0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Roxana Molea: „Dacă nu există pasiune, nu poți să faci nimic” sau cum să fii un wedding planner de succes

Roxana Molea: „Dacă nu există pasiune, nu poți să faci nimic” sau cum să fii un wedding planner de succes

Wedding planning, un domeniu cu multe posibilități

Oamenii au început să își dorească din ce în ce mai mult să fie relaxați la evenimentele importante din viața lor și să scape de stresul organizării acestora. Astfel, wedding plannerii au devenit din ce în ce mai căutați. Cu o experiență de 10 ani, Roxana Molea a ajuns într-un moment în care îi este ușor să organizeze evenimente. Și pentru că de-a lungul anilor s-a confruntat cu toate tipurile de situații și a învățat toate secretele acestei meserii, Roxana a acceptat să fie profesorul Cursului de Wedding Planning DalleGO Craiova.

DallesGO: Cum ai început această profesie?

Roxana Molea: Unul din colaboratorii mei pe partea de publicitate și-a deschis o sală de evenimente și mi-a propus să găsesc ceva aparte pentru ei. Atunci mi-a venit ideea de evenimente tematice. Timp de un an, cât ei au construit sala de evenimente, eu am stat, am citit, m-am documentat și am învățat totul despre ce înseamnă să fii wedding planner și să organizezi evenimente. Sunt un om autodidact. De exemplu, când am avut agenția de publicitate, aveam oameni angajați și la un moment dat trebuia să promovăm o broșură. Designerul s-a îmbolnăvit și nu avea cine să o facă, dar noi trebuia să scoatem broșura. M-am apucat și am învățat design grafic.

DallesGO: Cum a fost începutul?

Roxana Molea: A fost emoționant. Prima dată am colaborat cu o mireasă care la discuții nu era foarte elocventă. Nu știa exact ce vrea. Este cel mai greu atunci când mireasa nu știe ce vrea. În plus, nu îi plăceau florile. Singura floare pe care a agreat-o a fost floarea soarelui. Iar la cununie și-a dorit o coroniță de spini.

DallesGO: Cât de important este să ai la nuntă un wedding planner?

Roxana Molea:  Este foarte important. Dacă nu îți dorești să fii stresat și ai pe cineva care să coordoneze întreaga echipă este perfect. Toată lumea se gândește că atunci când își ia un wedding planner o să îl coste o avere. Nicidecum. Dacă iei în calcul timpul pe care îl pierzi, telefoanele, energia pe care o consumi, ieși mult mai în avantaj să ai un om care se ocupă de toate și care are experiența evenimentelor. Cu fiecare mireasă am rămas prietenă. Unele dintre ele mă sună și după nouă ani să îmi mulțumească pentru eveniment, iar asta mă bucură foarte mult.

DallesGO: Cum este să organizezi evenimente?

Roxana Molea:  Pentru mine este ușor pentru că fac acest lucru de ani de zile. Pentru cei care fac asta ocazional, poate fi mai greu. Cu toate acestea, este o meserie foarte faină. Mai ales că îmi place să interacționez cu oamenii din jur.

                 

DallesGO: Ai avut un proiect interesant despre care ne poți povesti?

Roxana Molea:  Am avut mai multe proiecte interesante. Unul dintre ele a fost atunci când am organizat evenimentul unei familii, care locuia în Marea Britania. Tatăl miresei suferea de o boală foarte gravă și mi-am dorit, transpunându-mă în pielea lor , știind că el mai are foarte puține zile de trăit și va participa la acel eveniment într-un scaun cu rotile, mi-am dorit să iasă perfect. M-am pus în locul miresei 200% și a mamei ei. A ieșit, într-adevăr, foarte bine și a fost foarte ok. Cred că este evenimentul care m-a emoționat cel mai mult. Și mirii mi-au rămas în inimă și eu lor.

                 

DallesGO: Cum reușești să menții colaborările cu furnizorii?

Roxana Molea:  La un nivel foarte bun. Am furnizori cu care lucrez de la începutul carierei mele de wedding planner și pe care nu i-am schimbat. Mai adaug furnizori în fiecare an. Colaborez foarte bine cu toți, de la fotografi, furnizori de prăjituri, muzicanți și așa mai departe. Cu siguranță o parte din ei o să îi cunoască și cursanții.

DallesGO: Este o meserie solicitantă?

Roxana Molea:  Da, este, dar depinde de fiecare. Dacă ești o persoană organizată, nu muncești foarte mult. În orice caz, îți aduce satisfacții foarte mari.

DallesGO: Care sunt aceste satisfacții?

Roxana Molea: Împlinirea că pe ei îi vezi fericiți. Te hrănești cu energia aceea bună a lor și cu vibe-ul respectiv, cu faptul că ai reușit să faci încă un cuplu fericit.

DallesGO: Te-a prins vreodată oboseala?

Roxana Molea: Am avut un sezon în care au fost foarte multe evenimente, iar la ultimul eveniment trebuia să terminăm de decorat sala, trebuia aranjat candy barul, se aștepta muzica și așa mai departe. Simțeam că nu mai pot, că mă scurg, iar prăjiturile mi se păreau pietre de moară. Nu le mai vedeam montate. Mi se părea îngrozitor, dar era vorba de oboseală. Au fost și 4-5 evenimente într-un week-end. Asta înainte de pandemie.

DallesGO: Cât de mult contează pasiunea în acest domeniu?

Roxana Molea: Foarte mult, ca în orice alt domeniu. Dacă nu există pasiune, nu poți să faci nimic.

               

DallesGO: Cum ai primit propunerea DallesGO?

Roxana Molea: Am primit-o foarte bine, mai ales că am făcut și eu un Curs de Design Interior la DallesGO. M-am gândit că vreau să învăț și alte persoane tot ce știu eu despre wedding planning.

DallesGO: Cum te vezi în rolul de profesor?

Roxana Molea: Îmi doresc să fiu o tipă faină, deschisă, de la care cursanții să aibă ce să învețe. O să îmi dau silința să iasă totul perfect.

DallesGO: Care este motivația ta de a ține acest curs?

Roxana Molea: Îmi place foarte mult ceea ce fac. Sunt o tipă creativă, ambițioasă și foarte determinată. În fiecare an știu ce am de făcut pentru că îmi trasez țelurile pe care vreau să le ating. Vreau să împart informațiile pe care eu le am și pe care le-am obținut prin munca pe care o fac de ani de zile.

DallesGO: Ai un sfat pentru cursanți?

Roxana Molea: Da, să fie deschiși, creativi și să își dorească să învețe ceva nou cu cea mai mare bucurie. Acest curs o să îi ajute să realizeze că pot să facă lucruri cu forțele lor propri, în primul rând. Poate mulți dintre ei lucrează în alt domeniu, dar își doresc să facă ceva pe cont propriu. Această meserie poate fi foarte faină. În timpul săptămânii organizezi evenimentul, iar în weekend participi la el și coordonezi întreaga echipă.