0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Andrada – Ioana Mitroi, un cofetar pasionat: „Mă fascinează procesul de creaţie şi felul în care pot combina ingredientele”

Andrada – Ioana Mitroi, un cofetar pasionat: „Mă fascinează procesul de creaţie şi felul în care pot combina ingredientele”

Uneori pasiunea poate întrece orice imaginaţie, iar asta o demonstrează chiar Andrada- Ioana Mitroi, un cofetar profesionist care visează şi noaptea cum prepară desertul preferat. De la combinaţii de arome fructate până la creme de ciocolată, Andrada le face faţă cu brio tuturor provocărilor. Dragostea pentru cofetărie i-a fost insuflată de bunica ei, iar după multe cursuri de perfecţionare a reuşit să aibă propria cofetărie. Ne bucurăm să avem în echipa noastră oameni pasionaţi pentru că ei pot transmite cel mai bine valorile unei meserii cursanţilor noştri. Andrada- Ioana Mitroi este noua profesoară a Cursului de Cofetărie şi al Cursului de Patiserie DallesGO Sibiu.

DallesGO: Dincolo de pasiunea pentru cofetărie, cine este omul Andrada Mitroi?

Andrada Mitroi: Dincolo de pasiunea pentru cofetărie, Andrada este o tânără perseverentă, ambiţioasă, optimistă şi prietenoasă care îşi transformă imaginaţia în deserturi.

DallesGO: Cum v-aţi găsit pasiunea pentru cofetărie și care a fost începutul dumneavoastră în acest domeniu?

Andrada Mitroi: Pasiunea pentru cofetărie vine încă din copilărie când făceam deserturi alături de bunica. În timpul liceului urmăream cofetari cunoscuţi şi încercam să le reproduc preparatele, iar ulterior am început să mă joc cu ingredientele şi să îmi adaptez deserturile gusturilor şi imaginaţiei mele. Ulterior am urmat mai multe cursuri şi m-am îndrăgostit şi mai tare de procesul din spatele preparatelor finale, iar acum am mai bine de 3 ani de când pregătesc aproape zilnic deserturi. Mă fascinează procesul de creaţie şi felul în care pot combina ingredientele pentru ca rezultatul final să fie unul surprinzător.

DallesGO: Cum a luat naștere cofetăria dumneavoastră și care este povestea ei?

Andrada Mitroi: Din pasiunea pentru dulciuri şi satisfacţia pe care o primeam după ce deserturile îmi erau gustate de diferite persoane, am decis să îmi direcţionez toată atenţia şi finanţele către a deschide o cofetărie în care să pot să îmi exprim ideile spre încântarea clienţilor. Cu paşi mici reuşim să conturăm tot mai mult această dorinţă.

DallesGO: Cum este să vă ocupaţi şi de partea administrativă?

Andrada Mitroi: Acesta este cel mai greu lucru, dar cu o bună organizare şi, bineînţeles, ajutor în bucătărie reuşesc să le îmbin pe ambele.

DallesGO: Cum este Andrada în rolul de șef și care este relația cu angajații?

Andrada Mitroi: „Rolul de şef” este mult spus. Consider că nu trebuie să existe o relaţie de subordine, ci o relaţie de prietenie bazată pe mult respect. Cel mai mult aştept de la persoanele cu care lucrez să fie pasionate de ceea ce fac şi să creadă în produsele pe care le fac sau pe care le promovează clienţilor.

DallesGO: Care este diferenţa dintre patiserie şi cofetărie?

Andrada Mitroi: Este o „mică mare” diferenţă. Patiseria niciodată nu m-a atras în mod deosebit, coptul şi dospitul diverselor aluaturi, pentru că asta stă la baza patiseriei. În schimb, joaca cu frişcă, ciocolată sau fructe reprezintă o adevărată plăcere şi pasiune pentru mine. Imediat îmi vine ceva în minte şi creez un nou preparat de a cărui secţiune mă minunez si eu.

DallesGO: Ne puteţi spune despre pregătirea deserturilor pentru evenimente?

Andrada Mitroi: Îmi place să spun mereu că evenimentul clientului este prioritatea noastră pentru că aşa este. Noi preparăm deserturile pentru evenimente cu mare atenţie şi dedicare deoarece îmi place să ofer ceea ce mi-ar plăcea mie să primesc, produse proaspete, individuale şi gustoase care să arate senzaţional pe masa de Candy-Bar sau pe masa festivă. Este foarte multă muncă în spate, dar toată acea oboseală dispare când primim a doua zi mesaje de mulţumire şi încântare din partea clienţilor care ne devin astfel prieteni. Şi asta s-a întâmplat chiar de fiecare dată.

DallesGO:  Care este desertul dumneavoastră preferat? Dar produsul de patiserie preferat?

Andrada Mitroi: Desertul meu preferat este choux au craquelin, pe care îl şi promovăm cel mai mult şi cu care mă joc de fiecare dată din punct de vedere al combinaţilor şi al aspectului. Din dragoste pentru acest preparat am creat peste 38 de sortimente diferite, 25 dintre ele le-am şi avut sau încă le avem la vânzare. De la combinaţii fructate, la combinaţii de texturi şi arome, pentru mine acest desert este unul care poate surprinde mereu şi la care mă gândesc mereu când îmi imaginez desertul ideal. Este desertul despre care pot spune că îl visez şi noaptea şi cu ale cărui umpluturi îmi place cel mai mult sa mă joc. După trei ani de când îl realizez, încă nu există săptămână în care să nu mănânc măcar un choux.

DallesGO: Vă amintiţi vreo cerință mai inedită de desert?

Andrada Mitroi: Cea mai inedita cerere a venit de la o educatoare care dorea un desert fără zahăr, fără fructe, vegan, fără gluten, fără oleaginoase, fără cacao sau ciocolată şi fără grăsime de niciun fel. Din păcate, nu am putut realiza cererea doamnei.

DallesGO: Cum este meseria de cofetar- patiser? Este o meserie solicitantă?

Andrada Mitroi: Meseria de cofetar-patiser este solicitantă din punct de vedere fizic deoarece trebuie să faci mai multe lucruri simultan, dar este şi mai solicitantă din punct de vedere creativ deoarece procesul de preparare al unui produs începe prima dată în imaginaţia ta, apoi se transforma în realitate.

DallesGO: Aţi întâmpinat obstacole în carieră?

Andrada Mitroi: Ca în orice domeniu obstacolele sunt inevitabile, dar cu răbdare, perseverenţă şi consecvenţă, am reuşit să le depăşesc.

DallesGO: Cum aţi primit provocarea DallesGO?

Andrada Mitroi: Cu multă curiozitate şi entuziasm deoarece doresc să îmi împărtăşesc cunoștințele şi cu alte persoane.

DallesGO: Cum vă vedeţi în calitate de profesor?

Andrada Mitroi: În calitate de profesor vreau să îi învăţ cât mai multe pe cei care vor să aprofundeze secretele cofetăriei şi să le răspund la cât mai multe întrebări şi nedumeriri în legătură cu acest domeniu.

DallesGO: Aveţi un mesaj pentru cursanţi?

Andrada Mitroi: Cu perseverenţă, pasiune şi încredere orice este posibil!