0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Designer Radu Iorgoni: „Rezultatele pot juca un rol frumos în această meserie şi îţi pot oferi energia de a trece de la vis la realitate”

Designer Radu Iorgoni: „Rezultatele pot juca un rol frumos în această meserie şi îţi pot oferi energia de a trece de la vis la realitate”

Pasiunea lui Radu Iorgoni pentru design vine de la bunica lui, care avea propriul atelier, unde el îşi petrecea majoritatea timpului. În 2014 a transformat unul dintre visurile sale în realitate, a fondat propriul brand care îi poartă numele, Iorgoni. Deşi a avut parte de mai multe obstacole de-a lungul timpului, a reuşit să le depăşească cu brio şi nu a renunţat nicio secundă la pasiunea lui. În 2020, afacerea a început să crească la un nivel foarte înalt, iar acum este unul dintre cele mai cunoscute branduri de pălării din ţară. Cu o experienţă de aproape 10 ani, Radu este mai mult decât pregătit să predea Cursul de Design Pălării DallesGO Timişoara, iar noi ne bucurăm să îi urăm „bun venit” în echipa noastră.

DallesGO: Cum v-aţi găsit pasiunea pentru design, în special pentru designul de pălării şi cum aţi început să lucraţi în acest domeniu?

Radu Iorgoni: Toată această pasiune pentru accesorii vestimentare şi design vestimentar porneşte încă din copilărie atunci când ultimele ore din zi le petreceam prin a realiza anumite schiţe, a mă inspira din diferite prezentări de modă, cât şi prin a mă documenta despre diferite materiale. Trebuie totuşi să recunosc că o parte din această pasiune poate proveni de la bunica mea care a condus un departament de croitorie, iar majoritatea timpului l-am petrecut în atelierul ei, alături de fratele meu, Alin Iorgoni, cât şi alături de verişorul nostru, Marian Dobrean.

DallesGO: Povestiţi-ne despre brandul dumneavoastră!

Radu Iorgoni:  Povestea începe în vara anului 2014, atunci când aburul pătrunde printre firele fine de fetru, iar prima pălărie Iorgoni urma să prindă contur. La început a fost o curiozitate extrem de mare despre etapele de creare ale unui accesoriu vestimentar, puțin timp mai târziu, începusem să îmi dau seama că este vorba despre o pasiune şi că trebuie să îi dau frâu liber şi să acționez. În anul 2016, Alin Iorgoni îşi pune toată încrederea în visul şi pasiunea mea, iar împreună cu Radu Podean, prieten din copilărie am început ceea ce eu numesc astăzi o călătorie cu adevărat specială. După ani de testare, reuşim să ajungem la un produs ideal, iar în anul 2020, Iorgoni devine un brand aflat într-o continuă dezvoltare.

DallesGO: Cine se ocupă de partea administrativă?

Radu Iorgoni: Despre partea administrativă, pot spune că mă simt norocos să îi am pe Alin şi Radu alături de mine, fără de care, progresul ar fi fost mult mai dificil.

DallesGO: Cum este să fii designer? Ne puteţi povesti despre această meserie? Este solicitantă? Radu Iorgoni: Titlul de designer este unul cu adevărat frumos, dar şi foarte dificil. Ca în oricare altă meserie provocările îşi fac simţită prezenţa, fie că este vorba despre anumite schiţe, fie că sunt în etapa practică, însă un lucru este foarte important, rezultatele pot juca un rol frumos în această meserie şi îţi pot oferi energia de a trece de la vis la realitate.

DallesGO: Ce rol joacă pasiunea?

Radu Iorgoni:  În opinia mea, pasiunea te propulsează în această carieră, însă nu este şi cheia succesului. Dar dacă discutăm despre pasiune şi acţiune, visul va deveni realitate.

DallesGO: Cred că în ziua de astăzi sunt foarte puţini care îşi doresc să fie designeri de pălării. Cum vedeţi evoluţia acestei meserii de-a lungul timpului, dar şi în viitor?

