0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Marco Fericel, hairstylist: “Pasiunea este catalizatorul care te motivează să continui.”

Marco Fericel, hairstylist: “Pasiunea este catalizatorul care te motivează să continui.”

Marco Fericel, noul trainer al cursului de Hairstyling DallesGO Arad, ne-a vorbit despre secretele meseriei de hairstylist, despre evoluție, dar și despre rolul pe care l-a jucat pasiunea pentru el, de-a lungul unei cariere vaste.

DallesGO: Cum ți-ai găsit această pasiune?

Marco Fericel: Provin dintr-o familie în care bunica și mama mea au avut un salon de înfrumusețare. În jurul vârstei de 14 ani am început să mă tund singur și, ulterior, pe alți prieteni.

DallesGO: De cât timp profesezi și cum au fost începuturile tale în această carieră?

Marco Fericel: Afacerea a început împreună cu soția mea. Mama ei este trainer la București și amândoi provenim din familii de hairstyliști. Acum 10 ani ne-am mutat din București în zona Aradului și ne-am deschis un salon. Salonul se numește M&R Hairdresser (Marco și Raisa) și am început să îl dezvoltăm. În momentul de față avem success în acest domeniu și încercăm să dăm mai departe ceea ce știm. Soția mea poate realiza atât partea de hair, cât și pe cea de make-up. În momentul de față, eu tund și  ea se ocupă de partea de vopsit pentru a putea face față mai ușor numărului mare de clienți.

DallesGO: Cum ai învățat să practici această meserie?

Marco Fericel: Am făcut un curs la București cu mama soției mele, un curs mai amplu în care a existat și partea de ucenicie. Se poate spune că prin ucenicie mi-am însușit toate cunoștințele pe care le am în momentul de față. Între timp, am încercam să ne dezvoltăm și personal foarte mult și continuăm să investim în cursuri de dezvoltare. Urmărim evoluția constantă.

DallesGO: Care sunt aspectele acestui domeniu care îți plac cel mai mult?

Marco Fericel: Îmi place, în mod special, tunsul. De asemenea, mă interesează partea de  vopsit, aranjare a părului și tot ceea ce înseamnă coafuri extravagante. În anul 2015 am câștigat locul doi la concursul  Estetica Awards.

DallesGO: Este o meserie solicitantă?

Marco Fericel: Într-o oarecare masură da, este o meserie solicitantă. Nu mă refer neapărat la solicitarea fizică, ci mai ales la cea psihică. Lucrând constant cu un flux mare de oameni, este foarte ușor să preiei din energiile și stările lor. Totuși, pentru mine, faptul că pot afla mai multe despre cineva și povestea lui, este un lucru minunat.

DallesGO: Care este importanța pasiunii în acest domeniu?

Marco Fericel: Consider că pasiunea este foarte, foarte importantă. Această meserie nu se poate practica fără pasiune pentru că se poate ajunge foarte ușor la epuizare. Pasiunea a fost catalizatorul care m-a motivat să continui pe acest drum lung.

DallesGO: Există anumite calități pe care trebuie să le aibă un hairstylist? Dacă da, atunci care sunt acestea?

Marco Fericel: Cred că răbdarea este principala calitate. După aceasta urmează imaginația.

DallesGO: Cum ai primit provocarea DallesGO și cum ți se pare acest nou rol de profesor?

Marco Fericel: Am primit provocarea foarte rapid și ușor. Este interesantă, cred că îmi va permite și mie personal să mă descopăr și să aflu calități pe care nu le cunoșteam până în prezent.

DallesGO: Cine crezi că ar trebui să vină la acest curs?

Marco Fericel: Doar cei pasionați.

DallesGO: Ce vor învăța participanții la acest curs?

Marco Fericel: În primul rând, vreau să îi învăț un aspect necesar și anume comunicarea. Îmi doresc ca, după ce le ofer informațiile de care au nevoie, să fie capabili să își facă meseria în felul în care ei consideră. Modul de interpretare al fiecăruia și felul în care pune în practică ceea ce a învățat este foarte important. Dintr-o perspectivă diferită, deoarece lucrez  în salonul personal, îi pot învăța și ceea ce ține de partea administrativă: cum să mangerieze un salon, cum să achiziționeze produsele potrivite, cum să le folosească eficient, cum să se adapteze fiecărui client. Îmi doresc să  îi învăț și pe alții cum să deprindă această meserie.

DallesGO: Care este sfatul tău pentru cursanți?

Marco Fericel: Sfatul meu este unul simplu: să fie cei mai buni în ceea ce fac!