0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Eli Adam, stilista preferată a vedetelor, are moda în ADN. Cum împărtășește cursanților DallesGO din experiențele sale fabuloase

Eli Adam, stilista preferată a vedetelor, are moda în ADN. Cum împărtășește cursanților DallesGO din experiențele sale fabuloase

Eli Adam a descoperit la DallesGO că menirea ei este să fie stilistă. Într-un moment de cotitură din cariera ei, și-a dat seama că vrea să simtă și să trăiască sută la sută cu adevărat. De la fata din provincie fără încredere în ea, Eli Adam este acum un stilist de renume. A colaborat cu vedete celebre de la noi și a fost stilist și în cadrul unor proiecte internaționale. În interviul acordat mai jos, profesoara Cursului de Stilism DallesGO ne dezvăluie detalii din lumea fashion.

                                                                 

DallesGO: În meseria de stilist, cât este talent şi cât este muncă?

Eli Adam: Bună întrebare! Sută la sută talent, sută la sută muncă. Eu personal doar aşa pot să funcţionez. Trebuie să dai sută la sută din absolut toate ingredientele de care dispui şi care sunt necesare acelei meserii.

DallesGO: Ai ştiut dintotdeauna că acesta e drumul pe care vrei să mergi?

Eli Adam: Nu am ştiut dintotdeauna că vreau să fac stilism. Dacă ştiam dintotdeauna, acum eram intergalactică. Eu sunt PR de meserie, am terminat SNSPA Magna cum Laude şi facultate şi master. După terminarea masterului, am avut o cumpănă în viaţă, profesional vorbind. Atunci Dumnezeu mi-a scos în cale cursurile afterwork DallesGO, acum 10 ani. Eu sunt absolventa Cursului de Stilism la DallesGO. Am făcut aceste cursuri în primul rând pentru că habar nu aveam ce înseamnă styling, am fost foarte curioasă, mă intriga acest subiect. De aici, toate s-au legat.

DallesGO: După terminarea celor două cursuri, cel de Începători și cel de Avansați de la DallesGO, ce a urmat?

Eli Adam: Am început deja să practic meseria din timpul cursurilor. Eram în Craiova la momentul respectiv, am început uşor, uşor să le povestesc oamenilor despre stilism. Au început să apeleze la mine prietenii cunoştinţelor. Am început să fac personal shopping şi detox de garderobă pentru diferite persoane.

DallesGO: Ai putea explica pe înțelesul tuturor care e diferența dintre un stilist și un designer vestimentar? Unele persoane consideră că sunt una și aceeași persoană.

Eli Adam: Știu ce vrei să spui. Eu am de-a face cu diverse proiecte care necesită design de haine și fac haine. Am colegi designeri vestimentari care au început și ei să facă styling. Aceste două domenii sunt conexe și e normal să se creeze aceste confuzii. Cea mai mare diferență între styling și design vestimentar este aceea că în timp ce designerul face haine, stilistul lucrează cu hainele deja făcute de un designer. Aprofundat, trebuie să ai un concept, un brief, o direcție de styling și să le combini într-un anumit fel, în funcție de ce ai nevoie să transmiți. Stylingul înseamnă imagine, iar imaginea noastră implică părul și make-upul.

DallesGO: Ai vreun vis măreț, îți dorești să fii stilistul unei personalități sau să faci parte dintr-un proiect mare?

Eli Adam: Este amuzant că eu nu am visat niciodată nimic din tot ce am trăit. Nu am îndrăznit, pur și simplu, pentru că mă vedeam foarte mică, insignifiantă și provincială. Îi vedeam pe alții în București cu un nume mai sonor mult mai vizibili. Nu am îndrăznit niciodată să visez că o să pot să fac niște costume de dansatori pentru Inna când a susținut un concert în Polonia. Nimeni nu știe exact câtă muncă, cât stres și câtă presiune este în spate. Toată lumea vede acest domeniu mai superficial decât ar trebui să îl vadă. Pare foarte simplu, dar este foarte multă muncă.

