut acum 25 de ani.

DallesGO: Cum este construită şi cum arată locaţia?

Ramona Stănciulescu: Showroom-ul Piastrelle din Cluj este o locaţie aleasă cu atenţie în anul 2011, atunci când filiala a fost deschisă. Situat pe un bulevard important din Cluj Napoca – B-dul Bucureşti – Showroom-ul Piastrelle are o vitrină foarte generoasă, asigurând o vizibilitate importantă a brand-ului, dar şi a unor piese de ceramică, mobilier de baie, decoraţiuni, foarte interesantă. Suprafaţa showroom-ului este de circa 330 mp, optim pentru domeniul în care activăm, asigurând o expunere importantă, cu circa 20 ambiente/box, dar păstrând nota intimă şi elegantă a unui showroom boutique.

DallesGO: Despre ce proiecte importante ne puteţi povesti?

Ramona Stănciulescu: Piastrelle a construit, în cei 25 ani de activitate, parteneriate solide cu firme de construcții, dezvoltatori imobiliari, arhitecți și interior designeri din toate zonele ţării, numeroase lucrări de referinţă din Romania, purtând amprenta Piastrelle.

> Vezi referințele Piastrelle

DallesGO: Ce ne puteţi spune despre colaboratorii dumneavoastră, despre furnizori?

Ramona Stănciulescu: Produsele Piastrelle Cj Design sunt selectate cu atenție, an de an, de la fiecare dintre producătorii cu tradiție din lume, în principal din Italia. Preocuparea permanentă a echipei Piastrelle Cj Design este de a aduce în România produse exclusiviste, cu un design deosebit și calitate premium, produse ce răspund în mod firesc solicitărilor clienților tot mai informați și receptivi la liniile de design și arhitectură ale epocii pe care o traversăm. Piastrelle Cj Design urmărește cu mare atenție și în mod constant evoluția în materie de tehnologie și design în domeniul amenajărilor interioare, echipa Piastrelle fiind prezentă an de an la cele mai importante târguri internaționale de profil, reușind astfel să aducă în showroom-urile proprii, inovații în materie de plăci ceramice, obiecte sanitare, robinetărie şi multe altele, reușind astfel să păstreze interesul colaboratorilor vechi și mai noi.

DallesGO: Ce ne puteţi spune despre serviciile dumneavoastră, dar şi despre produsele pe care le puneţi la vânzare?

Ramona Stănciulescu: Din totdeauna, am adus pe piaţa din România exact ceea ce clienţii şi colaboratorii noştri îşi doreau de mult, şi anume: soluţii de amenajare a fiecărui tip de ambient în parte, fie că este vorba despre o simplă reşedinţă, fie că este vorba despre o clădire de apartamente, birouri sau despre o galerie comercială sau spaţiu public – proiecte cu care avem deja o bogată experienţă.

1. Consultanță

Reusita amenajărilor făcute de compania noastră se datorează, în principal, calităţii produselor noastre, precum şi a seriozităţii şi devotamentului fiecărui membru al echipei prin serviciile pe care le oferim clienţilor noştri.

2. Consiliere tehnică

Oferim consiliere tehnică pentru soluții complexe precum: față de ventilate, pardoseli flotante, tavane metalice deosebite, piscine, terase circulabile flotante.

3. Transport la domiciliu

Transport la domiciliu cu mijloace de transport proprii, cu tonaj diferit, în funcție de necesitate.

În ansamblu, serviciile noastre precum şi produsele ofertate, însumează filosofia Piastrelle Cj Design şi anume: Un plus de tradiție completat cu modernitate şi design, adecvat principiilor de lucru ale marilor case de creaţie Italiene. De aceea, de 25 de ani, echipa Piastrelle s-a preocupat să aducă produse exclusiviste, cu design deosebit, asigurând caracteristicile unui brand „made in Italy”.Pasiunea pentru detaliu a devenit un stil de viaţă în contextul în care plăcile ceramice au căpătat în timp o caracteristică nouă: versatilitatea. Astfel, ele au devenit un element de design folosit în spații cât mai diverse.

                                          

DallesGO: Care sunt cele mai căutate produse la ora actuală, trendurile în materie de design?

Ramona Stănciulescu: În designul interior, tendintele nu se schimbă la fel de rapid ca în industria modei sau a frumuseții, dar totuși în fiecare an apar noi tendințe strălucitoare sau se transformă cele vechi. Tendințele generale în 2023 nu s-au schimbat prea mult: tendința este naturalețea și, în același timp, funcționalitatea, ideile minimaliste, grija pentru natură și pentru tine însuți. Pentru a afla mai multe despre tendințele la ora actuala în materie de design, i-am consultat pe designeri, partenerii noştri de încredere. Astfel, am aflat că există câteva tendinţe principlale. Iată care sunt acestea: minimalismul cald, spaţiul inteligent, retro revenire, folosirea materialelor (tactil, textura, natural/organic), design durabil, inovaţie, culori la modă (monocromie, ierburi şi condimente, cutie de bijuterii/metale preţioase).

               

DallesGO: Ce vă recomandă? De ce ar trebui să aleagă clienţii Piastrelle?

Ramona Stănciulescu: Deoarece suntem un furnizor cu un istoric important, circa 25 de ani pe piaţa de profil din România, foarte specializat.  Considerăm că avem soluţii pentru orice proiect fără să coborăm sub limita de calitate pe care ne-am impus-o mereu. Considerăm ca proiectele de referinţă realizate în aceşti 25 de ani în toată România ne recomandă.

DallesGO: Unde este situată locaţia? Ce ne puteţi spune despre zona în care se află Piastrelle?

Ramona Stănciulescu: An de an suntem în contact cu inovaţiile din domeniu pentru a vă sugera noile tendinţe din lumea ceramicii combinate în armonia culorilor şi diversitatea materialelor, fie că este vorba de o cameră de baie a unei locuinţe, fie că este vorba de o clădire de birouri sau de una comercială. Aşa a luat naştere conceptul de showroom – Piastrelle City. În traducere,  ,,NOI ÎMBRĂCĂM UN ORAŞ ÎNTREG”, oferind soluţii de placări pentru diverse spaţii cu destinaţie rezidenţială, comercială, industrială, hospitality, educaţională, instituţională, etc . ,,Oraşul” Piastrelle devine astfel un furnizor de lifestyle şi design inovativ pentru un public din ce în ce mai dinamic. De aceea, locaţia noastră este chiar aici, in the middle of “The City”, pe Strada București, nr. 80-82, Cluj-Napoca.

DallesGO: Cum este să manageriaţi o astfel de locaţie?

Ramona Stănciulescu: Interesant, antrenant, intrigant. Clientela zonală este mult peste media de maturitate a altor zone din România, chiar şi a Bucureştiului. Clienţii noştri se informează mult, atât înainte, cât şi după vizita în showroom-ul Piastrelle, au informaţii fundamentate despre produse, iar satisfacţia cea mai mare o avem atunci când clienţii se întorc şi decid, după consultarea şi a altor propuneri,  să achiziţioneze produsele propuse de Piastrelle.

DallesGO: Ce părere aveţi despre colaborarea cu DallesGO?

Ramona Stănciulescu: Foarte interesantă! Ne-am bucurat pentru selecţia showroom-ului Piastrelle şi am acceptat imediat propunerea DallesGO. Inedit conceptul de curs într-un spaţiu mai putin steril decât clasicele spaţii de meeting, prin urmare, nu putem decât să mulţumim pentru alegere şi sperăm că toţi cei prezenţi, curs după curs,  sunt confortabili în această locaţie.