0769 041 711 0769 041 709 info@dallesgo.ro
0769 041 709
0769 041 711
info@dallesgo.ro
Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Mircea Rusu: ”Experiența m-a învățat însă că lucrurile de valoare se dobândesc prin muncă”

Mircea Rusu: ”Experiența m-a învățat însă că lucrurile de valoare se dobândesc prin muncă”

Mircea Rusu este numele noului profesor de la Cursul de Design de Pantofi DallesGO Cluj. Deși în trecut a fost profesor de sport, a renunțat la această profesie în urmă cu mulți ani, atunci când a decis să își urmeze visul. Acum este designer de pantofi la una dintre cele mai cunoscute firme românești, PaPrezzo. Unicitate, eleganță și satisfacerea celor mai înalte gusturi sunt regulile de la care acest brand nu se abate. Cu o personalitate carismatică și o ambiție ieșită din comun, Mircea Rusu s-a făcut remarcat în această profesie, iar acum e pregătit să dea mai departe ce a învățat cursanților DallesGO.

DallesGO: Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru design-ul de pantofi?

Mircea Rusu: A fost o decizie pe care am luat-o așa… eu spun tuturor că Dumnezeu, Universul, energie, nu contează… Efectiv,  m-a luat de mână și mi-a zis că asta trebuie să fac.  Eu de meserie sunt profesor de educație fizică și sport. Am și profesat înainte. Eram deja înscris pentru doctorat. Era ultimul pas pe care trebuia să îl mai fac și atunci am decis să renunț și nu-mi pare rău că m-am apucat de pantofi.

DallesGO:  Ce studii ai urmat în acest domeniu?

Mircea Rusu: Nu am urmat studii, dar am avut norocul să am la început, printre angajați, pe unul dintre cei mai buni meseriași din domeniu, cu 40 de ani de experiență. Acum el e la pensie. A fost maestrul meu. De la el am învățat tot ce știu și nu o să-l uit toată viața. La fel îi voi învăța și eu pe cursanți tot ce știu mai bine. Acum, nu cred că ei știu la ce să se aștepte. Își vor da seama pe parcurs, însă dacă sunt serioși și vor să meargă mai departe, la final vor ști lucruri de bază și vor ști ce să ceară ca un pantof să fie prelucrat cap-coadă.

DallesGO:  Îți mai amintești primii pantofi făcuți de tine de la zero?

Mircea Rusu: Mai am prima pereche de pantofi. Când ne uităm la ea, râdem, dar asta înseamnă progres, până la urmă. Îi avem agățați pe perete, la noi atelier, îi vor vedea și cursanții.

DallesGO:  Ai reguli de la care nu te abați în această meserie?

Mircea Rusu:  Am reguli, în special legate de valorile morale, spirituale și de caracter. În rest, consider că se poate improviza cam în orice domeniu, mai important este caracterul și omul. Degeaba ești un specialist în domeniul tău, dacă personalitatea ta lasă de dorit. Consider că lucrurile pleacă din interior spre exterior și nu invers.

DallesGO:  Cum ai primit provocarea DallesGO?

Mircea Rusu: Am fost încântat și am avut o comunicare foarte bună cu echipa. Sper să avem o colaborare de lungă durată.

DallesGO:  Nicio meserie nu este ușoară. Există și aspecte pozitive, dar și negative. Crezi că le poți da cursanților sfaturi profesionale care să îi ajute în carieră?

Mircea Rusu: Important este unde te vezi peste 5-10 ani, care e viziunea ta, dacă îți dorești să rămână ceva autentic în urma ta. Eu după asta mă ghidez: vreau să las ceva măreț în urmă, pentru că fie că ne convine, fie că nu, avem un timp limitat pe pământ și e important ce faci în acest timp și ce lași în urmă.

DallesGO:  Ai un mesaj pentru cursanții DallesGO?

Mircea Rusu: Să facă această meserie cum pot ei mai bine și să nu renunțe ușor. Sunt lucruri pe care le obții cu efort și lucruri pe care le obții cu mai puțin efort. Experiența m-a învățat însă că lucrurile de valoare se dobândesc prin muncă. La mine așa s-a întâmplat. Eu muncesc în continuare și a trebuit să muncesc foarte mult pentru a putea să îmi împlinesc visul.

Înarmat cu răbdare, dispus să-i învețe pe studenți din greșelile lui, Mircea Rusu va iniția cursanții în confecționarea unei perechi de încălțăminte. Așa cum a spus chiar el, vrea să lase ceva măreț în urma lui și, cu siguranță, această dorință se aplică și în cazul informațiilor pe care le va transmite la Cursul de Design Pantofi DallesGO Cluj.