DallesGO: Pentru persoanele aspirante la un job ca stilist, secretul succesului este să muncească mult?

Eli Adam: Nu este neapărat un secret. Dacă un drum anume este drumul tău, trebuie să muncești și să te dedici în absolut orice. Toată lumea consideră meseria aceasta foarte ușoară. Mulți aspiranți s-au speriat și au fugit când au văzut cât este de muncă și de stat în picioare. E normal pentru că nu este pentru oricine această meserie. Doar oamenii care muncesc și își doresc cu adevărat reușeșc.

DallesGO: Tu nu ai visat să ajungi stilist, însă cum a pornit această pasiune pentru modă?

Eli Adam: Dintotdeauna am avut această pasiune, a existat și în familie. Bunica mea făcea rochii de mireasă, mama își crea hainele și îmi făcea și mie haine. A existat această pasiune undeva în ADN-ul familiei mele, dar Dumenezeu nu îți pune nimic în brațe. Degeaba ai un talent dacă nu știi să îl pui în valoare și să muncești pentru drumul tău în viață. Acesta era drumul meu, Dumnezeu m-a pus acolo și totul s-a legat.

                                                 

DallesGO: Ne poți spune ce învață concret studenții la curs?

Eli Adam: Eu le prezint cursanților mei realitatea acestei meserii, nu pentru că vreau să îi sperii sau să îi descurajez ci pentru că vreau să îi pregătesc pentru ce îi așteaptă. Nu vreau să le creez impresia unei lumi roz când de fapt lucrurile nu stau așa. Pe mine nu m-a pregătit nimeni în acest sens. De aceea insist să vină cu mine pe set, să deschidă ochii, să înceapă să vadă altfel lumea. Cursanții sunt șocați la modul plăcut că eu le deschid ușa acestei lumi. Ar fi păcat, trecând prin mâna mea, să nu iasă niște oameni pregătiți cu adevărat pentru ce îi așteaptă. De exemplu, la cursul de începători, un cursant va afla ce conține o trusă de styling, oricât de banal ar suna. Cursanții se șochează când văd că am în trusă șurubelniță, patent, nu mai zic de ace, foarfece, ace de siguranță. La propriu, trebuie să ai absolut orice, să intervii când ești pe set. Apoi, îi introduc în istoria modei, facem tipologii de siluete, cromatică, stiluri vestimentare. La Cursul de Avansați, îmi doresc să pun accent pe toate direcțiile în care se poate duce stylingul. Există styling de film, de serial, de emisiune TV, de reclamă, de vedetă și ei trebuie să le experimenteze pe toate să vadă ce zonă le place mai mult.

DallesGO: Ai un mesaj pentru cursanții DallesGO? De ce ar trebui să se înscrie la curs?

Eli Adam: Ar trebui să se înscrie la curs din curiozitate, este cel mai la îndemână motiv. Dintr-o chemare, dacă o simt, și trebuie să aibă ochii deschiși și simțurile deschise ca să simtă această chemare. Pentru că la propriu, lăsând la o parte tot ce predau cursanților mei, la ambele cursuri totul se reduce la faptul că trebuie să învețe să simtă. Eu îi învăț să vadă altfel oamenii, culorile, texturile, absolut tot. Acesta este motivul cel mai important pentru care ar trebui să facă Cursul de Stilism.

Învață și tu ABC-ul modei de la una dintre cele mai cunoscute profesioniste din domeniu. Costruiește-ti cariera în fashion la Cursurile de Stilism Începători și Avansați de la DallesGO și află tot ce trebuie să știi pentru a deveni un stilist de succes.

Clădită din dorinţa de a descoperi oameni talentaţi, din 2010 și până în prezent, DallesGO este cea mai cunoscută platformă cu peste 50 de cursuri interactive acreditate. Suntem prezenți în cele mai importante 20 de orașe din țară (București, Cluj, Iași, Timișoara, Constanța, Sibiu, Brașov, Galați, Craiova, Oradea, Baia Mare, Ploiești, Arad, Suceava, Târgu Mureș, Brăila, Bacău, Pitești, Buzău, Satu Mare).