Radu Iorgoni: Sunt anumite meserii de care nu ne vom putea despărţi prea curând. Fie că doreşti să dai viaţă propriului brand, fie că îţi doreşti să lucrezi într-o casă de modă, accesoriile vestimentare vor fi mereu prezente şi vor face ca o ţinută să devină specială.

DallesGO: Un design vestimentar mi-a spus că poate distinge anumite tipologii de oameni în funcţie de hainele pe care le poartă. Ce părere aveţi?

Radu Iorgoni: Cred cu tărie că aceasta este adevărata frumuseţe în designul vestimentar. Poţi observa cu uşurinţă atât stilul vestimentar a celor care ne înconjoară, cât şi capacitatea unor noi viziuni şi influenţe vestimentare.

DallesGO: Aţi întâmpinat obstacole în cariera dumneavoastră? V-aţi gândit vreodată să renunţaţi?

Radu Iorgoni: Obstacolele fac parte foarte des din cariera mea, dar sunt extrem de fericit că pot să împărtăşesc asta cu cei care doresc să aleagă această meserie. Obstacolele te ajută să devii din ce în ce mai bun, te dezvoltă, iar împreună cu o ambiţie puternică, reuşeşti să spui că nu vei renunţa niciodată la visul tău.

DallesGO: Unde sau cum vă găsiţi inspiraţia?

Radu Iorgoni:  Când vine vorba despre inspiraţie, simt că tot ce mă înconjoară mă poate ajuta atunci când vine vorba despre creaţiile brandului Iorgoni. Inspiraţia poate proveni din  hobby-urile oamenilor, obiceiuri, cărţi, natură, arhitectură, viaţa, IORGONI.

DallesGO: Cum este lucrul şi comunicarea cu clienţii?

Radu Iorgoni:  Pentru noi ca şi echipă, munca şi comunicarea cu clienţii este un izvor de energie, care ne motivează spre a face efortul de a da tot ce este mai bun pentru ei.

DallesGO: Există un lucru pe care credeţi că ar trebui să îl ştie persoanele care îşi doresc  să intre în acest domeniu?

Radu Iorgoni:  Văd o importanţă în dorinţa de a realiza lucrurile cât mai bine, iar această treabă nu poate fi realizată fără efortul de a depăşi orice provocare.

DallesGO: Povestiţi-ne despre dumneavoastră, nu ca profesionist, ci ca om!

Radu Iorgoni:  Am 27 de ani, îmi place foarte mult să călătoresc, motiv pentru care fac din orice vizită o sursă de inspiraţie. Am studiat Facultatea de Medicină Dentară după care am activat timp de un an de zile,  însă toată această latură de design vestimentar mi-a oferit o provocare mare, motiv pentru care am luat hotărârea de a-mi dedica toată atenţia spre acest domeniu.

DallesGO: Cum aţi primit provocarea DallesGO?

Radu Iorgoni:  Provocarea DallesGO mi-a oferit oportunitatea de a împărtăşi cât mai clar tainele şi secretele meseriei pe care o practic încă din 2014 şi îmi doresc să fie un proiect de succes.

DallesGO: Cum vă vedeţi în rolul de profesor?

Radu Iorgoni:  Trebuie să recunosc că acest titlu de profesor este unul mult dorit, însă în egală măsură am dorinţa de a împărtăşi cât mai clar şi de a oferi informaţii de calitate cu viitorii mei colegi.

DallesGO: Cum vă propuneţi să decurgă cursul?

Radu Iorgoni:  Din punct de vedere al cursurilor, consider că este nevoie de o bună organizare, astfel încât să reuşim împreună să parcurgem cât mai bine o primă parte teoretică urmată de o lungă perioadă de practică.

DallesGO: Aveţi un mesaj pentru cursanţi?

Radu Iorgoni:  Doresc să le transmit cursanţilor să aibă încredere în ţelul propus şi împreună să putem porni într-o călătorie cu adevărat specială.