0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Nutriţionistul Marilena Oprişanu te învaţă paşii pentru un stil de viaţă sănătos

Nutriţionistul Marilena Oprişanu te învaţă paşii pentru un stil de viaţă sănătos

Marilena Oprișanu este nutriționist dietetician acreditat de Colegiul Dieteticienilor din Romania. A urmat cursurile Facultăţii de Medicină şi Farmacie, la specializarea nutriţie şi dietetică. Mai apoi, a terminat un program de masterat, la Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T.Popa, din Iaşi, la secţia nutriţie profilactică şi curativă. De-a lungul timpului s-a perfecţionat în acest domeniu şi a reuşit să obţină mai multe certificări, de la instituţii importante, precum medicină integrativă,  specializare nutriție holistică (Germania- Institutul Paracelsius).Este terapeut certificat de Agenţia Naţională de Terapii Complementare din România. Datorită experienţei sale, a participat la numeroase congrese internaţionale, a fost speaker la evenimente medicale, dar a fost şi coordonator de proiecte de nutriţie comunitară. Marilena activează în domeniul nutriției clinice în calitate de nutriționist dietetician clinic. De asemenea, este lector în cadrul seminariilor de medicină integrativă, coordonator de programe de nutriție comunitară în instituții de învățământ şi în companii multinaționale. Aşadar, rolul de profesor nu îi este deloc străin, iar echipa DallesGO a primit-o cu multă mândrie.

DallesGO: De unde a venit dorinţa de a fi nutriţionist şi cum a fost începutul carierei?

Marilena Oprişanu: Căutările şi studiul aprofundat  în legătură cu nutriţia au început cu 20 de ani în urmă. Pentru început, am fost interesată să am controlul greutăţii în lumea modelingului,  apoi m-am confruntat cu o patologie şi am fost interesată să aflu care sunt alimentele care mă pot vindeca

DallesGO: Ce ne puteţi spune despre cabinetul dumneavoastră?

Marilena Oprişanu: Am deschis cabinetul in urmă cu 9 ani. Am fost fondatoarea unei clinici şi a unui concept de nutriţie holistică, unde am început să lucrez într-o echipă multidisciplinară cu profesionişti din domeniul medicinei alopate, dar şi specialişti în terapii complementare.  Pe acea vreme nu existau protocoale clare şi reglementate  în domeniul nutriţiei. Am venit cu tot know-how-ul dobândit în urma specializării din Germania, însă am constatat că multe abordări nu se pot aplica în România, aşa încât mi-am format un stil de la 0 şi l-am optimizat continuu. Acest stil a fost ”copiat”  şi adaptat de mulţi colegi  care şi-au dorit să activeze în acest domeniu. Când, s-a introdus secţia de nutriţie şi dietetică în cadrul Universităţii de Medicină,  direcţiile şi protocoalele au căpătat o formă sub jurisdicţia normelor deontologice a  Colegiului Dieteticienilor din România. Acum, cabinetul meu se află în Bucureşti în Bulevardul Burebista în cadrul unei clinici. Clienţii şi pacienţii care ajung la mine vin recomandaţi de altcineva care a  beneficiat de un program nutriţional si a fost foarte mulţumit. Consider că aceasta este reclama cea mai bună şi sunt mândră de succesul pe care l-am dobândit prin faptul că sunt mereu preocupată să abordez integrativ, să personalizez în detaliu  fiecare dietă, să comunic eficient şi uman cu pacienţii şi clienţii mei.

DallesGO: Cât de important este să avem noţiuni de nutriţie ca persoane fără studii în domeniu?

Marilena Oprişanu: Consider că fiecare individ trebuie să cunoască noţiuni de bază despre nutriţie, însă aceste noţiuni trebuie colectate din surse oficiale şi de la profesionişti care au studii medicale, care îşi asumă calitatea informaţiei. O recomandare necorespunzătoare poate afecta sănătatea sau viaţa unui om!

