0769 041 711 0769 041 712 info@dallesgo.ro
0769 041 711
0769 041 712
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Mihaela Hardot, despre titulatura de hairstylist și amănuntele unei cariere de peste 27 de ani: “Reușita este a celor ce iubesc această meserie.”

Mihaela Hardot, despre titulatura de hairstylist și amănuntele unei cariere de peste 27 de ani: “Reușita este a celor ce iubesc această meserie.”

Mihaela Hardot este noul profesor al cursului de hairstyling Galați și se face remarcată datorită experienței vaste în acest domeniu, dar și grație colaborărilor importante pe care le-a avut de-a lungul timpului . Cu e vechime de peste 27 de ani și o legătură de durată cu Londa Professional România, Mihaela este specializată pe coafură, tunsoare și vopsit. Pe parcursul acestui interviu a ales să ne dezvăluie câteva dintre secretele unei cariere de succes.

DallesGO: De unde provine această pasiune?

Mihaela Hardot: De mică am început să îmi coafez prietenele din liceu și surorile. Mama a fost mereu o femeie foarte cochetă și mergea des la coafor, unde o însoțeam de cele mai multe ori. De asemenea, bunicul meu a fost un frizer de excepție.

 

DallesGO:  Cum v-ați început cariera și care a fost parcursul dumneavoastră până în prezent?

Mihaela Hardot:  Eu am început să lucrez de la 18 ani. Acum 27 de ani cursurile presupuneau începerea practicii în saloane, iar teoria mi-am însușit-o la școala de coafor. În anii 2001/2002 se făceau Festivalurile de Modă la Iași și se strângeau toți designerii de la noi din țară, dar și mulți creatori internaționali. Pe atunci mă aflam în echipa Londa și noi eram unii dintre sponsorii festivalului de modă. Creatorii de modă aveau nevoie de hairstyle și make-up. Am lucrat, printre alții, cu: Doina Levința, Romanița Iovan, Cătălin Botezatu, Răzvan Ciobanu, Liza Panait.

DallesGO:  Ce au presupus colaborările pe care le-ați avut?

Mihaela Hardot:  La aceste festivaluri se făcea casting pentru fiecare creator. De exemplu, la un moment dat, Cătălin Botezatu a avut o colecție cu păsări. Aceste păsări împăiate trebuiau adăugate de către noi în părul manechinelor. La castingurile respective se strângeau toți oamenii din echipele de costume, machiaj și păr. Designerul alegea tipologiile de manechine și modul în care își dorea ca acestea să fie coafate. Transformările se făceau în cadrul salonului pe care Irina Schrotter îl avea în Iași. Așa am luat contact cu personalități mondene precum: Mihaela Rădulescu, Dan Bitman, Andreea Raicu. Colaborarea cu echipa Londa a durat 4 ani și am ales să mă mut în București unde am lucrat într-un salon ca reprezentant al acesteia. Am fost imaginea Londa pe partea de coafor. Ulterior, când mi-am deschis propriul salon am ales să utilizez tot produsele și aparatura marca lor.

DallesGO:  Care au fost cele mai inedite coafuri pe care a trebuit să le realizați?

Mihaela Hardot:  La prezentările de modă nu se cereau coafurile clasice, se făceau întotdeauna cele pe care le doreau creatorii. Am lucrat în echipă cu modele care au pozat pentru Playboy sau pentru revista Femeia. Mereu se cereau coafuri extravagante, nimic nu era clasic, totul era wow.  De exemplu, Alin Gălățescu a cerut la un moment dat o coafură foarte înaltă, de tipul unei structuri turn. Am venit cu ideea să folosim capacele de fixativ pentru a rula fiecare șuviță, le-am fixat, le-am vopsit cu argintiu și, printr-o astfel de improvizație, am reușit să obținem look-ul final.

DallesGO:  Cum vă găsiți inspirația?

Mihaela Hardot:  Nu mă inspiră nimic în mod particular. Mă inspiră clienta și părul. Chiar dacă plec de la o idee prestabilită, pe parcurs aceasta se poate modifica, în funcție de cum simt și de modul în care se așează părul. Întotdeauna mă consult cu clienta și țin cont și de alte aspecte precum : rochia pe care urmează să o poarte, machiajul, bijuteriile, pantofii, culorile etc. Totul se întâmplă pe moment. Coafurile pentru mirese au fost dintotdeauna un caz aparte. Trebuie să avem multă imaginație pentru a propune mai multe modele și , indiferent de numărul de probe care se fac anterior, rezultatul final este întotdeauna o surpriză. Un coafor bun este cel care poate realiza o coafură pe moment, am renunțat acum ceva timp la a mai face probe. La începutul carierei mele existau cataloagele din saloane pe care le recomandam clientelor. Acestea le răsfoiau și se inspirau în ceea ce privește tunsorile și culorile. Acum cele mai multe dintre ele vin cu poze drept repere.

DallesGO: Este aceasta o meserie solicitantă?

Mihaela Hardot:  Da, este o meserie solicitantă, dar dacă iubești ceea ce faci nu simți acest lucru. Totuși, solicitarea psihică și fizică există, este greu să fii pe gustul clientei și să îi poți satisface nevoile. Solicitarea fizică se produce după mulți ani de muncă , corpul se resimte și apar diferite tipuri de dureri. În plan emoțional este destul de dificil să lucrezi cu femeile. Niciodată nu sunt în totalitate mulțumite. Pentru a putea face față este nevoie de atenție distributivă, un psihic puternic și seriozitate. Orice meserie este solicitantă, dar dacă o faci cu plăcere, pasiune și dedicare restul aspectelor se pot trece cu vederea.

DallesGO: Cum vi se pare provocarea DallesGo?

Mihaela Hardot:  Nu mi se pare o provocare ce mă poate pune în dificultate, deoarece am mai predat diferite cursuri în domeniu. Totuși, simt această colaborare ca pe un nou început. Retrăiesc momentele de la începutul carierei mele și redeschid capitolul de trainer pe care l-am închis pentru o perioadă suficient de lungă.  Este o stare de bine, învățarea mă relaxează și îmi oferă șansa de a ma deconecta.

DallesGO: Cine credeți că ar trebui să participe la acest curs?

Mihaela Hardot:  În primul rând, cei ce își doresc să o facă din plăcere, nu pentru beneficii materiale. Din orice meserie poți obține beneficii dacă ești foarte bun și dacă te dedici acesteia. Trebuie înțeles faptul că profitul nu vine imediat și că participarea la un curs, învățarea teoriei și a practicii, nu garantează succesul. Reușita este a celor ce iubesc această meserie.