0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Teatrelli, un nou concept în România și un loc în care visele devin realitate

Teatrelli, un nou concept în România și un loc în care visele devin realitate

Teatrelli este locul unde oamenii pot trăi o diversitate de experiențe. Este conceput pe o structură modulară și este dedicat artei: teatru, dans, muzică și multe alte activități iau viață în sălile spațioase de la Teatrelli. Cât de importantă poate fi arta în viața unui om? Ei bine, așa cum spunea Victor Hugo, „arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil”. Arta este vindecare. Arta este bucurie. Arta este tristețe. Arta este iubire, iubirea de frumos și de tot ce ne înconjoară. Arta este necesară și nu ar trebui să putem trăi fără ea. Iar la Teatrelli poți face cunoștință cu arta sub mai multe forme.

Roxana Lepădat, directorul artistic Teatrelli, a vorbit într-un interviu pentru Daily Magazine, despre nevoia de artă pe care o are România: „Cultura este, fără îndoială, cea care definește gradul de civilizație a unei societăți. Dacă ne uităm la metropole din Europa și nu numai, cultura, tratată cu respectul cuvenit și, evident, în vremuri normale, poate deveni și un important factor economic.  În perioada carantinei, cred că am trecut cu toții mai ușor peste ideea de izolare și distanțare socială datorită accesului la spectacole online, filme, literatură și așa mai departe”.

Teatrelli găzduiește spectacole de teatru diverse. Pe lângă teatrul clasic, este întâlnită și inovația în acest domeniu. Sunt promovate spectacole de tip laborator, astfel că aici este spațiul potrivit pentru manifestarea artistică și pentru tânăra generație. Pe scena de la Teatrelli au urcat nume importante din lumea actoriei, precum Adela Mărculescu, Rodica Popescu- Bitănescu, Antoaneta Cojocaru, Monica Davidescu, Cosmin Seleși, Gheorghe Visu, Mircea Constantinescu sau Ștefan Velniciuc.

La Teatrelli, publicul poate avea și ocazia de a se întâlni și discuta cu mari personalități din diferite zone ale artei. Coordonatorii de programe au gândit o serie de dezbateri pe diverse teme culturale, unde oamenii se poate implica activ într-un dialog interesant cu artiștii lor preferați.

De pe scenele de la Teatrelli nu lipsesc nici concertele de jazz, muzică clasică și muzică alternativă. Acestea au loc lunar, iar atmosfera este una de vis. Dacă ai nevoie de o oază de liniște, dar și de puțină distracție, aici este locul potrivit.

Așa cum am scris și în titlu, Teatrelli este un concept unic, iar Roxana Lepădat, directorul artistic Teatrelli,  a spus pentru aceeași sursă menționată mai sus care sunt elementele de unicitate care i-au asigurat succesul: structura modulară care ne permite să ne jucăm cu spațiul, să-l reinventăm la fiecare montare și să oferim publicului ocazia de a recepta actul artistic în moduri total diferite de la un spectacol la altul; intimitatea spațiului care lasă publicul să se simtă implicat mai profund în actul artistic, prin apropierea nemijlocită față de performeri; și, nu în ultimul rând, proiectele desfășurate: cu fiecare producție încercăm să provocăm publicul într-un mod diferit. Iar planurile de viitor sunt cel puțin la fel de îndrăznețe, sperăm să putem concretiza cât mai multe dintre ele”.

DallesGO, cea mai mare platformă de cursuri afterwork din România, alege mereu să colaboreze doar cu profesioniști. Și pe noi ne-a impresionat conceptul Teatrelli. Așadar, am decis să legăm un parteneriat cu ei. Despre ce este vorba mai exact? Ei bine, în programa școlii noastre se regăsesc și Cursurile de Actorie care întotdeauna se finalizează cu un spectacol de teatru, unde cursanții joacă pe scenă, sub regia profesorului coordonator. Spectacolele finale din București vor avea loc pe scena de la Teatrelli. Cursanții sezonului trecut au avut parte deja de această experiență și au fost foarte încântați. Teatrelli și DallesGO le-au dat ocazia unora dintre ei să urce pentru prima dată pe o scenă și să joace într-un spectacol bine pus la punct, sub privirile și în aplauzele publicului care a umplut sala specială. Următoarele piese de teatru vor avea loc în septembrie, atunci când un nou sezon de cursuri va lua sfârșit.

Pentru a înțelege mai bine de ce a ales DallesGO să colaboreze cu Teatrelli și cât de minunați sunt oamenii din spatele acestui concept, vă prezentăm 3 moduri în care Roxana Lepădat, directorul artistic Teatrelli, vede viitorul teatrului în România și în lume: Un teatru care să țină cont de reperele realității, care să se reinventeze permanent și să fie conectat la noile limbaje și noile tehnologii, fără a pierde însă din vedere emoția care rămâne un element esențial; un teatru care să rămână viu, ceea ce înseamnă să se adapteze permanent la provocările și schimbările actuale, să nu rămână blocat și să nu se reîntoarcă la niște sisteme de referință și formule care au funcționat la un moment dat; să nu uite că teatrul înseamnă întâlnirea între performer și spectator și că teatrul nu există în afara acestei ecuații, însă, totodată, teatrul are obligația de a ridica întrebări, de a „dezlănțui” starea de catharsis, nu de a satisface cerințe superficiale de divertisment facil, chiar trivial, uneori”.

Dacă vreți să îmbinați experiențele DallesGO și Teatrelli, vă așteptăm la Cursurile Noastre de Actorie, predate de Bogdan Marhodin, un actor profesionist, singurul român care a studiat la școala Ivanei Chubbuck, profesoara marilor staruri de la Hollywood precum Brad Pitt, Halle Berry,  Charlize Theron, Jim Carrey, Eva Mendes, Jessica Biel, Beyoncesau Gerard Butler.