DallesGO: Reprezintă nutriţia un stil de viaţă?

Marilena Oprişanu: Nutriţia face parte din stilul de viaţă, însă NU SUNTEM CEEA CE MÂNCĂM! Suntem ceea ce trăim, simţim, gândim şi apoi…ceea ce mâncăm. Daca ne însușim priorităţile în această ordine, cu siguranţă ceea ce mâncăm va fi în echilibru cu propriul organism.

DallesGO: Care credeţi că ar trebui să fie motivele sau impulsurile pentru care oamenii să îşi schimbe viaţa în bine?

Marilena Oprişanu: Motivaţia este personală! Recomandarea mea este să se identifice mai întâi motivaţia, iar apoi tot parcursul de schimbare al stilului de viaţă este foarte uşor de urmat. Aceasta este abordarea pe care o practic cu pacienţii mei. Eu îi susţin în motivaţia lor! Unii luptă cu o boală, alţii luptă cu un exces ponderal, alţii vor să se menţină tineri şi aşa mai departe.

DallesGO: Cum este această meserie pentru dumneavoastră?

Marilena Oprişanu: O consider o vocaţie,un har pentru care sunt foarte recunoscătoare. Nu mă oboseşte şi nu mă împovărează această profesie, fiecare om pe care îl întâlnesc este un prilej să mă  desăvârşesc profesional, să am șansa sa contribui la noul lui drum în viaţă.

DallesGO Care este relaţia cu clienţii sau cu oamenii pe care îi ajutaţi în acest sens?

Marilena Oprişanu: Îmi place să cred că se formează o relaţie. Etapa din viaţa persoanelor care ajung la mine se întâmplă de multe ori să fie una vulnerabilă, iar acest lucru mă responsabilizează şi empatizez foarte mult. Acesta este motivul pentru care eu nu postez testimoniale de la clienţi, nu solicit fotografii cu, înainte şi după.

DallesGO: Dincolo de profesia dumneavoastră, ce credeţi că ar trebui să ştie oamenii despre omul Marilena?

Marilena Oprişanu: Deşi prima formare academică a mea este de specialist PR, în acest context nu o să îmi fac nicio ”campanie de imagine”. Omul Marilena… este un om înainte de toate.

DallesGO: Cum aţi primit propunerea DallesGO?

Marilena Oprişanu: Am primit propunerea în timpul unui proiect de educaţie nutriţională în şcoli. Este un proiect de suflet în care am distribuit în social media câteva din activităţile cu copiii aflaţi în proiect.

DallesGO: Cum vă vedeţi în rolul de profesor?

Marilena Oprişanu: Mă simt onorată şi consider că am datoria să împart din toată cunoaşterea acumulată şi persoanelor care sunt interesate de acest domeniu atât de fascinant.

DallesGO: Cum vă propuneţi să decurgă cursul?

Marilena Oprişanu: Mai întâi vreau să identific care sunt aşteptările cursanţilor şi să-mi modulez baza teoretică în funcţie de aceste aspecte. Stilul didactic clasic nu este unul prietenos, aşa încât intenţionez să acord şi sesiune de întrebări şi răspunsuri, să le furnizez tot felul de surse bibliografice sau unelte în aşa fel încât după finalizarea cursului, să devină proprii lor nutriţionişti. Îmi propun să îi învăţ noţiuni de bază despre anumite procese biochimice în aşa fel încât să înveţe  să îşi asculte semnalele transmise de propriul corp şi să acţioneze în consecinţă cu un pattern alimentar adecvat.

DallesGO: Aveţi un sfat pentru viitorii cursanţi?

Marilena Oprişanu: Sfatul este să fie curioşi, să îndrăznească să aplice în viețile lor şi a familiilor lor tot  ceea ce învaţă şi, de ce nu, poate voi reuşi să îi determin pe unii dintre ei să urmeze o formare academică în domeniul nutriţiei.

Pe Marilena Oprişanu o puteţi găsi aici: