0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Cristina Șerban, hairstylist și manager, despre puterea dedicării și perseverenței : „Nu m-am gândit niciodată să renunț.”

Cristina Șerban, hairstylist și manager, despre puterea dedicării și perseverenței : „Nu m-am gândit niciodată să renunț.”

Cristina Șerban, deținătoarea unuia dintre cele mai prospere saloane pentru servicii de înfrumusețare din Pitești ne-a povestit despre experiența sa, atât în calitate de hairstylist, cât și de manager, și despre etapele care au dus la ridicarea acestei meserii la rang de artă. Începuturile Cristinei au fost, ca de multe ori, surprinzătoare. Aceasta ne-a mărturisit că și-a descoperit pasiunea târziu, după ce a lucrat o perioadă într-un domeniu opus celui de beauty. Deși și-a petrecut cea mai mare perioadă a timpului la birou, Cristina și-a dat seama că este pasionată de unghii, a decis să își deschidă împreună cu sora sa un salon și să urmeze cursuri de perfecționare. „Am deschis salonul împreună cu sora mea și timp de doi ani m-am ocupat de managerierea acestuia. În anul 2012, am decis să fac un curs de bază pentru coafor și makeup la Academia Blondi din București. Mi-am dat seama că îmi place foarte mult și am început să caut din ce în ce mai mulți traineri care să ma ajute în procesul meu de evoluție profesională, atât în România, cât și în afara țării”.

 

Experiența Cristinei s-a conturat și a evoluat datorită învestiției constante în cursuri renumite de specialitate precum Tony & Guy din Marea Britanie sau Academia Farouk din Olanda. „Diferețele dintre cursurile urmate în străinatate și cele din România constau, în special, în abordarea unor stiluri total opuse. Am dorit să mă axez pe tehnica de tunsoare,nu neapărat pe stiluri. De exemplu, deoarece ei trăiesc în zone cu umiditate ridicată au tendința să usuce părul cu difuzorul, în timp ce la noi abordarea este ușor mai pretențioasă. Obișnuim să folosim foarte mult peria și suntem, în general, adepții unui stil mai extravagant față de occidentali. Trecând de stilurile abordate, toate experiențele acumulate în străinătate m-au ajutat să evoluez, iar în ceea ce privește tehnica de tuns am putut trece de la o foarfecă de 5,5 la una de 7”.

Cursurile urmate în zona de hairstylism și makeup i-au permis Cristinei să pună bazele unui salon ce oferă o experiență completă în serviciile de înfrumusețare nonoinvazive. „Inițial, salonul a debutat cu servicii de hair,makeup, manichiură, iar ulterior ne-am dezvoltat și pe zona de remodelare corporală, cosmetică. Am achiziționat aparatură de ultimă generație atât pentru zona de remodelare corporală, cât și pentru cea facială”.

Cristina își dorește să împărtășească cunoștințele acumulate de-a lungul timpului și încearcă să realizeze legături interdisciplinare prin intermediul cărora informațiile să ajungă cu o mai mare ușurință la cei ce vor să afle mai multe despre acest domeniu. „În anul 2015 mi-am luat diploma de formator , iar în anul 2017 am deschis Academia Sophisticut. Pot spune că rolul de profesor a fost visul meu. Încă din momentul în care am urmat primul curs mi-am dorit să acumulez cât mai multă informație pe care să o împărtășesc ulterior. A fost o experiență foarte plăcută care s-a închiat, din păcate, din cauza  izbucnirii pandemiei”.

 

În ceea ce privește postura de manager, Cristina ne-a povestim cum reușește să facă față datorită unei echipe solide, formată de-a lungul unei perioade de 7 ani. „În cazul meu, reușita din calitatea de manager este posibilă grație unei bune capacități de comunicare. Aboradarea mea se bazează pe colegialitate. Mi-am dorit dintotdeauna să fiu propriul meu șef, chiar dacă acest lucru presupune mai multe responsabilități”.

Cristina a avut câteva sfaturi pentru aceia dintre cursanți care se gândesc poate la posibilitatea deschiderii unei afaceri personale. „Trebuie să înțeleagă, în primul și în primul rând, ca răbdarea și seriozitatea sunt cele două elemente cheie care stau la baza unui business de succes, indiferent de domeniul pe care și-l aleg. Am aflat și despre momentele mai puțin ușoare din cariera sa care, însă, au ambiționat-o și nu au determinat-o să renunțe.  Începuturile afacerii au fost destul de dificile. Din momentul în care am decis să fac cursurile și, ulterior, să fiu prezentă zi de zi la salon, abordarea mea s-a schimbat și am devenit mai implicată. Am învățat cum se lucrează, cum trebuie să comunic cu clienții, dar și cu angajații. Nu m-am gândit niciodată să renunț. De fiecare dată încerc să îmbunătățesc ceva și să aduc lucruri noi”.

 

Întrebată fiind despre zona de activitate pentru care are cea mai mare afinitate, Cristina ne-a mărturisit că îi place cel mai mult partea de colorimetrie. „Îmi place foarte mult colorimetria, în special partea de colorare a părului în nuanțe de blond. Nu știu dacă acest lucru se datorează faptului că eu personal sunt vopsită astfel, dar consider că o asemenea colorare reprezintă mereu o provocare. Am fost întotdeauna adepta provocărilor”.

Pentru Cristina, meseria sa este mai mult decât un simplu loc de muncă, este o pasiune.„ Pot spune că am transformat plăcerea în muncă sau munca în plăcere. Toată activitatea pe care o realizez se desfășoară într-un cadru foarte creativ și cred că este un job pe care ar putea să și-l dorească orice femeie. Munca pe care am reușit să o realizez până în prezent mă definește în totalitate”.

În ceea ce privește planurile de viitor, Cristina vrea să se concentreze, pe lângă activitatea din salon, și asupra părții de profesorat. „Îmi doresc ca programul meu cu participanții cursului de hairstyling să îmbine zile de tip demo, cu informații despre culoare, tunsoare, styling și zile de curs pline de de creativitate și inspirație, să învețe tehnici de comunicare, cum să spele corect părul, problemele scalpului, tehnici de tunsoare, cum se aplică în mod corect vopseaua etc. Îmi doresc să am o abordare foarte deschisă în ceea ce îi privește și să îi fac să înțeleagă tot ceea ce vreau să le transmit punând accent, în proporție de cca. 90% din timp, pe partea practică. Sfatul meu pentru oricine își propune să intre în acest domeniu este să riște, să învețe și să se perfecționeze constant”.